logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

39 Strony«<36373839>
Powolny upadek miasta?
Gość
#800 Wysłane : 14 marca 2018 07:20:23(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
niestety jest tak że ludziom się zawsze wydaje, że ktoś inny lepiej by zarządał, że każdy z nas byłby na tym miejscu lepszy, w rzeczywistości następuje zmiana ludzi na stołkach a niezadowolenie zostaj, dlaczego bo nigdy nie dogodzi się wszystkim
Gość
#801 Wysłane : 15 marca 2018 23:26:11(UTC)

Stary Cmentarz-czy ktoś przegląda kamery monitoringu na tym cmentarzu.?
We wtorek zapaliłam trzy duże znicze wkłady po 7 zł.Mój św.p.ojciec ma w tym tygodniu urodziny
i rocznicę śmierci.Jak się wściekłam na tych złodziei z tego cmentarza bo dzisiaj w czwartek
rano nie było ani jednego wkładu-- puste klosze.A miały się palić 5 dni.Nie chodzi o te 21 zł
ale to była moja pamięć o moim ojcu.Stanęłam przy grobie i wołałam na cały głos --złodzieje
żeby wam uschły obie ręce obie ręceeeeeeeeeeeeeeeee.Na pewno nie pomoże ale mi się choć trochę ulżyło.
Gość
#802 Wysłane : 16 marca 2018 07:37:31(UTC)

ja już zgłaszałam do biura BZK przy cmentarzu .wiem kto zabiera wkłady ,znicze. pewnego razu przyuważyliśmy z mężem będąc na cmentarzu że ta sama osoba z ulicy (...). ten ktoś nie ma prądu w domu . i często robi obchód po cmentarzu. myśleliśmy że to jeden raz ,dwa.ale powtarza się to jak widać. a kamery jak mi powiedziała w biurze pani to przegląd należy do kościoła ,plebani.kogoś/?. kościół scedował na 13 lat w umowie zarządzanie przez BZK tym cmentarzem. tak to wygląda .ja zapalam maleńki wkład bo zaraz zostaje ukradziony. z tego wniosek nikt się nie interesuje.
Gość
#803 Wysłane : 16 marca 2018 22:19:28(UTC)

Z powyższego wpisu wynika,że nikt filmów z kamer cmentarza nie ogląda i Menele
o tym wiedzą.To po co był ten wydatek na okamerowanie starego cmentarza.
Gość
#804 Wysłane : 16 marca 2018 22:58:33(UTC)

Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
Z powyższego wpisu wynika,że nikt filmów z kamer cmentarza nie ogląda i Menele
o tym wiedzą.To po co był ten wydatek na okamerowanie starego cmentarza.

A lampa przy grobie Nieznanego żołnierza od strony sądu niesprawna od kilku lat. Nikt tego nie widzi. W czym problem? Fachowcy nie potrafią naprawić?
Gość
#805 Wysłane : 17 marca 2018 07:19:16(UTC)

wez się za robotę. bo siedzicie w tych biurach beirzecie kasę i g..no robicie z BZK.
Gość
#806 Wysłane : 17 marca 2018 09:16:12(UTC)

właśnie składki składeczki i co ?? na cholerę te kamery tak nawiasem mówiąc co to za kombinowanie raz cmentarz jest parafialny a drugi raz opłaty do BZK?? może mi ktoś wytłumaczyć???
Gość
#807 Wysłane : 18 marca 2018 08:30:01(UTC)

prawdą jest że nie można na cmentarzu parafialnym w Brzesku zapalić znicza czy wkładu. może tym człowiekiem powinny zająć się służby .pomóc mu. grzebie w śmietniku i wybiera wszystkie zużyte wkłady a pózniej zbiera zapalone wkłady z grobów. wyciąga wkłady.znicze klosze zostają. ja już tyle razy miałam okradziony grób. dlaczego nikt tym się nie zajmie?
Gość
#808 Wysłane : 18 marca 2018 11:42:04(UTC)

OPUSZCZONE BUDYNKI W BRZESKU, mam pytanie co się dzieję albo co się będzie działo z niektórymi budynkami które stoją puste od lat w Brzesku, chodzi mi np o starą pocztę powyżej Browaru, budynek stoi już kilkanaście lat i niszczeje , tak samo jest z budynkiem w Parku Goetza,długi budynek po lewej stronie przy drodze głównej, i jeszcze jeden budynek to ten na ulicy na której mieści sie restauracja Pawilon, przy wieździe na tą ulice budynek drewniany po prawej stronie, tez już stoi chwile opuszczony, czy ktoś coś wie co się będzie działo z tymi budynkami w przyszłości? czy są jakies plany? czy tak będa stały aż się zawalą, i do tego momentu będą dawać schronienie tylko bezdomnym.
Gość
#809 Wysłane : 18 marca 2018 11:59:29(UTC)

OPUSZCZONE BUDYNKI W BRZESKU, mam pytanie co się dzieję albo co się będzie działo z niektórymi budynkami które stoją puste od lat w Brzesku, chodzi mi np o starą pocztę powyżej Browaru, budynek stoi już kilkanaście lat i niszczeje , tak samo jest z budynkiem w Parku Goetza,długi budynek po lewej stronie przy drodze głównej, i jeszcze jeden budynek to ten na ulicy na której mieści sie restauracja Pawilon, przy wieździe na tą ulice budynek drewniany po prawej stronie, tez już stoi chwile opuszczony, czy ktoś coś wie co się będzie działo z tymi budynkami w przyszłości? czy są jakies plany? czy tak będa stały aż się zawalą, i do tego momentu będą dawać schronienie tylko bezdomnym.

do tej listy należy dodać Dwór w Okocimiu, który niezabezpieczony popada w ruinę.
Gość
#812 Wysłane : 18 marca 2018 12:06:42(UTC)

Miałem dopisać ale to już Okocim w sumie, dlatego odpuściłem :)
Gość
#810 Wysłane : 21 marca 2018 11:47:03(UTC)

do tej listy należy dodać Dwór w Okocimiu, który niezabezpieczony popada w ruinę.

To kup i remontuj mądralo tą ruine.
Gość
#811 Wysłane : 21 marca 2018 16:20:34(UTC)

To kup i remontuj mądralo tą ruine.

Art. 7. Zadania własne gminy
1. Zaspokajanie zbiorowych potrzeb wspólnoty należy do zadań własnych gminy. W szczególności zadania własne obejmują sprawy:
9) kultury, w tym bibliotek gminnych i innych instytucji kultury oraz ochrony zabytków i opieki nad zabytkami;

Gość
#813 Wysłane : 21 marca 2018 16:41:51(UTC)

oni się wspólnotą brzeską nie interesują . interesują się sobą i tylko sobą.
Gość
#14 Wysłane : 25 marca 2018 08:16:20(UTC)

Brzesko to mieścina dla biedaków,sklep na sklepie to odzież używana-inne butiki to mają ceny z kosmosu,za duze marże ,sredniej jakości towar i 150-200 procent zysku by chcieli na jednej szmatce.Ja DZIĘKUJE kupuje w Krakowie,Tarnowie a brzesko omijam szerokim łukiem.Pozdrawiam.

Możesz kupować szmaty np. w Paryżu, Mediolanie, itd. Ale ja mam to i tak szczerze w (*****).
Gość
#814 Wysłane : 25 marca 2018 08:33:55(UTC)

a na koniec to i tak was robaki w pier..lą i to w najlepszych ubraniach .
Gość
#815 Wysłane : 25 marca 2018 08:43:17(UTC)

nawet kamery nie działają .kicha w tym Brzesku
Gość
#816 Wysłane : 27 marca 2018 00:04:02(UTC)

Czy to prawda, że Krzychu O. kuma się z zawodnikami z SLD i Nowoczesnej? Jednak facet ma czajnik. Wyczuwa, że PiS wtopi wybory samorządowe, bo przy takim Przewodniczącym Rady, nie może być inaczej i szuka "wyjścia awaryjnego". To nic dziwnego. Wróci na łono matki partii, z której rodowód mu był dany. Wstyd tylko, że przy takiem braku poczucia lojalności i kompetencji dalej uwiesił się fotel przewodniczącego i wydaje mu się, że rozdaje karty. Nie widzi tylko tych uśmiechniętych twarzy, które wieszczą bliski koniec. Krzysztofie O. radzę terapię lustrzaną, raz dziennie spojrzeć w lustro i odgadnąć co tam widać.
Gość
#817 Wysłane : 29 marca 2018 07:31:04(UTC)

Nie tylko Miasto się niszczy ale spółki komunalne. Wczoraj na Sesji był tego pokaz.
Gość
#818 Wysłane : 29 marca 2018 08:21:20(UTC)

nie daleko jest MPEC od byłego PDM -u wykończonego przez wspaniałego biznesmena menadżera zatrudnionego w tym przedsiębiorstwie tylko do wydawania kartek na żywność .nigdy nie pełniącego funkcji kierowniczych.czyżby MPEC podzieli LOS PDM_U??????
39 Strony«<36373839>
Skok do forum