logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

10 Strony«<678910>
Kampania wyborcza rozpoczęta?
Jerzy Tyrkiel
#147 Wysłane : 24 stycznia 2014 13:48:03(UTC)
Ranga: Member

Originally Posted by: zbyszek Idź do cytowanego Wpisu
Dziękuję, za piosenkę-dedykację. Jeszcze paręnaście lat i będziemy nucić "srebrne wesele" Smile. Co do wątku wyborczego, to ja, w odróżnieniu od Pana nie dziwię się, że jest on przez dyskutantów politycznych omijany. Obecny, wypatrzony system demokratyczny w Polsce powoduje, że w Brzesku ludzie boją się oficjalnie głosić swoje poglądy, jeżeli są one inne niż te prezentowane w BIM-ie czy na stronie UM. Nie ma więc zupełnie żadnej przeciwwagi do nachalnie konstruowanego pozytywnego pijaru, który przygotowuje obecnemu burmistrzowi K. Bigaj, a za kasę M. Kowalski z P. Traczem, Z. Sitarz i paru innych skutecznie realizują. Wtłaczają ludziom do głowy co mają wiedzieć. Zresztą sam Pan jest ofiarą tego systemu bo zamieszcza Pan od czasu do czasu bardzo ciekawe i poczytne felietony na tym portalu, ale niestety pod pseudonimem. Dlatego też, wiele ludzi o nieprawomyślnych poglądach, planujących zaangażować się w nadchodzących wyborach, czeka do ostatniej chwili, aby "wyskoczyć z kapelusza" miesiąc przed wyborami, zaśmiecić miasto ulotkami, wierząc, że to przyniesie im sukces wyborczy. Może i mają rację? Podobnie jest także we wszystkich innych gminach.

Powoli coś jednak się rusza w temacie. Ostatnio napisał do mnie Jerzy Tyrkiel, który jako radny aktywnie promował swoją osobę na tym portalu, po zostaniu z-cą burmistrza (ciekawe na ile ta promocja na portalu mu w tym pomogła?), zapomniał maila do mnie. Minęły lata, kończy się kadencja i proszę, nagle sobie o moim istnieniu przypomniał. W przysłanych do mnie mailach pouczył mnie na czym polega demokracja i jak powinienem postępować jako człowiek z tytułem naukowym. No cóż, jest mi niezmiernie przykro, że nie spełniłem jego oczekiwań. Podobnie zresztą jak i Pana Bigaja, który jak ostatnio wpadł na mnie w Brzesku, powiedział, "mam ochotę panu zrobić pomarańczową alternatywę", ale ponieważ byliśmy wśród ludzi więc zrezygnował. Do dziś nie wiem, jak ten happening miał wyglądać.Confused

Jednym słowem, do wyborów coraz bliżej. Będzie dobry czas podsumować działalność samorządowców. Całe szczęście, że największe trole wyniosły się z tego forum, chociaż wciąż do niego od czasu do czasu wracają. Pozostało jeszcze parę osób z których chamstwem i prymitywizmem, staram się walczyć, blokując im od czasu do czasu dostęp do Forum. Ale i to zaczyna nie wystarczać, dlatego zamierzam podjąć kolejne działania prewencyjne. Ale o tym napiszę niedługo w wątku administratora. Dalej podtrzymuję swoją deklarację, że dyskusja dotycząca nadchodzących wyborów powinna być prowadzona w tej zakładce (można przecież dla każdej gminy utworzyć nowy wątek) i wszystkie wpisy związane z wyborami dokonane w innych wątkach, będę kasował.

Administrator tej strony był łaskaw zdawkowo wspomnieć o naszej korespondencji. Dla zainteresowanych
pełna wersja:

From: Z-ca Burmistrza Brzeska [mailto:burmistrz2@brzesko.pl]
Sent: Friday, January 24, 2014 10:12 AM
To: Zbigniew Stos (zb.stos@gmail.com)
Subject: RE: Gratuluje wytrwałości

http://forum.brzesko.ws/...find=lastpost#post46432

Nie Pan w końcu pokaże tę swoją demokratyczną otwartość i zamieści, jak przystało na naukowca, materiały źródłowe = niniejszą korespondencję.
Wówczas każdy wyciągnie wnioski sam.

JT

Sent: Thursday, January 23, 2014 4:07 PM
To: Zbigniew Stos (zb.stos@gmail.com)

Cóż.
Odpowiedź jak przystało na Pana wyobrażenie o demokracji.

Pozdrawiam,
JT

From: Zbigniew Stos [mailto:zb.stos@gmail.com]
Sent: Thursday, January 23, 2014 3:06 PM
To: 'Z-ca Burmistrza Brzeska'

No to wymięliśmy poglądy I każdy zostaje przy swoim. Z komentarza widzę, że nie dojdziemy do porozumienia.
Nie będę się odnosił się do Pana uwag, bo każdy z nas mówi czymś innym wg powiedzenia „ja o niebie a ty o chlebie”.
Przy okazji przypisuje mi Pan poglądy, których nie wyraziłem a ostatni akapit sprawił, że zrobiło mi się Pana żal.

Pozdrawiam
Z.

Sent: Thursday, January 23, 2014 1:42 AM
To: 'Zbigniew Stos'

Dla mnie demokracja to rzeczowa wymiana poglądów twarzą w twarz (pod nazwiskiem) z czym jak Pan może pamięta nie miałem problemu gdy przez kilkanaście miesięcy współredagowałem portal.
Nic się od tamtego czasu nie zmieniło.

Anonimowe fora to zwyrodnienie demokracji.
Proszę poczytać jak to się robiło / robi (mówię o działalności gdzie podejmuje się jakąkolwiek odpowiedzialność za słowa i czyny) w kolebkach demokracji.

„Nie jestem jasnowidzem i nie wiem, które wpisy mówią o rzeczach prawdziwych a które są zmyślone”
To czy Pan kogoś, po prostu po ludzku, krzywdzi poprzez takie podejście proszę rozważyć w swoim sumieniu.
Dla mnie jest to z Pana strony pójście na łatwiznę. Już nie mówiąc o wykorzystywaniu takich informacji do formułowania wniosków.

„Ja na forum patrzę inaczej niż Pan, członek lokalnego esztabliszmentu, dla którego w przeciwieństwie do mnie, ważniejsze jest co piszą na Forum, niż daleko ważniejsza tematyka prezentowana na innych stronach portalu”
Tutaj Pan rozczaruję. Nie podzielam Pana zdania na temat poważniejszego wpływu forum na postrzeganie rzeczywistego obrazu Brzeska.
Co do podejścia do kultury, to zapewniam, że daleko bardziej mnie ona zajmuje niż wiadomości z magla.

Żeby użyć słowa establishment, trzeba cokolwiek wiedzieć nt. codziennej pracy samorządowca w Polsce.
To nie jest tak jak piszą w gazetach / internecie. Tutaj na co dzień trzeba twarzą w twarz z mieszkańcami rozwiązywać problemy. I nie zawsze jest bardzo komfortowo.

„urzędnikach wszelkiej maści”
Ja traktuję demokrację jako ustrój nie wykluczający szacunku do kogokolwiek.
Takie sformułowania nie przystoją osobie z tytułem naukowym.

„Żyje w demokratycznym państwie i mam dobre wzorce do naśladowania. Dlatego uważam, że forum jest potrzebne i będzie potrzebne jeszcze długo, dopóki nic będzie w działalności samorządu transparentności i rzetelnej informacji przynajmniej na średnim przyzwoitym poziomie. To co się teraz dzieje to tragedia.”
Obawiam się, przy całej sympatii dla Pana aktywności, że zdalne, bez rzetelnej znajomości rzeczy, wysnuwanie takich wniosków jest bardzo ryzykowne.
Nie Pan łaskawie zauważy, że radni, osoby mające relatywnie głęboką wiedzę nt. pracy samorządu w ogóle się w tej kwestii nie udzielają. A przecież wiedzą, że w razie potrzeby służy Pan miejscem na łamach.

Ukłony,
JT

From: Zbigniew Stos [mailto:zb.stos@gmail.com]
Sent: Thursday, January 23, 2014 6:43 AM
To: 'Z-ca Burmistrza Brzeska'

Dziękuję za życzenia i uwagi.

Nie jestem pewien czy akurat tak to sformułowałem jak opowiada NN, ale skoro tak to zapamiętał to niech tak zostanie.

Co do Forum, to staram się w miarę moich możliwości przeglądać go często i kasować wpisy niezgodne z przyjętym przeze mnie Regulaminem i Netetykietą. Nie jestem jasnowidzem i nie wiem, które wpisy mówią o rzeczach prawdziwych a któe są zmyślone. Jak są interwencje to reaguje. Z wiadomych względów nie mogę reagować natychmiast po dokonaniu wpisów i czasami wpisy łamiące regulamin widoczne są parę godzin (nigdy więcej niż 12h). Podobno pokazało się już "forum bez cenzury". Bardzo jestem z tego zadowolony bo te 10 trolli, przeniosło się w inne miejsce i nareszcie mam trochę spokoju, chociaż od czasu do czasu, chcąc się dowartościować piszą też cos "u mnie". Od roku stosuję też blokowanie dostępu do Forum dla osób notorycznie łamiących Regulamin. Długość blokowania zależy od "przewinienia" i recydywy :-)

Ja na forum patrzę inaczej niż Pan, członek lokalnego esztabliszmentu, dla którego w przeciwieństwie do mnie, ważniejsze jest co piszą na Forum, niż daleko ważniejsza tematyka prezentowana na innych stronach portalu.
Wychodzi na to, że tak jak w BIM-ie i na stronie UM o urzędnikach wszelkiej maści, a szczególnie najwyższego szczebla, pisać należy tylko dobrze albo wcale.

Żyje w demokratycznym państwie i mam dobre wzorce do naśladowania. Dlatego uważam, że forum jest potrzebne i będzie potrzebne jeszcze długo, dopóki nic będzie w działalności samorządu transparentności i rzetelnej informacji przynajmniej na średnim przyzwoitym poziomie. To co się teraz dzieje to tragedia.

"Pokazuje to zresztą skala popularności strony w niewielkim stopniu, jak sądzę, uzależniona od możliwości korzystania z anonimowych wypowiedzi." Sądząc po statystykach, to stwierdzenie jest prawdziwe.

Zbigniew Stós

P.S. Musi się Pan uzbroić w cierpliwość, bo jak mi zdrowie pozwoli i nie znudzę się tą działalnością to możemy oboje doczekać "srebrnego wesela" :-)

Sent: Wednesday, January 22, 2014 2:22 AM
To: portal.brzesko.ws@gmail.com
Subject: Gratuluje wytrwałości

http://www.brzesko.ws/De...emID=6825&mid=10640

Zgadzam się z tym co Pan powiedział kiedyś ponoć NN, że ten portal tworzy historię Brzeska i okolic.

Z jednym wyjątkiem (tutaj też zgadzam się z N).

Gdy ktoś przeczyta Pana forum za jakiś czas, może pomyśleć, że to co tam napisano jest prawdą.
A tak bardzo często niestety nie jest.

Reasumując, nie wydaje się aby ambitne (często unikalne) przedsięwzięcia kulturalne takie, jak prezentowane u Pana na stronie musiały być dodatkowo promowane poprzez anonimowe kalumnie rzucane na każdego i w każdej sprawie na Pana forum.
Pokazuje to zresztą skala popularności strony w niewielkim stopniu, jak sądzę, uzależniona od możliwości korzystania z anonimowych wypowiedzi.

Życzę zdrowia,

Jerzy Tyrkiel

zbyszek
#148 Wysłane : 24 stycznia 2014 16:35:32(UTC)
Ranga: Administration

Nie rozumiem o co chodzi z tym ostatnim mailem? Zwraca się Pan do mnie o 3.30 nad ranem mojego czasu z apelem, żebym zamieścił naszą korespondencje na Forum, po czym sam ją Pan zamieszcza parę godzin później o 6.48 mojego czasu, kiedy ja jeszcze smacznie śpię. Oczywiście nie mam nic przeciwko zamieszczeniu naszej korespondencji na Forum, i zamieszczając ja zaoszczędził mi Pan parę minut czasu. Nie rozumiem tylko dlaczego skasował Pan w tych mailach nazwisko Pana informatora?

Informacja dla czytelników: W mailu p. Tyrkiela litery "NN" w oryginale to Waldemar Pączek, litera N" to Waldek.
W mojej odpowiedzi litery "WP" zostały zmienione przez p. Tyrkiela na "NN".

Skoro już korespondujemy na Forum, to kiedy Pan zamieszczał naszą korespondencję, przyśniło mi się, że pisząc tekst o 10-leciu portalu, zrobiłem Panu krzywdę, zapominając umieścić Pana obok "najbardziej aktywnych współpracowników portalu". W latach 2006 (od grudnia) do 2008 był Pan bardzo aktywny, nawet jak pisałem o tym już wcześniej, zakładka BBS to Pana pomysł.
Myślę, że to niedopatrzenie z mojej strony, tak Pana zdenerwowało, że po tylu latach przerwy zdecydował się Pan do mnie napisać. Ale wystarczyło zwyczajnie zwrócić mi uwagę na to niedopatrzenie a nie pisać o demokracji. Swój błąd już naprawiłem i Pana zdjęcie zawisło tak gdzie powinno być od początku.
Jerzy Tyrkiel
#149 Wysłane : 24 stycznia 2014 17:48:03(UTC)

Originally Posted by: zbyszek Idź do cytowanego Wpisu
Nie rozumiem o co chodzi z tym ostatnim mailem? Zwraca się Pan do mnie o 3.30 nad ranem mojego czasu z apelem, żebym zamieścił naszą korespondencje na Forum, po czym sam ją Pan zamieszcza parę godzin później o 6.48 mojego czasu, kiedy ja jeszcze smacznie śpię. Oczywiście nie mam nic przeciwko zamieszczeniu naszej korespondencji na Forum, i zamieszczając ja zaoszczędził mi Pan parę minut czasu. Nie rozumiem tylko dlaczego skasował Pan w tych mailach nazwisko Pana informatora?

Informacja dla czytelników: W mailu p. Tyrkiela litery "NN" w oryginale to Waldemar Pączek, litera N" to Waldek.
W mojej odpowiedzi litery "WP" zostały zmienione przez p. Tyrkiela na "NN".

Skoro już korespondujemy na Forum, to kiedy Pan zamieszczał naszą korespondencję, przyśniło mi się, że pisząc tekst o 10-leciu portalu, zrobiłem Panu krzywdę, zapominając umieścić Pana obok "najbardziej aktywnych współpracowników portalu". W latach 2006 (od grudnia) do 2008 był Pan bardzo aktywny, nawet jak pisałem o tym już wcześniej, zakładka BBS to Pana pomysł.
Myślę, że to niedopatrzenie z mojej strony, tak Pana zdenerwowało, że po tylu latach przerwy zdecydował się Pan do mnie napisać. Ale wystarczyło zwyczajnie zwrócić mi uwagę na to niedopatrzenie a nie pisać o demokracji. Swój błąd już naprawiłem i Pana zdjęcie zawisło tak gdzie powinno być od początku.

Publikując tę korespondencję, chciałem aby było jasne dla czytelników, jakie jest moje zdanie o tym przedsięwzięciu nie skażone Pana interpretacją. Tylko tyle. P.S. Waldek nie upoważnił mnie do szerszej publikacji naszej rozmowy, stąd ukrycie jego nazwiska.
Niktważny
#150 Wysłane : 24 stycznia 2014 20:49:04(UTC)
Ranga: Advanced Member

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
To Ja muzycznie spróbuję podsumować tę dyskusję między Adminem a Vice.

http://www.youtube.com/watch?v=CR99pyKBN1o

Jak nie ma gości na wątku to nie ma, ale jak się już pokażą to tacy, że aż dech zapiera. Wiadomo urodziny i nawet pączki przynieśli, chociaż do tłustego czwartku to jeszcze ho, ho, ho jak mawia Pan Prezydent.
Niktważny
#151 Wysłane : 25 stycznia 2014 13:46:55(UTC)

Z dedykacją dla Pana vice-burmistrza. Tym razem nie muzyka, ale odrobinę wspomnień historycznych

http://www.youtube.com/watch?v=livaHrj2kg4

Wystarczy tylko nieco podretuszować i będzie jak znalazł. Idzie nowe czyli wraca stare. Zawsze ktoś na drodze do szczęścia powszechnego, a to syjoniści, a to imperialiści, a to hejterzy, a to imperialista Admin.
arystoteles
#152 Wysłane : 25 stycznia 2014 23:09:12(UTC)
Ranga: Newbie

Znalazłem ofertę pracy dla viceburmistrza na jednej ze stron. Śledząc wymagania, śmiem twierdzić iż pasują idealnie do jego aktualnych zajęć. Oto wymagania (zgodne z oryginałem):

· realizacja działań marketingowych, zarówno wg zaplanowanego harmonogramu, jak i spontanicznie w reakcji na oczekiwania rynku,
· współpraca z firmami zewnętrznymi, klientami firmy
· analiza trendów rynkowych i działań konkurencji,
· pisanie tekstów reklamowych, przygotowywanie materiałów, promocyjnych,
· tworzenie i realizowanie strategii marketingowych i reklamowych
· promowanie oraz kreowanie wizerunku firmy

Chciałem nadmienić, że Pan Vice w czasie pracy wysyła prywatne maile do admina strony i za nasze podatki "demokratyzuje" nieBIMowskie poglądy wobec aktualnej władzy. Podejrzewam, że skanowanie for i zastraszanie "opozycji" nie ma Pan zapisane w obowiązkach służbowych.

ukłony
Niktważny
#153 Wysłane : 4 lutego 2014 21:08:40(UTC)

W brzeskiej PO powiało feminizmem, oby tylko nie skończyło się jak z pewną ministrą. W związku z tymi brzesko-platformerskimi przetasowaniami dedykacja dla....sami Państwo wiecie dla kogo.

http://www.youtube.com/watch?v=b2WzocbSd2w

czyli w wolnym tłumaczeniu

http://www.youtube.com/watch?v=01vl4CLUZVE

Hmm, taka propozycja programowa powinna zmobilizować członków brzeskiej PO.

I jeszcze jedno. Jest dział forum o wyborach, a dyskusje polityczne i parapolityczne jakby się przeniosły do wątków o trollowaniu i łamaniu netykiety. Nikt tu nie zagląda. Nawet Vice, niechby i bez pączków. Nie tak to wygląda w "kolebkach demokracji" oj nie tak.
Niktważny
#154 Wysłane : 12 lutego 2014 15:48:30(UTC)

Daleko sięga sława brzeskich samorządowców, oj daleko, aż na najdalszy Daleki Wschód. To wszystko dzięki znakomitemu systemowi powiadamiania i zabezpieczenia przed powodzią. Jaki ten system jest przekonujemy się o tym co kilka lat, ostatnio mieszkańcy Jadownik. Z dedykacją dla "brzeskich-samurajów" z Urzędu Miasta.

http://www.youtube.com/w...1IlOfDTM&feature=kp

Dobrze poinformowani twierdzą, że prawdziwym powodem japońskiej wizyty są plany sfilmowania kolejnej wersji serialu "Szogun". Najlepiej poinformowani twierdzą, że burmistrz przymierzany jest do roli John'a Blackthorne'a , natomiast viceburmistrz ma wcielić się w Lorda Toranagę. Powodzenia

http://www.youtube.com/watch?v=J-SVMvbYR3o
suchy
#155 Wysłane : 18 lutego 2014 18:22:40(UTC)
suchy

Haha :) dajesz popalić Niktważny .

tak sobie poczytałem wypowiedzi naszego vice z adminem , zwłaszcza spodobała mi się otwartość i nastawienie vice do tego by o wszystkim mówić pod nazwiskiem , by nie chować się za avatarem tudzież loginem . Oczywiście demokracja w Polsce istnieje tylko na papierze i dobrze szanowny Pan o tym wie , wkońcu doskonale znacie mechanizmy , kogo można " demokratycznie " wykreować lub zniszczyć .
Dlatego też nie spodziewajcie się że ludzie będą chętnie podpisywać się pod wszystkim .

a co do otwartości w dyskusji to chciałbym niektórych zobaczyć w dyskusji o hemoroidach , grzybicach , zaparciach , jakichś przypadłościach zdrowotnych etc. W końcu mamy wolność słowa . DAJCIE PRZYKŁAD !!!
Niktważny
#156 Wysłane : 18 lutego 2014 23:47:54(UTC)

Podobno Brzesko ma szansę mieć "swojego człowieka" w Brukseli. Celowo piszę "człowieka", bo wiadomo gender i lepiej nie ryzykować z Panią lub kobietą. Dedykacja z tej okazji

http://www.youtube.com/watch?v=GdVh6x_cXXU

Oczywiście wozy jadą do Brukseli. I jeszcze jedna piosneczka, żeby się powiodło

http://www.youtube.com/watch?v=LNBjMRvOB5M

W związku z sukcesami swojej sąsiadki Justyny Kowalczyk mieszkańcy Kasiny Wielkiej planują zmienić nazwę swojej miejscowści. Czy w związku ze zmianą właściciela nieruchomości komunalnych w Brzesku nie należałoby pomyśleć o zmianie nazwy naszego miasta?

A to mi się tak skojarzyło

http://www.youtube.com/watch?v=yhnG9sCW3Q4
Niktważny
#157 Wysłane : 22 lutego 2014 15:21:22(UTC)

Nasz starosta do spółki z naszym burmistrzem nakupowali naszym stróżom porządku i trzeźwości różnych fajnych gadżetów. I tylko się zastanawiam ile w tym troski o nasze bezpieczeństwo, a ile starań o swój przedwyborczy pijar? Mimo wszystko trzeba uważać, bo lich nie śpi..

http://www.youtube.com/watch?v=bGcTsG6zxZs

W jednej z miejscowości naszej gminy pewien sołtys ma zdecydowanie złą passę. Można powiedzieć, że wspomniany sołtys jest już passe. Być może mieszkańcy tej miejscowości powinni zanucić Sprawdzonemu Sołtysowi...

http://www.youtube.com/watch?v=K-O2UH-vjC8

Oczywiście mogą dalej ufać Sprawdzonemu Sołtysowi, ale wtedy może im pozostać nucenie starego hitu braci Golców z nieco zmienionym tekstem - mogło być tu San Francisco, ale jest i będzie kretowisko.

Mam pytanie do pewnego Pana Prezesa. Wsystko jus w pozątku panie prezesie? Jakby co to mogę polecić znajomą panią stomatolog?

http://www.youtube.com/watch?v=qUaQabFtGa0

Zadzwoniło do mnie dwóch ostatnich wyborców PSL-u; Janusz P i Marek S. , że pominąłem Ich partię w "dedykacjach partyjnych". Mój błąd! Kiedy myślę o nieograniczonej zdolności koalicyjnej PSL-u to zaczynam nucić

http://www.youtube.com/watch?v=WXvauQg99hQ

Ale wystarczy, że przypomnę sobie wzrok pewnego Waldemara to szczękając zębami zaczynam cicho, cichuteńko...

http://www.youtube.com/watch?v=V47Df0vjSYs

Niktważny
#158 Wysłane : 27 lutego 2014 17:32:37(UTC)

http://www.youtube.com/watch?v=m98MBACe1xk

Takie mi się pojawiło muzyczne skojarzenie z fotoreportażem zamieszczonym na głównej stronie portalu.

I mały dreszcz mi przebiegł przez plecy. Kilka dni minęło jak przypomniałem Jana Marii potyczki z niemieckimi stewardesami i patrzcie Państwo - pobili Nam europosła! Wiadomo, że Barack podsłuc(***)e wszystkich. Wiadomo, że chłopaki z brzeskiego UM starają się zajrzeć pod każdy kamień w gminie czy nie kryje się pod nim wredny opozycjonista i mąciciel spokoju społecznego. Ale, że frau Angela zagląda na to forum - patrzcie Państwo! No to pobili nam europosła Jacka!
Niktważny
#159 Wysłane : 2 marca 2014 13:25:45(UTC)

Już niedługo w mini-trasę koncertową po naszej gminie rusza boysband. Choć może raczej burmistrzband.

http://www.youtube.com/watch?v=FA11ir1Horg

Kolorowe sny, kiedy Ty głosujesz na Mnie. Zwariowany świat, kiedy Ty głosujesz na Nas.....

Pamiętacie Państwo jak niedawno włodarze naszej gminy chcieli się sądzić z Dodą? Słyszeli Państwo co Doda zrobiła z Agnieszką Szulim? Wyobraźmy sobie; po procesie nasi notable spokojnie wchodzą do toalety, słychać stukot obcasów, gwałtownie zamykane drzwi, a potem ....

http://www.youtube.com/watch?v=H5mzTWEUcIE
Niktważny
#160 Wysłane : 4 marca 2014 18:57:14(UTC)

W naszym brzeskim życiu politycznym pojawił się wątek kulinarny. Zostało jeszcze kilka godzin karnawału więc dedykacja dla: samorządowców, polityków, członków rad nadzorczych czyli wszystkich co nie przepuszczą okazji, żeby zjeść i wypić na "krzywy ryj".

http://www.youtube.com/w...1Z813Eak&feature=kp
Marek K.
#161 Wysłane : 15 marca 2014 11:33:46(UTC)

Brzesko potrzebuje sprawdzonego gospodarza!

(...)
Naruszenie prawa prasowego
Wiejski Głupek
#162 Wysłane : 18 marca 2014 15:41:17(UTC)
Wiejski Głupek

Posługiwanie się tylko ogólnikami typu "sprawdzony gospodarz, dobry przywódca, świetny menager, świadczy o braku pomysłu na liedera w samorządzie. Konkrety! CO i JAK i ZA CO ma zrobić ten ktoś?
CICHY
#163 Wysłane : 18 marca 2014 19:11:07(UTC)

Może wreszcie padły by jakieś konkretne nazwiska potencjalnych kandydatów na fotel burmistrza. Wciąż tylko Wawryka a za nim reszta wyborczego planktonu bez większych szans na sukces. Jakieś Kwaśniaki, Latochy i inni. Lato szybko minie i staniemy przy urnach z dylematem.
Wiejski Głupek
#164 Wysłane : 19 marca 2014 10:23:13(UTC)
Wiejski Głupek

Jeżeli mowa o nazwiskach.. Pan Stanisław Pacura, były wicestarosta, ma spore doświadczenie samorządowe, i człowiek rozważny, rozsądny, prowadził inwestycje skutecznie, potrafi rozmawiać nawet z opozycją, nie ma wrogów, duża "zdolność koalicyjna", nie skażony partyjnymi ideałami. Tylko czy zechce?
Niktważny
#165 Wysłane : 28 marca 2014 17:04:12(UTC)

Przeczytałem krótkie finansowe podsumowanie czteroletnich dokonań obecnych władz gminy i spróbowałem podliczyć te sumy idące w miliony. Palców zabrakło, liczydło się rozsypało, a na wyświetlaczu mojego kalkulatora pojawił się napis - nie ze mną takie numery Brunner!
A oto reakcja wzruszonych mieszkańców

http://www.youtube.com/watch?v=pwQTHsMSDF8

Cieszą się nie tylko mieszkańcy gminy i powiatu. Radość dotarła poza granice Polski

http://www.dailymotion.c...4d3w5_54-krecik_animals

I dedykacja muzyczna na koniec

http://www.youtube.com/watch?v=z6jG8LxoeVI

"...Grzegorz jest mała ściemniarą..."

Och i jeszcze kilka słów o Szanownych Radnych. Wzruszająca jest Państwa przedwyborcza biegunka legislacyjna. Cztery lata nie interesowała Państwa dewastacja cmentarza wojskowego, a teraz buch apel na temat niepodległości co łzy wyciska od samego czytania. Przez cztery lata jedyną zauważalną troską o los brzeskich rodzin wielodzietnych było podnoszenie pensji burmistrzowi, a teraz buch. I jaka szczodrość; basen tańszy, a nawet patrzcie Państwo kręgle! Opłat za wodę, ścieki lub wywóz śmieci obniżyć rodzinom wielodzietnym już nie można?! Po prostu k..wa nie można!! Tańszy wstęp na kręgielnie ulży rodzinom wielodzietnym. Gratulacje!!
Rada dla Szanownej Rady

http://www.youtube.com/watch?v=d1QKZFELDNg

Niktważny
#166 Wysłane : 6 kwietnia 2014 20:04:42(UTC)

Dla tych z Państwa, którzy nie mają czasu lub zdrowia śledzić na bieżąco brzeską scenę polityczno - kabaretową.
Trwa przedwyborcza bieżączka RM. Trzy lata "dłubania w nosie", a w czwartym roku nagły przypływ mocy twórczych. Po; niepodległości i rodzinach wielodzietnych przyszedł czas na wodę.Darmową, zdrową wodę w brzeskich szkołach. Coś cieniutko musi być z budżetem skoro tylko na H2O starczyło?

http://www.youtube.com/watch?v=3FMQSNXJYjo

Brzeski PiS oficjalnie przedstawił swojego kandydata na burmistrza Brzeska. I przypomniał mi się dowcip o premierze z czasów PRLu Józefie Cyrankiewiczu. Dlaczego Cyrankiewicz mógł bezpiecznie jeździć do Moskwy? Bo nawet tam nie mógł mu włos spaść z głowy. Oto rzeczony Cyrankiewicz.

http://www.polskieradio....2%80%93-to-nie-do-radia

Jeśli Stanisław Pacura zostanie burmistrzem to podejmując decyzje na pewno nie będzie dzielił włosa na czworo

http://www.brzesko.ws/_b...es/autorzy/s_pacura.jpg

Brzeski Powiat będzie miał nową strategię. Obecna strategia - sprzedajemy wszystko na co znajdzie się kupiec - nie może być stosowana już zbyt długo. Bardzo mądrzy ludzie ustalili, że na północ powiatu będziemy jeździć do pracy, a na południe powiatu na wczasy. I teraz tylko tradycyjne pytanie

http://www.youtube.com/watch?v=tD651uQqV2k

Wystarczyło, że PiS zapowiedział wystawienie swoich kandydatów we wszystkich gminach, a Trzech Wójtów zaczęło nucić stary szlagier "...Było nas trzech. W każdym z nas inna krew, ale jeden przyświecał nam cel..."

Gdyby burmistrz Grzegorz Wawryka nie postawił na walkę z próchnicą oraz otyłością to miałem dla Niego pomysł na kampanię wyborczą. Rozdawać na spotkaniach przedwyborczych oraz dołączać do ulotek wyborczych wafle "Grześki". Ale teraz to już "po ptokach". Jakie gadżety mogliby rozdawać inni kandydaci? Może wszyscy kandydaci powinni rozdawać młotki? Żebyśmy zaraz po ogłoszeniu wyników wyborów mogli sobie wybić z głowy ich obietnice.
10 Strony«<678910>
Skok do forum