logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

"Sprawdzony gospodarz"
mokry
#1 Wysłane : 26 października 2014 12:14:45(UTC)
Ranga: Advanced Member

Witam
Przyglądając się plakatom niektórych kandydatów w wyborach można odnieść wrażenie, że nie tylko nie chciało im się nic robić przez całą mijającą kadencję, ale nawet nie chciało im się drukować nowych haseł i nowych plakatów!
Ile jeszcze trzeba sperniczyć w tym regionie, żeby ludzie się obudzili i przestali głosować ciągle na te same osoby?
Ja czuję się, jakbym cofnął się w czasie o 4 lata: praktycznie CIĄGLE TE SAME TWARZE NA PLAKATACH!
To już jest nie do pomyślenia.
Ludzie, głosujcie na NOWE osoby! Zmieńmy w końcu burmistrza tego miasta, zmieńmy radnych i całą resztę.
Wystarczy niekompetencji!
Może dajmy szansę nowemu kandydatowi na burmistrza? Nie znam człowieka (Ciaciek), ale gada dosyć mądrze. Skorzystajmy z tego, że jest jakaś alternatywa.
Drwal
#2 Wysłane : 26 października 2014 22:43:49(UTC)
Ranga: Member

To bardzo szeroki temat.
Generalnie to jest tak, ze jedni maja to wszystko gdzies, inni juz nie maja do tego nerwow, inni sa ciemni i jest tam na koncu jakas grupa ze cos wie, a na samym koncu juz tacy ze sie wrecz emocjonuja jak ja i Ty. Fakt jest taki, ze jak ludzie nie przestana narzekac i nie wezma spraw w swoje rece, to z czasem bedzie jeszcze mniej kandydatow czy kontra kandydatow, juz teraz, chocby u mnie w Szczurowej w wielu miejsach kandydaci zglaszani sa na zasadzie NIE MA KTO, WEJZE BADZ TY, i trzeba wrecz prosic ludzi zeby byli bo nie ma innego chetnego, glownym naganiaczem jest ten co sie najbardziej boi o stołek, albo boi sie zeby mu ktos nie bruzdzil, bo do stołka jest przyspawany, wiadomo o kogo chodzi.
Ludziom sie nawet nie chce myslec o wyborach, a co dopiero isc zaglosowac.
mokry
#3 Wysłane : 28 października 2014 15:51:04(UTC)

Originally Posted by: Drwal Idź do cytowanego Wpisu
To bardzo szeroki temat.
Generalnie to jest tak, ze jedni maja to wszystko gdzies, inni juz nie maja do tego nerwow, inni sa ciemni i jest tam na koncu jakas grupa ze cos wie, a na samym koncu juz tacy ze sie wrecz emocjonuja jak ja i Ty. Fakt jest taki, ze jak ludzie nie przestana narzekac i nie wezma spraw w swoje rece, to z czasem bedzie jeszcze mniej kandydatow czy kontra kandydatow, juz teraz, chocby u mnie w Szczurowej w wielu miejsach kandydaci zglaszani sa na zasadzie NIE MA KTO, WEJZE BADZ TY, i trzeba wrecz prosic ludzi zeby byli bo nie ma innego chetnego, glownym naganiaczem jest ten co sie najbardziej boi o stołek, albo boi sie zeby mu ktos nie bruzdzil, bo do stołka jest przyspawany, wiadomo o kogo chodzi.
Ludziom sie nawet nie chce myslec o wyborach, a co dopiero isc zaglosowac.

Za to narzekać to się ludziom już chce?
Boże. Plakatów z tymi samymi gębami przybywa w zastraszającym tempie!
Ja mam już dość!
Ile oni są w stanie wydać na plakaty, żeby zostać przy korytach?
BenHur
#9 Wysłane : 28 października 2014 19:38:47(UTC)
Ranga: Newbie

Originally Posted by: mokry Idź do cytowanego Wpisu
Ja mam już dość!

a jacy oni piękni na tych zdjęciach, Wawryka z 10 lat młodszy. widać sprzyja mu bycie przy korycie Flapper
Drwal
#4 Wysłane : 28 października 2014 20:45:06(UTC)

Ja mam już dość!

Narzekanie w pewnym sensie jest przyjemne.
Niektorzy nie musża nawet plakatów wystawiac.
mokry
#5 Wysłane : 28 października 2014 21:25:15(UTC)

Originally Posted by: Drwal Idź do cytowanego Wpisu
Narzekanie w pewnym sensie jest przyjemne.
Niektorzy nie musża nawet plakatów wystawiac.

I to jest smutne. I to dowodzi, że tą demokrację to można o d...pę rozbić, bo dzięki głupiej większości mamy to co mamy.
Szkoda gadać. Takie fajne miasteczko, fajna okolica perspektywy i tereny, bezpośredni zjazd z autostrady, pracowici i przedsiębiorczy ludzie i ... taki burdel, regres i bieda!
Tak BIEDA, bo tylko co trzecia-czwarta rodzina jest pełna, a pozostałe są bez co najmniej jednego małżonka, co za granicą dorabia!
To jest efekt biedy, bo nie ma tutaj co robić, bo największym pracodawcą jest urząd gminy i starostwo powiatowe.
Drwal
#10 Wysłane : 28 października 2014 22:10:23(UTC)

Jestem ze Szczurowej :) Chyba nie wiesz jaka tutaj jest bieda :) Ważniejszy jest jakiś Sterkowiec niż Szczurowa :)

Co do tego, że rodziny są podzielone na polskie i te za granicą to jest jedna z największych patologi obecnie
BenHur
#6 Wysłane : 28 października 2014 22:29:26(UTC)
Ranga: Newbie

Tak BIEDA, bo tylko co trzecia-czwarta rodzina jest pełna, a pozostałe są bez co najmniej jednego małżonka, co za granicą dorabia!
To jest efekt biedy, bo nie ma tutaj co robić, bo największym pracodawcą jest urząd gminy i starostwo powiatowe.

tego właśnie nie rozumie Wawryka Tyrkiel i Pasierb, to grupa oszołomów którzy doprowadzili do tego że ludzie za praca muszą wyjeżdżać z Brzeska, przedsiębiorcom w Brzesku rzuca się kłody pod nogi a do wybrańców lata się z kropidłem i fotografując półki sklepowe na stronie urzędu reklamuje tych którzy sprzyjają władzy. Dziwię się że Wawryka jeszcze nie siedzi i nie mówię tu o stołku w urzędzie. Czas rozgonić ten układ towarzyski. Ta pseudo władza nie wie co począć z Brzeskiem więc oddaje go w ręce obcego kapitału wykaszając lokalny handel. Wawryka kończ waść wstydu oszczędź i odejdź zanim narobisz jeszcze większego dziadostwa niż już narobiłem z tym swoim Pasierbem i jednogłośnie działająca od 8 lat radą. Won
suchy
#7 Wysłane : 11 listopada 2014 08:58:49(UTC)
suchy

Originally Posted by: BenHur Idź do cytowanego Wpisu
tego właśnie nie rozumie Wawryka Tyrkiel i Pasierb, to grupa oszołomów którzy doprowadzili do tego że ludzie za praca muszą wyjeżdżać z Brzeska, przedsiębiorcom w Brzesku rzuca się kłody pod nogi a do wybrańców lata się z kropidłem i fotografując półki sklepowe na stronie urzędu reklamuje tych którzy sprzyjają władzy. Dziwię się że Wawryka jeszcze nie siedzi i nie mówię tu o stołku w urzędzie. Czas rozgonić ten układ towarzyski. Ta pseudo władza nie wie co począć z Brzeskiem więc oddaje go w ręce obcego kapitału wykaszając lokalny handel. Wawryka kończ waść wstydu oszczędź i odejdź zanim narobisz jeszcze większego dziadostwa niż już narobiłem z tym swoim Pasierbem i jednogłośnie działająca od 8 lat radą. Won

Ja bym tak nie krytykował , w końcu na polu bezpieczeństwa mieszkańców widać wiele jest zrobione . Nawet można policzyć ile tego jest wyłożone . Wystarczy przejść się chodnikiem od szkoły w Jadownikach w kierunku Brzeska . Można policzyć ile tej kostki jest położone dla dobra i bezpieczeństwa mieszkańców . Problem polega na tym , że ludzie w tych czasach biegają i nie mają chęci by spokojnie przejść chodnikiem i zadać sobie trud w liczeniu , wolą krytykować , że nic nie zrobione . Przykre to Mad
mokry
#8 Wysłane : 11 listopada 2014 12:15:50(UTC)

Originally Posted by: suchy Idź do cytowanego Wpisu
Ja bym tak nie krytykował , w końcu na polu bezpieczeństwa mieszkańców widać wiele jest zrobione . Nawet można policzyć ile tego jest wyłożone . Wystarczy przejść się chodnikiem od szkoły w Jadownikach w kierunku Brzeska . Można policzyć ile tej kostki jest położone dla dobra i bezpieczeństwa mieszkańców . Problem polega na tym , że ludzie w tych czasach biegają i nie mają chęci by spokojnie przejść chodnikiem i zadać sobie trud w liczeniu , wolą krytykować , że nic nie zrobione . Przykre to Mad

Kurde nie wiem czy to miało być w tonie ironii czy na poważnie.
Chodnik od szkoły w Jadownikach w kierunku Brzeska został położony TERAZ, tuż przed wyborami. Tego chodnika jest z 50 metrów i kończy się około metrowym rowem. Brakuje tylko napisu: "ciąg dalszy przed kolejnymi wyborami".

Chodnik to nie zasługa władz, bo za swoje nie budowali, tylko za pieniądza nam odebrane.
Krytykować jest za co, bo tam, gdzie władza ma pole do popisu to jest dramat.
Brak jakichkolwiek działań, które miałyby ożywić rozwój gospodarczy naszego regionu, do tego zadłużenie przeogromne, bo za kredyty budowano jakieś kretyńskie centrum biblioteczne, remontowano rynek, kościoły czy kręgielnie.
To jest jawny obraz głupoty.
Gdybym ja, przy moich zarobkach sięgających pewnie ze 25 000 zł rocznie kupił sobie wypas furę za 100 000 zł na kredyt to wszyscy stukali by się w główki i twierdzili, że jestem kretynem.

Pytanie dlaczego tego samego nie robi się w przypadku naszych włodarzy?
Fox
#11 Wysłane : 14 listopada 2014 19:58:17(UTC)
Magdalena

Skok do forum