logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

78 Strony123>»
Szkoła podstawowa w Brzesku - opinie
Gość
#1 Wysłane : 6 sierpnia 2012 13:18:40(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Witam!
Moja córka w przyszłym roku pójdzie do szkoły podstawowej - nie wiem do której szkoły ją zapisać?
Która szkoła jest lepsza - "dwójka" czy "trójka"?
Czekam na opinie!!!
Gość
#2 Wysłane : 7 sierpnia 2012 07:47:50(UTC)

Originally Posted by: Guest Idź do cytowanego Wpisu
Witam!
Moja córka w przyszłym roku pójdzie do szkoły podstawowej - nie wiem do której szkoły ją zapisać?
Która szkoła jest lepsza - "dwójka" czy "trójka"?
Czekam na opinie!!!

Zdecydowanie 2.
Gość
#4 Wysłane : 7 sierpnia 2012 08:34:40(UTC)

wszystkie placowki edukacyjne z nr 2 maja najlepszy w miescie PR, z wynikami moze nie tak wow
Gość
#5 Wysłane : 7 sierpnia 2012 08:57:57(UTC)

a ja chodzilem do jednej jak i do drugiej.
Pewnie wiele sie zmienilo-choc jak widze kadra nie do konca, wiekszosc zostala.
Trojka jest kameralna, mala, z nauczycielami bylo ciut gorzej, byli mialem wrazenie mniej przykladajacy sie (oczywiscie nie wszyscy-generalizuje), pedagog szkolny juz wtedy wydawala mi sie ponizej krytyki, z przeciez bylem smark. Mniej swiatly/otwarty na swiat dyrektor (za moich czasow byl Joziu Kaczmarczyk-cokolwiek by o nim nie mowili, zloty czlowiek dla dzieci), trojka raczej taka hermetyczna szkola.
Dwojka? jako dziecko odnosilem wrazenie ze "lepsza", cos jak "wiekszy swiat" dla mnie jako dziecka.
Wiecej wycieczek, pamietam kilku nauczycieli jako prawdziwych pasjonatow, duzo wiecej dzieci-a w malym miescie jak Brzesko to wazne zeby znac wielu rowiesnikow wczesniej-niz poznawac ich w ogrodku przy piwie u jakiegos komara czy innego jeszcze lepszego...Bored ) , bo sie czlowiek zanudzi na smierc.
Mysle wiec osobiscie, ze chyba dwojka. Choc trojke tez wspominam dosc milo.
Wazne tez jest, jak daleko dziecko bedzie mialo do szkoly. Czy bezpiecznie sobie dojdzie z Ogrodowej czy Jagielly samo - czy trzeba wozic. Bo czasy niestety mamy inne Glare

PS. jestem dyrektorem w globalnej firmie, zarabiam kilka razy srednia - wiec wiesz droga mamo, jak nie zrobisz-bedzie dobrze, to tylko szkola... Wink
Pozdrawiam
Gość
#6 Wysłane : 7 sierpnia 2012 09:16:18(UTC)

Dziecko jeśli nie ma pociągu to wiedzy to żadna szkoła mu nie pomoże.
Gość
#7 Wysłane : 7 sierpnia 2012 21:07:21(UTC)

Ja polecam ta szkole, gdzie jest blizej. Tak samo gimnazjum. Nie ma sensu na sile uszczesliwiac dziecka na sile i wysylac do potencjalnie lepszej szkoly.
Gość
#8 Wysłane : 20 sierpnia 2012 21:56:32(UTC)

Nie wiecie jak to jest? Jak jest problemowe dziecko to i szkoła będzie be. Byli tacy którym ani 2 ani 3 nie odpowiadała.
Gość
#9 Wysłane : 15 września 2012 20:38:08(UTC)

Ja tez szukam odpowiedzi na to pytanie. Wprawdzie moja córka idzie dopiero za dwa lata do pierwszej klasy, ale już zastanawiam sie do której szkoły ja zapiszę. Najbliżej mam jedynkę w Jadownikach, ale zdecydowałam że będzie chodzić do Brzeska, tylko dwójka czy trójka. Oto jest pytanieCursing
Zdowozem nie ma problemu, ponieważ nie pracuję i mam samochód.
Gość
#12 Wysłane : 15 września 2012 21:15:16(UTC)

wg mnie to bradziej od nauczyciela niż od szkoły zalezy przede wszystkim w klasach I - III
2 jest duża i zmieszana zaraz obok szkoła wyższa gimnazjum i po drugiej stronie ulicy zespół szkół ponadgimnazjalnych. A koło 3 tylko przedszkole.

Nie jestem nauczycielem chociaż mogę wykonywać ten zawód i nie jestem rodzicem dziecka to tak jakby ktos wrzucał słowa krytyki
Gość
#10 Wysłane : 16 września 2012 11:21:14(UTC)

Ja tez szukam odpowiedzi na to pytanie. Wprawdzie moja córka idzie dopiero za dwa lata do pierwszej klasy, ale już zastanawiam sie do której szkoły ja zapiszę. Najbliżej mam jedynkę w Jadownikach, ale zdecydowałam że będzie chodzić do Brzeska, tylko dwójka czy trójka. Oto jest pytanieCursing
Zdowozem nie ma problemu, ponieważ nie pracuję i mam samochód.

A dlaczego nie poślesz do szkoły, do której administracyjnie należysz?
Gość
#13 Wysłane : 26 listopada 2012 01:53:51(UTC)

A dlaczego nie poślesz do szkoły, do której administracyjnie należysz?

Ja chodziłam do jedynki w Jadownikach i mam złe wspomnienia. z tego co wiem niewiele się tam zmieniło. Nauczyciel to Bóg i zawsze ma rację. Córki mojej siostry chodzą do tej szkoły i niewiele się tam zmieniło przez ostatnie 20 lat. Rodzice narzekają i na tym się kończy. Nikt nie chce się wychylać.

Gość
#14 Wysłane : 26 listopada 2012 08:38:39(UTC)

Co to znaczy "nauczyciel to Bóg"? To znaczy, że czyni cuda?
Gość
#15 Wysłane : 26 listopada 2012 18:46:09(UTC)

Co to znaczy "nauczyciel to Bóg"? To znaczy, że czyni cuda?

Nie,LOL to znaczy że zawsze ma rację bez względu na okolicznosci. Nie słucha co dziecko ma do powiedzenia, nawet nie pytaczy wogóle ma coś do powedzenia.
Na zebraniu rodziców dzieci pierwszej klasy nauczycielka bez żadnego wyjaśnienia rozdała kartki kilku rodzicom, na pytanie jednego z rodziców ktury karteczki nie otrzymał co to za kartki. Nauczycielka odpowiedziała że są dodatkowe zajęcia finansowane przez UE dla szczególnie uzdolnonych są to między innymi dzieci kture umieją już czytać, rodice tych dzieci kture zakwalifikowały się na te zajęcia otrzymały kartki z informacjami. Poirytowany rodzic powiedział że to nie wporządku, bo najpierw trzeba wyjaśnic wszystkim a dopiro potem rozdawać te kartki, tak żeby wszyscy wiedzieli o co chodzi. Nauczycielka odpowiedziała że po co to pani wiedzieć, pani dziecko i tak się nie nadaje.

Dla porównania w Dębnie nauczycielka wyjaśniła rodzicom że są takie zajęcia i posłała kartkę po klasie żeby rodzice wpisywali swoie dzieci jeśli chcą aby uczęszczały na takie zajęcia i z jakiego przedmiotu, nauczycielka powiedziała zeby brać pod uwagę zainteresowania swojego dziecka(tzn jeśli lui np. matematykę to zapisać na te właśnie zajęcia itd...) iloś miejsc ograniczona ostatecznie ona wybieże dzieci z tych właśnie list.

Jest różnica?
Gość
#16 Wysłane : 26 listopada 2012 20:00:29(UTC)

No, chyba rzeczywiście nie najlepsi tak nauczyciele skoro piszesz "ktury".Flapper
Gość
#17 Wysłane : 26 listopada 2012 20:01:53(UTC)

A w Jadownikach masz przecież jeszcze jedną podstawówkę. Do niej też nie chcesz?
Gość
#18 Wysłane : 13 marca 2013 11:35:28(UTC)

KLASA 1 W SZKOLE PODSTAWOWEJ NR 2 W BRZESKU

Do której pani zapisać dziecko do klasy I PSP nr 2? Podobno można wybrać dla dziecka klasę, w której będzie się uczyło. Pierwszych klas ma być ponoć 4?
Gość
#19 Wysłane : 13 marca 2013 12:09:45(UTC)

chcecie do dobrej szkoły
TO DO KRAKOWA
tam w najsłabszej szkole jest wyższy poziom niż w Brzesku w najlepszej
Gość
#20 Wysłane : 13 marca 2013 13:41:02(UTC)

chcecie do dobrej szkoły
TO DO KRAKOWA

Absolutnie nie! Zaniżycie tam poziom
Gość
#23 Wysłane : 12 września 2013 07:07:43(UTC)

Czy to prawda, że w Szkole Podstawowej nr 2 do końca tego tygodnia należy zapisać dzieci do pierwszej klasy ? Są jakieś przepisy określające termin naboru do szkół czy to samowolka tej szkoły? Słyszałam, że w tym roku do jednej klasy przyjęto 30 dzieci a do drugiej 15. Skąd taka dysproporcja ?
Gość
#21 Wysłane : 12 września 2013 16:41:55(UTC)

Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
[quote=Guest;30150]chcecie do dobrej szkoły
TO DO KRAKOWA
[/quot
Absolutnie nie! Zaniżycie tam poziom

dobre......... to jaki jest poziom w wiejskich szkołach ThumbDown Woot
78 Strony123>»
Skok do forum