logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

78 Strony«<23456>»
Szkoła podstawowa w Brzesku - opinie
Gość
#73 Wysłane : 6 marca 2015 13:27:02(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Co tu lukrować chodzi o zdrowe zasady -reguły, którymi powinni się NIEKTÓRZY nauczyciele kierować tak jak wcześniej i teraz .A nie wyrządzać krzywdę dzieciom uczących się bez ZNAJOMOŚCI .Czy to tak wiele kosztuje .Chyba ,że się ma w tym INTERES . !!! I to już jest karygodne postępowanie. I tyle w temacie.
Gość
#74 Wysłane : 7 marca 2015 11:02:36(UTC)

68 -nie stylistyczna wypowiedz!!!!!.Widać jak Cię nauczyli.,,Chodziłam ,, - a może by tak powiedzieć UCZĘSZCZAŁAM.Chodzić można - i Gó....no się nauczyć!!!!!!!
Gość
#75 Wysłane : 7 marca 2015 18:59:03(UTC)

wg słownika PWN "chodzić" to również synonim "uczęszczać gdzieś systematycznie".A więc w przypadku uczęszczania do szkoły (a co za tym idzie - przyswajania sobie tam wiedzy), można powiedzieć "chodziłam do szkoły" i nie jest to błąd stylistyczny. A jak ty się nie masz czego czepiać to czep się tych co Ci kiedyś krzywdę w szkole zrobili a nie wyżywaj się bezpodstawnie na tych, którzy mogą coś dobrego o swojej szkole powiedzieć.pozdrawiam.
Gość
#76 Wysłane : 9 marca 2015 15:07:53(UTC)

Totalnie Błędne MYŚLENIE . Taki tok rozumowania i efekty widać.Aż wstyd pomyśleć co tu się w Brzesku wyprawiało .Jak niektórzy uczniowie byli gorzej traktowani i poniżani .Od lat 60 -tych i dalej .Ty się musisz zachwycać tym co jest tu ,bo boisz się NOSA wychylić dalej .To miódz .Powodzenia!!Ale my wiemy i większość mieszkańców w Brzesku.Jak się dostawało 5-ki za czytanie a nie wiedzę- to gratuluję.Oczywiście nie wszyscy.Tragedia!Oj tzw. zaprzyjaznieni mieli i mają się dobrze!Grupy wzajemnej ADORACJI.
Gość
#77 Wysłane : 9 marca 2015 16:45:34(UTC)

Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
Totalnie Błędne MYŚLENIE . Taki tok rozumowania i efekty widać.Aż wstyd pomyśleć co tu się w Brzesku wyprawiało .Jak niektórzy uczniowie byli gorzej traktowani i poniżani .Od lat 60 -tych i dalej .Ty się musisz zachwycać tym co jest tu ,bo boisz się NOSA wychylić dalej .To miódz .Powodzenia!!Ale my wiemy i większość mieszkańców w Brzesku.Jak się dostawało 5-ki za czytanie a nie wiedzę- to gratuluję.Oczywiście nie wszyscy.Tragedia!Oj tzw. zaprzyjaznieni mieli i mają się dobrze!Grupy wzajemnej ADORACJI.

.Widzę,że dobrego słowa powiedzieć nie można na temat swojej szkoły,nawet jeśli ma się takie właśnie zdanie na ten. temat.ktoś,kto UCZĘSZCZAŁ do szkoły w latach 80-tych,może mieć wg. Ciebie tylko i wyłącznie traumatyczne wspomnienia.Zapewniam Cię,że jest sporo osób,które zaczynały edukację w szkołach podstawowych w Brzesku,kontynuowały naukę w brzeskich szkołach średnich,wyszli na ludzi,nie mają zjechanej psychiki i nie dostawały pozytywnych ocen za czytanie.ale Ty wiesz swoje,a nienawiść aż uszami Ci wychodzi.zastanawiam się do której szkoły Twoje dzieci chodzą...Wiem!Na pewno wyjechałeś (-aś) z tego grajdoła jak tylko była okazja i Twoje pociechy UCZĘSZCZAJĄ do SZKÓŁ z PRAWDZIWYMI NAUCZYCIELAMI Z POWOŁANIA.
Gość
#78 Wysłane : 10 marca 2015 08:19:50(UTC)

Niektórzy może i mają skrzywioną psychikę po podstawówce.
Uczęszczałem (chodziłem) do "jedynki" i przez całe 8 lat, jak razem wychowywaliśmy się nie przypominam sobie patologii, o których tutaj niektórzy piszą.
Dziś mam kontakt z kilkunastoma osobami i jakoś nikt nie narzeka, a wręcz z uśmiechem i nostalgią się podchodzi do tamtych czasów, mając perspektywę taką, jak dzisiejsze dzieci. Współczuje im tego, co politycy im zafundowali.
Gość
#79 Wysłane : 10 marca 2015 08:34:53(UTC)

Dobrze piszesz z73 z tego GRAJDOŁA.Musisz tu żyć i pracować i boisz się wyrazić tego co tak naprawdę tu w szkołach się działo .Nauczyciele o dwóch OBLICZACH- choćbyś tu pisała,pisał nie wiem jakie pochwały prawda jest jedna..
Gość
#80 Wysłane : 10 marca 2015 09:35:56(UTC)

Dobrze piszesz z73 z tego GRAJDOŁA.Musisz tu żyć i pracować i boisz się wyrazić tego co tak naprawdę tu w szkołach się działo .Nauczyciele o dwóch OBLICZACH- choćbyś tu pisała,pisał nie wiem jakie pochwały prawda jest jedna..

A Ty to wróżka jesteś że wiesz,że mieszkam w Brzesku?to,że moja podstawówka jest w Brzesku,nie oznacza że dalej mieszkam w tym mieście.wyobraź sobie,że wyjechało więcej ludzi,nie tyalko Ty.i wyobraź sobie że powodem nie była trauma z dzieciństwa.ludzie na studia powyjeżdżali,niektórzy świat pojechali zwiedzać,a jeszcze inni tak po prostu za pracą pojechali ...wiesz,myślę że zjechana psychika to jeden problem a kompleks "małego miasteczka" to druga sprawa u Ciebie.założę się,że się nawet nie przyznajesz,że pochodziszz Brzeska.
Gość
#81 Wysłane : 10 marca 2015 11:00:29(UTC)

No bo powód był jeden pewnie nie starczyło pracy dla ciebie bo dla dzieci brzeskich nauczycieli jest zarezerwowana .A tak w ogóle myślę sobie że ty jednak mieszkasz teraz w Brzesku bo śledzisz wpisy a nie pracujesz.Na zachodzie się pracuje o tej porze. Będąc na zachodzie , -to ja o tej porze pracowałam żeby przywiez parę groszy do Polski dla rodziny nie muszę mieć kompleksów małego miasteczka bo pochodzę z dużego miasta.Jestem już na emeryturze i śledzę co tu u Was się działo i dzieje .Może na tym ZAROBIĘ napiszę książkę. A jeśli chodzi o małe miasteczka są bardzo przytulne i urokliwe jeśli by się tylko MENTALNOŚĆ Wasza zmieniła byłoby OKEY.Nie bój się PRAWDY!!!
Gość
#82 Wysłane : 24 września 2015 15:02:34(UTC)

A teraz z innej beczki.Co powiedzą państwo na obyczaje panujące na stołówce w pewnej "wiodącej" szkole w Brzesku. Od jakiegoś czasu panuje tam niemal terror odnośnie konsumpcji przez dzieci obiadów produkowanych w tejże stołówce. Czy miłościwie panujący burmistrz ( tak chętnie fotografujący się w towarzystwie dzieci ) i brzescy radni wiedzą,że dzieci z płaczem uciekają ze stołówki a w dniu dzisiejszym uczeń,który zwymiotował tym wykwintnym daniem otrzymał od jednej z opiekunek propozycję zjedzenia zupy wraz z pawiem pod rygorem niewypuszczenia do klasy. A potem dziwimy się,że dzieci uciekają w bóle brzucha,głowy i tym podobne schorzenia aby tylko nie iść do szkoły. Ja rozumiem ,że dyrektorka przyjęła taką ilość dzieci ,która rozwaliła grafik 2-klasistów ale czy to jest sposób by się części dzieci pozbyć z tej szkoły ?
Gość
#83 Wysłane : 24 września 2015 15:48:55(UTC)

A teraz z innej beczki.Co powiedzą państwo na obyczaje panujące na stołówce w pewnej "wiodącej" szkole w Brzesku. Od jakiegoś czasu panuje tam niemal terror odnośnie konsumpcji przez dzieci obiadów produkowanych w tejże stołówce. Czy miłościwie panujący burmistrz ( tak chętnie fotografujący się w towarzystwie dzieci ) i brzescy radni wiedzą,że dzieci z płaczem uciekają ze stołówki a w dniu dzisiejszym uczeń,który zwymiotował tym wykwintnym daniem otrzymał od jednej z opiekunek propozycję zjedzenia zupy wraz z pawiem pod rygorem niewypuszczenia do klasy. A potem dziwimy się,że dzieci uciekają w bóle brzucha,głowy i tym podobne schorzenia aby tylko nie iść do szkoły. Ja rozumiem ,że dyrektorka przyjęła taką ilość dzieci ,która rozwaliła grafik 2-klasistów ale czy to jest sposób by się części dzieci pozbyć z tej szkoły ?

Sprawę należy skierować równocześnie do kuratorium, prokuratury i mediów ! Czas skończyć z fikcją w tej szkole !
Gość
#84 Wysłane : 24 września 2015 17:37:31(UTC)

Sprawę należy skierować równocześnie do kuratorium, prokuratury i mediów ! Czas skończyć z fikcją w tej szkole !

Nie bardzo rozumiem problem. Gdyby ktoś moje dziecko tak potraktował to poszedłbym do tejże osoby i "grzecznie" wytłumaczył jak ma traktować dzieciaków. Do tego kazałbym jej zeżreć własne kapcie.
Gość
#85 Wysłane : 24 września 2015 18:01:40(UTC)

Proszę podać nazwę szkoły!
Jestem zbulwersowany tym, co czytam!
Złożę doniesienie do prokuratora.
Gość
#86 Wysłane : 24 września 2015 18:15:46(UTC)

Słowa dzieci przeciw słowom nauczycielek-- w Brzesku -prokurator-bez jaj,nikt nie kwitnie palcem.
Gość
#87 Wysłane : 24 września 2015 18:32:18(UTC)

Słowa dzieci przeciw słowom nauczycielek-- w Brzesku -prokurator-bez jaj,nikt nie kwitnie palcem.

Zbyt dużo dzieci było na stołówce i widziało co się stało żeby ukręcić sprawę. Sprawa ląduje w prokuraturze ! To co się dzieje w tej szkole to jest patologia !!! Zastanawiam się za co dyr. tej placówki dostaje rok rocznie nagrodę burmistrza ?!
Gość
#88 Wysłane : 24 września 2015 19:02:24(UTC)

Przyjąć maksymalnie dużo dzieci = kasa z min.edukacji + kreatywna księgowość =pomoc dla budżetu Brzeska = wdzięczność miłościwie panujących

Kontrola Sanepidu będzie niebawem. Sprawdzą stołówkę, toalety i sale lekcyjne. Do tego zapowiada się też kontrola z kuratorium. Jak dojdzie jeszcze prokuratura i media to może być nie wesoło!
Gość
#89 Wysłane : 24 września 2015 22:20:14(UTC)

Dzieci były po kilka razy cofane z talerzami do stolików i nie mogły pójść na lekcję, więc jeden chłopiec z nerwów i presji zwymiotował i otrzymał odpowiedź od pani, że ma to teraz zjeść (dla ścisłości i zupę i wymiociny). A kilkoro dzieci płakało, bo nie mogło wyjść ze stołówki, a było już po dzwonku na lekcję. Zostały okrzyczane na stołówce i bały się że następnie okrzyczy ich pani, że się spóźnili na lekcję. Taka przyjazna szkoła... Spożywanie posiłku ma być przyjemnością a nie terrorem!Wszystko rozumiem, że panie chcą by dzieci zjadły obiad, ale to co dziś działo się na stołówce to przechodzi ludzkie pojęcie!To były małe dzieci, klasy młodsze, które wszystko przeżywają.
Gość
#90 Wysłane : 25 września 2015 04:51:18(UTC)

Od dawna ROSÓŁ na BAZIE MAGI!!!!!!!!!!A gdzie szukać ROSOŁU???????????? !!!!!!!!!! SKANDAL !!!!!!!!!!
Gość
#91 Wysłane : 25 września 2015 05:44:12(UTC)

Przy przyszlorocznym naborze proszę wspomnieć rodzicom jakie twarde wychowanie panuje w szkole,gwarantuję tłumy chętnych, którzy chcą by upodlano im dzieci.
Gość
#92 Wysłane : 25 września 2015 07:27:54(UTC)

Kolejny kwiatek z wczorajszego dnia : córka nauczyciela tej szkoły była zmuszana do zjedzenia zupy bez pomocy łyżki,skoro tak się traktuje dziecko kolegi z pracy to co dopiero mówić o innych . Albo panie są tak pewne bezkarności ,że nie zważają na nic. Myślę,że nastał już chyba czas,by ogniem i żelazem wypalić to chamstwo wobec naszych dzieci. Nafciarz to się w grobie przewraca jak widzi komu patronuje. Kosogłos
78 Strony«<23456>»
Skok do forum