Siedzę w transporcie już od kilku ładnych lat i takiego niezorganizowania to jeszcze nie widziałem. Wiadomo, że robią się duże potoki pasażerskie na przystankach przelotowych, szczególnie, że znajduje się w centrum miasta.
Jestem bardzo ciekawy ile wykonanie tej wiaty kosztowało, bo znam wiele różnych producentów i wszyscy oferują polskie wiaty, które są o wiele bardziej przestronniejsze i schowa się tam więcej osób w razie opadów śniegu czy deszczu.
Dodatkowym problemem Brzeska jest to, że do tej pory nie potrafiono zrobić dobrej i porządnej komunikacji miejskiej. Absurdem można nazwać to, że mamy miejską spółkę przewozową, ale nie potrafią z nią zrobić niczego dobrego, wobec czego prywatni przewoźnicy przejmują pałeczkę, a oni pasażera mają w głębokim poważaniu.
Mam nadzieję, że niedługo wejdą tam kompetentne osoby, albo ktoś się w końcu opamięta i zobaczy co się dzieje. Ja ze swojej strony cały czas składam bardzo konkretne propozycje, wydolne finansowo, ale do tej pory żadnej odpowiedzi nie uzyskałem.