logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

78 Strony«<45678>»
Szkoła podstawowa w Brzesku - opinie
Gość
#141 Wysłane : 25 września 2015 20:35:26(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
tym wszystkim narzekającym proponuję edukację domową, przecież najlepiej nauczysz swoje dziecko, nakarmisz, nie dasz zadania domowego, jaki problem, masz czas zamieszczać takie wylewne wpisy, znajdziesz by zająć się dzieckiem lepiej niż ci na których tak napierniczasz, szkoda tylko że rozumu brak
Gość
#109 Wysłane : 25 września 2015 20:50:23(UTC)

Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
jestem godny śledzenia tej sprawy jak sie to rzeczy mają w tejże szkole bo sie zbiera coraz wiecej uwag !!

może to ta ta szkoła o której myśle , ma coraz gorsza opinie w kadrze nauczycieli jak i dyrekcji , która jakoś nie odstaje od reszty ....

ktos napisał ze dzieci bija nauczycieli stawiaja sie pokazuja agresje, a z czego bierze sie taka agresja czy chociaż jeden nauczyciel wie , nalezało by zadać im takie podstawowe pytanie ???
no z strachu leku , w danej sytuacji w chwili zagrożenia jedni reaguja taki inni inaczej ale wszystko skupia sie na tym ze najlepiej napisac ze dziecko ma takie czy inne bezstresowe wychowanie a nauczyciel to cacy oprawic w ramka i powiesic!!!

no czasy sie zmieniły ale nic poza tym, nauczyciel zawsze mysli ze bedzie góra bo jak rodzic pójdzie na skarge do dyrekcji lub do samego wychowacy oprawcy to jakoś obiegnie ta wiadomość pół szkoły i tylko sie na dziecku odbije , bo nauczyciel ma zawsze racje nawet jak jej nie ma!!! taki jest ograniczony i będzie się mścił by pokazać swoje , jedna banda !!!

zaznaczam ze pisze to tylko o tej kadrze szkolnej której to dotyczy , gdyz nie wszyscy sa tacy sami, są tez doskonali nauczyciele z sercem do dziecka, chętni z pomocą ale na palcach u reki by ich mozna było wymienić ... w tej szkole !!!

a zeby dodac oliwy do ognia dodam jeszcze cos co napisałem w innym temacie :

dlaczego dzieci nie mogą wychodzić na przerwy z jednej z klas I-III ze szkoły w BRZESKU !!!! a jesli wychodza są zastraszane uwagami !!!!

i dlaczego Pani zamyka te dzieci na klucz i je tez zastrasza w tejże klasie stosując taki rodzaj taktyki wychowawczej a moze sobie nie radzi ???? tylko pytanie z czym chyba sama ze sobą ...

mówiac dzieciom ze jak nie będą grzeczne to je tam zamknie godne zastanowienia.... jak się to dalej potoczy ????

albo zastrasza te dzieci ze zadzwoni do jej mamy , moze taty, .....

i aby temat był jeszcze ciekawszy natcheła mnie myśli ze przeciez nie możemy pominąc Pani która szalenie uczy matematyki w tej szkole w klasach od IV-VI ,

niezmiernie sie pocąc na lekcjach nie robiąc za wiele , za to doskonale wychodzi jej zadawanie w nadmiarze zadań do domu po 6-7 kartek aby ktoś tu z osób czytając tego nie pomylił ze stronami , bo pisze o kartkach no ale przeciez tylko matematyka jest najważniejsza i aby tego nie było mało dzieci maja tych zadań z każdej lekcji tyle , a lekcji w tygodniu jest tylko 4 :))) czyli w ciagu tygodnia kartek z matemtyki jest 28 tylko :))))
na weekend szanowana Pani zadaje tylko 13 kartek !!! aby dzieci przez weekend o niej nie zapomniały jaka jest wspaniała!!!! BigGrin Angry Angry Angry Angry Angry Angry

pytanie nasuwa sie samo moze by tak zgłosić takie nauczanie komu trzeba bo to tez godne zastanowienia???

a moze by ta Pani poszła na podratowanie zdrowia psychicznego na rok moze dobrze by jej to zrobiło ....

o tej szkole w BRZESKU mozna coraz wiecej jak widac porozmawiać !!!! BigGrin BigGrin BigGrin
Powrót do początku

Weź się człowieku nie produkuj, nie siej zamętu, bo tak bredzisz jakbyś co najmniej był po jednym głębszym. Każdy rozsądnie myślący człowiek nie będzie słuchał tych bredni. Nauczyciele na pewno wiedzą co robią. Każda ich decyzja jest czymś uzasadniona, zapytaj jaki był powód a nie wyżywaj się na tym form bo je spamujesz!!!!!!
Gość
#142 Wysłane : 26 września 2015 09:10:12(UTC)

Walczcie RODZICE o DZIECI!! BRZESKO - SZKOŁY słyną z PRZEMOCY!!!!!!!!!Oczywiście są wspaniali nauczyciele tylko oni są SZYKANOWANI.MIERNOTA czerwona od lat tu rządzi !!!
Gość
#143 Wysłane : 26 września 2015 09:11:39(UTC)

Ludzie Was totalnie pogięło!!! Widzę że dużo część Rodziców pewnie przewrażliwionych mamusiek, które siedzą w domu i nie mają co robić wymyślają i wypisują brednie!!! W internecie wszyscy są tacy wylewni jaka szkoła zła jaki nauczyciel zły. Jest problem to od tego jest zebranie w szkole z nauczycielem żeby to wyjaśnić a nie wypisać żale w internecie. Zapewne 99% z tych co tu wylewają żale będzie pierwsze stało z czekoladkami, kwiatkami na Dzień Nauczyciela no bo jakże trzeba się podlizać. Tak więc pozdrawiam wszystkie napinające się tutaj osoby.

Chciałbym podkreślić ze jestem osobą bezstronną i tylko zabrałem głos z tego względu że te wpisy zakrawają o absurd!!!
Gość
#144 Wysłane : 26 września 2015 09:28:13(UTC)

Często mówicie że nauczyciele krzyczą.... A nie pomysleliscie ze jeśli nauczyciel ma 20 dzieci na lekcji i każdy pod nosem coś mówi to nauczyciel powie głośniej żeby uspokoić dzieciaki? Przemyslcie swojej gadanie wczesnien
Gość
#106 Wysłane : 26 września 2015 12:42:43(UTC)

no jaki ten fajny temat .....
a jak mozna założyć kolejny bo ja jestem bardzo chetny założyć NOWY kolejny dlaczego dzieci nie mogą wychodzić na przerwy z jednej z klas I-III ze szkoły NR 3 w BRZESKU !!!! a jesli wychodza są zastraszane uwagami !!!!

i dlaczego Pani zamyka te dzieci na klucz w tejże klasie stosując taki rodzaj wychowania a moze sobie nie radzi ???? tylko pytanie z czym chyba sama ze sobą ...
mówiac dzieciom ze jak nie będą grzeczne to je tam zamknie godne zastanowienia.... jak się to dalej potoczy ????

o szkole nr 3 w brzesku mozna coraz wiecej jak widac porozmawiać !!!! BigGrin BigGrin BigGrin

Trzeba było iść na spotkania z wychowawcami organizowane w zeszłym tygodniu, gdzie wszystko było wytłumaczone
Gość
#145 Wysłane : 30 września 2015 12:01:02(UTC)

Ilość godzin lekcyjnych:
- II klasa 22 godz. ( w tym: 2 .godz j.angielski, 2 godz. religia)
- nauczyciel kształcenia zintegrowanego (18 godzin).

Pytanie czy to jest normalne, że dzieci pracują więcej niż ich nauczyciel?

PS Nie wyjeżdżać z tekstami, że są sprawdziany i trzeba się przygotować do zajęć, bo nie uwierzę, że w klasach 1-3 nauczyciel do lekcji się przygotowuje.
Gość
#146 Wysłane : 30 września 2015 15:25:24(UTC)

Ilość godzin lekcyjnych:
- II klasa 22 godz. ( w tym: 2 .godz j.angielski, 2 godz. religia)
- nauczyciel kształcenia zintegrowanego (18 godzin).

Pytanie czy to jest normalne, że dzieci pracują więcej niż ich nauczyciel?

PS Nie wyjeżdżać z tekstami, że są sprawdziany i trzeba się przygotować do zajęć, bo nie uwierzę, że w klasach 1-3 nauczyciel do lekcji się przygotowuje.

no wyobraź sobie,że się przygotowuje...to nie te czasy,kiedy przez lata był ten sam podręcznik i można było na nim bazować przez kilka roczników. Dopiero od zeszłego roku podręcznik znowu jest jeden, obligatoryjny, dla wszystkich.Wcześniej co roku były inne. Trzeba się przygotować do konkretnej lekcji na podstwie (zgodnie) tego co jest w książce, podejśc trochę logistycznie do prowadzonych zajęć (ile, co, może zająć czasu), przygotować materiały pomocnicze (czyli karty pracy, kserówki itp).
Nie jestem nauczycielem, ale mam dwoje dzieci w klasach 1-3 i widzę jak to wygląda,więc nie przesadzaj z tymi uwagami na temat ilości pracy nauczyciela.Nie wiem co robisz na co dzień, ale myślę że Twoja wyobraźnia nie jest w stanie ogarnąć odpowiedzialności i ilości pracy ludzi w innych zawodach.
Gość
#147 Wysłane : 30 września 2015 17:58:02(UTC)

no wyobraź sobie,że się przygotowuje...to nie te czasy,kiedy przez lata był ten sam podręcznik i można było na nim bazować przez kilka roczników. Dopiero od zeszłego roku podręcznik znowu jest jeden, obligatoryjny, dla wszystkich.Wcześniej co roku były inne. Trzeba się przygotować do konkretnej lekcji na podstwie (zgodnie) tego co jest w książce, podejśc trochę logistycznie do prowadzonych zajęć (ile, co, może zająć czasu), przygotować materiały pomocnicze (czyli karty pracy, kserówki itp).
Nie jestem nauczycielem, ale mam dwoje dzieci w klasach 1-3 i widzę jak to wygląda,więc nie przesadzaj z tymi uwagami na temat ilości pracy nauczyciela.Nie wiem co robisz na co dzień, ale myślę że Twoja wyobraźnia nie jest w stanie ogarnąć odpowiedzialności i ilości pracy ludzi w innych zawodach.

Wyobraź sobie, że mam dziecko w 2 klasie i jak widzę książki i zeszyty to mnie śmiech ogarnia. Do czego nauczyciel musi się przygotowywać? Z religii więcej piszą niż z j. polskiego !
Gość
#153 Wysłane : 2 października 2015 07:48:37(UTC)

A to się grubo mylisz! Ale nie zamierzam Ci wyjaśniać tego. Ale faktem jest, że dzieci w I klasie maja za dużo godzin w szkole. Nie zapominajmy, że dochodzą do tego jeszcze zadania domowe. i tu apel do nauczycieli, kontrolujcie jakoś co dzieci mają już "zadane" by nie dochodziło do sytuacji, że dziecko całe popołudnie musi spędzić na zadaniu. Ja wiem, że program, że wymogi ale zwracajcie uwagę choćby na to, by j. angielski nie był dzień po dniu np.
Gość
#154 Wysłane : 18 października 2015 22:32:41(UTC)

Niestety, potwierdzam. Większości z nauczycieli tylko opowiada o przygotowywaniu się do lekcji, ale tego nie robi. Opowiada o zajęciach pozalekcyjnych, ale ich nie prowadzi. Nawet KN-ek nie prowadzą, tylko fikcyjnie wpisują. Moje i znajomego dzieci były fikcyjnie wpisane na KN-ki u nauczyciela z dwójki. Jak woźna odwołała, to wszyscy się zdziwili, że takie zajęcia w ogóle są. Po prostu oszuści i nieroby. A co fajniejsze, to że nikt tego nie sprawdza. Ani naczelnik oświaty (pożal się Boże) ani dyrektorzy. I jakoś leci fama o tym, jak ciężko pracują nauczyciele. W dwójce im większy nierób i patologia nauczycielska tym większa chwała. Dyrektorka dwójki docenia swoją elitkę: pani zmuszająca do jedzenia-nagroda, pani "co chcę dostać na DN"-nagroda, pan olewający wszelakie zajęcia, w tym wspomniane KN-ki i pijany jak bela w Planecie o północy w dzień powszedni (ciekawe czy wytrzeźwiał do pracy następnego dnia, czy przyszedł pijany)-nagroda. Gratuluję p.dyrektor kadry a kadrze p.dyrektor. Rzeczywiście ciężko pracują a nagrody dyrektora rzeczywiście zasłużone.
Gość
#155 Wysłane : 18 października 2015 23:02:15(UTC)

(...) pijany jak bela w Planecie o północy w dzień powszedni(...)

a coś ty tam robił o tej porze?
Gość
#156 Wysłane : 19 października 2015 15:39:35(UTC)

Co to są KN-ki?
Gość
#157 Wysłane : 19 października 2015 16:27:30(UTC)

Co to są KN-ki?

To takie darmowe godziny z karty nauczyciela, które każdy powinien wyrobić, czyli przeznaczyć np. na rozwijanie zainteresowań uczniów. Nikt im za to nie płaci, ale każdy wymaga.
Gość
#158 Wysłane : 20 października 2015 18:11:05(UTC)

Darmowe no to wiadomo - "się" wpisze, "się" robiło co innego (poza szkołą)
Gość
#159 Wysłane : 20 października 2015 19:53:36(UTC)

Ciekawe, któryż to pracownik tak ladnie i nieprawdziwie opisuje ,,dwójkę"??? Chyba logiczne, że spotkanie nauczycieli było imprezą zamkniętą.
Gość
#160 Wysłane : 20 października 2015 19:56:51(UTC)

Ciekawe, któryż to pracownik tak ladnie i nieprawdziwie opisuje ,,dwójkę"??? Chyba logiczne, że spotkanie nauczycieli było imprezą zamkniętą.

HAHA NAM PEWNO TA OSOBA KTÓRA NAGRODY NIE DOSTAŁA!!! I NAJMNIEJ PRACUJE. TO JEST PEWNE.
Gość
#165 Wysłane : 20 października 2015 21:14:25(UTC)

dokładnie zazdrośniku cza było sie uczyć na nauczyciela to też bys imprezował:):)
Gość
#166 Wysłane : 20 października 2015 21:18:29(UTC)

Dokładnie!
Ja bym chętnie poszedł na nauczycielkę. Tylko żeby jakaś ładna była z przodu i z tyłu BigGrin
Gość
#161 Wysłane : 23 października 2015 09:08:25(UTC)

A co to na tej imprezie nie ma kelnerów, kucharzy, sprzątaczek? Od razu,że nauczyciel?
78 Strony«<45678>»
Skok do forum