logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

Wybory Dębno - 2014 - Brach musi odejść.
Goryl
#1 Wysłane : 17 marca 2014 08:15:26(UTC)
Ranga: Newbie

Wreszcie czas rozpocząć nowy temat zbliżających się wyborów. Kampania rozpoczęta.

W Szkole w Łoniowej w dniu 23 marca 2014 roku o godzinie 17:15 rozpoczyna się przedstawienie nowego kandydata na Wójta gminy Dębno. Plakaty już rozwieszone . Pierwsze spotkanie odbędzie się z posłami , senatorami naszego województwa. Poruszane będą tematy obecnej władzy, która przez 3 kadencje sobie hasała ,oskarżała mieszkańców , robiła pośmiewisko z naszej gminy rozsławiając ja po świecie.Serdecznie zapraszamy mieszkańców Łoniowej do zadawania pytań i wolnej dyskusji.
Goryl
#2 Wysłane : 18 marca 2014 07:21:13(UTC)

Spotkanie z Wyborcami w Łoniowej

https://www.facebook.com...5&type=1&theater

Zapraszamy
Goryl
#3 Wysłane : 18 marca 2014 19:21:39(UTC)

Warto napisać iż plakaty rozwieszone w Sobotę na spotkanie z parlamentarzystami, zostały już w niedzielę wieczorem usunięte.

Ktoś się bardzo stara przeszkadzać w demokratycznych wyborach .
Tomasz.
#4 Wysłane : 19 października 2014 01:58:51(UTC)

p Brach i p Gurgul nakłaniając w perfidny sposób swoich kontrkandydatów do wycofania się z kandydowania już wykopali pod sobą dołki. Sprawa ta zostanie nagłośniona w mediach i oficjalnie zgłoszona do starosty. Bardzo proszę wszystkich mieszkańców dobrej woli z gminy Dębno o to aby poparli w najbliższych wyborach kandydatów, którzy mają honor i potrafią grać fair-play.
Dębnianin
#5 Wysłane : 5 listopada 2014 14:55:07(UTC)

Drodzy czytelnicy forum, a z tego co widzę nie jest was za wielu. Odnoszę wrażenie, że wypisuje się tu pan Legutko i ktoś z ekipy wójta Bracha, a może on sam.
Smutne to co tu można poczytać, gierki, gierki i nic konkretnego, jak to mówi mój znajomy Romek :...."jaja chłopokom ogolić i do przedszkola..."
A tak na poważnie to po raz pierwszy śledzę to co dzieje się przedwyborczo w gminie Dębno, ponieważ mieszkam tu od kilku lat i mam kilka przemyśleń :

1.Dlaczego wyborcy nie mają możliwości spotkania się na debacie z obydwoma kandydatami na wójta? Kto boi się takiej otwartej formy konfrontacji społecznej?

2.Kultura prowadzenia kampanii wyborczej też pozostawia sporo do życzenia, myślę o zrywaniu plakatów przeciwników (widziałem pozrywane plakaty KWW Powiat Brzeski leżące tuz pod tablicą ogłoszeń i świeżutkie plakaty kontrkandydatów)oraz o prowadzeniu kampanii przez KW PiS we Wszystkich Świętych (lepienie plakatów) i Dzień Zaduszny ( kiełbasa wyborcza na meczu w Maszkienicach). Żenujące tym bardziej, że ta partia odwołuje się do wartości chrześcijańskich.

3. Razi cwaniactwo niektórych kandydujących, którzy ubiegają się o miejsca w dwu organach, np. w sejmiku i gminie lub powiecie i gminie. Czy uważają ze wyborcy to ciemna masa niekojarząca faktów.

4. Frekwencja na spotkaniach przedwyborczych jest bardzo niska, młodzi ludzie w ogóle nie sa zainteresowani, smutne ale prawdziwe.

5. Najbardziej podoba mi się skład osobowy KWW Powiat Brzeski i KWW Samorządy Razem , ludzie kompetentni, z doświadczeniem mogą coś nowego wnieść.

suchy
#6 Wysłane : 11 listopada 2014 08:47:38(UTC)
suchy

Ranga: Advanced Member

Coś obiło mi się o uszy , że chętni do startowania pod sztandarem Nowej Prawicy mieli ciekawe propozycje "nie do odrzucenia " Skoro wszędzie w mediach trąbią , że Nowa Prawica niema szans , to skąd ten strach ???
W końcu będzie na kogo głosować .
Skok do forum