logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

10 Strony123>»
Kampania wyborcza rozpoczęta?
Gość
#1 Wysłane : 8 maja 2013 06:52:57(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
W nawiązaniu do informacji ze strony głównej portalu. W kampanii wyborczej najważniejsze są hasła. Wykombinowanie chwytliwego hasła wyborczego nie jest dzisiaj rzeczą łatwą, bo ciemny lud już trochę przejrzał i nie wszystko kupi. Jednak w Brzesku chyba się jeszcze w tym nie połapano, bo burmistrz Wawryka już ogłosił swoje pierwsze hasło wyborcze: Będziemy kontynuować budowę hali przy Szkole Podstawowej Nr 3 w Brzesku w dwóch etapach. Pierwszy w przyszłym, czytaj: wyborczym, roku, drugi w latach następnych, czytaj: ale pod warunkiem, że zostanę ponownie wybrany. Ani słowa o tym, że budowa tej hali była hasłem, z ostatnich wyborów ani o oczywistych, już wtedy, powodach, że hasło to pozostanie pustosłowiem, podobnie jak wiele innych. Czekamy na następne podobne deklaracje, ale pamiętamy o poprzednio składanych oraz o ich autorach.
Gość
#2 Wysłane : 8 maja 2013 09:12:31(UTC)

Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
W nawiązaniu do informacji ze strony głównej portalu. W kampanii wyborczej najważniejsze są hasła. Wykombinowanie chwytliwego hasła wyborczego nie jest dzisiaj rzeczą łatwą, bo ciemny lud już trochę przejrzał i nie wszystko kupi. Jednak w Brzesku chyba się jeszcze w tym nie połapano, bo burmistrz Wawryka już ogłosił swoje pierwsze hasło wyborcze: Będziemy kontynuować budowę hali przy Szkole Podstawowej Nr 3 w Brzesku w dwóch etapach. Pierwszy w przyszłym, czytaj: wyborczym, roku, drugi w latach następnych, czytaj: ale pod warunkiem, że zostanę ponownie wybrany. Ani słowa o tym, że budowa tej hali była hasłem, z ostatnich wyborów ani o oczywistych, już wtedy, powodach, że hasło to pozostanie pustosłowiem, podobnie jak wiele innych. Czekamy na następne podobne deklaracje, ale pamiętamy o poprzednio składanych oraz o ich autorach.

Wysyłane są informacje podprogowe:
- obiecaliśmy, więc zrobimy
- jesteśmy słowni i godni zaufania
- nie ma dotychczas hali, to nie nasza wina, tylko nieuczciwego wykonawcy
- jesteśmy tacy dobrzy, że zrobimy wam boisko, dopóki hala nie będzie stać
Gość
#3 Wysłane : 8 maja 2013 09:31:52(UTC)

"Wysyłane są informacje podprogowe:
- obiecaliśmy, więc zrobimy
- jesteśmy słowni i godni zaufania
- nie ma dotychczas hali, to nie nasza wina, tylko nieuczciwego wykonawcy
- jesteśmy tacy dobrzy, że zrobimy wam boisko, dopóki hala nie będzie stać" I w ramach uzupełnienia: - zawsze chcemy wam robić dobrze, nawet kosztem odejmowania sobie od ust, a że wychodzi jak wychodzi, to już nie nasza wina tylko warunków atmosferycznych, nierzetelnych wykonawców, nieodpowiedzialnych wyborców i w największym stopniu cyklistów.
Gość
#4 Wysłane : 8 maja 2013 09:45:32(UTC)

Układ polityczny i biznesowy oraz skład rajców miejskich musi zostać spacyfikowany inaczej Brzesko zdechnie z głodu.
Gość
#5 Wysłane : 8 maja 2013 12:29:05(UTC)

pitu pitu i tak zostaną te same osoby w radzie (w 80-90%), jak zawsze, niewiele się zmienia... w końcu muszą z czegoś żyć... zostanie i burmistrz, bo już słychać wkrótce bedzie grzmienie z ambony jakiego to wspaniałego mamy wlodarza i jedynego na którego warto głosować i dziękować mu bedą za wszystkie pielgrzymki, wycieczki i ćmoje boje...:/
Jedyne czego bym chciała, to rozliczania finansowego albo innej odpowiedzialności za składane obietnice przedwyborcze wszystkich polityków, z programów, które pisano i głoszono na prawo i lewo, szlag mnie trafia, że słowa są gówno warte, a i tak społeczeństwo sie nimi karmi...
I najgorsze, że nie ma większej alternatywy:/
KG
Gość
#6 Wysłane : 8 maja 2013 14:11:59(UTC)

A żebyście chcieli wiedzieć to najważniejsze są w życiu ,procesje, pielgrzymki etc. A od p.Wawryki wara, dłłłłłłłłłłłłłłłługo jeszcze będzie od niego tak wiele zależało i musisz się z tym pogodzić.
Gość
#7 Wysłane : 8 maja 2013 14:18:17(UTC)

A żebyście chcieli wiedzieć to najważniejsze są w życiu ,procesje, pielgrzymki etc. A od p.Wawryki wara, dłłłłłłłłłłłłłłłługo jeszcze będzie od niego tak wiele zależało i musisz się z tym pogodzić.

Akurat dla mnie to on może do śmierci burmiszczować. Nic to nie znaczy i mnie nic nie szkodzi.
Gość
#8 Wysłane : 8 maja 2013 14:26:35(UTC)

"Akurat dla mnie to on może do śmierci burmiszczować. Nic to nie znaczy i mnie nic nie szkodzi." Mi też nie, ale żeby parking w Szczepanowie wyasfaltował.
Gość
#9 Wysłane : 13 maja 2013 13:43:45(UTC)

"Akurat dla mnie to on może do śmierci burmiszczować. Nic to nie znaczy i mnie nic nie szkodzi." Mi też nie, ale żeby parking w Szczepanowie wyasfaltował.

główne uroczystości w Szczepanowie a turystów jak na lekarstwo. nawet na urzedowej stronie to pokazali. to po co ci asfalt? http://www.brzesko.pl/ne...5-2013_o_12-31-34/5.jpg
Gość
#11 Wysłane : 13 maja 2013 13:57:23(UTC)

"główne uroczystości w Szczepanowie a turystów jak na lekarstwo. nawet na urzedowej stronie to pokazali. to po co ci asfalt?" Mi nie, ale Pasiutowi.
Gość
#10 Wysłane : 13 maja 2013 16:05:33(UTC)

główne uroczystości w Szczepanowie a turystów jak na lekarstwo. nawet na urzedowej stronie to pokazali. to po co ci asfalt? http://www.brzesko.pl/ne...5-2013_o_12-31-34/5.jpg

dwa samochody na "przyszłym" parkingu Crying. to będzie większa kiełbacha wyborcza niż hala sportowa budowa 10 lat!
Gość
#12 Wysłane : 14 maja 2013 21:12:05(UTC)

Wydaje mi się że rozpoczęta :)
realizacja planu bliska 100 % he he
Burmistrz Brzeska przedstawił Zarządzeniem Nr 74/2012 z dnia 29 marca 2012 r. sprawozdanie roczne z wykonania budżetu Gminy Brzesko za 2011 rok.

W roku 2011 uzyskano:
- dochody budżetu w kwocie 87.141.475,91 zł., tj. 98,88% planu
- wydatki budżetu w kwocie 93.703.552,96 zł., tj. 95,78% planu

Na dzień 31.12.2011 r. dług publiczny Gminy Brzesko wynosi 50.100.000,00 zł.

źródło:www.gpwcatalyst.pl/raporty_ebi?ph_main_c...in_content_1_id_tr=6
Gość
#13 Wysłane : 15 maja 2013 06:36:42(UTC)

"Na dzień 31.12.2011 r. dług publiczny Gminy Brzesko wynosi 50.100.000,00 zł." Na dzień 31.12.2012 r. będzie na pewno większy, ale zapewne "chłopaki" nie powiedziały jeszcze ostatniego słowa.
Gość
#14 Wysłane : 15 maja 2013 07:42:38(UTC)

a ja uważam , że brzesko zmienia się na lepsze, w domu też miałam plany , aby zrobić więcej, niestety na wszystko nie starczy pieniędzy, tak już jest
Gość
#15 Wysłane : 15 maja 2013 08:26:31(UTC)

Myśle że do obecnej brzeskiej władzy dawno dotarło że grunt pali się pod nogami. Mieszkańcy Brzeską niebądźcie głupi i głosujcie więcej na tych którzy teraz rządzą. Są oni słabi zobaczycie to dopiero teraz jak skończyły się im pieniążki z Europy. Wawryce pozostały już tylko procesje i modlitwa o reelekcje. Będzie ciężko bo słabo wypada ta je obecna kadencja.
Gość
#16 Wysłane : 15 maja 2013 09:40:00(UTC)

Pozwolę sobie wtrącić 3 grosze do tematu.
Wydaje mi się, że obecny burmistrz nie jest zagrożony w najbliższych wyborach. Nie ma poważnego kontrkandydata. Pewnie wystartuje kilku, Brzyk się sprzedał za comiesięczną pensję, Musiał, no cóż, to niech lepiej Wawryka zostanie. Czesak? On sam wie że się nie nadaje. Ojczyk? Uchowaj nas Boże. Pacura? jemu się już nie chce walczyć z wiatrakami. Jest jeszcze kilka osób, mądrzejszych, ale nie mają poparcia politycznego. A może ktoś z młodszych by się odważył? Popatrzmy na Gnojnik czy Bożęcin. Da się? Idealnie nigdy nie będzie, ale Brzesko potrzebuje radykalnych zmian.
Gość
#19 Wysłane : 15 maja 2013 12:46:40(UTC)

Wydaje mi się, że obecny burmistrz nie jest zagrożony w najbliższych wyborach. Nie ma poważnego kontrkandydata. Pewnie wystartuje kilku, Brzyk się sprzedał za comiesięczną pensję, Musiał, no cóż, to niech lepiej Wawryka zostanie. Czesak? On sam wie że się nie nadaje. Ojczyk? Uchowaj nas Boże. Pacura? jemu się już nie chce walczyć z wiatrakami. Jest jeszcze kilka osób, mądrzejszych, ale nie mają poparcia politycznego. A może ktoś z młodszych by się odważył? Popatrzmy na Gnojnik czy Bożęcin. Da się? Idealnie nigdy nie będzie, ale Brzesko potrzebuje radykalnych zmian.

Jeżeli Pan Pacura nie chce walczyć z wiatrakami, to chwała mu za to, że nie chce bić głową w mur. Ale czy jesteś pewien, że Mu się nie chce walczyć z UKŁADEM? Na Twoim miejscu nie byłbym tego taki pewien. Jeżeli zostanie Burmistrzem, to dać Mu do pomocy dwóch dobrych zastępców, dyplomatę z harcownikiem, i zaistnieje realna szansa (nie ma mocnych) na rozbicie starego, patologicznego UKŁADU, który już się zresztą od dawana sypie, wykrusza.
Gość
#17 Wysłane : 15 maja 2013 13:13:34(UTC)

Myślę że Psierba zrobią burmistrzem i w końcu będzie wesołe miasteczko pełną gębą. Dzieci się ucieszą. Satyrycy również.
Gość
#18 Wysłane : 15 maja 2013 13:29:08(UTC)

Myślę że Psierba zrobią burmistrzem i w końcu będzie wesołe miasteczko pełną gębą. Dzieci się ucieszą. Satyrycy również.

i mlodzi pisowcy bez talentu nie beda musieli jezdzic do roboty do tarnowa tylko partia im da w brzesku :)
Gość
#24 Wysłane : 15 maja 2013 15:14:51(UTC)

"Na dzień 31.12.2012 r. będzie na pewno większy, ale zapewne "chłopaki" nie powiedziały jeszcze ostatniego słowa."

Gmina Brzesko informuje, że sprawozdanie z wykonania budżetu za 2012 r. wraz z opinią Regionalnej Izby Obrachunkowej zostanie przekazane w dniu 28 czerwca 2013 r.

trochę się opóźniają :) trzeba się gimnastykować chyba grubo bo próg 60 % zadłużenia krytycznego był niedaleko w 2011 :)LOL
10 Strony123>»
Skok do forum