logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

45 Strony123>»
Wodociągi Brzeskie
benka
#1 Wysłane : 24 kwietnia 2014 20:25:32(UTC)
Ranga: Newbie

Czy władze i mieszkańcy naszego miasta wiedzą co sie dzieje w wodociągach? Zwalniają starych pracowników którzy pracowali od powstania firmy i naraz stali się niewygodni bo za dużo wiedzieli jakie korupcje dzieja się w firmie. Rada Nadzorcza wcale nie interesuje się tymi sprawami choć przewodniczącym jest przedstawiciel samorządu. Widać z tego że pracownik jest nikim w oczach Zarządu a szczególnie glównej księgowej która kręci wszystkim. Proszę przyjrzyjcie się naliczaniu odsetek od niezapłaconych faktur, zleceniu na usługi(brak terminowości), dojazdu do pracy samochodami służbowymi szczególnie księgowej która wykorzystuje to nagminnie, roli związków zawodowych które są pod kuratelą zarzadu, wynagrodzeń kierownictwa w porównaniu do pracowników. Toczy się sprawa w sądzie pracy o zwolnienia pracownika z tytułu mobingu stosowanego nagminnie a zaraz będzie nowa za zle liczone urlopy wypoczynkowe. Pewno po tym wpisie będą następne zwolnienia ale to już chyba Zarządu. Ludzie obudzcie się - tyle płacicie za wodę i ścieki a firma ma kupę kasy które wydaje na nowe samochody, zatrudnianie niekompetentnych ludzi bo ci nie podskoczą ciesząc się że mają pracę. A nepotyzm to kwitnie jak pokrzywy na wiosnę. Love
Gość
#2 Wysłane : 25 kwietnia 2014 05:15:31(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
no właśnie jeśli chodzi o faktury to miałem a raczej mam ciekawy przypadek. Dostałem rachunek 180 zł za wodę + 53zł odsetki. Pojechałem w celu wyjaśnienia i dowiedziałem się że to niezapłacona faktura z 2008 roku i mam przynieść dowód wpłaty że ta dana faktura jest zapłacona. No oczywiście nie znalazłem tej faktury więc po wizycie nawet u prezesa musiałem zapłacić pełną kwotę wraz z odsetkami. I teraz po świętach kolejny rachunek do zapłaty za wodę 162 zł + 72 zł odsetek.
Gość
#3 Wysłane : 25 kwietnia 2014 07:36:19(UTC)

Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
no właśnie jeśli chodzi o faktury to miałem a raczej mam ciekawy przypadek. Dostałem rachunek 180 zł za wodę + 53zł odsetki. Pojechałem w celu wyjaśnienia i dowiedziałem się że to niezapłacona faktura z 2008 roku i mam przynieść dowód wpłaty że ta dana faktura jest zapłacona. No oczywiście nie znalazłem tej faktury więc po wizycie nawet u prezesa musiałem zapłacić pełną kwotę wraz z odsetkami. I teraz po świętach kolejny rachunek do zapłaty za wodę 162 zł + 72 zł odsetek.

Mam wszystkie rachunki za wodę od 15 lat i zastanawia mnie co by się stało gdyby mnie ktoś chciał
jeszcze raz wstecznie rozliczyć, bo na tych rachunkach ostała się tylko pieczątka reszta doskonale wyblakła.
Gość
#4 Wysłane : 25 kwietnia 2014 09:19:22(UTC)

Zaległości płaci się tylko 3 lata do tyłu.R-k z 2008 r.niech sobie zapłaci ten pracownik ,który nie dochodził zapłaty przez 5-6 lat. Nikt nikogo nie zmusi do zapłaty po 3 latach,żaden sąd,więc nie płaćcie i się nie bójcie.Zapłaty za wodę mozna dokonać na innym dowodzie wpłaty i bez odsetek.
Gość
#5 Wysłane : 25 kwietnia 2014 18:42:00(UTC)

Ja z zapytaniem czy w Wodociągach Brzeskich dają zezwolenie na pobieranie wody prosto z hydrantu,a o ile tak to kto płaci za takie korzystanie?
Gość
#8 Wysłane : 26 kwietnia 2014 09:33:30(UTC)

Do czego popycha ludzi bieda w Brzesku, że nawet rpwik musi dożywiać swoich współpracowników. Ale dobra i galaretka drobiowa jeżeli tylko pozwala głód zaspokoić. A i dach nad głową się znajdzie by utulić zmęczoną główkę.
Gość
#9 Wysłane : 30 kwietnia 2014 11:33:44(UTC)

Już trzeci miesiąc (...) się z wymianą jakiejś rury koło urzędu miasta.
Gość
#10 Wysłane : 30 kwietnia 2014 20:06:51(UTC)

Już trzeci miesiąc (...) się z wymianą jakiejś rury koło urzędu miasta.

RPWiK ?
Gość
#11 Wysłane : 30 kwietnia 2014 20:24:53(UTC)

Pracownicy RPWIK w czasie pracy korzystając z sam. służbowych załatwia sprawy prywatne np.podwiezienie
członków rodziny do pracy i odbiór po pracy.
Gość
#12 Wysłane : 1 maja 2014 09:56:35(UTC)

A brylują w tym Łukanowice i najwazniejsza osoba w firmie p. księgowa
Gość
#13 Wysłane : 1 maja 2014 10:11:34(UTC)

No wreszcie ktoś zauważył jak pracują w RPWiK! Tak jest wszędzie gdzie się wezmą za robotę zostawiają syfffff. A zarząd tylko siedzi i się nakręca - niby przykręca śrubę pracownikom ale należałoby przykręcić im. Jak płacą pracownikom tak oni pracują. Zarobki - dno, organizacja pracy dno, wreszcie należałoby coś z tym zrobić Panie burmistrzu bo sprawy pracowników w sądzie pracy i Pana dotyczą - jak działa jednostka podległa urzędowi.
Gość
#14 Wysłane : 1 maja 2014 18:16:55(UTC)

Gadałem z kumplem który tam pracuje i mówił że stawiają przedewszystkim na nowych odbiorców.A to dlatego że mają wielkie straty na przesyle(nieszczelne rury)Im wiecej odbiorców tym mniejsza cześć strat ponosi pojedyńczy klent.Tak że firma sie szybko rozwija.
Gość
#16 Wysłane : 2 maja 2014 06:13:22(UTC)

Ich szczęściem jest tylko to że są monopolistą i na tym koniu jadą .dawno zdechli by z głodu gdyby było inaczej. Czują się bezkarni i są poza jakąkolwiek kontrolą. Robią z ludźmi co chcą a gabinet burmistrza zamiast ich kontrolować toć to przecież z ich udziałem spółka to jeszcze im klaszczą. Jak zajdziesz do RPWiK to jeden ważniejszy od drugiego i nie pogadasz. Bez przerwy tylko paplanie że się nie da że trzeba czekać . Co to wogóle jest panie burmistrzu ???????
Gość
#17 Wysłane : 2 maja 2014 18:47:17(UTC)

BZK, RPWiK, MPEC, MPK wszystko złe..... popatrz czasami na swoje podwórko , jak zachowujesz się wobec swoich bliskich skoro wobec innych jesteś taki mądry. Swoje niepowodzenia spychasz na innych żeby odwrócić podświadomie od siebie uwagę. Dramat - co się z Wami ludzie dzieje ??????? i tak na każdym forum - wam się nudzi ! od innych wymagacie niemożliwego , a od siebie żeby się tylko obudzić zjeść, puścić bąka i zrobić wpis na forum. DRAMAT - chciej się szczycić tym że jesteś Polakiem a nie marudą z Polskim paszportem. Jak Cię piszą tak Cie widzą. Bo przecież i tak wszystkie samochody ukradzione w Niemczech są w .......... Polsce. Sami sobie podcinamy skrzydła.
Gość
#18 Wysłane : 3 maja 2014 09:28:43(UTC)

BZK, RPWiK, MPEC, MPK wszystko złe..... popatrz czasami na swoje podwórko , jak zachowujesz się wobec swoich bliskich skoro wobec innych jesteś taki mądry. Swoje niepowodzenia spychasz na innych żeby odwrócić podświadomie od siebie uwagę. Dramat - co się z Wami ludzie dzieje ??????? i tak na każdym forum - wam się nudzi ! od innych wymagacie niemożliwego , a od siebie żeby się tylko obudzić zjeść, puścić bąka i zrobić wpis na forum. DRAMAT - chciej się szczycić tym że jesteś Polakiem a nie marudą z Polskim paszportem. Jak Cię piszą tak Cie widzą. Bo przecież i tak wszystkie samochody ukradzione w Niemczech są w .......... Polsce. Sami sobie podcinamy skrzydła.

Wstydzę się że jestem Polakiem !!!! Wstydzę się za ten kraj wszędzie za granicą.
Gość
#19 Wysłane : 3 maja 2014 12:31:44(UTC)

większość osób pisząca na tym forum nie ma pojęcia o sytuacji ale Polak jak to Polak obsmarować to jest łatwo a potem żeby wyprostować to juz nie ma kto!! wszystkie posty opierają się na plotkach i pomówieniach szczególnie na tym forum płaczków i nieudaczników życiowych!!wszystko jest złe ... nic wam nie pasuje....jesteście tacy mądrzy to weźcie się za działanie i wtedy pokażecie wszystkim ze nie tylko potraficie innym wszystko wytykać palcami i pisać bzdety na tym śmiesznym forum !!
z pozdrowieniami
Ciocia :)
Gość
#20 Wysłane : 3 maja 2014 18:04:27(UTC)

większość osób pisząca na tym forum nie ma pojęcia o sytuacji ale Polak jak to Polak obsmarować to jest łatwo a potem żeby wyprostować to juz nie ma kto!! wszystkie posty opierają się na plotkach i pomówieniach szczególnie na tym forum płaczków i nieudaczników życiowych!!wszystko jest złe ... nic wam nie pasuje....jesteście tacy mądrzy to weźcie się za działanie i wtedy pokażecie wszystkim ze nie tylko potraficie innym wszystko wytykać palcami i pisać bzdety na tym śmiesznym forum !!
z pozdrowieniami
Ciocia :)

My mamy z czego żyć I nie musimy w społkach gminnych działać ani w wszelkiego rodzaju samorządach gminach czy sołectwach. W Brzesku burmistrz , spółki gminne bosir przygarnia właśnie tych nieudaczników o których tutaj piszecie. Ci co położyli swoje firmy lub firmy w których zajmowali stanowiska. Oni sa właśnie teraz w społkach gminnych w bosir-rze w gabinecie burmistrza. Prawda zawsze boli .
Gość
#6 Wysłane : 5 maja 2014 17:24:08(UTC)

Ja z zapytaniem czy w Wodociągach Brzeskich dają zezwolenie na pobieranie wody prosto z hydrantu,a o ile tak to kto płaci za takie korzystanie?

Jak naprawia się samochody "wodociągów", to można czerpać wodę ile potrzeba do dokonania "przewiertu".
A jak hydrant się zniszczy to "gmina" wymieni.
Gość
#7 Wysłane : 5 maja 2014 19:57:08(UTC)

Jak naprawia się samochody "wodociągów", to można czerpać wodę ile potrzeba do dokonania "przewiertu".
A jak hydrant się zniszczy to "gmina" wymieni.

Tak wymieni za Twoje i moje pieniądze.
Gość
#21 Wysłane : 24 maja 2014 13:04:46(UTC)

może wodociągi zrobilyby kurtyna wodną na rynku, bo tyle kasy biora za wodę
45 Strony123>»
Skok do forum