logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

Półkolonia w JDJ w Jasieniu - PRZESTROGA
AgAMonikA
#1 Wysłane : 5 sierpnia 2017 15:48:12(UTC)
Ranga: Newbie

Witam,
Piszę tu jako mama dziewczynki, która brała udział w półkolonii w stadninie koni w Jasieniu. Półkolonia kosztowała 700 zł za 6 dni, od 9:30 do 15:30 z zapewnionym śniadaniem i obiadem. Wszystko było w miarę ok do czwartku gdy grupa miała wycieczkę do Michałowa. Po wycieczce dowiedziałam się od córki, ze nie było zapewnionego jedzenia, ani śniadania ani obiadu. Pani nie miała nawet picia dla dzieci (napojów gazowanych nie uznaje jako odpowiednich, moja córka nie pija takich).
W sobotę, w ostatni dzień półkolonii, jak przyjechałam odebrać córkę Pani nie było (nie wiem kto w tym czasie opiekował się dziećmi, jeżeli ktoś inny to nie byłam poinformowana, raczej wyglądało na to,że dzieci opiekowały się same sobą ). Na terenie były obecne obce osoby ze względu na organizowany festyn i wyścigi konne.
W sobotę również nie zapewniono śniadania ani obiadu.
Chciałam również wspomnieć ze dzieci były zaangażowane w rozdawanie ulotek w Brzesku (moje dziecko było darmową siłą roboczą dla Pani Mad ). Totalna prywata. Nie sądzę, aby półkolonia była zgłaszana do Kuratorium Oświaty, co jest wymagane.
Serdecznie nie polecam.
Gość
#2 Wysłane : 5 sierpnia 2017 21:53:21(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Czemu Twoja córka była na półkoloni?
Gość
#5 Wysłane : 6 sierpnia 2017 12:37:40(UTC)

Originally Posted by: AgAMonikA Idź do cytowanego Wpisu
Witam,
Piszę tu jako mama dziewczynki, która brała udział w półkolonii w stadninie koni w Jasieniu. Półkolonia kosztowała 700 zł za 6 dni, od 9:30 do 15:30 z zapewnionym śniadaniem i obiadem. Wszystko było w miarę ok do czwartku gdy grupa miała wycieczkę do Michałowa. Po wycieczce dowiedziałam się od córki, ze nie było zapewnionego jedzenia, ani śniadania ani obiadu. Pani nie miała nawet picia dla dzieci (napojów gazowanych nie uznaje jako odpowiednich, moja córka nie pija takich).
W sobotę, w ostatni dzień półkolonii, jak przyjechałam odebrać córkę Pani nie było (nie wiem kto w tym czasie opiekował się dziećmi, jeżeli ktoś inny to nie byłam poinformowana, raczej wyglądało na to,że dzieci opiekowały się same sobą ). Na terenie były obecne obce osoby ze względu na organizowany festyn i wyścigi konne.
W sobotę również nie zapewniono śniadania ani obiadu.
Chciałam również wspomnieć ze dzieci były zaangażowane w rozdawanie ulotek w Brzesku (moje dziecko było darmową siłą roboczą dla Pani Mad ). Totalna prywata. Nie sądzę, aby półkolonia była zgłaszana do Kuratorium Oświaty, co jest wymagane.
Serdecznie nie polecam.

Szanowna matko z Komitetu Oszalałych Rodziców to ty dziecka nie wyposażyłaś w wodę ? To ty ładną wyrodną matką musisz być. Moje dzieci były na tej półkolonii i było fantastycznie.Ja zawsze dziecku daję to co lubi jeść i pić na wycieczkę. Weź wróć do garów i przestańże mącić. Wszyscy zadowoleni tylko jakaś oszalała matka nie. Rodzice głupsi od dzieci .Poślij dziecko na oaze tam może być fajnie
Gość
#6 Wysłane : 6 sierpnia 2017 16:45:55(UTC)

Proszę mi tylko nie mówić, ze posiłki i napoje podczas zorganizowanego wypoczynku to jakis luksus. Chyba, że umowa zawierała zapis, iż cena nie obejmuje w/w. Chyba, że ktoś kupił kota w worku i nie zapytal o szczegóły kolonii
Gość
#7 Wysłane : 7 sierpnia 2017 10:14:54(UTC)

Witam zastanawiam się czemu wypisujesz takie rzeczy moja córka ze swoją koleżanka były na tej pól koloni i pierwszy słyszę że dzieci nie miały zapewnionego jedzenia albo picia. Jedzenia było i picie też miały zapewnione. Dziewczynki na nic się nie skarżyły chyba że twoja córka to jakaś księżniczka i potrzebowała jeść w restauracjach. jeśli cię nie stać
to po co wysyłałaś dziecko . trzeba był sobie opiekunkę wynająć .J nie uważam żeby dzieci były wykorzystywane do roznoszenia ulotek miały jakąś rozrywkę . wiedziałam że dzieci mają zapewnioną wodę ale i tak zawsze dziewczynką dawałam wodę i dla mnie to nie był problem .Ja polecam wszystkim pół kolonie w stajni JDJ
Gość
#8 Wysłane : 7 sierpnia 2017 11:13:12(UTC)

Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
Witam zastanawiam się czemu wypisujesz takie rzeczy moja córka ze swoją koleżanka były na tej pól koloni i pierwszy słyszę że dzieci nie miały zapewnionego jedzenia albo picia. Jedzenia było i picie też miały zapewnione. Dziewczynki na nic się nie skarżyły chyba że twoja córka to jakaś księżniczka i potrzebowała jeść w restauracjach. jeśli cię nie stać
to po co wysyłałaś dziecko . trzeba był sobie opiekunkę wynająć .J nie uważam żeby dzieci były wykorzystywane do roznoszenia ulotek miały jakąś rozrywkę . wiedziałam że dzieci mają zapewnioną wodę ale i tak zawsze dziewczynką dawałam wodę i dla mnie to nie był problem .Ja polecam wszystkim pół kolonie w stajni JDJ

Tak samo moja i wszystko było w porządku. Super wręcz. Łatwo sprawdzić kto to pisze tych dzieci w końcu nie było dużo. A może to konkurencja taka złośliwa jest ?
Gość
#10 Wysłane : 7 sierpnia 2017 11:55:48(UTC)

a ile te dzieci mają lat??
Gość
#11 Wysłane : 8 sierpnia 2017 16:23:36(UTC)

tak czytam i myślę że mamuśka masz zaniżony standard . 700 stów za pół kolonię za 6 dni na miejscu ?? i w ostatnim dniu bez posiłku i wody i opieki??? ?poza tym może twoja córka nie otwiera się tak jak córka tej matki która się skarży. a może masz lepsze znajomości. gdybyś tak porozmawiała spokojnie z dzieckiem to być może coś by się zgadzało .takie kolonie i inne trzeba sprawdzać ponieważ niektórzy dobrze kombinują i wykorzystują dzieci.
Gość
#12 Wysłane : 9 sierpnia 2017 23:39:27(UTC)

Popieram I wpis, nie polecam tej stadniny koni, pozdrawiam.
Skok do forum