logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

23 Strony«<20212223>
Jadowniki - palenie śmieci, prośba o identyfikację bandyty.
Gość
#451 Wysłane : 4 marca 2018 09:17:07(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
1000 procent normy mamy na Szkolnej w Jadownikach na terenie szkoły. Pozostałe mierniki wskazują zanieczyszczenie o połowę mniejsze.

Dla zobrazowania: pył P M2.5, którego stężenie mieliśmy 1000% jest co najmniej tak samo niebezpieczny jak ten pył, unoszący się z odpadów azbestowych:
https://ocdn.eu/pulscms-...NmZhNy5wbmeRlQLNAxQAwsM

Moim skromnym zdaniem należy skontrolować domy w bezpośrednim otoczeniu szkoły. To tylko kilka dymiących kominów.
Gość
#452 Wysłane : 4 marca 2018 19:33:03(UTC)

1124% normy - Jadowniki, ul Szkolna - najbrudniejsza ulica w Polsce. Pytanie, czy jutro szkoła będzie otwarta? Czy władze Gminy w ogóle mają jakikolwiek pomysł, choćby ostrzeganie ludzi przed tym śmiercionośnym syfem?
Kurde! Na Śląsku nawet tak nie ma!
Gość
#454 Wysłane : 4 marca 2018 20:17:45(UTC)

800%. W tym czasie czujnik z Brzeska ul. Słowackiego pokazuje 924. Jakoś nie widzę utyskiwań Brzeszczan tylko jęki jadownickiego skiałczka.
Gość
#455 Wysłane : 4 marca 2018 20:26:50(UTC)

800%. W tym czasie czujnik z Brzeska ul. Słowackiego pokazuje 924. Jakoś nie widzę utyskiwań Brzeszczan tylko jęki jadownickiego skiałczka.

Wyjdź i odetchnij świeżym powietrzem. Pełną piersią.
utyskiwań nie widzisz, ale ja je słyszę na co dzień
Szkolna w Jadownikach przoduje, ale fakt: w całej gminie jest syf.
Polecam film:
https://www.youtube.com/watch?v=16SlS7ecIWM
Być może jesteś jednym z tych, który nas tróje. Mam nadzieję, że kiedyś takich jak Ty i Tobie podobni zostaną zmuszeni do przestania, bo na zdrowy rozsądek u Ciebie i Tobie podobnych nie liczę :(
Gość
#455 Wysłane : 4 marca 2018 20:50:45(UTC)

W wczoraj wieczorem byłem w sklepie przy światłach w Jadownikach,wychodząc z samochodu musiałem pójść do sklepu na bezdechu.Tak tam śmierdziało paloną gumą!!!.Moje pytanie,po co szkalować mieszkańców dwóch ulic wioski,skoro wiemy że tak jest w całej wiosce.Odnośnie otwarcia szkoły w jutrzejszym dniu uważam że powietrze w obrębie szkoły w cale nie jest gorsze,od powietrza gdzie przebywają twoje dzieci czy też dzieci twoich sąsiadów.I na koniec to nie tak że bronię trucicieli,tylko sprawiedliwe ocenienie sytuacji.Nie jest to sprawiedliwe zawiesić czujnik na szkole przy ul.Szkolnej i wyzywać ich od zbrodniarzy.
Gość
#457 Wysłane : 5 marca 2018 08:22:00(UTC)

W wczoraj wieczorem byłem w sklepie przy światłach w Jadownikach,wychodząc z samochodu musiałem pójść do sklepu na bezdechu.Tak tam śmierdziało paloną gumą!!!.

A bo to Józek puścił sprzęgło za szybko ja ruszał spod świateł. Już na niego nakrzyczałem za to, tak,że sorki.Blushing
Gość
#456 Wysłane : 5 marca 2018 12:42:50(UTC)

W wczoraj wieczorem byłem w sklepie przy światłach w Jadownikach,wychodząc z samochodu musiałem pójść do sklepu na bezdechu.Tak tam śmierdziało paloną gumą!!!.Moje pytanie,po co szkalować mieszkańców dwóch ulic wioski,skoro wiemy że tak jest w całej wiosce.Odnośnie otwarcia szkoły w jutrzejszym dniu uważam że powietrze w obrębie szkoły w cale nie jest gorsze,od powietrza gdzie przebywają twoje dzieci czy też dzieci twoich sąsiadów.I na koniec to nie tak że bronię trucicieli,tylko sprawiedliwe ocenienie sytuacji.Nie jest to sprawiedliwe zawiesić czujnik na szkole przy ul.Szkolnej i wyzywać ich od zbrodniarzy.

W Jadownikach czujniki w tej chwili są 2: jeden na Szkolnej, drugi na Prokopa. Ten na Szkolnej rejestruje dużo wyższe stężania rakotwórczych pyłów, niż ten drugi, co nie zmienia faktu, że w obu miejscach jest paskudne powietrze.
Śmierdziało i palono gumą - pytanie tylko dlaczego nikt tego nie zgłasza?!
Dlaczego urzędnicy sami nie robią obchodów i nie sprawdzą co i jak?
Dobrze, że przynajmniej te czujniki w gminie zamontowano - w końcu jest czarno na białym że jesteśmy truci, bo dotychczas na wzmianki o paskudnym powietrzu odpowiadali, że nie prowadzą monitoringu jakości powietrza, więc nie ma pewności, że powietrze jest złe a w związku z tym nie zamierzają podejmować jakichkolwiek działań w tym kierunku.

Jest więc jakiś postęp, tylko jeżeli dalej to będzie postęp w takim tempie to niedługo skończymy z rakiem a nasze dzieciaki z astmą i ciężkimi alergiami i dopiero nasze wnuki odczują poprawę!!!!
Gość
#374 Wysłane : 6 marca 2018 09:35:36(UTC)

Nie ma szans na to, juz kilka domow pisało do mpecu o to, i to w najbliższej odległości. Odpowiedx była zawsze ta sama Nieekonomiczne w sensie podłączenia. ,

No i podał sie do dymisji prezez chyba mpec z tego powodu, chcial dobrze, ale ktos inny nie wyrazil zgody. rece opadają.
Gość
#375 Wysłane : 10 marca 2018 16:58:39(UTC)

No i mamy piękny obrazek w Jadownikach:
W całej gminie dobre powietrze, z wyjątkiem.... ulicy Szkolnej, gdzie w tej chwili mamy EKSTREMALNY poziom zanieczyszczenia powietrza: 500% normy!

Z resztą w Jadownikach od rana przy tej pięknej pogodzie unosił się zapach palonego plastiku. Nie wiem, czy bandziory robią wiosenne "porządki", czy grzeją wodę do sobotniej kąpieli przed jutrzejszą wizytą w kościele. Nie mam pojęcia.
Żyć się z tymi ludźmi nie da!
Gość
#386 Wysłane : 10 marca 2018 19:12:48(UTC)

To kiedy się wyprowadzasz z Jadownik?
Gość
#376 Wysłane : 12 marca 2018 18:06:53(UTC)

No i mamy piękny obrazek w Jadownikach:
W całej gminie dobre powietrze, z wyjątkiem.... ulicy Szkolnej, gdzie w tej chwili mamy EKSTREMALNY poziom zanieczyszczenia powietrza: 500% normy!

Z resztą w Jadownikach od rana przy tej pięknej pogodzie unosił się zapach palonego plastiku. Nie wiem, czy bandziory robią wiosenne "porządki", czy grzeją wodę do sobotniej kąpieli przed jutrzejszą wizytą w kościele. Nie mam pojęcia.

problem chyba przynajmniej w tym tygodniu zniknie, bo cieplej, ale w najbliższą sobotę wracają mrozy, więc zanieczyszczenie powietrza również
Gość
#377 Wysłane : 12 marca 2018 20:55:39(UTC)

problem chyba przynajmniej w tym tygodniu zniknie, bo cieplej, ale w najbliższą sobotę wracają mrozy, więc zanieczyszczenie powietrza również

A na wiosnę i w lecie będziesz utyskiwał na hałas kosiarek, zapach grillowanej kiełbasy bądź karkóweczki, pylące wierzby i ćwierkającego skowronka. Dałeś sie poznać jako safanduła szukający dziury w całym, pewnie jak byłeś mały to twoją pieluszkę wrzucali do autoklawu. Nikt ciebie nie bierze poważnie.
Gość
#380 Wysłane : 13 marca 2018 08:22:15(UTC)

A na wiosnę i w lecie będziesz utyskiwał na hałas kosiarek, zapach grillowanej kiełbasy bądź karkóweczki, pylące wierzby i ćwierkającego skowronka. Dałeś sie poznać jako safanduła szukający dziury w całym, pewnie jak byłeś mały to twoją pieluszkę wrzucali do autoklawu. Nikt ciebie nie bierze poważnie.

Dzisiaj Kraków zielony a Jadowniki w brązie .Ludzie przestańcie sobie kpić z tych co zwracają na to uwagę i z problemu. Żyjąc w takim smrodzie i zanieczyszczeniu możesz kiedyś błagać o oddech a nasze dzieci nie są niczemu winne że mają rodziców trucicieli. Bardzo dużo domów w Jadownikach jest ogrzewanych gazem no i co z tego skoro sąsiad podsyła im cały układ Mendelejewa pierwiastków
trujących .Skandalem jest,że zbiera się dzieci z połowy Jadownik i jeszcze z okolicy i truje się je.Skoro są tylko dwa miejsca pomiaru i ten na Szkolnej /kompleks szkolny/ wskazuje ZAWSZE EKSTREMALNE ZANIECZYSZCZENIE piątek ,świątek ,rano ,wieczór to usiądź człowieku przy komputerze/nie tylko na fejsie/wrzuć pogodę lub ws p. Stusa i sprawdź i działaj i zrób coś z tym a nie wyzywaj językiem wybitnie prymitywnym.

Gość
#379 Wysłane : 13 marca 2018 19:12:30(UTC)

Na wiosnę i w lecie będę utyskiwał na śmieciowych bandytów, którzy palą w ogniskach śmieci i odpady gospodarskie. W żargonie Jadownickim nazywa się to "porządkami".
Tak jakby dużych gabarytowo śmieci (stare meble, itp) nie można było wystawić w umówionym terminie (poczekać raz w roku), starych opon wywieźć do zakładu wulkanizacyjnego (zabiorą za darmo) a starych plastików, typu wiader, itp wystawić do odbioru razem z innymi segregowanymi śmieciami.
Aha: stare ubrania, czy szmaty o ile nie da się wrzucić do kontenera (może jeszcze ktoś ubierze) po prostu wrzucić do kosza na odpady i wystawić do zabrania. Jak się nie mieści to kupić wór i wystawić jako dodatkowy. ODBIORĄ!
Nie bardzo rozumiem po co to bandyci jedni palicie w ogniskach? Pieczecie na tym kiełbasę?

Aha: stare gałęzie i tym podobne: kupić rozdrabniacz gałęzi za parę stówek i pociąć na kawałki a potem na kompostownik, podobnie jak liście, suchą trawę i tym podobne.
Dlaczego ta cholerna wioska musi 365 dni w roku tonąć w dymie?!!!

No i wisienka na torcie: 365 dni w doku piecowi bandyci i tak palą w swoich piecach, żeby zagrzać wodę do mycia wieczorem.

Tą durną mentalność tylko pałą zmieni. Niczym więcej!
Gość
#381 Wysłane : 13 marca 2018 19:14:05(UTC)

Dzisiaj Kraków zielony a Jadowniki w brązie .Ludzie przestańcie sobie kpić z tych co zwracają na to uwagę i z problemu. Żyjąc w takim smrodzie i zanieczyszczeniu możesz kiedyś błagać o oddech a nasze dzieci nie są niczemu winne że mają rodziców trucicieli. Bardzo dużo domów w Jadownikach jest ogrzewanych gazem no i co z tego skoro sąsiad podsyła im cały układ Mendelejewa pierwiastków
trujących .Skandalem jest,że zbiera się dzieci z połowy Jadownik i jeszcze z okolicy i truje się je.Skoro są tylko dwa miejsca pomiaru i ten na Szkolnej /kompleks szkolny/ wskazuje ZAWSZE EKSTREMALNE ZANIECZYSZCZENIE piątek ,świątek ,rano ,wieczór to usiądź człowieku przy komputerze/nie tylko na fejsie/wrzuć pogodę lub ws p. Stusa i sprawdź i działaj i zrób coś z tym a nie wyzywaj językiem wybitnie prymitywnym.

Na szkolnej syfią 4 kominy, w tym 3 w bezpośrednim sąsiedztwie szkoły. 4 rodziny systematycznie trują dzieciaki z połowy Jadownik!
Gość
#382 Wysłane : 24 marca 2018 17:29:27(UTC)

Na szkolnej syfią 4 kominy, w tym 3 w bezpośrednim sąsiedztwie szkoły. 4 rodziny systematycznie trują dzieciaki z połowy Jadownik!

I kolejna piękna, słoneczna sobota a w Jadownikach na Szkolnej czuć palonym plastikiem przez kilka godzin!
Nie wiadomo skąd to zawiewa i dla mnie ten suk...syn pozostaje anonimowy. Ludzie pomóżcie!

Może warto tłumaczyć skretyniałym chamom, że te plastiki za darmo może wystawić przed dom i mu zabiorą!
Nie trzeba mieć do tego specjalnych worków z BZK! Wystarczy kupić zwykłe czarne, zapakować plastiki do nich, podpisać "PLASTIK" i wystawić. Jeżeli są to duże elementy takie jak stare wiadra, jakieś obudowy, czy coś to można je zwyczajnie luzem zostawić - też wezmą, bo taki mają obowiązek.

To palenie naprawdę jest dużo bardziej pracochłonne od wystawienia tego przed dom, żeby ci z BZK to zabrali!
Gość
#383 Wysłane : 24 marca 2018 22:12:11(UTC)

I kolejna piękna, słoneczna sobota a w Jadownikach na Szkolnej czuć palonym plastikiem przez kilka godzin!

Jezu Chryste, napełnij nasze serca miłością do jękoł i utyskiwaczy, abyśmy patrzyli nań bez obrzydzenia!
Gość
#384 Wysłane : 26 marca 2018 17:55:57(UTC)

Jezu Chryste, napełnij nasze serca miłością do jękoł i utyskiwaczy, abyśmy patrzyli nań bez obrzydzenia!

Może Tobie nie przeszkadza bydlak palący plastiki i trujący dzieciaki, ale mnie akurat to przeszkadza. Jak dla mnie to takie bydlę powinno dostać 5 tyś zł grzywny i drugi raz dureń by się zastanowił.
Gość
#385 Wysłane : 26 marca 2018 20:06:34(UTC)

Może Tobie nie przeszkadza bydlak palący plastiki i trujący dzieciaki, ale mnie akurat to przeszkadza. Jak dla mnie to takie bydlę powinno dostać 5 tyś zł grzywny i drugi raz dureń by się zastanowił.

dzwoń po policję, przyjadą sprawdzą kto truje raz , drugi i trzeci a potem do sądu sprawę inaczej sie nie da, policja robi notatki z interwencji i to jest dla ciebie najważniejsze, dość z trucicielami
mokry
#458 Wysłane : 5 kwietnia 2018 18:32:13(UTC)
Ranga: Advanced Member

No i wreszcie można trochę pooddychać :)
23 Strony«<20212223>
Skok do forum