logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

6 Strony«<23456>
RODZINA 500+
Gość
#66 Wysłane : 18 lipca 2016 09:50:42(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Balcerowicz ? to wiemy co narobił
Gość
#63 Wysłane : 18 lipca 2016 18:18:03(UTC)

Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
A jak ci Gierek i cała reszta po kolei tak kraj zadłużył i był na skraju bankructwa bo się huśtali za robotników pieniądze to żeście jakoś nie płakali .tylko każdy z was cicho siedział .boście się bali komuny. teraz się plujesz bo idziesz do sklepu i kupujesz . stać cię to kupujesz z wyższej półki jak nie to z niższej .a jeśli nie pamiętasz bo pózniej się urodziłeś/as to się nie odzywaj.zapomnieliście jak było. jak się wspiera rodziny to cię to drażni . nie bądż zawistny i zazdrosny.jesteś młody to staraj się o potomstwo a nie narzekaj i nie przeliczaj . dalej
powtarzam nie masz pojęcia o ekonomii.A jak jesteś bogaczem to zamilcz.

Czyli mam się cieszyć że ktoś mnie "wspiera" za moje pieniądze?
Gość
#64 Wysłane : 19 lipca 2016 09:17:08(UTC)

Mamienie ludzi 500+ spowodowało, że wiele osób zagłosowało na pisiorów właśnie ze względu na kasę, bo nic innego niematerialnego sobą (jak doskonale teraz widać) nie reprezentują.
Jest comiesięczna kasa na koncie więc, jest tzw. święty spokój.
Oczywiście kasa jest do połowy 2017 roku, bo dalej nie ma na nią perspektyw, skąd brać. Wszystkie tego typu zaświadczenia posiadają właśnie tę datę, ale mało kto na to zwraca uwagę.
Teraz niektórym jest zwyczajnie wstyd, widząc co wyprawia i wygadują np. Maciorewicz czy Błyszczak, ludzi kompletnie niekompetentni na swoje stanowiska.
Na szczęście jakimś cudem Duda się powoli opamiętuje i zaczyna zachowywać się czasami zgodnie z logiką, ale już niekoniecznie jak tego chce jeden z tych, co ukradli Księżyc.
Gość
#67 Wysłane : 19 lipca 2016 10:43:07(UTC)

Dokładnie!!
Normalność to jest wtedy, gdy zapracujesz sobie na te 500 zł. Kilkadziesiąt firm czeka na chętnych do pracy. Na założenie firmy dotacje są "od ręki". Bezrobotnymi są tylko ci, którym nie chce się pracować. A teraz PiSiory roztrwonią pieniądze przedsiębiorców i podatników na ROZDAWNICTWO dla innych. Bo się wam "należy"? Co się ku**a należy? I od kogo? Ode mnie? Z moich pieniędzy? Niech PiS zrezygnuje z dotacji z budżetu na partię i diety da na 500+. Cudze dawać każdy potrafi...
Obiecywali i machali teczką podobno pełna gotowych ustaw. Tylko jedno zrobili i to nie na KAŻDE dziecko, jak obiecywali.(...)
Gość
#69 Wysłane : 19 lipca 2016 20:16:31(UTC)

jak to w każdej normalnej wsi w Polsce mam w promieniu 2 km 3 markety, delikatesy, spara, groszka itp. w ciagu miesiąca ceny pieluch Pampersy z 32zł do 49,99zł , mleko Bebiko z 13.99 do 23 zł można, można. zawsze jakaś menda będzie żerować żeby kasa się zgadzała
Gość
#70 Wysłane : 22 lipca 2016 08:58:31(UTC)

Ale co - 500+ ci nie wystarcza?
Gość
#71 Wysłane : 22 lipca 2016 20:53:56(UTC)

Ale co - 500+ ci nie wystarcza?

masz dziecko?
Gość
#68 Wysłane : 23 lipca 2016 05:58:06(UTC)

Dokładnie!!
Normalność to jest wtedy, gdy zapracujesz sobie na te 500 zł. Kilkadziesiąt firm czeka na chętnych do pracy. Na założenie firmy dotacje są "od ręki". Bezrobotnymi są tylko ci, którym nie chce się pracować. A teraz PiSiory roztrwonią pieniądze przedsiębiorców i podatników na ROZDAWNICTWO dla innych. Bo się wam "należy"? Co się ku**a należy? I od kogo? Ode mnie? Z moich pieniędzy? Niech PiS zrezygnuje z dotacji z budżetu na partię i diety da na 500+. Cudze dawać każdy potrafi...
Obiecywali i machali teczką podobno pełna gotowych ustaw. Tylko jedno zrobili i to nie na KAŻDE dziecko, jak obiecywali.(...)

W każdym kraju starej unii są dotacje na dzieci i to nie takie śmieszne pieniądze jak 500 zł,może dzięki temu 500+ te kilkadziesiąt firm czekających na chętnych do pracy zacznie szanować pracownika i płacić jakieś uczciwe pieniądze za pracę na budowie od świtu do nocy na czarno nie wspominając o wyzysku w marketach i wtedy nie będzie problemów z chętnymi do pracy i pracodawcy zamiast kupować kolejny niepotrzebny samochód lub willę podzielą się zyskiem proporcjonalnie z pracownikiem.
Gość
#72 Wysłane : 23 lipca 2016 08:19:47(UTC)

hii,hii,mam 5razy 500plus i do żadnej roboty nie pójdeę stac mnie na gosposie to nareszcie sobie odpoczne juz się dosyć naharowałam u takiego nowobogackiego przedsiębiorcy i nasza babciunia pierwszy raz wyjechała do sanatorium bo do tej pory nam prowadziła dom ja harowałam po 12-14 h.
Gość
#73 Wysłane : 23 lipca 2016 11:01:46(UTC)

hii,hii,mam 5razy 500plus i do żadnej roboty nie pójdeę stac mnie na gosposie to nareszcie sobie odpoczne juz się dosyć naharowałam u takiego nowobogackiego przedsiębiorcy i nasza babciunia pierwszy raz wyjechała do sanatorium bo do tej pory nam prowadziła dom ja harowałam po 12-14 h.

Głupia jestes tylko tyle na myśl przychodzi Mi.Czytając jak podchodzisz do życia
Gość
#74 Wysłane : 23 lipca 2016 14:52:30(UTC)

Do 71-mam dorosłe juz- 6.I bez 500 plus wyksztalcone , nigdy boso nie chodziły i głodne nie były.Szkoda słow dzisiejszym leniom trza dać.
Gość
#75 Wysłane : 3 sierpnia 2016 07:18:51(UTC)

No i zaś się spóźniają z wypłatą 500+!
Dziś już 3 sierpnia a kasy ni ma...
Gość
#76 Wysłane : 3 sierpnia 2016 07:33:36(UTC)

kasa jest tylko przetrzymują !!upominać się!!!!!!jak nie to do premier pisać polecony w internecie adres i po sprawie.
Gość
#77 Wysłane : 11 sierpnia 2016 10:04:17(UTC)

Nadal kasy nie mam Blink
Zaczynam się martwić co to będzie po tej dacie, która wypisana jest na orzeczeniu. Pewnie w ogóle nikt nie dostanie 500+.
Gość
#79 Wysłane : 11 sierpnia 2016 12:25:38(UTC)

Nadal kasy nie mam Blink
Zaczynam się martwić co to będzie po tej dacie, która wypisana jest na orzeczeniu. Pewnie w ogóle nikt nie dostanie 500+.

A co by było jak by nie było 500+?, a jak było jak nie było 500+?
Gość
#81 Wysłane : 11 sierpnia 2016 13:24:37(UTC)

Ja mam emerytury 940zl ,pomagałam cały czas wnukom tz.dzieciom swoim którzy maja dzieci małe a jak teraz mają 500 plus to może przestaną nawiedzać dziadków zeby cos dostać a raczej czy mam się czegoś od nich spodziewac ,choćby landrynke owocową.Sie porobiło ze młdzi z dziećmi to bogacze.A dobrze im tak.
Gość
#78 Wysłane : 11 sierpnia 2016 15:38:56(UTC)

Nadal kasy nie mam Blink

W alternatywnej rzeczywistości rzeczywiście mogą nie wypłacać. W realu jezeli ktoś złożył prawidłowo dokument, to nie ma takiej możliwości żeby nie wypłacali na bieżąco.
Gość
#80 Wysłane : 11 sierpnia 2016 15:40:37(UTC)

kasa jest tylko przetrzymują !!upominać się!!!!!!jak nie to do premier pisać polecony w internecie adres i po sprawie.

Na polecony cię stać, to po co się gorączkujesz?
Gość
#82 Wysłane : 12 sierpnia 2016 09:43:30(UTC)

Ja mam emerytury 940zl ,pomagałam cały czas wnukom tz.dzieciom swoim którzy maja dzieci małe a jak teraz mają 500 plus to może przestaną nawiedzać dziadków zeby cos dostać a raczej czy mam się czegoś od nich spodziewac ,choćby landrynke owocową.Sie porobiło ze młdzi z dziećmi to bogacze.A dobrze im tak.

No tak to właśnie PiSiory urządziły tę Polskę, że teraz emeryci nie mają co do garnka włożyć...
Przykre!
A jeszcze bogata Polonia żyjąca ponad 7600 km od Brzeska, odwiedzająca je raz na 20 lat funduje nam rządy tych pachołków i nieudaczników
Gość
#83 Wysłane : 12 sierpnia 2016 09:55:51(UTC)

No tak to właśnie PiSiory urządziły tę Polskę, że teraz emeryci nie mają co do garnka włożyć...
Przykre!
A jeszcze bogata Polonia żyjąca ponad 7600 km od Brzeska, odwiedzająca je raz na 20 lat funduje nam rządy tych pachołków i nieudaczników

Tylko że jedni i drudzy mają obywateli w (*****) jak ja ich z opcją Popaprańcy żądząc 8 lat widać że dużo bardziej olali obywateli tylko wspierali swoich,tak że zmiana na inną opcję nic nie da,Pisowcy przynajmniej robią co się da a przynajmniej udają.
6 Strony«<23456>
Skok do forum