logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

7 Strony<12345>»
Ceny wody i ścieków w małopolskim
Gość
#46 Wysłane : 22 marca 2015 19:31:32(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
I wykorzystują swoją pozycję/stanowiska do robienia prywatnego biznesu. A to projekt przyłącza a to prace przyłączeniowe wod/kan. Tą firma powinna zająć się prokuratura.

No niestety to prawda. Praktycznie każdy pracownik robi tam prywatę w czasie swoich godzin pracy.
Ja miałem przypadek montera: zamówiłem tam usługę montażu dodatkowego licznika. Przyjechał ich monter ich samochodem, licznik zamontował, skasował pieniądze i odjechał.
Potem mnie olśniło i dzwonię do centrali a tam bez żadnego zdziwienia facet tłumaczy że najwyraźniej ten gość zrobił to prywatnie.
To ja go wkurwio...ny zapytałem czy to normalne, że facet w godzinach pracy, przy pomocy firmowych narzędzi i firmowego samochodu robi fuchy na boku i że życzę sobie od tego faceta fakturę za robotę bo jak nie to zgłaszam sprawę do skarbówki.
Po 30 minutach monter przyjechał, wkurzony jak nigdy, wystawił rozliczenie materiału, oddał kasę, po czym w imieniu wodociągu przyszedł rachunek MNIEJSZY niż od tego naciągacza.

Te wodociągi to jest siedlisko patologii i my tą patologię utrzymujemy w rachunkach.
To nie wina browaru, bo oni biorą niewiele ponad 3 zł od kubika ścieków!
Gość
#47 Wysłane : 23 marca 2015 10:03:03(UTC)

No niestety to prawda. Praktycznie każdy pracownik robi tam prywatę w czasie swoich godzin pracy.
Ja miałem przypadek montera: zamówiłem tam usługę montażu dodatkowego licznika. Przyjechał ich monter ich samochodem, licznik zamontował, skasował pieniądze i odjechał.
Potem mnie olśniło i dzwonię do centrali a tam bez żadnego zdziwienia facet tłumaczy że najwyraźniej ten gość zrobił to prywatnie.
To ja go wkurwio...ny zapytałem czy to normalne, że facet w godzinach pracy, przy pomocy firmowych narzędzi i firmowego samochodu robi fuchy na boku i że życzę sobie od tego faceta fakturę za robotę bo jak nie to zgłaszam sprawę do skarbówki.
Po 30 minutach monter przyjechał, wkurzony jak nigdy, wystawił rozliczenie materiału, oddał kasę, po czym w imieniu wodociągu przyszedł rachunek MNIEJSZY niż od tego naciągacza.

Te wodociągi to jest siedlisko patologii i my tą patologię utrzymujemy w rachunkach.
To nie wina browaru, bo oni biorą niewiele ponad 3 zł od kubika ścieków!

i tak samo jest jak robisz przylacz. wezmiesz (...) to masz wszystko w papierach cacy. wezmiesz kogos innego to masz problem.
Gość
#44 Wysłane : 23 marca 2015 11:53:35(UTC)

I wykorzystują swoją pozycję/stanowiska do robienia prywatnego biznesu. A to projekt przyłącza a to prace przyłączeniowe wod/kan. Tą firma powinna zająć się prokuratura.

W "gazach" i "energetyce" jest to samo. O wydziale budownictwa/architektury w UM nie wspomnę. Patologia !!!
Gość
#36 Wysłane : 24 marca 2015 20:34:35(UTC)

poczekajmy ... step by step .. konsekwencja p. Ojczyka niebawem
doprowadzi do zmiany funkcjonowania spółki od wody powietrza i smrodu
Kiedyś było takie powiedzenie, ze "Balcerowicz musi odejść ..."

a może pan prezes RPWiK-u powinien odejść na zasłużoną emeryturę ... ?

Ostatnia aktywność radnego Ojczyka pozostawia wiele do życzenia. Z wielką uwagą śledzę poczynania tego pana. Z analizowanych przeze mnie protokołów z posiedzeń poszczególnych komisji oraz sesji rady miejskiej wynika, że ten pan na wszystkim "zna się", o czym może świadczyć fakt szerokiego komentowania przez niego wszystkich poruszanych tematów. Nie bez znaczenia pozostaje fakt, że działalność tego jegomości przejawia się poprzez deprecjację innych osób i usilne udowadnianie, że nikt na niczym nie zna się. Szczególny przedmiot jego zainteresowania stanowią ostatnio spółki miejskie, w szczególności RPWiK oraz sprawa łączenia spółek. Dumą tego pana jest natomiast doprowadzenie do obniżenia wynagrodzeń członkom rad nadzorczych, co na pewno zmotywuje poszczególne rady nadzorcze do większego działania. Z pozdrowieniami - zorientowany w temacie gospodarki komunalnej :)
Gość
#50 Wysłane : 24 marca 2015 21:00:57(UTC)

I dobrze że w końcu rady nadzorcze maja zmniejszone diety. Za nic nie robienie nie należy im się nasza kasa.
Gość
#52 Wysłane : 24 marca 2015 21:04:32(UTC)

I dobrze że w końcu rady nadzorcze maja zmniejszone diety. Za nic nie robienie nie należy im się nasza kasa.

jaka nasza? a wiesz z jakich środków wypłacane są wynagrodzenia rad nadzorczych i czyj koszt stanowią? a poza tym, to chyba nie wiesz z czym wiąże się bycie członkiem w jakiejkolwiek radzie nadzorczej, czy to spółki komunalnej, spółdzielni, czy innej spółki kapitałowej
Gość
#51 Wysłane : 24 marca 2015 21:05:44(UTC)

p.s. z naszej kasy to jest opłacana armia urzędników, radni oraz burmistrz i jego zastępca!
Gość
#52 Wysłane : 24 marca 2015 22:22:54(UTC)

jaka nasza? a wiesz z jakich środków wypłacane są wynagrodzenia rad nadzorczych i czyj koszt stanowią? a poza tym, to chyba nie wiesz z czym wiąże się bycie członkiem w jakiejkolwiek radzie nadzorczej, czy to spółki komunalnej, spółdzielni, czy innej spółki kapitałowej

Oj panie urzędniku - no powiedz mi bo nie wiem. W MPK nie wiąże się na pewno z niczym...
I nie musisz mi cytować fragmentu swojej czytanki z kursu na członka rady nadzorczej.
Gość
#53 Wysłane : 7 września 2016 14:33:49(UTC)

Ogłoszono konkurs na zastèpcé prezesa RPWiK -u. Czy ktoś wie jakich mamy kandydatów.?
Gość
#54 Wysłane : 7 września 2016 20:12:30(UTC)

Ogłoszono konkurs na zastèpcé prezesa RPWiK -u. Czy ktoś wie jakich mamy kandydatów.?

Tak jest jeden . I wiadomo swój ,koleżka a jak inaczej ?
Gość
#55 Wysłane : 7 września 2016 20:26:34(UTC)

Tak jest jeden . I wiadomo swój ,koleżka a jak inaczej ?

nurt ten sam co w spółkach skarbu państwa - na stanowiska członków zarządu i rad nadzorczych mianowani sami fachowcy! wszystko w ramach dobrej zmiany!
Gość
#56 Wysłane : 8 września 2016 08:24:00(UTC)

fajnie z boku stać i krytykować i wyśmiewac ludzi od nieudaczników, (...)ów, itp. ... może pozwólmy żeby coś sie wydarzyło, a potem będzieny oceniać ,,, co do zatrudniania to niedawno spotkalem pana, ktory od zawsze krytykował a sam szuka dojścia do kogoś w UM aby zatrudnił córke ... polska mentalnosc Kalego .. obłuda i nic więcej ,,,
Gość
#57 Wysłane : 8 września 2016 11:38:35(UTC)

fajnie z boku stać i krytykować i wyśmiewac ludzi od nieudaczników, (...)ów, itp. ... może pozwólmy żeby coś sie wydarzyło, a potem będzieny oceniać ,,, co do zatrudniania to niedawno spotkalem pana, ktory od zawsze krytykował a sam szuka dojścia do kogoś w UM aby zatrudnił córke ... polska mentalnosc Kalego .. obłuda i nic więcej ,,,

Już Ci więcej NIC nie powiem !!!!!!!!!!!!Glare
Gość
#57 Wysłane : 10 września 2016 12:43:07(UTC)

No bo w urzędzie nie zatrudnia się specjalistów ....dla nich nie mam miejsca bo całe rodzinne klany opanowały ten kram a na ochłap który zostaje trzeba szukać jak to piszesz dojścia. Więc nie mów mi tu o obłudzie sam popatrz na siebie jak cię zatrudnili. Obaj wiemy dlaczego pracujesz.
Gość
#58 Wysłane : 10 września 2016 13:37:03(UTC)

No bo w urzędzie nie zatrudnia się specjalistów ....dla nich nie mam miejsca bo całe rodzinne klany opanowały ten kram a na ochłap który zostaje trzeba szukać jak to piszesz dojścia. Więc nie mów mi tu o obłudzie sam popatrz na siebie jak cię zatrudnili. Obaj wiemy dlaczego pracujesz.

Człowiecze, żaden specjalista z prawdziwego zdarzenia, za takie pieniądze jak oferuje urzad pracował nie będzie
Gość
#59 Wysłane : 12 września 2016 14:26:33(UTC)

Jeden kandydat będzie w konkursie jakiś tam Białka pisze do gazetki kościelnej . PIS z ojczykiem go do koryta pcha a porządnego fachowca v- ce Prezesa chcą zwolnić. Jednego rodzina z PZPR obecnie jest Krzysiu w pis i drugiego także, startował nawet z listy SLD na radnego Miasta. Lewica w natarciu.
Gość
#60 Wysłane : 13 września 2016 00:41:28(UTC)

nie na darmo pisali na murach: Komuno wróć !!! Pan wysłuchał swego Ludu i ześle RPwiKowi manne z nieba w kolorze czerwonym niczym w stepach akermańskich Mickiewicza ... kto prosi temu bedzie dane ...
Pan W. kiedyś zarządzał wodą basenową ,,, może w rpwiku by spróbował swoich sił ,.,, śmiało Panie Janku .. Pan sie nie boi cąły Borzęcin za Panem, stoi ...
Gość
#61 Wysłane : 14 września 2016 09:48:00(UTC)

Tak - zalewa nas fala uszw....w. Co sobą reprezentować będzie osoba która nie ma wykształcenia branżowego na stanowisko w-ce prezesa RPWiK? - (...) - myśli że się nachapie i napije "wody i ścieków". Biada tym którzy myślą inaczej - won do wykopu.
Gość
#62 Wysłane : 14 września 2016 09:59:52(UTC)

Ustawiają się ci chłopcy z Pis radny Miejski Adam K ustawił syna w Agencji rolniczej a córkę w kopalni soli Bochnia.
Gość
#63 Wysłane : 14 września 2016 10:01:15(UTC)

tam nie jest potrzebne wykształcenie branżowe ... było dwóch branzowców przez ponad 10 lat ... w ogłoszeniu jest podane ze pma to być prawnik ekonomista lub branżowiec .. więc nie obrażaj nikogo Panie Forumowiczu ... "won do wykopu" to możesz sobie mówić do lustra ... nie obrażaj ludzi wykształconych bo to nie przystoi gdyż sam też jesteś wykształcony - Panie (...). znam doskonale pana MB i Nie pozwole zeby obrazać ludzi, którzy coś w życiu osiągnęli ...
7 Strony<12345>»
Skok do forum