logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

Nasi przedstawiciele juz wybrali.
helena
#1 Wysłane : 13 listopada 2014 17:37:09(UTC)
Ranga: Advanced Member

Co tam nasze psioczenia na władze oto w naszym imieniu już wybrali i poparli-Sprawdzonego gospodarza.BigGrin
No wiec po co my mieszkańcy mamy iść do wyborówLOL

No a my pewnie im pozwolimy bo nam się nie chce chcieć Confused !!a innym zawsze się chce !! LOL

"'Sołtysi i Przewodniczący Osiedli poprali Grzegorza Wawrykę
WYDARZENIA - Brzesko
czwartek, 13 listopada 2014 15:11

CCF20141112 00000-1Małopolskie Stowarzyszenie Sołtysów Koło Terenowe Brzesko wystosowało swoje stanowisko w sprawie wyborów samorządowych. W zredagowanym kilka dni temu piśmie udzielają poparcia kandydatowi na burmistrz Grzegorzowi Wawryce. Przedstawiamy pełny tekst wystąpienia sołtysów i przewodniczących zarządów osiedli.

„W związku ze zbliżającymi się wyborami samorządowymi AD 2014 sołtysi i przewodniczący zarządów osiedli dokonali oceny dotychczasowej współpracy z burmistrzem Brzeska Grzegorzem Wawryką. Sołtysi i przewodniczący z zadowoleniem przyjęli fakt kandydowania Grzegorza Wawryki na stanowisko burmistrza Brzeska. Od pewnego czasu publikowane są nieprawdziwe deprecjonujące dokonania tej i poprzedniej kadencji Rady Miejskiej. Z ubolewaniem przyjmujemy fakt, że czynią to także ludzie, którzy bezkrytycznie dotąd akceptowali działania Rady Miejskiej i burmistrza.Pozycja gminy Brzesko, pomimo wielu niedostatków i problemów, jest wysoka. Jest to przyjazne miejsce do życia, a przy większym zaangażowaniu nas wszystkich w rozwiązywaniu lokalnych problemów sprawi, że wszystkich będzie się żyło lepiej i dostatniej. Nie dajmy się zwieść hasłom kandydatów, na przykład: czas na zmiany, itp., bo widzimy na czym te zmiany polegają, na skłócaniu lokalnych środowisk, na wykorzystywaniu populistycznych haseł do własnych celów. Nie chcemy tutaj kłótni, chcemy rozwiązywania wszystkich spraw i problemów w poszanowaniu godności drugiej osoby oraz na drodze dialogu społecznego. Większość z nas to wieloletni działacze lokalnych środowisk. Zdobyte doświadczenie w pracy społecznej nie tylko pozwala, ale wręcz każe nas wskazać Grzegorza Wawrykę jako najlepszego kandydata na burmistrza Brzeska gwarantującego stabilny, wolny od nacisków i gier politycznych rozwój naszej gminy. Rzetelna i uczciwa praca, jaką gwarantuje Grzegorz Wawryka przełoży się na dalsze sukcesy naszej gminy i dobrobyt mieszkańców” - czytamy w oświadczeniu nadesłanym do naszej redakcji.

- Jestem bardzo zadowolony z poparcia udzielonego mi przez sołtysów i przewodniczących zarządów osiedli – mówi burmistrz Grzegorz Wawryka. – Od lat czynię starania, aby wnioski składane przez nich były w miarę szybko realizowane, co skutkuje dobrą i owocną współpracę"

Cały list ».

Przepraszam za pytanie czy Państwa się ktoś pytał? - Myślę, że to poparcie Ci Państwo dali prywatnie, a nie jako nasi przedstawiciele.
Myślę że nie jest to Confused - dalej bez naszej wiedzy dla naszego dobra.LOL
Fox
#2 Wysłane : 13 listopada 2014 18:25:02(UTC)
Magdalena

Ranga: Member

jestem zbulwersowana poparciem Wawryki przez Pana Adama Kwąsniaka przewodniczącego osiedla stare miasto. Co on zrobił dla miasta i dla nas skoro daje poparcie w naszym imieniu, niech sobie popiera Wawrykę ale w swoim imieeniu. Niech może Pan Kwaśniak odpowie dlaczego nie pomaga mieszkańcom jako radny czy przewodniczący osiedla. Niech odpowie dlaczego w uliczce dochodzącej do ul. marszałka Piłsudskiego niedalek urzędu pracy nie działa oświetlenie, dlaczego nikt nie zadba o tą drogę która się rozlatuje pomimo iż jest w centrum miasta, dlaczego przy większych ulewach cała woda woada na nas i nikt nic z tym nie zrobił. Bo Pan radny Adam Kwaśniak zajęty jest zarabianiem a nie sprawami mieszkańców.Ciekawe czy tylko ja jestem takiego zdania a może więcej osób coś napisze na tego niby radnego. Nie zamierzam na Pana głosować ani nikt z naszej rodziny a tym bardziej na pana chlebodawcę burmistrza Wawrykę . Jesteście już tam zadufani w sobie że nie dochodzi do Was że mamy was powoli dość. Wszędzie tylko plakaty radnego Kwaśniaka. Co Pan tym chce udowodnić ? że jest Pan najlepszy bo jest Pan z PISu, bo numer jeden, a może dlatego się Pan tak pewnie czuje bo pPAna szwagrem jest poseł Czesak. Jesteście wszyscy żałośni. Już PIS pokazał co frobi z naszymi pieniędzmi. Nigdy więcej nie chcę nmieć nic wspólnego z PISem. Daeniej głosowałam za wami, popierałam, ale teraz pokazaliście jakie z was fałszywe szumowiny. Więc Panie Kwaśniak jak Pan popierasz Wawrykę to popieraj sobie go Pan sam, a o opinię mieszkańców należało by wcześniej zapytać. Ale widać przyzwyczaiła was ta pisowska partia że to WY o wszystkim decydujecie a lufdzie nie mają nic do gadania. Mam nadzieję że ten PAna sprawdzony gospodarz dostanie mocno łbie po tych wyborach. Dość dziadostwa narobiliście w mieście i chcecie nas jes\zcze bardziej pogrążać , amoże publiczna kasa was swędzi. mam nadzieję że wkrótce się skończy ten koszmar kolesiowskiej rady i zakochanego w sobie burmistrza.
helena
#3 Wysłane : 13 listopada 2014 18:45:15(UTC)

Przepraszam ale ja tam nie widzę podpisu P.A. Kwaśniaka- nie mógłby popierać Pana Wawryki
bo PiS ma swojego Pana Stanisława Pacurę.
helena
#5 Wysłane : 13 listopada 2014 18:54:04(UTC)

Z własnego doświadczenia wiem, że kombinować potrafią ludzie z różnych partii. Wszystko
zależy od człowieka jego zasad , moralności itp.
Najgorsza jest jednak pewność, że nic mi nie grozi oraz układy, których również w naszym mieście
nie brakuje.
Ja tobie ty mi - tego lubię, z tym się napije, temu zatrudnię kogoś z rodziny, ten dostanie większe dotacje itp. itd - wtedy partia nie ma nic wspólnego z układami to jest ponadpartyjne.
Fox
#4 Wysłane : 13 listopada 2014 19:43:08(UTC)
Magdalena

Ranga: Member

Originally Posted by: helena Idź do cytowanego Wpisu
Przepraszam ale ja tam nie widzę podpisu P.A. Kwaśniaka- nie mógłby popierać Pana Wawryki
bo PiS ma swojego Pana Stanisława Pacurę.

a kto jednogłośnie dał absolutorium burmistrzowi Wawryce ??????

http://www.brzesko.pl/?p=9729

a kto jednogłośnie przyjął budżet ???

http://www.brzesko.pl/?p=2973

wyjątkowa jednomyślność, skoro go nie popiera dlaczego poparł budżet i absolutorium

to jest ta dwulicowość PISu
helena
#6 Wysłane : 13 listopada 2014 20:59:03(UTC)

Co do "a kto jednogłośnie dał absolutorium burmistrzowi Wawryce" -to bez wyjątku dali wszyscy Radni!!! Confused

"nieudzielenie absolutorium otwiera drogę do odwołania burmistrza. Jeśli, co najmniej jedna czwarta radnych złoży odpowiedni wniosek to w mieście dojdzie do referendum i o losie włodarza zdecydują sami mieszkańcy."Mellow Mellow
Pewnie doszli do wniosku, że nikt i tak nie przyjdzie na referendum w sprawie odwołania burmistrza.

Jeśli radny ma zastrzeżenia do decyzji jakie są podejmowane to na pewno nie powinien tego podpisywać.
Powinno być, że jeśli się nie zgadza - to nie powinien udzielać absolutorium !!!!!

BigGrin Bardzo Panią przepraszam ale ja poruszam w tym wątku obecny temat poparcia dla Sprawdzonego Gospodarza z artykułu "Sołtysi i Przewodniczący Osiedli poprali Grzegorza Wawrykę
WYDARZENIA - Brzesko czwartek, 13 listopada 2014 15:11 "Crying

I w tym temacie interesuje mnie Państwa zdanie.
Mnie zastanawia czy ci Państwo poparli Pana Wawrykę w swoim imieniuConfused
Wierzę ,że przewodnicząca mojego osiedla nie występowała w moim imieniu.Blink

Bo jeśli jest inaczej to jest to totalna arogancja.Flapper
Mieszkańcy potrzebni tylko do wybrania a potem to już my wiemy co dla nich dobre!!!
helena
#7 Wysłane : 14 listopada 2014 14:06:29(UTC)

Moje osiedle reprezentuje Pani, która jest radną, mogła wiec udzielić poparcia jako Pani Radna lub osoba prywatna z imienia i nazwiska.
Np. Janina Kowalska lub Radna Janina Kowalska.
Funkcję przewodniczącej osiedla ma bo mieszkańcy wybrali nie wszyscy jednak muszą zgadzać
się z jej poparciem jeśli chciała podjąć taką decyzje w naszym imieniu to miała obowiązek
skonsultowania tej decyzji z mieszkańcami.

Skok do forum