logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

Refleksje powyborcze
antur
#1 Wysłane : 17 listopada 2014 16:55:58(UTC)
antur

Ranga: Advanced Member

Amerykanie pół wieku temu wylądowali i spacerowali po Księżycu.
Niedawno udało się nawet dopaść kometę.
A w naszym pięknym Kraju aspirującym do G20 "generowanie wyniku wyborczego" (sformułowanie przedstawicielki Państwowej Komisji Wyborczej) musi trwać kilka dni...
Nie będę tej naszej sytuacji porównywał do Białorusi czy Ukrainy (jak prof. Czapliński) bo to obraźliwe dla tych państw porównanie.Angry
mokry
#2 Wysłane : 17 listopada 2014 17:10:29(UTC)

A mnie wkur... wyniki wyborów w naszym regionie.
Ciągłe narzekanie na wszechogarniający syf, na po(****)dające szkoły, na burdel wszem i wobec, na najdroższą wodę i ścieki, na bezczelnych urzędników, którzy za punkt honoru postawili sobie utrudniać nam życie, na zadłużenie, wyrzucanie pieniędzy w błoto, nietrafione inwestycje, bezczelne wypłacanie sobie ogromnych wynagrodzeń i nagród, po czym mamy wybory i... nasze "światłe" lokalne społeczeństwo wybiera TE SAME RYJE!

Dziękuję ci o demokracjo za to, że rządzą nami DURNIE!
helena
#3 Wysłane : 17 listopada 2014 19:08:37(UTC)

Niestety nikt nie czyta programów Confused po co zmiany LOL - wystarczy być - jest nam super,LOL rewelacja tylko nieudaczniki narzekają.Cursing A reszta zadowolona odpoczywa
- nic nie szkodzi, że nie ma nowych miejsc pracy, nowych mieszkań, pieniądze wydaje się rozrzutnie itp. Love
Urząd z ISO odpowiedzi daje byle jakie - żeby tylko zbyć mieszkańców.
Oni "Twardzi" Flapper dalej na swoich głosują nic ich nie rusza.LOL LOL
mokry
#4 Wysłane : 17 listopada 2014 20:22:23(UTC)

Originally Posted by: helena Idź do cytowanego Wpisu
Niestety nikt nie czyta programów Confused po co zmiany LOL - wystarczy być - jest nam super,LOL rewelacja tylko nieudaczniki narzekają.Cursing A reszta zadowolona odpoczywa
- nic nie szkodzi, że nie ma nowych miejsc pracy, nowych mieszkań, pieniądze wydaje się rozrzutnie itp. Love
Urząd z ISO odpowiedzi daje byle jakie - żeby tylko zbyć mieszkańców.
Oni "Twardzi" Flapper dalej na swoich głosują nic ich nie rusza.LOL LOL

Helenko. Ty się śmiejesz, ale ja już nawet tego nie potrafię.
Jestem zrezygnowany. Tu się nigdy nic nie zmieni.
Jeszcze parę lat i zostaną same dziady, bo kto żyw i jeszcze może to stąd ucieka.
Nawet dzieciaki po gimnazjach spierniczają do sąsiednich miast a potem za granicę.
helena
#5 Wysłane : 17 listopada 2014 20:55:25(UTC)

To my nie wiemy jak radzić sobie z demokracją - zrobiła się z tego obojętność. Nieraz się zastanawiam czy wszyscy już wyjechali i nikomu nic się nie chce.
emer
#6 Wysłane : 17 listopada 2014 21:11:37(UTC)
Ranga: Member

A ja jestem jednak optymistą. Może niepoprawnym. Ale dalej wierzę w 30 listopada.
Skok do forum