logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

14 Strony«<1011121314>
Szpital Brzesko
Gość
#230 Wysłane : 22 lutego 2016 08:27:56(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
ten ustawowy obowiązek to przymus w brzeskim szpitalu nie patrzy się na wiek czy lata pracy p ielęgniarek czy położnych są osoby po specjalizacjach a po 6 miesiącach poszły na emeryturę tak się gospodaruje personelem a jeszcze chcący uczestniczyć w szkolenie to przełożona wydaje zezwolenie w zależności od humoru albo jest zgoda albo komentarz

Z tego co obserwuję nie ma zastępcy dyrektora Szpitala, dyrektorka jest sporadycznie a szpital sobie nieźle radzi, składa sprawozdania, realizuje budżet, wysyła wnioski do NFZ. Warto aby sie nad tym zarząd powiatu pochylił bo z tego wynika, że można poczynić spore oszczędności na dyrektorskich stanowiskach, lepiej zatrudnić personel niż zbytecznych biurokratów
Gość
#235 Wysłane : 22 lutego 2016 18:06:13(UTC)

No tak wg ciebie wszystko robią krasnoludki i dyrektor nie jest potrzebny bo w niektóre dni jest na posiedzeniu sejmu w Warszawie. Kolejny już raz gościu próbujesz udowadniać coś co nie ma miejsca. Pani dyrektor jest nieobecna w pracy sporadycznie a nie jak próbujesz wmówić ,że jest odwrotnie. A jeśli wiesz coś o zarządzaniu to nie polega ono na tym, że siedzisz w gabinecie dyrektorskim ,tylko oprócz tego są inne komunikatory ale Ty pewnie o tym nie wiesz lub nie chcesz o tym pisać, bo masz swoją własną tezę do udowodnienia i konsekwentnie to robisz. Ludzie jednak widzą jak jest, dyrektorka dba o szpital a teraz to chyba jeszcze bardziej bo ma też inne możliwości. Natomiast to, że nie wszystko jest idealnie to nie jest tylko wina dyrektorki, zastępcy czy innych pracowników tylko możliwości jakie stwarza obecny system ochrony zdrowia zaniedbany przez poprzednią ekipę rządzących PO-PSL. Widać ,że nie jesteś zwolennikiem obecnej ekipy rządzącej ale dajmy im czas aby mogli zrobić to czego nie chciała zrobić poprzednia ekipa bo woleli jeść ośmiorniczki i mieli w nosie zwykłych obywateli.
Gość
#240 Wysłane : 22 lutego 2016 19:53:11(UTC)

No tak wg ciebie wszystko robią krasnoludki i dyrektor nie jest potrzebny bo w niektóre dni jest na posiedzeniu sejmu w Warszawie.
no coś chyba nieteges! jak jest dyrektorem w Brzesku to nie jest na posiedzeniach sejmu w stolycy.
a jak tam bryluje w kuluarach, to jej w Brzesku ni ma. no innej możliwości nie ma.
więc albo solidnie robi jakąś robotę albo odwala i jedno i drugie. no dziecko w pierwszej klasie wie, że nie da się dwom panom służyć! nawet Drabik to powtarza w kościele.

A jeśli wiesz coś o zarządzaniu to nie polega ono na tym, że siedzisz w gabinecie dyrektorskim ,tylko oprócz tego są inne komunikatory
hahaha. komunikatory? może na GG pisze ze stolycy do swoich podwładnych w szpitalu?

(...)
Gość
#238 Wysłane : 23 lutego 2016 15:14:09(UTC)

NFZ mają zlikwidować to może będą oszczędności .bo z za biurka nic się nie da wymyślić
Gość
#239 Wysłane : 23 lutego 2016 19:44:46(UTC)

NFZ mają zlikwidować to może będą oszczędności .bo z za biurka nic się nie da wymyślić

TYlko , że jeździ i bajki opowiada o inwestycjach, lotnisku, podwyżce wynagfrodzeń, wysokich standardach obsługi a dług rośnie, Zresztą co tam czy się robi czy też leży 230 tyś. się należy
Gość
#237 Wysłane : 23 lutego 2016 19:49:05(UTC)

No tak wg ciebie wszystko robią krasnoludki i dyrektor nie jest potrzebny bo w niektóre dni jest na posiedzeniu sejmu w Warszawie. Kolejny już raz gościu próbujesz udowadniać coś co nie ma miejsca. Pani dyrektor jest nieobecna w pracy sporadycznie a nie jak próbujesz wmówić ,że jest odwrotnie. A jeśli wiesz coś o zarządzaniu to nie polega ono na tym, że siedzisz w gabinecie dyrektorskim ,tylko oprócz tego są inne komunikatory ale Ty pewnie o tym nie wiesz lub nie chcesz o tym pisać, bo masz swoją własną tezę do udowodnienia i konsekwentnie to robisz. Ludzie jednak widzą jak jest, dyrektorka dba o szpital a teraz to chyba jeszcze bardziej bo ma też inne możliwości. Natomiast to, że nie wszystko jest idealnie to nie jest tylko wina dyrektorki, zastępcy czy innych pracowników tylko możliwości jakie stwarza obecny system ochrony zdrowia zaniedbany przez poprzednią ekipę rządzących PO-PSL. Widać ,że nie jesteś zwolennikiem obecnej ekipy rządzącej ale dajmy im czas aby mogli zrobić to czego nie chciała zrobić poprzednia ekipa bo woleli jeść ośmiorniczki i mieli w nosie zwykłych obywateli.

(...) droga Pani weź się do pracy i nie licz teraz , ze Potepa cię znowu będzie wyręczał, pokaż swoje możliwości jak piszesz oby tylko nie było tak jak z sądeczanką czyli wielki NIC, zrezygnuj z pensji w szpitalu i nie kompromituj się dalej
Gość
#241 Wysłane : 24 lutego 2016 14:10:10(UTC)

Potępa nie jest moim pracodawcą tak, że nie wyręcza mnie ani tym bardziej mi nie rozkazuje. Być może jest Twoim...Natomiast cieszy mnie to ujadanie sfory a jeszcze ładniej to określili internauci"ryk świń odrywanych od koryta". I tyle w temacie.
Gość
#242 Wysłane : 24 lutego 2016 22:04:25(UTC)

Potępa nie jest moim pracodawcą tak, że nie wyręcza mnie ani tym bardziej mi nie rozkazuje. Być może jest Twoim...Natomiast cieszy mnie to ujadanie sfory a jeszcze ładniej to określili internauci"ryk świń odrywanych od koryta". I tyle w temacie.

A kto jak nie potępa, nie bądź hipokrytką, gdyby nie starostw powiatowe szpital byłby w tym momencie daleko za ugandą, ryk sie dopiero zacznie jak ciebie od korytka odsuną oj, oj przydałoby się, szpital by w końcu odżył
Gość
#243 Wysłane : 1 marca 2016 16:20:23(UTC)

A kto jak nie potępa, nie bądź hipokrytką, gdyby nie starostw powiatowe szpital byłby w tym momencie daleko za ugandą, ryk sie dopiero zacznie jak ciebie od korytka odsuną oj, oj przydałoby się, szpital by w końcu odżył

Nie zapominaj, ze józa dorabiała jako krawcowa w miejscowej szwalni, przeszła wiele szczebli by dojść do tego co ma , karierę zaczynała w czasach mocnego sojuszu lewicy demokratycznej by później pewnie pojawić się na łonie samoobrony. Choć edi niechętny był początkowo znając jej przeszłość miał jednak za uszami echo lekkiej kompromitacji. To właśnie pozwoliło mu trzymać za "ryj" brzeską sfor pis lansując osobę z poza środowiska a w efekcie oddalając zagrożenie swoich blablusiów
Gość
#244 Wysłane : 22 stycznia 2017 16:44:46(UTC)

No to pani Szczurek została wiceministrem w pisowym rządzie.
Na układy nie ma rady...
Gość
#245 Wysłane : 23 stycznia 2017 08:05:13(UTC)

"No to pani Szczurek została wiceministrem w pisowym rządzie.
Na układy nie ma rady..."

No i znów masz pecha, bo gdyby nie te układy, to ten fotel był przeznaczony dla ciebie. Ale spokojnie, doczekasz się.
Gość
#246 Wysłane : 23 stycznia 2017 18:34:32(UTC)

http://www.brzesko.ws/De...emID=9301&mid=10640

Pan Admin jakiś zawzięty na brzeskie informacje.
Ktoś wczoraj wkleił tutaj dwa linki z powyższą informacją, ale wg Admina były "be", bo to niewiarygodna informacja, jak m.in. portal (...) napisał klika dni wcześniej niż sądeczanin.
Trzeba było poczekać na wiarygodniejsze źródło.
Ech wy emigranci, co to pojęcia nie macie co się w Brzesku dzieje...

================
Od admina:
Nie jestem uczulony na brzeskie informacje. Wyraźnie pisze w regulaminie, że zabrania się dokonywania wpisów, które są "są reklamami: biznesu, usług, produktów i partii politycznych. Dotyczy to także linków do: komercyjnych i prywatnych stron internetowych, blogów i forów - tematycznie związanych z ziemią brzeską."

Informacja ta autorstwa Mirosława Krajewskiego rzeczywiście pokazała się jeden dzień wcześniej (a nie kilka dni), na jednym z brzeskich portali, którą skopiował kilka godzin później portal bocheński (ten sam właściciel ma portal o brzesku) - nie podając źródła, ale oni mają to już we krwi).

Co do p. Kowalskiego to już nie raz udowodnił, że jest nierzetelny, kopiując między innymi materiały z tego portalu (o innych nie piszę bo to nie moja sprawa).

Pisałem o tym już na portalu, zresztą nie tylko ja.

http://www.brzesko.ws/_b...009/10/zs_dziennik.html

http://www.brzesko.ws/De...emID=1569&mid=10771

Dlatego nie mam zamiaru reklamować lokalnego komercyjnego portalu i jego nierzetelnego redaktora.
Gość
#247 Wysłane : 23 stycznia 2017 18:50:46(UTC)

Czyli teraz nasz służba zdrowia będzie się upodabniać do naszego szpitala. Dobra zmiana.
Gość
#248 Wysłane : 23 stycznia 2017 19:13:08(UTC)

Może poprawi jakość brzeskiej porodowki
Gość
#249 Wysłane : 23 stycznia 2017 19:36:41(UTC)

Poprawi z Warszawy?

DOBRE!!! LOL LOL LOL
Gość
#250 Wysłane : 26 stycznia 2017 21:09:01(UTC)

dzis poszłam do szpital z dzieckiem jedna pani doktor na zwolnieniu u drugiej musialm pytac czy mnie dorejestruje niestety odpowiedz byla : prosze przyjsc jutro rano tylko ze jutro rano z chorym dzieckiem moze byc róznie bo ze soba to poczekasz jeden dzien dwa ale z dzieckiem to kazdy sie boi i szuka ratunku wiec co prywatna wizyta i na tym konczy sie opieka szpitala :/
nie wiem czy tak trudno przewidziec ze mamy zime epidemie chorob wiec jesli jakis lekarz jest tydzien na zwolnieniu to jasne jest ze polowa pacjentów nie zostanie przyjeta czy nie mozna zrobic jakiegos zastepstwa a nie odsylac ludzi nie wiem jak mozna w przychodni nawet nie spojrzec na dziecko tylko powiedziec prosze przyjsc jutro :/ ja wiem ze i lekarze i pielegniarki nie maja latwego zawodu ale niestety takimi zachowaniami jak dzis zaczynasz watpic czy komukolwiek zalezy tam na naszych dzieciach nie dziwie sie ze uciekaja do konkurencji
Gość
#251 Wysłane : 27 stycznia 2017 23:10:24(UTC)

Było źle, a będzie jeszcze gorzej. Dyrektor poszła w ministry i oczywiście zostawia sobie miejsce na wszelki wypadek. Wiadomo w rządzie nie będzie długo. No ale jest posłanką i będzie potem nadal dyrektorem szpitala. Jak ktoś się przyspawa do stanowisk to już na stałe. A u nas teraz w szpitalu będzie coraz gorzej, bo na "chwilę" dyrektorem nikt nie będzie chciał zostać.
Gość
#252 Wysłane : 28 stycznia 2017 00:11:51(UTC)

pytanie zasadnicze kiedy w szpitalu było dobrze dla wszystkich tak dobrze dla wybranych i funkcyjnych a reszta to śmieci którymi można było pomiatać jak komu pasowało
Gość
#253 Wysłane : 28 stycznia 2017 08:32:17(UTC)

Ciekawi mnie tylko za jaka funkcje dla siebie w przyszłości Potępa udzielił Pani poseł urlopu bezpłatnego.Przeciez to oczywiste że musi sie zabezpieczyć przecież nie wróci do DCK w Jastwi bo byla by to degradacja dla niego.
Gość
#254 Wysłane : 28 stycznia 2017 09:20:24(UTC)

ciekawemu nos urwali i do sosny przywiązali ... nos w sos i basta
14 Strony«<1011121314>
Skok do forum