logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

11 Strony<12345>»
UB i MO w powiecie brzeskim.
Gość
#54 Wysłane : 5 kwietnia 2017 13:00:17(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
takie pytanie czy p. Krzysztof pracuje w czynie społecznym ,czy otrzymuje wynagrodzenie ?? tak na marginesie bo jako mieszkaniec Brzeska może jestem ślepy to nie widzę nic szczególnego jak i większość.bronisz bo jesteście towarzystwem wzajemnej adoracji.i właśnie to miasto Brzesko i Polska była dla was a wy wybrańcy korzystaliście i korzystacie do tej pory.
Gość
#56 Wysłane : 6 kwietnia 2017 04:36:10(UTC)

54/ bardzo słabe .spodziewam się czegoś więcej.
Gość
#57 Wysłane : 6 kwietnia 2017 20:56:26(UTC)

Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
.spodziewam się czegoś więcej.

Tylko dla wybranych. Jestem rasowym artystą i przed kimś, kto nie zrozumie mojego talentu nie występuję.
Tobie dedykuję to:
https://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Gość
#58 Wysłane : 7 kwietnia 2017 04:34:42(UTC)

i wzajemnie płytki człowieku
Gość
#59 Wysłane : 7 kwietnia 2017 06:53:03(UTC)

oprawcy jedną nogą w PZPR a drugą w Kościele .
Gość
#60 Wysłane : 7 kwietnia 2017 11:10:39(UTC)

Nie jestem sympatykiem Pana Bigaja, ale dlaczego ma się tłumaczyć za to co robił jego ojciec??? Przecież Krzysztof Bigaj jako dziecko nie miał wpływu na czyny swojego ojca. Czy wy jak dziecko mówi: "tato/mamo nie rób tego" to słuchacie??? Jak można tłumaczyć się, czy tym bardziej odpowiadać za czyny kogoś innego. K.Bigaj co najwyżej może odpowiadać sam za siebie.
Gość
#61 Wysłane : 7 kwietnia 2017 11:26:13(UTC)

To niech ten Bigaj urzędnik jak ma Honor złoży rezygnacje z działalności w brzeskim AK bo to jest obłuda.
Gość
#33 Wysłane : 7 kwietnia 2017 19:52:42(UTC)

i po co to ??? Byli .. i co z tego,że byli ... dzisiaj nie pełnią żadnych funkcji ... Wielki Tydzień się zbliża, więc szatan atakuje podwójnie ... w Wielki Piątek można sie spodziewać apogeum ... ot taki mamy katolicki naród

I co że Wielki Tydzień? Pobiegniesz do kościoła, w którym pedofile Msze odprawiają. To ci pasuje?
Ganisz jednego, a pochwalasz drugiego za jeszcze gorszy czyn!
Gość
#62 Wysłane : 11 kwietnia 2017 07:56:28(UTC)

a ci z Jadownik co są podani na liście w UB z IPN między innymi B.Hajdo i S.Leś.to są ojcowie tych Hajdo i Lesiów co tak wszystkie dobre stanowiska i przywileje dla nich.?
Gość
#66 Wysłane : 23 lipca 2017 18:02:33(UTC)

Trzymają się jeszcze w Sądach i Prokuraturze ale Zbigniew Ziobro da im radę.
Gość
#65 Wysłane : 28 lipca 2017 07:59:25(UTC)

a ci z Jadownik co są podani na liście w UB z IPN między innymi B.Hajdo i S.Leś.to są ojcowie tych Hajdo i Lesiów co tak wszystkie dobre stanowiska i przywileje dla nich.?

Hajdo z Jadownik to gość który mieszkał na ulicy brzeskiej .
Gość
#70 Wysłane : 28 lipca 2017 08:06:41(UTC)

Trzymają się oni i ich dzieci np. bigaj urzędnik Miasta często jest na Policji. Teraz to się nazywa informator.

=======================
Regulamin - IP: 88.220.36.106
Gość
#66 Wysłane : 28 lipca 2017 10:08:26(UTC)

Trzymają się jeszcze w Sądach i Prokuraturze ale Zbigniew Ziobro da im radę.

Nie tylko, ciężko będzie dokonać gruntownych zmian. Osób związanych z tamtym układem esbecy, ormowcy, milicjanci, dzieci, zięciowie, wnukowie ubecji i działaczy komunistycznych, jest całkiem nie mało. Co prawda na podstawie małej grupy, która ujawniła się na protestach kodziarzy w obronie sądów na brzeskim rynku, można przedstawić peerelowsko - sowieckie korzenie ,, obrońców demokracji". Jeszcze są ludzie, którzy pamiętają. Oczywiście jeżeli pozwoli na to administrator.
Gość
#67 Wysłane : 28 lipca 2017 10:16:33(UTC)

Nie tylko, ciężko będzie dokonać gruntownych zmian. Osób związanych z tamtym układem esbecy, ormowcy, milicjanci, dzieci, zięciowie, wnukowie ubecji i działaczy komunistycznych, jest całkiem nie mało. Co prawda na podstawie małej grupy, która ujawniła się na protestach kodziarzy w obronie sądów na brzeskim rynku, można przedstawić peerelowsko - sowieckie korzenie ,, obrońców demokracji". Jeszcze są ludzie, którzy pamiętają. Oczywiście jeżeli pozwoli na to administrator.

Np. funkcjonariusz UB, MO i ostatni komendant ORMO w Brzesku, a na protestach pojawia się córka i zięć.
Gość
#68 Wysłane : 28 lipca 2017 10:23:32(UTC)

Np. funkcjonariusz UB, MO i ostatni komendant ORMO w Brzesku, a na protestach pojawia się córka i zięć.

I ja ich rozumiem, że tęsknią za utraconą demokracją, mieszkania służbowe, wysokie zarobki, emerytury ZBOWiD, praca itd.
Gość
#71 Wysłane : 28 lipca 2017 11:19:38(UTC)

Sekretarz PZPR, inspektor oświaty w czasach PRL-u, dyr. jednej ze szkół w powiecie i córka protestuje.
Gość
#72 Wysłane : 28 lipca 2017 12:11:17(UTC)

ludzie czy wy nie macie swoich problemów ?? zazdroszczę wam. Ja nie mam czasu myśleć o tym kto kim kiedyś był bo żyję tu i teraz w tym gów..e. Jakie to ma znaczenie że dziadek czy ojciec kogoś tam był kimś tam ?? Bez sensu wywlekanie tego po tylu latach.
Gość
#73 Wysłane : 28 lipca 2017 13:09:32(UTC)

ludzie czy wy nie macie swoich problemów ?? zazdroszczę wam. Ja nie mam czasu myśleć o tym kto kim kiedyś był bo żyję tu i teraz w tym gów..e. Jakie to ma znaczenie że dziadek czy ojciec kogoś tam był kimś tam ?? Bez sensu wywlekanie tego po tylu latach.

Jest to ważne co straciliście, a w jakim pięknym Świecie żyły wasze rodziny i dlaczego walczycie, żeby było tak jak było, a o rodzinie pana który mówi niewyraźnie najlepiej, gdyby wypowiedzieli się mieszkańcy gminy Dębno.
Gość
#83 Wysłane : 28 lipca 2017 17:06:26(UTC)

właśnie . tak im było i jest nadal dobrze. pieniądze dobre stanowiska .ale z wiedzą to już nie bardzo. po nazwiskach wiemy gdzie kto robi ,robił i dlaczego .tą czerwoną zarazę jeszcze długo zejdzie czasu jak się wypleni.
Gość
#74 Wysłane : 28 lipca 2017 20:43:56(UTC)

w jakim pięknym Świecie żyły wasze rodziny

Tak, to był naprawdę piękny świat. Puste haki w masarni i podcieranie tyłka Trybuną Ludu. Z sentymentem wspominam ten czas, kiedy brzescy milicjanci dali mi spróbować jak biała smakuje, bo WuEsKą ciąłem ciąłem całe 80 km na godzinę.
Z sentymentem wracam do czasów, kiedy z żoną siedziałem w Klubowej i mnie legitymowali. Romantyczny wieczór to był. Fajnie też było, jak Pan Bania; inspektor skarbowy mnie spowiadał, bo kupiłem malucha.
Ludzie wróćcie te czasy! Nawet dlatego, że konar lepiej wtedy mi się zapalał!
11 Strony<12345>»
Skok do forum