logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

78 Strony«<75767778>
Szkoła podstawowa w Brzesku - opinie
Gość
#1585 Wysłane : 16 marca 2018 17:58:23(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
moje dziecko chodzi do 3 ale drugi raz nie popełniłabym tego błędu.
widać ile dzieci jest w szkole. ciekawe kto odpowie jeśli komuś coś się stanie?
a chodzenie na drugą zmianę to też "super" rozwiązanie, powinni tego zabronić! nikt nie martwi się o dzieci tylko o robotęAngry !!!!!!!!!!
Gość
#1587 Wysłane : 16 marca 2018 18:02:03(UTC)

To żaden błąd, zawsz szkołę możesz zmienić, a nie robić z tego tragedii i nie użalają się nad sobą
Gość
#1586 Wysłane : 16 marca 2018 19:55:00(UTC)

Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
moje dziecko chodzi do 3 ale drugi raz nie popełniłabym tego błędu.
widać ile dzieci jest w szkole. ciekawe kto odpowie jeśli komuś coś się stanie?
a chodzenie na drugą zmianę to też "super" rozwiązanie, powinni tego zabronić! nikt nie martwi się o dzieci tylko o robotęAngry !!!!!!!!!!

Dlatego właśnie przepisuje moje dziecko do 1. Zrobiłam największy błąd zapisując je do 3. Uwierzylam w słowa Pani dyrektor dla której liczy się tylko ilość a nie jakość
Gość
#1589 Wysłane : 16 marca 2018 19:57:38(UTC)

Świetnie, będzie więcej miejsca dla dzieci z obwodu, od początku o to walczymy
Gość
#1591 Wysłane : 16 marca 2018 20:03:10(UTC)

Tam niewątpliwie będziesz miała duuuuużo miejsca, my więcej dla naszego
Gość
#1588 Wysłane : 17 marca 2018 11:04:06(UTC)

To żaden błąd, zawsz szkołę możesz zmienić, a nie robić z tego tragedii i nie użalają się nad sobą

nie użalam się nad sobą tylko moim dzieckiem. a nie był to błąd tylko WIEL-BŁĄD. oczywiście że zmienię szkołę, ta decyzja już wcześniej zapadłaBigGrin.
Gość
#1590 Wysłane : 17 marca 2018 11:26:26(UTC)

Świetnie, będzie więcej miejsca dla dzieci z obwodu, od początku o to walczymy

nie ma żadnych obwodów, każdy zapisuje gdzie chce - więc może sobie walczyćFlapper
btw - 4 klasy od września na drugą zmianę. może jak będzie mniej dzieci to nie będzie popołudniówek, liczę na to bo mieszkam zaraz obok szkoły 50m, więc dla nas jest wygodnie.
Gość
#1568 Wysłane : 17 marca 2018 11:58:47(UTC)

jak na razie to szkoła 3 najlepsza.wszyscy się tu pchają.

szkoła jest tak samo najlepsza jak duet Pani Dyrektor - Naczelnik Wydziału EdukacjiRazz
ciekawe które z nich odpowiada za przeludnienie w szkole??!!
Gość
#1592 Wysłane : 17 marca 2018 12:05:52(UTC)

Polecam szkołę nr 1. Nauka na jedną zmianę, dobra kadra i wyposażenie klas w pomoce naukowe, parter szkoły tylko do dyspozycji maluchów. Czy trzeba czegoś więcej?
Gość
#1593 Wysłane : 17 marca 2018 14:36:24(UTC)

To nie duet tylko trio: p. dyr, naczelnik i przewodniczący rady miasta (...)
Gość
#1594 Wysłane : 18 marca 2018 11:38:25(UTC)

A ja jeszcze raz powtórzę: rodzice w naszej gminie rozpaczliwie poszukują normalnej, uczciwej szkoły, gdzie nauczyciele uczą i wymagają i jest POZIOM!
Dlatego takie ruchy.
Dlaczego np. szkoła numer 2 w Jadownikach ma tyle wolnego miejsca? Przecież dojazd idealny, niedaleko od Brzeska, itp?
Dlaczego tam rodzice nie przepisują dzieciaków? Dlaczego inne szkoły na wsiach czasami zieją pustkami?
Bo są niekompetentnie zarządzane, bo nauczycielom nie chce się trzymać poziomu, bo łatwiej być asekurantem i iść po najmniejszej linii oporu.
Gość
#1595 Wysłane : 18 marca 2018 19:11:03(UTC)

A ja jeszcze raz powtórzę: rodzice w naszej gminie rozpaczliwie poszukują normalnej, uczciwej szkoły, gdzie nauczyciele uczą i wymagają i jest POZIOM!
Dlatego takie ruchy.
Dlaczego np. szkoła numer 2 w Jadownikach ma tyle wolnego miejsca? Przecież dojazd idealny, niedaleko od Brzeska, itp?
Dlaczego tam rodzice nie przepisują dzieciaków? Dlaczego inne szkoły na wsiach czasami zieją pustkami?
Bo są niekompetentnie zarządzane, bo nauczycielom nie chce się trzymać poziomu, bo łatwiej być asekurantem i iść po najmniejszej linii oporu.

przede wszystkim powinno się zacząć od ścisłej rejonizacji bo dwie szkoły w Brzesku robią się nienormalnie przeładowaneAngry
Gość
#1596 Wysłane : 19 marca 2018 07:00:30(UTC)

szkoła w Jadownikach ma tyle miejsca ponieważ odeszły klasy gimnazjalne, a ty najlepiej zrobisz jak przepiszesz dzieci z Jadownik do Brzeska i wtedy będziesz zadowolony i nie będziesz ciągle narzekał.
Angry
Gość
#1598 Wysłane : 19 marca 2018 12:27:58(UTC)

Ja jestem rodzicem dziecka w szkole nr 3. Nie czuje się jak intruz. Mało tam bywam, właściwie tylko kiedy to jest niezbędne. Nie niancze dziecka. Wysadzam dziecko pod szkoła i odbieram spod szkoły. Na wywiadówki chodzę właściwie tylko do klas. W której sytuacji mam się tutaj poczuć jak intruz? Myślę, że podobnie jak ja ma 95% ludzi, którzy czytają to forum. Zawsze i wszędzie znajdą się 3 osoby, który mają, myślą inaczej. Na dodatek mają ogromną potrzebę napisania o tym. Jaki w tym cel. Może lepiej zmienić szkołę. Może gdzie indziej będzie lepiej. Nie dajmy się zwariować.
Gość
#1599 Wysłane : 19 marca 2018 14:10:31(UTC)

Ja jestem rodzicem dziecka w szkole nr 3. Nie czuje się jak intruz. Mało tam bywam, właściwie tylko kiedy to jest niezbędne. Nie niancze dziecka. Wysadzam dziecko pod szkoła i odbieram spod szkoły. Na wywiadówki chodzę właściwie tylko do klas. W której sytuacji mam się tutaj poczuć jak intruz? Myślę, że podobnie jak ja ma 95% ludzi, którzy czytają to forum. Zawsze i wszędzie znajdą się 3 osoby, który mają, myślą inaczej. Na dodatek mają ogromną potrzebę napisania o tym. Jaki w tym cel. Może lepiej zmienić szkołę. Może gdzie indziej będzie lepiej. Nie dajmy się zwariować.

Przypomniałem sobie co mnie najbardziej wkurza. Niestety jest to bezmyślność rodziców, którzy wysadzaja dzieci pod szkoła. Zamiast wyjechać dalej na parking albo raczej na tą wąska drogę pod szkoła, zatrzymują się zaraz przy bramie, niby tylko na chwilę, aby wysadzić biedne dziecko, blokując inne samochody, czasami na środku drogi. Cześć rodziców na szczęście jest już przygotowana na takie manewry innych i cierpliwie czeka co zrobi kierowca wcześniej, część jednak nie. Ludzie, nie zatrzymujcie się przy bramie!
Gość
#1600 Wysłane : 19 marca 2018 14:40:05(UTC)

Na przepelnienie szkol nr3 i nr2 mialy wplyw 1.ambicje dyrekcji 2.troska o robotę nauczycieli 3. Dopuszczenie do trojek klasowych rodzicow dzieci spoza obwodu 4. Naiwni rodzice ktorzy dali sie zmanipulowac 5....powod nie nadaje sie do publikacji ale jaki kon jest kazdy widzi. Nie ma to związku ani z poziomem nauczania ani wygoda ani dobrem dzieci.
Gość
#1597 Wysłane : 19 marca 2018 17:50:09(UTC)

szkoła w Jadownikach ma tyle miejsca ponieważ odeszły klasy gimnazjalne, a ty najlepiej zrobisz jak przepiszesz dzieci z Jadownik do Brzeska i wtedy będziesz zadowolony i nie będziesz ciągle narzekał.
Angry

To jeszcze raz jak małemu dziecku, bo widzę, że jako pracownik tej szkoły nie chcesz dopuścić do siebie myśli, że coś spartoliliście przez ostatnie kilkanaście lat:
Dlaczego miło takiego przeładowania dwóch Brzeskich szkół jakoś uczniowie do Jadownik się nie garną?
Pamiętam pierwsze lata istnienia tej szkoły - wtedy zapisywano do niej sporo dzieciaków spoza okręgu, w tym dużo dzieci z Brzeska. Niestety wystarczyło kilka lat i dzieciaki zaczęły uciekać. Dlaczego?
www.ewd.edu.pl ---- choćby dlatego!
Zacznijcie w końcu dbać o poziom nauczania ludzie do cholery!
Gość
#1601 Wysłane : 19 marca 2018 19:19:22(UTC)

Do wpisu 1598 masz święta rację. Te korki pod szkołą to zasługa rodziców którzy nawet bramy dobrze nie mina a już wysadzaja całe auto dzieci a reszta niech stoi najważniejsze że oni i ich dzieci są pod szkołą.
Gość
#1602 Wysłane : 19 marca 2018 19:48:03(UTC)

Tak to prawda, bałagan totalny, brak kultury osobistej rodziców podwożących dzieci pod szkołą . Szkoda tylko że puszczono ruch samochodowy przez teren szkolny . przecież jest parking przy placu targowym jak niegdyś mówił OJCZYK że właśnie tam miały być podwożone dzieci a od Alti miały iść do szkoły. Lepiej było zrobić parkingi i wjazd do szkoły, oj głupota ludzka gdyby umiała mówić to na tą sytuację by wyła.Jak można było do tej sytuacji doprowadzić a co teraz labidzić że jest ciasno.
Gość
#1603 Wysłane : 19 marca 2018 20:14:57(UTC)

Nie wiem o czym tu jest mowa ale szkoła nr 2 wcale nie jest przepełniona. A po połączeniu z gimnazjum ma najlepszą bazę dydaktyczną w całej gminie. Salę wyposażone na najwyższym poziomie i wcale nie wykorzystane w 100%. Więc skąd te teorie o przepełnieniu? No i oczywiscie nie ma mowy o pracy na dwie zmiany.
78 Strony«<75767778>
Skok do forum