Originally Posted by: Gość 
WOŚP nie jest obowiązkiem dla ciebie i tobie podobnych. Jak będziesz zdychał będą cie ratować na sprzęcie który zakupiła WOŚP prawdopodobnie. Więc daruj sobie uwagi nie dajesz i my to rozumiemy, ale nie krytykuj.
Ja jak pisałem wcześniej dorzucam do NFZ średnio 500 zł miesięcznie, żona drugie 500 a na sprzęcie kupowanym z NFZ leczą się ludzie, którzy nic nie dają albo udają rolników, albo robią na czarno, żeby nic nie dawać.
To może zróbmy tak: jak ktoś będzie "zdychał" z tych nie dających na NFZ a dających na WOŚP jakiś grosz raz w roku to niech leczy się tylko za pomocą sprzętu WOŚP-u i opłacanych przez WOŚP lekarzy (nie znam takich) OK?
Bo ja mam kurw... dość tego, że zapierdzielam w pocie czoła, państwo mi kradnie połowę z tego a potem muszę latać prywatnie, bo w kolejkach siedzą udawani rolnicy i tym podobni a ja na stanie w kolejce nie mam czasu bo muszę pracować, żeby potem znowu mi państwo zabierało kasę na te szpitale.
To co dofinansowuje WOŚĆ NFZ-towi to jest jest UŁAMECZEK budżetu NFZ. Tam są miliardy a z WOŚPu miliony. Kropla w morzu i tyle.