logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

6 Strony«<456
Ksiądz proboszcz ze Słotwiny wprowadził nowy podatek
Gość
#108 Wysłane : 16 stycznia 2013 19:59:29(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Originally Posted by: Guest Idź do cytowanego Wpisu
wszystko fajnie tylko dalej NIE rozumiem w jakim celu są podane godziny urzędowania kancelarii?? bo według mnie po to aby idąc na plebanie w wyznaczonych godzinach zastać tam naszego czcigodnego proboszcza bez wcześniejszego umawiania się, czyż nie?? a spędzając raptem pół godziny dziennie w kancelarii chyba go nie zbawi, ale co ja tam wiem.

kochanie Ty moje a usiądź kiedyś sobie tak bezczynnie przez pół godziny dziennie i czekaj może ktoś mnie odwiedzi może nie ....czy nie lepiej ten czas przeznaczyć na inny cel nie zapominajmy Proboszcz ma na "głowie" cała parafie jak również inne załatwienia a godziny są tylko informacja dla petenta zresztą jak w innych urzędach .
Gość
#109 Wysłane : 16 stycznia 2013 20:06:18(UTC)

jakoś księża w innych parafiach nie mają z tym problemu,
Originally Posted by: Guest Idź do cytowanego Wpisu
Proboszcz ma na "głowie" cała parafie jak również inne załatwienia .

nie osłabiaj mnie proszę...

Gość
#111 Wysłane : 16 stycznia 2013 22:04:41(UTC)

ksiądz ma być dostępny dla parafian zawsze i bez względu na wszystko! wiadomo, że w trakcie nabożeństwa nie odejdzie od ołtarza po to, żeby przyjąć np. zapowiedzi. ale poza nabożeństwami, ten konkretny ksiądz nie ma zbyt wielu zajęć. jak się tak ludzi traktuje, to niech się później nie narzeka na niską frekwencję w kościele, bo jak ktoś mnie nie chce to nic na siłę, są inne parafie
Gość
#112 Wysłane : 19 stycznia 2013 17:15:36(UTC)

Jeśli ksiądz Proboszcz nie radzi sobie z zarządzaniem finansami i parafią to może lepiej było by gdyby zrezygnował z bycia proboszczem. Metody stosowane przez niego są co najmniej dziwne
Jednak po mimo tego nie każdy ksiądz jest taki jak ten proboszcz.
Widze że niektórzy próbują obwiniać ks. Wojciech sądze że poradził by sobie ze wszystkim bez stosowania metod przymusu do czegokolwiek
Gość
#113 Wysłane : 20 stycznia 2013 09:35:13(UTC)

Ksiądz powinien rozmawiać z parafianami, przecież po to jest tzw. kolęda. A ja tego nie zuwazyłam.Przeciez kazdy pasterz powinien wiedzieć coś o swoich owieczkach. W kościele po mszy ksiądz zadaje niepotrzebne, śmieszne pytania, a jak przychodzi do domu to trudno o jakakolwiek rozmowę. Nie wiem czy to wynika z księdza wyższości nad nnymi, czy po prostu ksiedza to nie interesuje. Troche lat już zyję ale z taka osobowościa księdza sie nie spotkalam.
Gość
#114 Wysłane : 22 lutego 2013 22:37:23(UTC)

Czytam te wasze komentarze i głowa mnie rozbolała,że to piszą katolicy.Nie chcesz to nie daj i nie pisz.Wasz proboszcz nie przyszedł do was ze wsi,ale z parafii gdzie ludzie księży szanują i prawdziwie wierzą w Boga.ks.Kazimierz plebani sobie ze sobą nie weźmie,tylko ona zostanie w parafii.Zastanówcie się katolicy nad tym co piszecie i miejcie na uwadze piękne słowa KTO Z WAS JEST BEZ WINY NIECH PIERWSZY RZUCI KAMIEŃ.Blushing
Gość
#117 Wysłane : 26 maja 2013 20:40:47(UTC)

Nie którzy księża(zwłaszcza "starszej daty") mają pewne przyzwyczajenia. Więc aby odnosić dobre i
owocne skutki swojej pracy, potrzebują , od czasu do czasu pewnej ,że tak powiem rewolucji. Dzisiaj trzeba mieć czas dla swojej owieczki aby ona chciała słuchać,a najważniejsze: w pewnym stopniu zaufać.

Nie rozumiem na co komu taka budowla??? Jeden ksiądz tyle potrzebuje ??? Gdyby poprzedni proboszcz zajmował w dalszym ciągu ową posadę ,na pewno nie byłoby takiej komedii. Najłatwiej oczerniać człowieka dobrego i ciepłego. Lepiej się pomodlić o pomyślne wyjście z sytuacji. Szczęść Boże!!
A tak na marginesie ,skąd takie tłumy w sąsiedniej parafii....................................
Gość
#6 Wysłane : 27 maja 2013 07:28:09(UTC)

Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
Czasy poddaństwa i niewolnictwa dawno się skończyły. Dam na tacę wtedy,gdy będę mieć pieniądze i ochotę.A w przypadku wyznaczania terminu " co drugą niedziele po 20" to chyba ochota mnie odeszła. Życie w luksusach dużo kosztuje, a mnie na to nie stać,więc niech Ksiądz mieszka skromnie,tak jak nakazują to przykazania. Ja w zimie mam temperatrę pokojową + 6 stopni bo mnie na tyle stać ,nie wyciągam ręki do ludzi,żeby mnie dofinansowali. Ksiądz też niech żyje za swoje,czyli za to co ludzie dadzą na msze św.i co uzbiera po kolędzie i w warunkach na jakie Go za to będzie stać.

Ksiadz Marek mieszkal skromnie i cieszyl sie z tego Boze co za czasy u Jakuba tez juz buduja bo im ciasno brak slow
Gość
#115 Wysłane : 27 maja 2013 07:40:32(UTC)

Czytam te wasze komentarze i głowa mnie rozbolała,że to piszą katolicy.Nie chcesz to nie daj i nie pisz.Wasz proboszcz nie przyszedł do was ze wsi,ale z parafii gdzie ludzie księży szanują i prawdziwie wierzą w Boga.ks.Kazimierz plebani sobie ze sobą nie weźmie,tylko ona zostanie w parafii.Zastanówcie się katolicy nad tym co piszecie i miejcie na uwadze piękne słowa KTO Z WAS JEST BEZ WINY NIECH PIERWSZY RZUCI KAMIEŃ.Blushing

Ja jestem bez winy i rzuce kamieniem ......zyje naprawde skromnie ciezko pracuje i nie mam kasy na rozhukanych ksiezy... na cholere im takie gmachy!!!!! kosztem ludzi buduja i bogaca swoje koscielne gospodarstwo dla nastepcow Ksiedzu arkowi wystarczalo to co ial.Dosc tego Pan Jezus nie mial nic a oni co wyprawiaja ale to sie im skonczy juz niedlugo jak oherowe berety pouieraja
Gość
#9 Wysłane : 27 maja 2013 07:47:13(UTC)

Czyli uważasz że wolno mu z ambony pyszczyć o kasę. Rozgrzeszyłeś go więc mu daj. (...)

Albo niech mu da moj pracodawca ,jak mnie rabnie na wyplacie ,bo sobie za te pieniadze niebo wykupuja
Gość
#98 Wysłane : 29 maja 2013 21:24:26(UTC)

Samochód to dzisiaj nie jest już oznaka luksusu. Nie widziałem księdza w żadnej z brzeskich parafii który jeździłby jakąś wypasioną furą .Raczej są to samochody klasy ekonomicznej a że ksiądz posiada samochód to niestety jest znak czasu i nie doszukiwałbym się tutaj jakiejś tandetnej sensacji. Opanujcie troszkę emocje parafianie. Jest to słaby argument ten samochód.

O Boze ...najbardziej bola was wypasione fury i to co maja klechy.A mnie wku....wia caly falsz i wogole do kosciola nie chodze i mam problem z glowy W zyciu postepuje uczciwie nie wyrzadzilabym krzywdy nawet zwierzeciu pracuje ciezko kasy jak nie mialam ,nie mam i nie bede miala.A z Bogiem sobie porozmawiam w polu przy grzadkach ,albo jak sprzatam, i co rano dziekuje Mu ze sie obudzilam.Zaplanuje prace na caly dzien ,nie mam kiedy nawet zgrzeszyc.A Mochery placa modla sie obgaduja ,kloca sie z dziecmi sasiadami ,mezami a potem do kosciolka ,na tacke i od nowa Polska Ludowa Czy to moj niby problem ze nie maja z czego placic kredytu i kto go wzial NA PEWNO NIE MOJ
Gość
#118 Wysłane : 30 maja 2013 14:34:01(UTC)

Masz racje to nie twój problem.....ale w samouwielbienie nie wpadaj,do świętośći całe życie dążymy a wokół ciebie jeszcze dużo do zrobienia.
Gość
#119 Wysłane : 27 listopada 2014 08:05:08(UTC)

Najdziwniejsze jest to ze tymi postami na forum nikt sie nie interesuje. Gdyby cos takiego napisac o jakims posle albo dyrektorze duzej firmy( w koncu kosciol katolicki dziala jak ogromna korporacja) to od razu zajela by sie tym jakas prasa, telewizja o na koniec wypowiedzialby sie szef takiego delikwenta, zawiesil lub zakazal wypowiedzi albo wskaal jak powinien sie zachowywac . Jak na razie to szefostwo kosciola katolickiego w Polsce zabrania wypowiadac sie tylko tym ksiezom ktorzy sa dla ludzi ok a krytykuja wladze koscielne.

Taki przypadek cofa nas do 1543 roku. Wystarczy przeczytac rozprawe miedzy Panem, Wójtem i Plebanem. :) Rej wtedy utworem zatakowal duchowienstwo jako próżne, tępe, wyrachowane. Minelo prawie pol tysiaclecia i czlowiek sie zastanawia: loty w kosmos, kazdy moze z kazdym rozmawiac kiedy chce i o czym chce, komuna obalona a tu przpadek ktory przenosi nas do sredniowiecza.Żal.
Gość
#120 Wysłane : 27 listopada 2014 13:46:14(UTC)

Brzesko to nie duże miasto, jak komuś nie pasuje może chodzić do innego kościoła (...). Jak zobaczy puste ławy to pójdzie po rozum do głowy.
Gość
#121 Wysłane : 25 września 2017 17:58:12(UTC)

A czy w br. była na Słotwinie I Komunia - bo z poprzednich lat sa na stronie parafii piekne zdjecia , a teraz nic .
Gość
#122 Wysłane : 25 września 2017 19:22:13(UTC)

Nie dostał proboszcz licencjiLOL LOL
6 Strony«<456
Skok do forum