logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

78 Strony«<678910>»
Szkoła podstawowa w Brzesku - opinie
Gość
#135 Wysłane : 29 października 2015 07:26:12(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
Sądząc po treści to nadworny etatowy klakier ze szkoły się udzielił.
SORKI ale w mojej klasie również nikt nie pytał się o zdanie .Dziecko przynosi do domu pakiet zdjęć ,kalendarzy za prawie 50 zł i po sprawie. To było dobre 20 lat temu kiedy aparat miała jedna osoba na klasę a dzisiaj w domu jest jeden aparat na każdego członka rodziny.
Miejmy nadzieję że wraz z nastaniem nowego rządu pomału będą niwelowane przekręty w każdej dziedzinie życia społecznego.

ale NIKT NIE MA prawa wykonywać zdjęć dziecku, jeżeli rodzic nie wyraził na to zgody!
wizerunek dziecka jest prawnie chroniony i nie wolno fotografowi/szkole zgodzić się na robienie zdjęć foto ot tak, a później stawiać rodzica w w/w sytuacji. NIE WOLNO, jest to działanie niezgodne z prawem. wątpię by szkoła/wychowawca o tym nie wiedział.

musiałeś coś przespać! idź to uzupełnij!
Gość
#192 Wysłane : 29 października 2015 07:28:52(UTC)

a wszystko po to by uatrakcyjnić lekcje i pobyt dziecka w szkole, ale mi żal dzieci TAKICH RODZICÓW, ciemnota

dokładnie.
później wyrastają takie "ciepłe kluchy" nie radzące sobie w życiu, liczące na pomoc państwa, a w najlepszym przypadku wyjeżdżające do Wielkiej Brytfanny zarabiać na chleb.
żenada!
Gość
#176 Wysłane : 29 października 2015 07:33:33(UTC)

przynosi dziecko zdjęcia do obejrzenia, może kupić wszystkie, jedno lub wcale i oddać, tak jest od lat, ale zamiast porozmawiać ze swoim dzieckiem to dokonujesz anonimowych kłamliwych wpisów

Do zorientowanych nauczycieli.

A może najpierw powinno spytać się rodziców czy życzą sobie by ich dziecko brało udział w sesji fotograficznej ?. Jakie są losy zdjęć które się odda i nie kupi ?
Gość
#193 Wysłane : 29 października 2015 07:39:46(UTC)

dokładnie.
a wszystko po to by uatrakcyjnić lekcje i pobyt dziecka w szkole, ale mi żal dzieci TAKICH RODZICÓW, ciemnota

później wyrastają takie "ciepłe kluchy" nie radzące sobie w życiu, liczące na pomoc państwa, a w najlepszym przypadku wyjeżdżające do Wielkiej Brytfanny zarabiać na chleb.
żenada!

W najlepszym wypadku to później idą na nauczyciela i liczą na prawa z karty nauczyciela ,podwyżki i premie z okazji Dnia Nauczyciela.
Gość
#128 Wysłane : 29 października 2015 07:57:01(UTC)

A ja chciałam się dowiedzieć dlaczego w SP3 wzorem lat poprzednich znowu w ramach godzin lekcyjnych będą odbywały się płatne zajęcia " Z podróżnikiem".Zrobią spęd 10-u klas ,przyjedzie jakiś biznesmen i będzie się chwalił gdzie był na wakacjach.300 uczniów X 5zł...no no takiej sumki za godzinę to ani adwokat czy lekarz nie zarobi. Ciekawe z kim ze szkoły się on dzieli ?. A czy nauczyciele w tym czasie mają płacone ? przecież nie prowadzą lekcji. Ja też byłam w Afryce , czy ktoś mi " załatwi taką fuchę ? Wezmę tylko 1000 zł.Obskoczę kilka razy i będzie na kolejne wakacje.:)
To hańba aby w państwowej szkole w czasie bezpłatnych zajęć lekcyjnych robić interesy i to zapewne nie opodatkowane.
Kolejny biznes na boku w szkołach to fotografowanie dzieci.Od pierwszej do trzeciej klasy co roku , bez pytania rodziców czy sobie tego życzą.
Może najwyższy czas skończyć z tym patologicznym i korupcjogennym zachowaniem ?

Ja również zwiedzałem egzotyczne kraje i przywiozłem wiele ciekawych pamiątek.Umię pięknie opowiadać , co najmniej jak politycy. Jak i mnie szkoła da zarobić taką kasę to z kim należy się skontaktować ?
Gość
#194 Wysłane : 29 października 2015 09:17:56(UTC)

"Umię pięknie opowiadać..."

Naucz się jeszcze poprawnie pisać po polsku, a nie po polskiemu, to może coś z tego będzie...
Gość
#195 Wysłane : 29 października 2015 13:25:04(UTC)

Od 2016 r. 7,5 tysiąca gimnazjów do wygaszenia Tysiące nauczycieli straci pracę. Od przyszłego roku szóstoklasiści będą zdawać już do 7 -ej klasy.
Gość
#196 Wysłane : 29 października 2015 13:44:49(UTC)

Od 2016 r. 7,5 tysiąca gimnazjów do wygaszenia Tysiące nauczycieli straci pracę. Od przyszłego roku szóstoklasiści będą zdawać już do 7 -ej klasy.

Nic nie straca. Ktos te dzieci w szkolach podstawowych i liceach uczyc musi!
Gość
#197 Wysłane : 29 października 2015 15:15:42(UTC)

Niestety tak
Gość
#172 Wysłane : 29 października 2015 16:30:47(UTC)

Nie trzeba być nauczycielem, ale można sobie wyobrazić jak trudna to praca. Gdy kiedyś weszlam do szkoły, myslałam, że oszaleje. Przerwa to coś strasznego. Nauczyciele w ogóle mają czas teraz coś zjeść lub napić się w spokoju?? Przykro mi się zrobiło, jak nauczyciel dyzurujący jadł w tym wrzasku śniadanie. No tak. Ale kiedy ma zjesc? "Obyś czyjeś dzieci uczyl". Święte powiedzenie. A gmina szuka chorych oszczędnosci. Moje dziecko chodzi do 31 osobowej klasy. Jak to wszystko ogarnąć na lekcji? Którym dzieckiem się zająć bardziej, którym mniej? Wspólczuję. I wielki szacunek dla nauczycieli, bo czasy beznadziejne, a rodzice konfliktowi i wymagają cudów. Ja z biura za nic bym nie wyszla do pracy w szkole! Nie porównujcie, bo to smieszne. A po drugie: jesli macie dzieci, to wyslijcie je na studia pedagogiczne i będą mieli ten raj.

trudna?jak każda inna tyle że JESZCZE mają więcej przywilejów.
Gość
#189 Wysłane : 29 października 2015 16:31:59(UTC)

Do zorientowanych nauczycieli.

A może najpierw powinno spytać się rodziców czy życzą sobie by ich dziecko brało udział w sesji fotograficznej ?. Jakie są losy zdjęć które się odda i nie kupi ?

jestem ZA
Gość
#198 Wysłane : 29 października 2015 17:17:00(UTC)

decyzję o zdjęciach podjęła Rada Rodziców, nam te informację przekazała nasza przedstawicielka, wybrali najciekawszą ofertę, ale żeby to wiedzieć, trzeba się interesować, a nie smarować na forum, a zdjęcia klasowe zawsze były, ale żeby mogły być nazywane "klasowymi" muszą być fotografowani wszyscy, nawet ci, którzy ich nie kupią, dla dobra tych, co chcą mieć pamiątkę, czemu szukacie dziury w całym
Gość
#201 Wysłane : 29 października 2015 17:51:07(UTC)

decyzję o zdjęciach podjęła Rada Rodziców, nam te informację przekazała nasza przedstawicielka, wybrali najciekawszą ofertę, ale żeby to wiedzieć, trzeba się interesować, a nie smarować na forum, a zdjęcia klasowe zawsze były, ale żeby mogły być nazywane "klasowymi" muszą być fotografowani wszyscy, nawet ci, którzy ich nie kupią, dla dobra tych, co chcą mieć pamiątkę, czemu szukacie dziury w całym

Rodzice mają profesjonalne aparaty i sporą wiedzę na temat fotografowania zatem na zwykłej szkolnej uroczystości rodzic może zrobić zdjęcia całej klasy i po znośnych kosztach /a nawet jako prezent/ przekazać kolegom swojego dziecka a nie ściągać haracz od każdego.Dawniej w szkołach ganiano dzieci do sali i wszystkim robiono zdjęcia chciał czy nie chciał ,czasy się zmieniły a mentalność dyrektorów jest w czasach głębokiej komuny.Niegdyś dyrektorzy dostawali dla szkoły jakieś przaśne kalendarze.
Gość
#200 Wysłane : 29 października 2015 18:40:43(UTC)

to może jeszcze nas uświadomisz kto podejmuje decyzje jaki "podrożnik" będzie bił kasę w SP3 i jak to sie ma do ustawy o darmowych zajęciach lekcyjnych ,czy taka osoba za pogawędki wystawia fakturę dla szkoły lub sprzedaje bilety, bardzo jestem ciekawa czy wizyty osób trzecich w szkołach są zgłaszane do Urzędu Oświaty.
Gość
#199 Wysłane : 29 października 2015 18:56:37(UTC)

Może ta przedstawicielka :) przekazała jeszcze informację jaki jest sens robienia tych zdjęć co roku. Chyba aż tak bardzo dzieci się nie zmieniają, by się nie rozpoznawały na tej pamiątce."a zdjęcia klasowe zawsze były," - tak były w pierwszej i ósmej klasie
Gość
#206 Wysłane : 29 października 2015 19:20:19(UTC)

Są już te specjale pokoiki dla nauczycieli z laptopami, drukarkami, faksami i innymi gadżetami? Ile można czekać?
Gość
#207 Wysłane : 29 października 2015 20:08:40(UTC)

Ludzie dajcie już spokój ,zawsze były zdjęcia .Dajcie spokój !!
Gość
#127 Wysłane : 29 października 2015 23:31:49(UTC)

A ja chciałam się dowiedzieć dlaczego w SP3 wzorem lat poprzednich znowu w ramach godzin lekcyjnych będą odbywały się płatne zajęcia " Z podróżnikiem".Zrobią spęd 10-u klas ,przyjedzie jakiś biznesmen i będzie się chwalił gdzie był na wakacjach.300 uczniów X 5zł...no no takiej sumki za godzinę to ani adwokat czy lekarz nie zarobi. Ciekawe z kim ze szkoły się on dzieli ?. A czy nauczyciele w tym czasie mają płacone ? przecież nie prowadzą lekcji. Ja też byłam w Afryce , czy ktoś mi " załatwi taką fuchę ? Wezmę tylko 1000 zł.Obskoczę kilka razy i będzie na kolejne wakacje.:)
To hańba aby w państwowej szkole w czasie bezpłatnych zajęć lekcyjnych robić interesy i to zapewne nie opodatkowane.
Kolejny biznes na boku w szkołach to fotografowanie dzieci.Od pierwszej do trzeciej klasy co roku , bez pytania rodziców czy sobie tego życzą.
Może najwyższy czas skończyć z tym patologicznym i korupcjogennym zachowaniem ?

Dokładnie.Teraz będzie nawijanie o Szwajcarii za 150 zł od klasy.Należy powiadomić kuratorium oświaty czy jest w posiadaniu wiedzy o takich praktykach
Gość
#136 Wysłane : 30 października 2015 12:37:38(UTC)

NIKT NIE MA prawa wykonywać zdjęć dziecku, jeżeli rodzic nie wyraził na to zgody!

Owszem, ale na pierwszej wywiadówce każdy rodzic podpisuje zgodę na rozpowszechnianie wizerunku dziecka zgodnie z celami statutowymi szkoły. Chyba, że TY rodzicu podpisujesz wszystko w uśmiechem na twarzy nie wiedząc nawet co to jest. A ze słuchaniem też chyba u ciebie kiepsko. Zainteresuj się bardziej tym co się dzieje w szkole a nie wypisuj bzdur.
Gość
#112 Wysłane : 30 października 2015 12:42:09(UTC)

A czy nauczyciele w tym czasie mają płacone ? przecież nie prowadzą lekcji.

Tak, mam w tym czasie płacone - dzieci są pod moją opieką. Ale muszę się dobrze zastanowić co zrobić z wycieczkami - bo przecież za to mi nie płacą, ani za noc w kopalni, ani za noc filmową, ani za zielone szkoły, ani za wycieczki dwudniowe.
78 Strony«<678910>»
Skok do forum