logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

2 Strony12>
Skład z węglem
Bolek
#1 Wysłane : 29 marca 2013 19:39:32(UTC)
Bolek

Ranga: Advanced Member

Przyjechałem na święta do Mamy, po oględzinach jej składu opałowego i prognozy pogody, stwierdziłem że trzeba będzie dokupić pół tony węgla. W tym celu wykonałem telefon do jedynej znanej mi składnicy węgla (...), tam dowiedziałem się że nie będzie możliwa dzisiaj dostawa, ze względu na ilość zamówień, stwierdziłem że na 2-3 razy obrócę autem. Zajeżdzam na miejsce, kolejka(zrozumiała) dość długa, w końcu ja staje na wadze! Wchodzę do "kanciapy" i zgłaszam chęć zakupu grubego węgla! i Tu zaczęła się historia na dobre. "miły" pan stwierdza że grubego węgla mi nie sprzeda, tylko jakiś tam drobny.Pytam badawczo dlaczego?! W odpowiedzi słyszę: cytuje,"....to jedz pan tam gdzie sprzedają taki w workach.." i tu moje pytanie, czy faktycznie nie sprzedają grubszego węgla detalicznie(czyt. na worki), czy to jakaś dziwna zagrywka, mająca nie wiadomo co na celu?
Gość
#2 Wysłane : 29 marca 2013 21:35:13(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Też chciałem kiedyś kupić 7dkg cukru i się nie dało.
Gość
#3 Wysłane : 30 marca 2013 07:03:26(UTC)

Witam
Przed świętami potrzebowałam kieliszek wódki do przepisu, podły sprzedawca chciał MI wcisnąć całą flaszkę :( nie wieże już w Polskę, ten świat staje się taki zły, a nasze kochane miasto schodzi na złą
drogę. Polecam rozważcie to we własnych sumieniach .
Gość
#4 Wysłane : 30 marca 2013 08:38:29(UTC)

Originally Posted by: Bolek Idź do cytowanego Wpisu
Przyjechałem na święta do Mamy, po oględzinach jej składu opałowego i prognozy pogody, stwierdziłem że trzeba będzie dokupić pół tony węgla. W tym celu wykonałem telefon do jedynej znanej mi składnicy węgla (...), tam dowiedziałem się że nie będzie możliwa dzisiaj dostawa, ze względu na ilość zamówień, stwierdziłem że na 2-3 razy obrócę autem. Zajeżdzam na miejsce, kolejka(zrozumiała) dość długa, w końcu ja staje na wadze! Wchodzę do "kanciapy" i zgłaszam chęć zakupu grubego węgla! i Tu zaczęła się historia na dobre. "miły" pan stwierdza że grubego węgla mi nie sprzeda, tylko jakiś tam drobny.Pytam badawczo dlaczego?! W odpowiedzi słyszę: cytuje,"....to jedz pan tam gdzie sprzedają taki w workach.." i tu moje pytanie, czy faktycznie nie sprzedają grubszego węgla detalicznie(czyt. na worki), czy to jakaś dziwna zagrywka, mająca nie wiadomo co na celu?

Nie sprzedali ci bo poprostu wagi na składach węgla to złom i mogą tylko zważyć tonę która tak naprawdę waży 900 kg. Składy węgla w Brzesku jak i w całej Polsce to szopka . Oszukują na wadze aż miło. Od nowego roku mają być już tylko wagi elektroniczne ale jeden znajomy który ma skład powiedział mi że już na to też jest patent.
Bolek
#5 Wysłane : 30 marca 2013 13:17:39(UTC)
Bolek

Ranga: Advanced Member

ja chyba nie zrozumiale pisze, nie że mi nie sprzedał, tylko telefonicznie była możliwość zakupu GRUBEGO(czy jak on się tam nazywa) węgla, ale jak osobiście pofatygowałem się zakupić go, to już się okazało to niemożliwe, a "miły" Pan wskazał mi jakąś kupkę miału którą w takiej formie może sprzedać!
Gość
#6 Wysłane : 30 marca 2013 13:28:23(UTC)

OTO WŁASNIE POLSKA.
Gość
#7 Wysłane : 30 marca 2013 13:59:19(UTC)

z dostawą zarobili by więcej bo dostałbyś 450 kg a zapłacił za 500 kg
Gość
#8 Wysłane : 1 kwietnia 2013 19:08:53(UTC)

W workach sprzedadza kazdy rodzaj weglada na ul piastrowskiej (...)
Gość
#9 Wysłane : 1 kwietnia 2013 20:45:01(UTC)

Jestem rodowitą warszawianką,ale czasowo pracuję w Brzesku.
Więc napiszę jak to jest u nas w stolicy.
U nas w Warsazawie nikt nie pali węglem(!)
Świadomość ochrony środowiska jest na wysokim poziomie.
Węgiel jako żródło ciepła powinien być już dawno wycofany.
Gość
#10 Wysłane : 2 kwietnia 2013 07:00:30(UTC)

Originally Posted by: Guest Idź do cytowanego Wpisu
Jestem rodowitą warszawianką,ale czasowo pracuję w Brzesku.
Więc napiszę jak to jest u nas w stolicy.
U nas w Warsazawie nikt nie pali węglem(!)
Świadomość ochrony środowiska jest na wysokim poziomie.
Węgiel jako żródło ciepła powinien być już dawno wycofany.

Zgadzam się. Powinien nawet być zabroniony bo tylko syf i smog po nim zostaje. Kraje wysokorozwinięte już dawno nie stosują węgla. Trzecie świat w tym Polska jednak poli wunglem.
Gość
#11 Wysłane : 2 kwietnia 2013 09:37:33(UTC)

A jak nie węglem to czym? Gazem? To zrób tak, aby był 2 razy tańszy.
Gość
#12 Wysłane : 2 kwietnia 2013 10:21:43(UTC)

Originally Posted by: Guest Idź do cytowanego Wpisu

Wam to tylko trzeba zrobić dać za darmochę. Złodzieje polskie !!!!
Gość
#14 Wysłane : 2 kwietnia 2013 11:37:01(UTC)

Dlaczego "za darmochę" - abonament przy ogrzewaniu gazem to ok 65zł - rocznie to równowartość przeszło 420m3 gazu, a czym się różnią liczniki/odbiorcy, którzy tylko grzeją wodę lub gotują, że ich abonament to 4-11zł, skoro za przesył większej ilości gazu i tak płacimy oddzielnie w taryfie uwzględniającej większe zużycie/przesył? To dodatkowe obciążenie - gdyby nie ono to masz miesiąc czy dwa więcej grzania za "darmo". Pomyśl jak nas kroją i mają jeszcze pretensje, że ludzi nie stać na grzanie gazem i myślą co tu zrobić.. Proste - obniżcie abonament - zyskacie klientów (roczny abonament - to tona węgla) wtedy gaz stanie się konkurencyjnym i atrakcyjnym rozwiązaniem od węgla.
Gość
#15 Wysłane : 4 kwietnia 2013 23:24:21(UTC)

jak słoneczko zaświeci mocniej to rureczka zmięknie barciszkom z solskiego, i bedzie mozna nałożyc samemu do woreczka , lub na przyczepke, już tak byłoBigGrin
Gość
#17 Wysłane : 19 września 2017 00:38:04(UTC)

Jak jest z dostępnością węgla na składach w Brzesku? ceny wyższe przed sezonem jak na wiosnę?
Gość
#18 Wysłane : 19 września 2017 10:22:06(UTC)

Originally Posted by: Bolek Idź do cytowanego Wpisu

Coś misię wydaje że forumowicz się próbuje doktoryzować.
Jeśli nie sprzedaja to nie sprzedają. To prywatny biznes sorry.
Mam ogromną nadzieje że w końcu zakażą palić w tych smrodziarskich piecach m.in. tym cuchnącym i dymiącym węglem
Gość
#16 Wysłane : 19 września 2017 10:23:06(UTC)

Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
jak słoneczko zaświeci mocniej to rureczka zmięknie barciszkom z solskiego, i bedzie mozna nałożyc samemu do woreczka , lub na przyczepke, już tak byłoBigGrin

Od braciszków to wara . Ćwioku.
Gość
#13 Wysłane : 19 września 2017 10:25:16(UTC)

Za robotę się weź to i cena cie nie odstraszy.
Gość
#19 Wysłane : 19 września 2017 11:03:01(UTC)

Ktoś zapytał o dostępność węgla na składach a w odpowiedzi jakieś kłótnie.
Gość
#20 Wysłane : 19 września 2017 19:18:26(UTC)

Ktoś zapytał o dostępność węgla na składach a w odpowiedzi jakieś kłótnie.

Gazem pal. A nie syfem.
2 Strony12>
Skok do forum