logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

12 Strony«<9101112>
Dzwon
Gość
#193 Wysłane : 7 września 2015 21:37:53(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
póki co w Brzesku rządzi Wawryka a nie Drabik, więc nie widzę problemu w wyciszeniu dzwona
Gość
#221 Wysłane : 14 maja 2016 20:24:58(UTC)

(...) Jestem strasznie poirytowana ciągle włączonymi głośnikami i śpiewem zakonnicy z kościoła św. Jakuba oraz dzwonami. Czy to się kiedyś nie skończy? Przecież jak tak można żyć, ani okna otworzyć, ani nic... Czy ktoś próbował coś z tym zrobić? Przecież te dzwony słychać w Jasieniu!! Wraca lato a tu okna w niedziele nie otworzysz, bo o 6 pobódka najpierw dzwon potem śpiewy aż do 13!! Cursing Jestem pewna, że nie tylko mi to przeszkadza. Może warto aby ktoś zbadał poziom hałasu, założę się, że jest ponad normę, szczególnie o godzinie 12 podczas "melodyjki".
Gość
#226 Wysłane : 14 maja 2016 20:31:41(UTC)

Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
(...). Jestem strasznie poirytowana ciągle włączonymi głośnikami i śpiewem zakonnicy z kościoła św. Jakuba oraz dzwonami. Czy to się kiedyś nie skończy? Przecież jak tak można żyć, ani okna otworzyć, ani nic... Czy ktoś próbował coś z tym zrobić? Przecież te dzwony słychać w Jasieniu!! Wraca lato a tu okna w niedziele nie otworzysz, bo o 6 pobódka najpierw dzwon potem śpiewy aż do 13!! Cursing Jestem pewna, że nie tylko mi to przeszkadza. Może warto aby ktoś zbadał poziom hałasu, założę się, że jest ponad normę, szczególnie o godzinie 12 podczas "melodyjki".

Zgłoś sprawę do SANEPIDU !
Gość
#227 Wysłane : 15 maja 2016 04:38:00(UTC)

Już niedługo u nas to:
https://www.youtube.com/watch?v=XaCQwlYMVtY
tyko że wtedy nikomu się nie poskarzycie.
Gość
#222 Wysłane : 15 maja 2016 13:32:07(UTC)

(...) Jestem strasznie poirytowana ciągle włączonymi głośnikami i śpiewem zakonnicy z kościoła św. Jakuba oraz dzwonami. Czy to się kiedyś nie skończy? Przecież jak tak można żyć, ani okna otworzyć, ani nic... Czy ktoś próbował coś z tym zrobić? Przecież te dzwony słychać w Jasieniu!! Wraca lato a tu okna w niedziele nie otworzysz, bo o 6 pobódka najpierw dzwon potem śpiewy aż do 13!! Cursing Jestem pewna, że nie tylko mi to przeszkadza. Może warto aby ktoś zbadał poziom hałasu, założę się, że jest ponad normę, szczególnie o godzinie 12 podczas "melodyjki".

Czytając cytat powyżej zauważmy jak jesteśmy roszczeniowi, czekający aż KTOŚ za nas coś zrobi,
cytuję
Czy ktoś próbował coś z tym zrobić?
Może warto aby ktoś zbadał poziom hałasu.
Gość
#228 Wysłane : 15 maja 2016 13:41:31(UTC)

do 221.Żebyś tylko TAKIE problemy miała kochanieńka.Dziękuj P.Bogu za WSZYSTKO i nie szukaj dziury w całym.
Gość
#232 Wysłane : 16 maja 2016 20:17:11(UTC)

Na Browarnej (w linii prostej jakiś kilometr) w każdy dzień słychać dzwony i melodyjki. Można oszaleć!
Jezus powiedział "Oddajcie Bogu co Boskie, a Cezarowi to, co należy do Cezara".
Ale widać Drabik musi mieć monopol w Brzesku na muzykę i uprzyjemnianie każdemu wolnego czasu.
Człowiek zapi..rza cały tydzień, chciałby normalnie, spokojnie odpocząć a tu BUM BUM BUM.
Chore miasto, chora władza. Jesteśmy skazani na takich rządzących. Zwołanie nawet najlepszych badaczy natężenia dźwięku zostanie zaraz obalone, bo to przecież zamach na farę!
Za czasów ś.p. Kazimierza Kopacza ludzie garnęli się i do roboty i do tacy i szanowali księży.
Dziś ksiądz bryluje na poświęceniach windy:
http://www.radiokrakow.p...z-nieposwiecone-schody/
radiowozów, a nawet szamba:
http://www.vice.com/pl/r...tystycznym-overlockingu

Zamiast zająć się przekazywaniem Dobrej Nowiny zajmują się brylowaniem na świecznikach, polityką, brzuchami kobiet, molestowaniem młodych chłopców, wrzucaniem na innych ciężarów, których sami nosić nie chcą. Z oficjalnych informacji wynika, że na ŚDM nie ma pełnego pokrycia ani w noclegach ani w wolontariuszach. Cały czas WCISKA SIĘ ludziom, by brali na przenocowanie młodych. Już z budżetu państwa poszła kasa nie mała - w sumie chodzi o około 170 mln zł.
http://www.tokfm.pl/Tokf...wych-dni-mlodziezy.html

Ludzie! Gdzie my żyjemy?
Gość
#236 Wysłane : 16 maja 2016 21:02:25(UTC)

Co za motloch tu pisze-tylko straty wyliczają a w zysk choćby duchowy,Taki nigdy nie uwieży.A użyczyć młodym kawałek podłogi,wody ,łazienki czy parę kromek chleba ALEŻ TO WIELKIE HALO,,,,człowieku Twoje ręce nieustannie są puste,,, moja rodzina żyję skromniej niż przeciętna rodzina w kraju ale jesteśmy gotowi podzielić się tym co mamy i wierzymy w łaskawośc i opiekę Bożą że podołamy i tem czas będzie Swiętym czasem ale pojąć to tylko mogą mali ,skromni żyjący w pokorze i cienu możnych tego zahuczanego świata.Nie naskakuj na Kościół na Księży na obecny rząd i niech Ci klapki z oczów spadną wreszcie POmyśl Człowieku sercem ,,,jak masz nadawac na Kościół ,na Pana Prezydenta to lepiej oszalej bo minione choćby ostatnie 8 lat nigdy już nie wróci.Amen.
Gość
#241 Wysłane : 16 maja 2016 21:40:43(UTC)

Co za motloch tu pisze-tylko straty wyliczają a w zysk choćby duchowy,Taki nigdy nie uwieży.A użyczyć młodym kawałek podłogi,wody ,łazienki czy parę kromek chleba ALEŻ TO WIELKIE HALO,,,,człowieku Twoje ręce nieustannie są puste,,, moja rodzina żyję skromniej niż przeciętna rodzina w kraju ale jesteśmy gotowi podzielić się tym co mamy i wierzymy w łaskawośc i opiekę Bożą że podołamy i tem czas będzie Swiętym czasem ale pojąć to tylko mogą mali ,skromni żyjący w pokorze i cienu możnych tego zahuczanego świata.Nie naskakuj na Kościół na Księży na obecny rząd i niech Ci klapki z oczów spadną wreszcie POmyśl Człowieku sercem ,,,jak masz nadawac na Kościół ,na Pana Prezydenta to lepiej oszalej bo minione choćby ostatnie 8 lat nigdy już nie wróci.Amen.

Uważasz, że głośnie bicie dzwonów zagwarantuje zbawienie? a może zapobiega zajściu w ciąże.
Gość
#223 Wysłane : 16 maja 2016 22:01:37(UTC)

przenieś się na Białoruś lub Ukrainę - tam dzwony nie dzwonią droga wolna ....
Gość
#225 Wysłane : 17 maja 2016 07:32:18(UTC)

a ja jestem strasznie poirytowany kiedy siedzę na balkonie i słyszę ze jedzie leciwe bmw a przez zamknięte okna słyszę łomot niby muzyki,postanowiłem kupić proce i poskramiać kamykiem takich muzykantów.to że gość będzie głuchy 40 roku życia to jego sprawa ale dlaczego ja mam słuchac jego łomotów.
Gość
#238 Wysłane : 17 maja 2016 08:01:11(UTC)

A ja proszę by takie opinie wśród swoich wypowiadać a nie na publicznym forum.Istnieje wiele w póki co wolnym internecie stron , i jak będę miał ochotę, to poszukam sam.
Gość
#236 Wysłane : 17 maja 2016 14:02:07(UTC)

No masz szczęście , P. Kornhauser-Duda przyjeżdża. Wszystko już OK?
Gość
#228 Wysłane : 17 maja 2016 18:16:15(UTC)

Na Browarnej (w linii prostej jakiś kilometr) w każdy dzień słychać dzwony i melodyjki. Można oszaleć!
Jezus powiedział "Oddajcie Bogu co Boskie, a Cezarowi to, co należy do Cezara".
Ale widać Drabik musi mieć monopol w Brzesku na muzykę i uprzyjemnianie każdemu wolnego czasu.
Człowiek zapi..rza cały tydzień, chciałby normalnie, spokojnie odpocząć a tu BUM BUM BUM.
Chore miasto, chora władza. Jesteśmy skazani na takich rządzących. Zwołanie nawet najlepszych badaczy natężenia dźwięku zostanie zaraz obalone, bo to przecież zamach na farę!
Za czasów ś.p. Kazimierza Kopacza ludzie garnęli się i do roboty i do tacy i szanowali księży.
Dziś ksiądz bryluje na poświęceniach windy:
http://www.radiokrakow.p...z-nieposwiecone-schody/
radiowozów, a nawet szamba:
http://www.vice.com/pl/r...tystycznym-overlockingu

Zamiast zająć się przekazywaniem Dobrej Nowiny zajmują się brylowaniem na świecznikach, polityką, brzuchami kobiet, molestowaniem młodych chłopców, wrzucaniem na innych ciężarów, których sami nosić nie chcą. Z oficjalnych informacji wynika, że na ŚDM nie ma pełnego pokrycia ani w noclegach ani w wolontariuszach. Cały czas WCISKA SIĘ ludziom, by brali na przenocowanie młodych. Już z budżetu państwa poszła kasa nie mała - w sumie chodzi o około 170 mln zł.
http://www.tokfm.pl/Tokf...wych-dni-mlodziezy.html

Ludzie! Gdzie my żyjemy?

zgadzam sie z tym w 100% a te dzwony to po prostu przegiecie
Gość
#231 Wysłane : 18 maja 2016 20:20:53(UTC)

A dziś co? Dzwon się popsuł? Czy wiatr wiał na wschód?
Gość
#229 Wysłane : 19 maja 2016 07:24:23(UTC)

zgadzam sie z tym w 100% a te dzwony to po prostu przegiecie

sądzę że jesteś bardzo młody/a .jest prawie pewne że przy takim podejściu do religii jakie tu są formułowane ,to doczekasz chwili kiedy 3 razy dziennie zamiast dzwonu będziesz słyszał nawoływanie muły do modlitw,a jeżeli nie posłuchasz to dostaniesz zwykłe lanie na gołą żyć .mDvgsgvf
Gość
#242 Wysłane : 19 maja 2016 07:45:38(UTC)

Jak się komuś nie chce spać to sobie wymyśla pretekst , a samochody uprzywilejowane to nie załączają sygnałów ? W mieście ?
Gość
#230 Wysłane : 19 maja 2016 08:10:05(UTC)

sądzę że jesteś bardzo młody/a .jest prawie pewne że przy takim podejściu do religii jakie tu są formułowane ,to doczekasz chwili kiedy 3 razy dziennie zamiast dzwonu będziesz słyszał nawoływanie muły do modlitw,a jeżeli nie posłuchasz to dostaniesz zwykłe lanie na gołą żyć .mDvgsgvf

Nie przesadza - Polandia nie jest krajem wyznaniowym. Póki co.
Więc dlaczego Drabik zakłóca spokój w mieście?
Gość
#243 Wysłane : 19 maja 2016 10:03:00(UTC)

Załóżcie KUD. Komitet Uciszenia Dzwona.
Sklećcie transparenty, zróbcie też marsz, ruch to zdrowie.
Gość
#247 Wysłane : 19 maja 2016 10:16:51(UTC)

NIECH ŻYJE DZWON!!!NIECH DZWONI DZWON !!!TERAZ I NA WIEKI.
12 Strony«<9101112>
Skok do forum