Dziękuję, za piosenkę-dedykację. Jeszcze paręnaście lat i będziemy nucić "srebrne wesele"

. Co do wątku wyborczego, to ja, w odróżnieniu od Pana nie dziwię się, że jest on przez dyskutantów politycznych omijany. Obecny, wypatrzony system demokratyczny w Polsce powoduje, że w Brzesku ludzie boją się oficjalnie głosić swoje poglądy, jeżeli są one inne niż te prezentowane w BIM-ie czy na stronie UM. Nie ma więc zupełnie żadnej przeciwwagi do nachalnie konstruowanego pozytywnego pijaru, który przygotowuje obecnemu burmistrzowi K. Bigaj, a za kasę M. Kowalski z P. Traczem, Z. Sitarz i paru innych skutecznie realizują. Wtłaczają ludziom do głowy co mają wiedzieć. Zresztą sam Pan jest ofiarą tego systemu bo zamieszcza Pan od czasu do czasu bardzo ciekawe i poczytne felietony na tym portalu, ale niestety pod pseudonimem. Dlatego też, wiele ludzi o nieprawomyślnych poglądach, planujących zaangażować się w nadchodzących wyborach, czeka do ostatniej chwili, aby "wyskoczyć z kapelusza" miesiąc przed wyborami, zaśmiecić miasto ulotkami, wierząc, że to przyniesie im sukces wyborczy. Może i mają rację? Podobnie jest także we wszystkich innych gminach.
Powoli coś jednak się rusza w temacie. Ostatnio napisał do mnie Jerzy Tyrkiel, który jako radny aktywnie promował swoją osobę na tym portalu, po zostaniu z-cą burmistrza (ciekawe na ile ta promocja na portalu mu w tym pomogła?), zapomniał maila do mnie. Minęły lata, kończy się kadencja i proszę, nagle sobie o moim istnieniu przypomniał. W przysłanych do mnie mailach pouczył mnie na czym polega demokracja i jak powinienem postępować jako człowiek z tytułem naukowym. No cóż, jest mi niezmiernie przykro, że nie spełniłem jego oczekiwań. Podobnie zresztą jak i Pana Bigaja, który jak ostatnio wpadł na mnie w Brzesku, powiedział, "mam ochotę panu zrobić pomarańczową alternatywę", ale ponieważ byliśmy wśród ludzi więc zrezygnował. Do dziś nie wiem, jak ten happening miał wyglądać.
Jednym słowem, do wyborów coraz bliżej. Będzie dobry czas podsumować działalność samorządowców. Całe szczęście, że największe trole wyniosły się z tego forum, chociaż wciąż do niego od czasu do czasu wracają. Pozostało jeszcze parę osób z których chamstwem i prymitywizmem, staram się walczyć, blokując im od czasu do czasu dostęp do Forum. Ale i to zaczyna nie wystarczać, dlatego zamierzam podjąć kolejne działania prewencyjne. Ale o tym napiszę niedługo w wątku administratora. Dalej podtrzymuję swoją deklarację, że dyskusja dotycząca nadchodzących wyborów powinna być prowadzona w tej zakładce (można przecież dla każdej gminy utworzyć nowy wątek) i wszystkie wpisy związane z wyborami dokonane w innych wątkach, będę kasował.