logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

11 Strony«<678910>»
UB i MO w powiecie brzeskim.
Gość
#136 Wysłane : 1 października 2017 11:51:54(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
ręce precz od moje emerytury ... mam 7 klockow miesiecznie ... przez lata budowałem potęge Polski Ludowej .. teraz mam zasłożoną emeryturke

No od dziś już nie jest wesoło, pojechali po uposażeniu, niema emeryturki takiej jak do wczoraj.
Gość
#137 Wysłane : 1 października 2017 18:37:35(UTC)

No od dziś już nie jest wesoło, pojechali po uposażeniu, niema emeryturki takiej jak do wczoraj.

Wnuki tych UBków będą mocno zawiedzeni. Dziadzio odpalał z emeryturki kasiorkę, a teraz dziadzio nie da.QdcyaxWj
Gość
#159 Wysłane : 1 października 2017 19:52:06(UTC)

Nie jestem UBkiem ani Sbekiem ale uważam, że pozbawianie tych osób praw nabytych bez sądu, podważa wiarygodność Państwa. Można zabrać lub obniżyć przywileje ( 13ki, 14ki, piórnikowe, deputaty węglowe lub energetyczne, darmowe bilety PKP, kartę nauczyciela itd) ale nie emerytury. Ludzie!!!!!, z tymi osobami Państwo Polskie podpisało umowy o prace na okreslony czas. Oni sie z tego wywiązali, pracowali w takiej Polsce jaka była, często z narażeniem życia i kosztem swojej rodziny. "Tamta Polska" to nie reżim izolowany przez inne państwa europy, byliśmy szanowanym krajem z którym podpisywano umowy, któremu udzielano pożyczek. No wiec jak? 40lat Polski to nic nie znacząca historia, brak pozytywów, samo be. Uważam że z oprawcami i katami trzeba postępować jak z teraźniejszą mafia i przestępcami. Sąd, wyrok i wykonanie kary. Co powiedzą teraźniejsi funkcjonariusze i pracownicy tych służb jak za 20 lat doczekają tego samego?
suchy
#161 Wysłane : 1 października 2017 21:24:14(UTC)
suchy

Ranga: Advanced Member

Nie jestem UBkiem ani Sbekiem ale uważam, że pozbawianie tych osób praw nabytych bez sądu, podważa wiarygodność Państwa. Można zabrać lub obniżyć przywileje ( 13ki, 14ki, piórnikowe, deputaty węglowe lub energetyczne, darmowe bilety PKP, kartę nauczyciela itd) ale nie emerytury. Ludzie!!!!!, z tymi osobami Państwo Polskie podpisało umowy o prace na okreslony czas. Oni sie z tego wywiązali, pracowali w takiej Polsce jaka była, często z narażeniem życia i kosztem swojej rodziny. "Tamta Polska" to nie reżim izolowany przez inne państwa europy, byliśmy szanowanym krajem z którym podpisywano umowy, któremu udzielano pożyczek. No wiec jak? 40lat Polski to nic nie znacząca historia, brak pozytywów, samo be. Uważam że z oprawcami i katami trzeba postępować jak z teraźniejszą mafia i przestępcami. Sąd, wyrok i wykonanie kary. Co powiedzą teraźniejsi funkcjonariusze i pracownicy tych służb jak za 20 lat doczekają tego samego?

A co niby robią takiego obecni funkcjonariusze , żeby mieli być rozliczani za 20 lat . Sorry , ale trochę pojechałeś/aś . Porównywanie komuny do obecnych czasów , można oczywiście , tyle tylko , że raczej nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością . Kwestia narażania życia przez SB , brzmi trochę dziwnie , ale cóż , może i tak było .... jakiś naderwany mięsień ramienia , albo wybity kciuk ...
" Tamta Polska " była niestety izolowana przez inne państwa , prosze pogadać z rodzicami , to powiedzą jak często wyjeżdżali za granicę ;) Jak łatwo było dostać paszport . Oczywiście w ramach RWPG było trochę prościej .

Myślę też że liczba 50 tys funkcjonariuszy w stosunku do całego aparatu , jaki funkcjonował , nie jest zbyt duża . IPN zrobił swoją robotę , bo na początku było tego dużo więcej . Czy na kraj wtedy 40 mln , 50 tys ludzi , którzy trzymali wszystko za morde jest dużo ?? według mnie nie.

Gość
#160 Wysłane : 2 października 2017 07:48:10(UTC)

niech Pan przeczyta jeszcze raz co napisał..Ubeki podpisali umowy z komunistyczna Rosja której PRL był ekspozyturą. Niech więc teraz tam się zwrócą po emerytury. Szli do UB i SB świadomie po to żeby mieć przywileje i do dzisiaj mieli. To dlatego min. III RP jest takim patologicznym państwem w wielu dziedzinach i że w dużym stopniu zmarnowano energie przynajmniej jednego pokolenia.
Gość
#164 Wysłane : 2 października 2017 10:41:16(UTC)

Biedna pani z biblioteki esbeckiej. Jak będzie żyła za dwa tysiące. Ona tylko wypożyczała poradniki np.49 rodzajów tortur stosowanych przez ubowców wobec żołnierzy AK. Kilka z nich: bicie w nos, wystające łopatki, stawy biodrowe, czubki palców nóg i rąk, wyrywanie włosów z wszystkich części ciała, a ulubione miejsce to z krocze i moszna, przypalanie, miażdżenie palców, wielogodzinne siedzenie z śrubą w odbycie, zmuszanie do niespania 7,8 dni i wiele innych wyrachowanych sposobów. Te sk...ele nie byli gdzieś daleko. Byli i w Brzesku, a nawet niektórzy są do dzisiaj. Są też i u nas ludzie, którzy ich bronią.
Gość
#162 Wysłane : 2 października 2017 11:20:45(UTC)

że pozbawianie tych osób praw nabytych bez sądu, podważa wiarygodność Państwa.

Jak się przyjmowałem do pracy 30 lat temu to moim prawem nabytym, moją umową z państwem było to, że w wieku 65 lat pójdę na emeryturę. Zatem czym było podniesienie wieku emerytalnego, jak nie pozbawieniem mnie praw nabytych?
A UBkom 2 tysiące na miesiąc wystarczą, tak jak pani która przepracowała w kiosku, panu który dorabiał klucze i innym, którzy dostają nawet po 1800.
Gość
#163 Wysłane : 2 października 2017 11:48:07(UTC)

Jak się przyjmowałem do pracy 30 lat temu to moim prawem nabytym, moją umową z państwem było to, że w wieku 65 lat pójdę na emeryturę. Zatem czym było podniesienie wieku emerytalnego, jak nie pozbawieniem mnie praw nabytych?
A UBkom 2 tysiące na miesiąc wystarczą, tak jak pani która przepracowała w kiosku, panu który dorabiał klucze i innym, którzy dostają nawet po 1800.

1800 ??? Moi rodzice dostają po tysiącu bo działalność gosp. prowadzili. Składek płacili więcej niż osoba na minimalnym zatrudnieniu a emeryturę mają mniejszą. Brak słów !!! Więc bardzo dobrze że ubekom obniżyli te emerytury !! Ale interesuje mnie jeszcze co z emeryturami takich osób jak prokurator (a obecnie poseł) Piotrowicz, albo np TW Operator ?
Gość
#165 Wysłane : 2 października 2017 11:51:59(UTC)

TW Operator nie ma emerytury ani praw emerytalnych, tak więc spij spokojnie
Gość
#166 Wysłane : 2 października 2017 12:12:44(UTC)

Ale kiedyś będzie miał i jaką ?
Gość
#168 Wysłane : 2 października 2017 14:35:57(UTC)

Ubowcy i ich dzieci są w polityce bigaj , Pitaś itp

================================
Regulamin - IP: 88.220.36.106
Gość
#167 Wysłane : 2 października 2017 19:31:54(UTC)

TW operator ma już status pokrzywdzonego, za rok wybory i do tego czasu sprawa będzie wyjaśniona, spokojna twoja rozczochrana
Gość
#170 Wysłane : 2 października 2017 19:53:29(UTC)

Cóż, niedługo żonki i córki UBków przestaną się ubierać w drogich sklepach, a częściej będą zaglądać do ciucholandów.
Gość
#172 Wysłane : 4 października 2017 14:17:07(UTC)

na parę lat to mają odłożone nie bój nic..pamiętaj że my pracując przez swoje życie za marny grosz i dziś jałmużna w postaci emerytury ,bo nie byliśmy,, kastą,,. a oni w tym czasie pomnażali swoje majątki olbrzymimi wypłatami i emeryturami .i nie tylko.. na jakiś czas im wystarczy.a te mniejsze emerytury będą mieć na waciki i na napiwki .
Gość
#171 Wysłane : 4 października 2017 14:23:32(UTC)

Cóż, niedługo żonki i córki UBków przestaną się ubierać w drogich sklepach, a częściej będą zaglądać do ciucholandów.

Nie martw się nie będziemy tam zaglądać.
Gość
#173 Wysłane : 5 października 2017 04:25:33(UTC)

pewnie pójdziesz do Caritasu teraz po pomoc?
Gość
#174 Wysłane : 20 października 2017 13:31:59(UTC)

A wiecie kto tych Ubeków chronił w Brzesku ja wiem jest taki były poseł pis teraz euro poseł którego Jarosław z Ziobro już rozszyfrowali ale lepiej pużno niż wcale. Teraz ich PIS wyczyści.

========================
Regulamin: IP: 88.220.36.106
Gość
#175 Wysłane : 20 października 2017 20:01:21(UTC)

Ja to bym jeszcze wziął się za tych, którzy odbywali zastępczą służbę wojskową w ZOMO albo MO. Człowiek miał honor i służył w normalnej liniówce a taki wysługiwał się komuchom i pałami rozganiał demonstracje. Tego okresu nie zaliczył bym im do stażu pracy, rypaj teraz dwa lata dodatkowo do emerytury!
Gość
#177 Wysłane : 20 października 2017 20:35:05(UTC)

Ja to bym jeszcze wziął się za tych, którzy odbywali zastępczą służbę wojskową w ZOMO albo MO. Człowiek miał honor i służył w normalnej liniówce a taki wysługiwał się komuchom i pałami rozganiał demonstracje. Tego okresu nie zaliczył bym im do stażu pracy, rypaj teraz dwa lata dodatkowo do emerytury!

O jakim stażu pracy piszesz? jakie dwa lata dodatkowo do emerytury?, dzisiaj nie ma stażu czy wysługi lat obowiązuje wiek emerytalny 65 lat dla mężczyzn, 60 lat dla kobiet.
Gość
#178 Wysłane : 20 października 2017 21:37:39(UTC)

O jakim stażu pracy piszesz? jakie dwa lata dodatkowo do emerytury?, dzisiaj nie ma stażu czy wysługi lat obowiązuje wiek emerytalny 65 lat dla mężczyzn, 60 lat dla kobiet.

40 lat składkowych.
11 Strony«<678910>»
Skok do forum