logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

14 Strony«<45678>»
tomasz latocha zwany Nikodemem Dyzmą brzeskiego urzędu miejskiego
Mikołaj01
#101 Wysłane : 29 marca 2020 11:27:36(UTC)
Ranga: Advanced Member

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Sewerynie, zakończyłeś wypowiedź takim zdaniem:"Jeszcze 3 lata męczarni." Pozwolę sobie przypomnieć, że do wyborów na burmistrza Brzeska w 2018 roku stanęły następujące osoby: Tomasz Latocha, Krzysztof Ojczyk, Sławomir Pater i Grzegorz Wawryka. Z kim z wymienionych, poza Tomaszem Latochą, gdyby został wybrany na włodarza miasta nie trzeba by się męczyć? Twoim zdaniem dlaczego?
AnnaMaria
#102 Wysłane : 29 marca 2020 15:43:57(UTC)

Originally Posted by: Mikołaj01 Idź do cytowanego Wpisu
Sewerynie, zakończyłeś wypowiedź takim zdaniem:"Jeszcze 3 lata męczarni." Pozwolę sobie przypomnieć, że do wyborów na burmistrza Brzeska w 2018 roku stanęły następujące osoby: Tomasz Latocha, Krzysztof Ojczyk, Sławomir Pater i Grzegorz Wawryka. Z kim z wymienionych, poza Tomaszem Latochą, gdyby został wybrany na włodarza miasta nie trzeba by się męczyć? Twoim zdaniem dlaczego?

Jak widać pewnie każdy z wymienionych byłby lepszy.
Seweryn
#103 Wysłane : 29 marca 2020 17:25:56(UTC)

Originally Posted by: AnnaMaria Idź do cytowanego Wpisu
Jak widać pewnie każdy z wymienionych byłby lepszy.

Jak pokazał czas wybór tego karierowicza z namaszczenia PSL-u był bardzo złym wyborem. Ten człowiek nie ma żadnego pomysłu na m8asto i gminę się okazało. A płacz że miasto zadłużone jest infantylną wymówką. Wszystkie samorządy żeby działać muszą się kredytowaniem wspierać. Jeśli decyduje się rządzić to biorę stołek z całym inwentarzem i bagażem. Świadomość czasem nie idzie w parze z rozsądkiem.Ten przykład jest tego idealnym odzwierciedleniem. Nie sztuka zrobić szoł sponsorowany przez PSL i paru zaprzyjaźniobych przedsiębiorców identyfikujących się z partią. Nie sztuka jest potańczyć na placu za społeczne pieniądze.Nie sztuka jest wynająć knajpe u kumpla i prężyć muskuły jaki to się jest plastikowy amerykański menadżero. Nie sztuka jest wygłaszać monologi jak Fidel Castro. Nie sztuka także jest dokończyć prawie skończone dzieła poprzedniego samorządu.
Nie pokazali nic przez półtora roku oprócz wielkiego nadymania buty i chamstwa w stronę oponentów.....a teraz już będą tylko schody i wyboje.
Reasumując jeszcze raz zaznacze .....każdy byłvy lepszy niż ten szołmen.

I jeszcze jedno.....czego wyście się spodziewali jak promotorami tych młodzieńców był Czesław K. obecnie Konfederacja który ostatnio zrobił kupę nawet na własnego brata Janusza a medialnym opiekunem Janek sąsiad ze Szczepanowa były zawiedziony dyrektor jednej z miejskich przystani.
Mikołaj01
#104 Wysłane : 30 marca 2020 11:18:01(UTC)

Anna Maria: "Jak widać pewnie każdy z wymienionych byłby lepszy."
Seweryn: "Reasumując jeszcze raz zaznaczę .....każdy byłby lepszy niż ten szołmen."

Ale na czym opieracie swoją opinię? W pierwszej turze wyborów ówczesny burmistrz Wawryka uzyskał 17,38% głosów, przewodniczący RM Ojczyk 3,68%, a różnica w ilości głosów oddanych na reprezentującego PiS Patera pomiędzy obecnym burmistrzem Latochą sięgała prawie 15%. Wynika z tego, że wyborcy nie widzieli możliwości dalszego sprawowania władzy przez dwóch pierwszych wymienionych, nie bardzo też przemawiała do nich kandydatura przedstawiciela PiS-u. Czyżby kampania wyborcza Tomasza Latochy aż tak bardzo "zaciemniła" pomyślunek w elektoracie?
Agnes
#105 Wysłane : 30 marca 2020 16:32:35(UTC)

Was thanked: 4 time(s) in 3 post(s)
Czasem lepiej wybrać mniejsze zło i zostawić to co jest niż w ciemno brać plastikową lipę. Niby wszystkim chciało się zmian ale te zmiany okazały się chyba jednak błędem. Szału nie ma jest za to szoł wiejskiego strażaka .Taki swego rodzaju jarmark disco polo. Czy tego chcieliśmy hmm ? Chyba nie .
Nabraliśmy sie na kiełbasę wyborczą i tyle.
atomek
#106 Wysłane : 31 marca 2020 13:33:58(UTC)
Ranga: Newbie

Originally Posted by: Agnes Idź do cytowanego Wpisu
Czasem lepiej wybrać mniejsze zło i zostawić to co jest niż w ciemno brać plastikową lipę. Niby wszystkim chciało się zmian ale te zmiany okazały się chyba jednak błędem. Szału nie ma jest za to szoł wiejskiego strażaka. Taki swego rodzaju jarmark disco polo. Czy tego chcieliśmy hmm ? Chyba nie .
Nabraliśmy sie na kiełbasę wyborczą i tyle.

too Szczurowej czy o Brzesku?

PiotrBe
#107 Wysłane : 31 marca 2020 22:34:11(UTC)

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Pani mówi o byłym burmistrzu Wawryce? Co on takiego zrobił cudownego oprócz tego, że bardzo chętnie uczestniczył w kościelnych "imprezach". Zaprzepaścił miasto, pozaciągał kredytów a teraz obecny burmistrz T. Latocha podnosi ceny wszystkiego. Ktoś kiedyś musiał wybrać Wawrykę. Wybraliście Wawrykę to teraz spłacajcie jego błędy.

Rozumiem, że boli też to, że Urząd Miasta nie przesyła publicznych pieniędzy na kościół?
Agnes
#108 Wysłane : 1 kwietnia 2020 05:23:17(UTC)

Nie od dziś wiemy że odNowiciele mają jakiś problem z "kościołem" i wracaniem do przeszłości czyli wylewaniem pomyj na to co było.
Mam taką rade odNowiciele "kościół" zostawcie w spokoju nikt od was nie wymaga żebyście byli przychylni "kościołowi" ale zapewniam was że znikniecie szybciutko a "kościół" będzie istniał. A co do drugiej uwagi odnośnie tego co było to również radze obudzić się z letargu bo toniecie bardzo szybko. Oprócz gadki to na razie nie zrobiliście nic. Potraktujcie poważnie szanowni odNowiciele ten apel bo nabraliście już tyle wody że trudno was będzie "wyłowić" całych
PiotrBe
#109 Wysłane : 1 kwietnia 2020 12:24:12(UTC)

Nie od dziś wiemy, że państwo Polskie jest świeckie to samo tyczy się samorządów. Skoro Tomasz Latocha jest taki zły to po co go wybieraliście?

Gdybyście nie wybierali matoła i zacofańca z Jadownik to nie byłoby tak, że gmina jest teraz zadłużona i trzeba się znowu zadłużać, żeby wyjść na prostą. Krakowem nigdy nie będziemy i to w końcu trzeba wbić do tych swoich wypranych przez Drabika mózgów.
Agnes
#111 Wysłane : 1 kwietnia 2020 13:30:27(UTC)

Megalodonie po co utworzyłeś

swój kolejny profil pod nazwą PiotrBe żeby szczuć na kościół ?

Otóż nie musisz jest radny obecnej rady miejskiej w Brzesku Boguś "maseczka" KOD-ziarz brzeski który na swoim profilu na fejsbuku naśmiewa się z modlących czyli prezydenta i wyzywa od obłudników. Kto mu dał takie prawo ? Nie wiem doprawdy.
Kto dał mu prawo wyśmiewać się z modlącego Prezydenta w Częstochowie ? Nie wiem.
Kimże jest ten smarkacz że obraża moje uczucia religijne ? Bo wyśmiewanie się z modlącego to jest dla mnie potwarz i obraza uczuć religijnych gdyż sama jestem praktykująca i modląca się.
Czy jest w radzie miasta jakaś komisja etyki żeby zwrócić uwage Bogusiowi "maseczce" że igranie z uczuciami religijnym naszego społeczeństwa to kruchy lód.
Nie interesuje mnie jego niechęć do kościoła ale nie życze sobie żeby taki nikt obrażał naszą religijność , tradycję i symbol tego narodu jaką jest Częstochowa i modlący się tam prezydent bez względu na to jaką opcje ów reprezentuje. Nie ma na to naszej zgody. Przegina i to mocno radny "maseczka"
Bezpartyjny
#110 Wysłane : 1 kwietnia 2020 13:46:18(UTC)

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
Originally Posted by: PiotrBe Idź do cytowanego Wpisu
Nie od dziś wiemy, że państwo Polskie jest świeckie to samo tyczy się samorządów. Skoro Tomasz Latocha jest taki zły to po co go wybieraliście?

Gdybyście nie wybierali matoła i zacofańca z Jadownik to nie byłoby tak, że gmina jest teraz zadłużona i trzeba się znowu zadłużać, żeby wyjść na prostą. Krakowem nigdy nie będziemy i to w końcu trzeba wbić do tych swoich wypranych przez Drabika mózgów.

Przepraszam bardzo ale Państwo to my a my to póki co w większości chrześcijanie katolicy a w Państwie polskim decyduje większość i większość akurat nie ma problemu z dotowaniem czegokolwiek również nieświeckich a modlitewnych tradycji nikt nam mozgów nie wyprał.
Ja wiem że skowyt ujadanie i lament mniejszości o brak możliwości decydowania jest duży ale póki co Państwem jest większość.......sorry taki klimat PiotrBe.
PiotrBe
#112 Wysłane : 1 kwietnia 2020 16:16:10(UTC)

Jestem osobą niewierzącą i również jestem wyśmiewany przez katolików i to też obraża moje uczucia religijne. Wy możecie to i ja mogę z Was. :D

Bezpartyjny
#113 Wysłane : 1 kwietnia 2020 17:48:08(UTC)

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
Boguś guzik mnie obchodzi że jesteś nie wierzący .Ale bez względu na to czy maseczke założyłeś dla picu czy nie na sesji. Pòźniej ją zdjąłeś co było conajmniej śmieszne .....nie pozwolę Ci obrażać moich uczuć religijnych na fejsbuku i wyśmiewać naszej wiary modlitwy i naszego przywiązania do Częstochowy.
Wyśmiewasz szydzisz.....zobaczymy jak daleko tym zajedziesz. Odkąd zostałeś radnym pomieszało ci sie własne podwórko i własny wychodek z publicznym . Nie wszędzie twoje odchody będą tolerowane Bogusiu.
PiotrBe
#114 Wysłane : 1 kwietnia 2020 20:16:28(UTC)

Ja żaden Boguś nie jestem i nie przypominam sobie, żebyśmy przeszli na Ty. Nie chodzę w masce, bo to jest niebezpieczne dla osób zdrowych, które mogą zarazić się koronawirusem ;)

Ty se łaź w masce, przenoś zarazki na swoją rodzinę, do auta na telefon a potem wyjedź za granicę, bo nie masz gdzie pracować :D
SebiX
#115 Wysłane : 1 kwietnia 2020 22:12:57(UTC)
Ranga: Newbie

Pisałes, że jesteś nie wierzący, a nagle okazuje się, że chyba wierzysz w patowirusa? Koronaświrus Cię opętał?
PiotrBe
#116 Wysłane : 2 kwietnia 2020 00:53:44(UTC)

Koronawirus jest powszechny i nie jest to element wiary. Ja rozumiem, że mamy takich paru mądrali, którzy nie wierzą w koronawirusa i niech nie wierzą. Tylko zobaczcie co się dzieje na świecie. W USA liczba zakażeń od 26 marca wzrosła o 132 234 osób a w Polsce tylko 1 356 osób.

Mówcie co chcecie, że PiS zataja informacje i tak dalej. Dla mnie Szumowski jest jedyną osobą, którą na tą chwilę można zaufać.

A i gdyby rząd RP nie podjął decyzji to wszyscy z tego powiatu by se dalej łazili po parkach, chlali wódę w parkach (mówię tu o nieodpowiedzialnej młodzieży) itd bo Tomasz Dyzma nic nie zrobił i podejrzewam, że tak samo zachowałby się Wawryka. Uznałby, że koronawirusa w Brzesku nie ma i nie będzie.

:)
lazurski
#117 Wysłane : 2 kwietnia 2020 17:09:55(UTC)

Dezynfekcja Brzeska. Czy Brzesku niema OSP która by mogła to wykonywać? Czy zawsze muszą robić to jednostki gdzie we władzach są "kumple" burmistrza ? Poręba, Jasień...
PiotrBe
#118 Wysłane : 3 kwietnia 2020 18:10:05(UTC)

W Brzesku jest PSP, ale poproszenie o to za dużo kosztuje nasze miasto. Czesław Kwaśniak chcę doprowadzić do wyłączenia podatków dla przedsiębiorców w naszym mieście co może drastycznie zachwiać budżetem (i tak skromnym) Brzeska. Czy do tego chcemy doprowadzić wszyscy? Bankructwem Brzeska?

Lepiej było wiadomo poprosić OSP, bo wykonają to za darmo :)
Anzelm
#119 Wysłane : 4 kwietnia 2020 05:13:37(UTC)

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Originally Posted by: PiotrBe Idź do cytowanego Wpisu
W Brzesku jest PSP, ale poproszenie o to za dużo kosztuje nasze miasto. Czesław Kwaśniak chcę doprowadzić do wyłączenia podatków dla przedsiębiorców w naszym mieście co może drastycznie zachwiać budżetem (i tak skromnym) Brzeska. Czy do tego chcemy doprowadzić wszyscy? Bankructwem Brzeska?

Lepiej było wiadomo poprosić OSP, bo wykonają to za darmo :)

Czesław K. to niech łapy od Brzeska trzyma z daleka.
PiotrBe
#120 Wysłane : 4 kwietnia 2020 12:09:12(UTC)

Oj tak, to się zgadzam.
14 Strony«<45678>»
Skok do forum