Drodzy czytelnicy forum, a z tego co widzę nie jest was za wielu. Odnoszę wrażenie, że wypisuje się tu pan Legutko i ktoś z ekipy wójta Bracha, a może on sam.
Smutne to co tu można poczytać, gierki, gierki i nic konkretnego, jak to mówi mój znajomy Romek :...."jaja chłopokom ogolić i do przedszkola..."
A tak na poważnie to po raz pierwszy śledzę to co dzieje się przedwyborczo w gminie Dębno, ponieważ mieszkam tu od kilku lat i mam kilka przemyśleń :
1.Dlaczego wyborcy nie mają możliwości spotkania się na debacie z obydwoma kandydatami na wójta? Kto boi się takiej otwartej formy konfrontacji społecznej?
2.Kultura prowadzenia kampanii wyborczej też pozostawia sporo do życzenia, myślę o zrywaniu plakatów przeciwników (widziałem pozrywane plakaty KWW Powiat Brzeski leżące tuz pod tablicą ogłoszeń i świeżutkie plakaty kontrkandydatów)oraz o prowadzeniu kampanii przez KW PiS we Wszystkich Świętych (lepienie plakatów) i Dzień Zaduszny ( kiełbasa wyborcza na meczu w Maszkienicach). Żenujące tym bardziej, że ta partia odwołuje się do wartości chrześcijańskich.
3. Razi cwaniactwo niektórych kandydujących, którzy ubiegają się o miejsca w dwu organach, np. w sejmiku i gminie lub powiecie i gminie. Czy uważają ze wyborcy to ciemna masa niekojarząca faktów.
4. Frekwencja na spotkaniach przedwyborczych jest bardzo niska, młodzi ludzie w ogóle nie sa zainteresowani, smutne ale prawdziwe.
5. Najbardziej podoba mi się skład osobowy KWW Powiat Brzeski i KWW Samorządy Razem , ludzie kompetentni, z doświadczeniem mogą coś nowego wnieść.