logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

12 Strony«<89101112>
Dzwon
Gość
#204 Wysłane : 5 maja 2015 09:13:20(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
W czym problem by zrobić w mieście petycję z podpisami i wręczyć Burmistrzowi, by ten wpłynął na Drabika?
No i co że Drabik zobaczy podpisy? Nie przyjdzie po kolędzie? Nie dopuści dziecka do chrztu, komunii, bierzmowania?
To już nie te czasy, że ksiądz rządził! Tylko taka mentalność w głowach została!
Gość
#205 Wysłane : 5 maja 2015 09:58:05(UTC)

Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
W czym problem by zrobić w mieście petycję z podpisami i wręczyć Burmistrzowi, by ten wpłynął na Drabika?
No i co że Drabik zobaczy podpisy? Nie przyjdzie po kolędzie? Nie dopuści dziecka do chrztu, komunii, bierzmowania?
To już nie te czasy, że ksiądz rządził! Tylko taka mentalność w głowach została!

hahahaha burmistrz wplynie na drabika tos napisal. pokaz mi jeden kosciol w polsce ktory nie dzwomi bo przeszkadza to ludziom ??
Gość
#187 Wysłane : 5 maja 2015 10:15:35(UTC)

Jak wam tak bardzo przeszkadza bicie dzwonów, sprzedajcie swoje mieszkanka i zafundujcie sobie domek na prerii, czyli gdzieś na całkowitym odludziu, takie grunty nie są drogie będzie was stać. Każdy może sobie wybrać gdzie chce mieszkać. Jak kilka razy odśnieżycie sobie kilka kilometrów drogi żeby dotrzeć do cywilizacji, zatęsknicie za biciem dzwonów.

im większy hałas w wyniku bicia w te tandetne dzwony, tym mniej niestety CYWILIZACJI. Księża zachowują się jak chuligani, którzy nie liczą się z nikim ani z niczym.
Gość
#208 Wysłane : 5 maja 2015 10:19:53(UTC)

hahahaha burmistrz wplynie na drabika tos napisal. pokaz mi jeden kosciol w polsce ktory nie dzwomi bo przeszkadza to ludziom ??

niech se dzwoni, tylko ciszej. o to jest ten ambaras.
Gość
#209 Wysłane : 5 maja 2015 10:38:34(UTC)

niech se dzwoni, tylko ciszej. o to jest ten ambaras.

a po co w ogole ma dzwonic ?? wszyscy juz maja zegarki i wiedza ktora godzina - nie tak jak 100 lat temu.
Gość
#206 Wysłane : 5 maja 2015 10:55:54(UTC)

hahaha
czytaj post #180
wystarczy tylko trochę chęci i samozaparcia, bo to Drabik jest dla nas a nie my dla niego
Gość
#207 Wysłane : 5 maja 2015 11:39:37(UTC)

hahaha
czytaj post #180
wystarczy tylko trochę chęci i samozaparcia, bo to Drabik jest dla nas a nie my dla niego

ale skasowac do zera sie nie da.
Gość
#211 Wysłane : 5 maja 2015 13:41:17(UTC)

Są tu większości frustraci którym wszystko przeszkadza a to Burmistrz niedobry a to szkoły beznadziejne a to podzielniki nie takie i tak można by wymieniać w nieskończoność. A jeśli chodzi o dzwon to jak będą Cię nieśli lub wieżli na cmentarz to może Twoja rodzina chcialaby aby on bił.
Gość
#219 Wysłane : 5 maja 2015 14:59:57(UTC)

Wyłączyć w cholerę tą tandetną pozytywkę.
Gość
#213 Wysłane : 6 maja 2015 09:25:42(UTC)

Są tu większości frustraci którym wszystko przeszkadza a to Burmistrz niedobry a to szkoły beznadziejne a to podzielniki nie takie i tak można by wymieniać w nieskończoność. A jeśli chodzi o dzwon to jak będą Cię nieśli lub wieżli na cmentarz to może Twoja rodzina chcialaby aby on bił.

jeżeli ktoś ma własne zdanie, to nie tylko nie jest frustratem, a jeżeli tym bardziej taka negatywna opinia o brzeskiej rzeczywistości jest formułowana przez bardzo wielu ludzi i oparta jest na racjonalnych przesłankach, to tym bardziej zasługuje na poważanie.
Dzwonnicy w Brzesku są tak natrętni, a temat wraca na forum od kilku lat /czyli jest problem/, że trudno być tolerancyjnym do takiego zachowania. Jakkolwiek tolerancja, w przypadku księży katolickich, jest to pojęcie absolutnie obce, i niestety trudno będzie to od nich wyegzekwować. Co wcale nie znaczy, że jest to niemożliwe. Po pierwsze: dawajcie im mniej pieniędzy, po drugie: mniej kasy państwowej, a efekty powinny pokazać się już nierychło.
Gość
#213 Wysłane : 6 maja 2015 09:49:57(UTC)

ja uważam, że wyegzekwować trudno nie będzie - trzeba tylko się skrzyknąć i zebrać podpisy, choćby 30% obywateli miasta.
po drugie - myśmy w Brzesku urodzeni, wychowani, zameldowani. z dziada pradziada.
a Drabik ze spółką są tymczasowo przysłani. zawsze można ich wymienić lub usunąć (vide Sadko w Bochni).

więc do dzieła mieszkańcy!
Gość
#215 Wysłane : 6 maja 2015 10:59:26(UTC)

ja uważam, że wyegzekwować trudno nie będzie - trzeba tylko się skrzyknąć i zebrać podpisy, choćby 30% obywateli miasta.
po drugie - myśmy w Brzesku urodzeni, wychowani, zameldowani. z dziada pradziada.
a Drabik ze spółką są tymczasowo przysłani. zawsze można ich wymienić lub usunąć (vide Sadko w Bochni).

30 % w tej miescinie ?? chyba 0,3. To jest tutaj niemozliwe.
Gość
#211 Wysłane : 6 maja 2015 12:03:56(UTC)

No ale Sadko wyleciał za ciężkie przestepstwa na dzieciach a nie za dzwon. To dosyć duża różnica.
Gość
#211 Wysłane : 6 maja 2015 12:38:07(UTC)

No ale Sadko wyleciał za ciężkie przestepstwa na dzieciach a nie za dzwon. To dosyć duża różnica.

Prawda, ale widać da się coś zrobić w temacie ksiendzuf
Gość
#212 Wysłane : 7 maja 2015 06:59:41(UTC)

Prawda, ale widać da się coś zrobić w temacie ksiendzuf

ale nie w naszej miescinie gdzie 70% ludzi kocha ksiedza i nawet jak by molestowal ich dzieci to by w to nie uwierzyli.
Gość
#220 Wysłane : 7 maja 2015 18:27:50(UTC)

Tacy jak Ty -jak mają pogrzeb w rodzinie to zawsze mają pretensje że DZWONY BIŁY ZA KRÓTKO lub MOGŁY BIĆ DŁUŻEJ I GŁOŚNIEJ...
Gość
#189 Wysłane : 7 maja 2015 19:52:44(UTC)

im większy hałas w wyniku bicia w te tandetne dzwony, tym mniej niestety CYWILIZACJI. Księża zachowują się jak chuligani, którzy nie liczą się z nikim ani z niczym.

Dla tych ,którym przeszkadzają dzwony polecam YouTube Muzein{Fethiye-Turkish .prosze posłuchać a dopiero później pyskować .
Gość
#191 Wysłane : 7 maja 2015 21:46:42(UTC)

Kompletnie tego nie pojmuję!
Mieszkam w Brzesku 60 lat, od młodości, dzień w dzień, blisko centrum. Miasto spokojne aż za nadto, fajnie się żyje.
I nagle przychodzi dzień, kiedy zaczynają dzwony naparzać, aż bębenki pękają. Utrudnione jest normalne życie.
I słyszę, że to ja mam się wyprowadzić, jak mi się nie podoba, albo posłuchać jakiś turasów, bo u nich też wali. No czy wyście pogupieli całkiem? Niech się wyprowadza ten, co te dzwony puszcza! To on przylazł do nas, a nie my do niego.
Ciekawe jakbym ja zapuścił swoją muzykę na pół miasta, i co by wtedy ludzie powiedzieli? Żem od zmysłów odszedł i do czubków mnie dać! A my musimy tego słuchać i nie wolno nam nic mówić.
Gość
#197 Wysłane : 3 września 2015 11:23:15(UTC)

Mieszkam w Brzesku 60 lat, od młodości, dzień w dzień, blisko centrum. Miasto spokojne aż za nadto, fajnie się żyje.
I nagle przychodzi dzień, kiedy zaczynają dzwony naparzać, aż bębenki pękają. Utrudnione jest normalne życie.
I słyszę, że to ja mam się wyprowadzić, jak mi się nie podoba, albo posłuchać jakiś turasów, bo u nich też wali. No czy wyście pogupieli całkiem? Niech się wyprowadza ten, co te dzwony puszcza! To on przylazł do nas, a nie my do niego.
Ciekawe jakbym ja zapuścił swoją muzykę na pół miasta, i co by wtedy ludzie powiedzieli? Żem od zmysłów odszedł i do czubków mnie dać! A my musimy tego słuchać i nie wolno nam nic mówić.

na słotwinie w kościele też piszczałki drą się, człowiek spokojnie chce odpocząć a to albo msza przez głośniki, albo dzwony, no zgłupieć idzie.
Gość
#192 Wysłane : 3 września 2015 12:12:04(UTC)

a to dlatego ze kosciol rzadzi w polsce a ludzie sie ciesza jak by bylo z czego. wyjdz ty szary czlowieku na ulice i drzyj ryja ( i tak ciszej niz dzwony) to zobaczysz jak szybko policja podjedzie.
12 Strony«<89101112>
Skok do forum