logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

39 Strony«<910111213>»
Powolny upadek miasta?
Gość
#217 Wysłane : 5 czerwca 2016 17:56:27(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
jak to mówią co się odwlecze to nie uciecze

O godz 21:45 na TVP3 w Kronice Krakowskiej będzie o zalewaniu Brzeska fekaliamy. To powtórka tego co było przed chwilą o 18:30. Może sobie Sprawdzony Gospodarz zobaczyć jakie Brzesko stało się sławne z pływającego po mieście gów.a.
Gość
#219 Wysłane : 5 czerwca 2016 18:01:51(UTC)

O godz 21:45 na TVP3 w Kronice Krakowskiej będzie o zalewaniu Brzeska fekaliamy. To powtórka tego co było przed chwilą o 18:30. Może sobie Sprawdzony Gospodarz zobaczyć jakie Brzesko stało się sławne z pływającego po mieście gów.a.

No i kogo to obchodzi? Ludzie cały czas szamba po polach wylewają a tu raptem parę kupek wypłynęło i wielkie halo ! Nie takie trucizny są wokół was i nic z tym nie robicie.
Gość
#223 Wysłane : 5 czerwca 2016 19:25:52(UTC)

no to poszło info w KRONICE o BRZESKICH NIEUDACZNIKACH !! włodarzach o zalaniu i cofaniu się FEKALII podczas ulewy .wypowiedzi mieszkańców i oburzenie ich można powiedzieć że,, MIASTO BUDZI SIĘ,!!!!!!i mieszkańcy w wypowiedzi akcentują na DEMONSTRACJĘ w BRZESKU właśnie z tego powodu.
Gość
#220 Wysłane : 5 czerwca 2016 20:11:09(UTC)

No i kogo to obchodzi? Ludzie cały czas szamba po polach wylewają a tu raptem parę kupek wypłynęło i wielkie halo ! Nie takie trucizny są wokół was i nic z tym nie robicie.

jak się obudzisz w sypialni zalanej gównami to porozmawiamy, nie życzę Ci tego , a jak masz małe dzieci to idź się z nimi pobaw w skażonym ogródku jordanowskim to zrozumiesz że plac zabaw dla dzieci to nie pole po którym sobie szamba wylewacie
Gość
#218 Wysłane : 5 czerwca 2016 21:31:55(UTC)

Oglądałem, można zobaczyć również tutaj od 05:19:
http://krakow.tvp.pl/25660358/5-vi-2016-godz-1830

Sroka zrobił wstęp, resztę opowiadał Wrona... BigGrin
W sumie tylko słaba migawka. Zero konkretów od RPWiK no i nikt z UM nie miał nic do powiedzenia... A przecież to oni trzymają łapę na RPWiK.

Szkoda mi mieszkańców Mad
Gość
#224 Wysłane : 7 czerwca 2016 19:40:08(UTC)

Powolny upadek sportu w gminie Brzesko.
Gość
#225 Wysłane : 8 czerwca 2016 12:25:15(UTC)

widać że propaganda sprawdzonego gospodarza ruszyła na całego, obietnic i przechwałek nie sposób policzyć, nic tylko żyć godnie w Brzesku i dziękować Wawryce za wszystko

http://www.brzesko.pl/?p=33542

1.AMNEZJA Flapper

We wtorek 31 maja w Brzesku urządzenia pomiarowe wskazały o godzinie 16.30 opad o natężeniu blisko 300 litrów na metr kwadratowy. Tak krańcowo dużych opadów nie notowano od lat.

zaledwie 3 lata temu było to samo Panie Wawryka:

http://www.brzesko.ws/De...emID=6223&mid=10640

2.WYJAŚNIENIE Flapper

prawda jest taka , że nawet najgrubsza rura kanalizacyjna nie jest w stanie pomieścić ogromnej ilości wody. Deszcz był tak intensywny, że musiał spowodować lokalne podtopienia

odp. prawda jest jaka jest ale zapomniał Pan że nie cytowano w tym przypadku zalania mieszkańców deszczówką z fekaliami

3.SAMOZACHWYT

Rozpisują się ile to rzeczy zrobili aby ludzie nie pływali podczas powodzi i jak ogromne kwoty wydali rzucając liczbami od 13.000 – 150.000 zapominając o tych którzy byli i nadal są zalewani wodą z fekaliami

4.SPOWIEDŹ i ATAK

Radny A.Kwaśniak raczył powiedzieć to o czym wszyscy od zawsze wiedzieli że woda opadowa leci razem ze ściekami cytuję:
-Problem polega na tym, że w rejonie osiedla Stare Miasto funkcjonuje kanalizacja ogólnospławna, to znaczy, że ścieki socjalne płyną razem z wodami opadowymi.

POMIMO IŻ PADŁA PRAWDA Z UST RADNEGO TO W DALSZEJ CZĘŚCI PAN BIGAJ BŁYSNĄŁ TEKSTEM IŻ CYTUJĘ : Często sami właściciele budynków poprzez wadliwą budowę kanalizacji czy wykonanie podłączy sami narażają się na negatywne skutki wynikające z nadmiernych opadów
Jak to rozumieć że ponownie zwalają winę za wszystkich na mieszkańców ??????

5.PRZECHWAŁKI

NAPISALI :
-Burmistrz i jego pracownicy, bardzo szybko pojawili się na miejscu.

odp.
Prawda jest taka że burmistrz w tym czasie był na mszy świętej a gdy się pojawił na miejscu wody już nie było na ulicy i w parku. Natomiast inteligencją błysnął Pan Piela tłumacząc mieszkańcom że to niebiosa zesłały tą ulewę. Nie wiadomo co miał na myśli czy chciał obarczyć niebiosa winą za lipną kanalizację ściekową która jest połączona z burzówką ? W sumie może liczył że rozbawi tym zrozpaczone rodziny którym ponownie zalało domy

6.PROWIZORKA

Dalej jest też fajnie cytuję :
Na drugi dzień burmistrz zwołał u siebie zebranie, na którym byli mieszkańcy oraz przedstawiciele Rejonowego Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji. Zostaliśmy zapewnieni, że pod koniec września zakończą się prace, które zabezpieczać będą mieszkańców przed zalewaniem – mówi przewodniczący Zarządu Osiedla Stare Miasto, Adam Kwaśniak.

Odp:
Te prace o których mówił to odłączenie kościoła od tej lipnej nitki burzowo fekaliowej. Najwyraźniej burmistrz zapomina iż kościół był tam od wieków i nic się nie działo a kłopoty rozpoczęło oddanie do użytku Centrum Kulturalnego. Więc uważam że mieszkańcy nadal nie będą mogli spać spokojnie. Pomimo iż odłączą od tej nikt kościół to nadal burzówka popłynie razem z fekaliami w jednej rurze a co dalej to łatwo można przewidzieć

7. SKLEROZA

Zastanawiam się o czym zapomnieli napisać. Oczywiście o zalanym fekaliami ogródku jordanowskim, narażeniu dzieci na utratę zdrowia poprzez udostępnienie części ogródka dla dzieci. Nikt nie odpowiedział jaki sens miało wyłączenie połowy ogródka skoro kupki pływały w „przek i poprzek” ogródka ? Ciekawe czy burmistrz patrząc na zdjęcia zalanego ogródka zastanowił się dlaczego nie zamknięto go w całości do czasu odkażenia ? Dlaczego nie wymieniono piasku w piaskownicy tylko dosypano piasku mieszając stary piasek skażony fekaliami z piaskiem świeżym:

Dla przypomnienia:

http://www.brzesko.ws/De...emID=8915&mid=10640

najśmieszniejsza jest sprawa oddanego zjazdu z autostrady gdzie wypinali wszyscy pierś do zdjęć a łaskawiec Drabik za drobną opłatą skropił to cudo techniki za „co łaska”

najlepsze jest wyjaśnienie tego co się stało:

http://www.brzesko.ws/De...emID=8925&mid=10640

cytuję: Nad drogą krajową numer 94 jest rozległe pole. Z niego woda wypłukała muł. On spłynął na dół i zniszczył system odwodnienia. Rowy i studzienki były zapchane. Tam jest takie ukształtowanie terenu, że powyżej drogi jest rozległy teren. Z niego spływa woda. System odwadniający był na to przygotowany, ale się okazało, że niewystarczająco.

Reasumując projekt i wykonanie nowego zjazdu z autostrady które kosztowało 44.000.000 zł nie przewidział tego że przyjdzie burza i wszystko pozatyka ziemią z pól

Tak że życzymy sprawdzonemu gospodarzowi dobrego samopoczucia na stanowisku burmistrza i uprzedzamy że więcej nie pozwolimy na rzucanie słów na wiatr. Czekamy wszyscy na te obiecane prace nad naprawą kanalizacji starego miasta i miejsc na terenie miasta i gminy w których nadal ludzi zalewa
Gość
#226 Wysłane : 11 czerwca 2016 14:34:30(UTC)

To miasto już UMARŁO .Został SPRAWDZONY GOSPODARZ z PASIERBEM!!!!!
Gość
#227 Wysłane : 11 czerwca 2016 15:19:16(UTC)

Jak to jest ,że mazur, franczyk, waresiak i ich przywódca duchowy kwaśniak
robią aferę artykułem w informatorze brzeskim,że w Brzesku wchodzi się basen w butach,
a następnie ten sam informator brzeski zamieszcza artykuł z bocheńskiego basenu z obciętym zdjęciem
żeby nie pokazać butów prominentów bocheńskich chodzących po niecce basenowej bocheńskiej pływalni.
żenada , obłuda i nieuczciwość tych pseudo redaktorzynów.
Gość
#228 Wysłane : 11 czerwca 2016 16:13:01(UTC)

robią aferę artykułem w informatorze brzeskim,że w Brzesku wchodzi się basen w butach,
a następnie ten sam informator brzeski zamieszcza artykuł z bocheńskiego basenu z obciętym zdjęciem
żeby nie pokazać butów prominentów bocheńskich chodzących po niecce basenowej bocheńskiej pływalni.

KŁAMIESZ

NIC nie łączy mnie z tą "aferą". NIC. Kwaśniak nie jest żadnym moim przywódcą. nie współpracuje z nim, nawet nie rozmawiam. Sam wójt może to potwierdzić. Nic również nie wiąże mnie z informatorem brzeskim. Dlaczego więc anonimie wrzucasz mnie do tego wora mając nawet nie sprawdzone informacje?

Mateusz Franczyk
Gość
#230 Wysłane : 12 czerwca 2016 20:17:12(UTC)

Franczak jest w partii Korwin i ma innego szefa a Czesiek jest pełnomocnikiem stowarzyszenia Kukiz-15. Nie myl pojęć. Partia a Stowarzyszenie.
Gość
#231 Wysłane : 12 czerwca 2016 20:41:22(UTC)

Franczak jest w partii Korwin i ma innego szefa a Czesiek jest pełnomocnikiem stowarzyszenia Kukiz-15. Nie myl pojęć. Partia a Stowarzyszenie.

Znowu błąd - nie jestem członkiem ŻADNEJ PARTII.

Sympatyzuje z ruchami wolnościowymi, aktywnie w nich działam. Współpracuje z Arturem Gondkiem - prezesem partii KORWiN w naszym okręgu czy Norbertem Kaczmarczykiem - posłem Kukiz'15.

Nie wstydzę się swoich poglądów i tego, że jest mi blisko do tych reprezentowanych przez KORWiN'ę czy Kukiz'15. Mogę tylko dodać, że jestem nieformalnym koordynatorem partii KORWiN w naszym powiecie ( byłem m in. w młodzież kontra w tvp3) jednak członkiem tej partii nie jestem. tak samo nie jestem członkiem stowarzyszeń kukiza.

Wiecie dlaczego? Bo uważam, że jest mi to kompletnie niepotrzebne. chyba w pracy na rzecz samorządu, ludzi nie chodzi o szyld partyjni tylko o to co się chce i co się robi. często ktoś na kogoś nie zagłosuje bo mu taki szyld przeszkadza. Jestem za tym aby na poziomie gmin nie uprawiać sejmowej polityki. Czas na coś ponad partyjnego, a dla dobra mieszkańców.
Nigdy natomiast swoich poglądów wstydzić się nie będę i co tylko będzie z nich miało przełożenie na samorząd gminny będę chciał publicznie wszystkim proponować.
Partia KORWiN ma wiele ciekawych rozwiązań, propozycji. Jednak wielu z was kojarzy ten ruch z korwinem "(...)em" itd. taką media wyrobiły mu opinię. aczkolwiek ja się nie zgadzam z nim we wszystkim. Partia KORWiN to przede wszystkim młodzi (nie tylko) ludzie w całej polsce. To jest przykre dla mnie, że nie mogą oni odnieść sukcesu bo pójdzie Janusz do tv i walnie coś o Hitlerze. Można reprezentować ideę wolnościową, starać się, coś robić i propagować ją już na poziomie gminnym. Wg mnie to jest możliwe. Wielu z nas ma poglądy wolnościowe, takie które proponuje korwin tylko nie jest tego świadoma. przykład? zadłużanie budżet gminy- no chyba każdy z nas uważa, że powinno być zupełnie inaczej niż jest teraz, i gmina powinna na siebie w jakimś stopniu zarabiać a nie żyć z dotacji i kredytów. Fakt - bez kredytów nic nie da się zrobić. Ale wg mnie jeśli budujemy RCKB czy hale sportową to równocześnie trzeba zainwestować w coś co zarobi na tą hale i rckb. inaczej to nie będzie miało sensu. W tej kwestii świetnie sobie radzi prezydent nowej Soli Wadim Tyszkiewicz - najpierw inwestuje w coś co przyniesie dochód a potem w coś na co ten dochód można wydawać.
Można tak pisać i pisać. Uwierzcie, że poglądy wolnościowe mogą mieć "zastosowanie" w naszej gminie. Nic innego jej nie podciągnie z dna do którego pooowooli się zbliża

Mateusz Franczyk
Gość
#228 Wysłane : 13 czerwca 2016 19:02:05(UTC)

Masz rację taki Wrona czy inny (...) lubią dokopać władzy brzeskiej. No ale nie robią tego za darmo.W Brzesku fotografują jak radni są w butach na basenie a w Bochni nikt z tego nie robi afery, bo tam nie ma takich (...).
Gość
#237 Wysłane : 13 czerwca 2016 20:20:22(UTC)

Czesiek jest pełnomocnikiem stowarzyszenia Kukiz-15. Nie myl pojęć. Partia a Stowarzyszenie.

Zawsze sądziłem, że Kukiz-15 to porządna sprawa i nie podpiera się byle kim. Mogłem tak sądzić; głosowałem nawet na nich!
Psiakrew, nie ma już parti politycznej na którą można postawić. Nawet u Korwina są nasze lokalne oszołomy.
Gość
#238 Wysłane : 13 czerwca 2016 21:05:19(UTC)

Zawsze sądziłem, że Kukiz-15 to porządna sprawa i nie podpiera się byle kim. Mogłem tak sądzić; głosowałem nawet na nich!
Psiakrew, nie ma już parti politycznej na którą można postawić. Nawet u Korwina są nasze lokalne oszołomy.

kto jest tym lokalnym oszołomem u korwina?
Gość
#233 Wysłane : 13 czerwca 2016 22:27:49(UTC)

Znowu błąd - nie jestem członkiem ŻADNEJ PARTII.

Sympatyzuje z ruchami wolnościowymi, aktywnie w nich działam. Współpracuje z Arturem Gondkiem - prezesem partii KORWiN w naszym okręgu czy Norbertem Kaczmarczykiem - posłem Kukiz'15.

Nie wstydzę się swoich poglądów i tego, że jest mi blisko do tych reprezentowanych przez KORWiN'ę czy Kukiz'15. Mogę tylko dodać, że jestem nieformalnym koordynatorem partii KORWiN w naszym powiecie ( byłem m in. w młodzież kontra w tvp3) jednak członkiem tej partii nie jestem. tak samo nie jestem członkiem stowarzyszeń kukiza.

Wiecie dlaczego? Bo uważam, że jest mi to kompletnie niepotrzebne. chyba w pracy na rzecz samorządu, ludzi nie chodzi o szyld partyjni tylko o to co się chce i co się robi. często ktoś na kogoś nie zagłosuje bo mu taki szyld przeszkadza. Jestem za tym aby na poziomie gmin nie uprawiać sejmowej polityki. Czas na coś ponad partyjnego, a dla dobra mieszkańców.
Nigdy natomiast swoich poglądów wstydzić się nie będę i co tylko będzie z nich miało przełożenie na samorząd gminny będę chciał publicznie wszystkim proponować.
Partia KORWiN ma wiele ciekawych rozwiązań, propozycji. Jednak wielu z was kojarzy ten ruch z korwinem "(...)em" itd. taką media wyrobiły mu opinię. aczkolwiek ja się nie zgadzam z nim we wszystkim. Partia KORWiN to przede wszystkim młodzi (nie tylko) ludzie w całej polsce. To jest przykre dla mnie, że nie mogą oni odnieść sukcesu bo pójdzie Janusz do tv i walnie coś o Hitlerze. Można reprezentować ideę wolnościową, starać się, coś robić i propagować ją już na poziomie gminnym. Wg mnie to jest możliwe. Wielu z nas ma poglądy wolnościowe, takie które proponuje korwin tylko nie jest tego świadoma. przykład? zadłużanie budżet gminy- no chyba każdy z nas uważa, że powinno być zupełnie inaczej niż jest teraz, i gmina powinna na siebie w jakimś stopniu zarabiać a nie żyć z dotacji i kredytów. Fakt - bez kredytów nic nie da się zrobić. Ale wg mnie jeśli budujemy RCKB czy hale sportową to równocześnie trzeba zainwestować w coś co zarobi na tą hale i rckb. inaczej to nie będzie miało sensu. W tej kwestii świetnie sobie radzi prezydent nowej Soli Wadim Tyszkiewicz - najpierw inwestuje w coś co przyniesie dochód a potem w coś na co ten dochód można wydawać.
Można tak pisać i pisać. Uwierzcie, że poglądy wolnościowe mogą mieć "zastosowanie" w naszej gminie. Nic innego jej nie podciągnie z dna do którego pooowooli się zbliża

Mateusz Franczyk

To wszystko brzmiałoby nawet wiarygodnie gdyby nie ...

http://www.borzecin.pl/c...a-kulturalnym-dnie.html

Nic Pana nie łączy z Kwaśniakami? O ile pamiętam wójt nawet linkował Pański tekst na swoim TT. Ciekawe jest to bezkompromisowe "chłostanie" władz Brzeska i całkowity brak zainteresowania innymi gminami naszego powiatu. Wiem, wiem zaraz pan odpali, że jest mieszkańcem gminy Brzesko i koszula bliższa ciału itd. Ale sam pan przedstawia się jako "nieformalny koordynator partii KORWIN w naszym powiecie". Pańska bezkompromisowość dziennikarska ma jakieś ograniczenia geograficzne? Walczy Pan o wolnościowy raj dla brzeszczan, a innych pozostawia w okowach systemu? Szermuje Pan hasłami o "poglądach wolnościowych" i jednocześnie współpracuje z ludźmi dla których nepotyzm, prywata, brak odpowiedzialności za dobro wspólne to chleb powszedni i jedyny znany sposób postępowania.
Gość
#239 Wysłane : 14 czerwca 2016 05:40:42(UTC)

Po to są dziennikarze . I dzięki im za to.
Gość
#234 Wysłane : 14 czerwca 2016 06:07:04(UTC)

To wszystko brzmiałoby nawet wiarygodnie gdyby nie ...

http://www.borzecin.pl/c...a-kulturalnym-dnie.html

Nic Pana nie łączy z Kwaśniakami? O ile pamiętam wójt nawet linkował Pański tekst na swoim TT. Ciekawe jest to bezkompromisowe "chłostanie" władz Brzeska i całkowity brak zainteresowania innymi gminami naszego powiatu. Wiem, wiem zaraz pan odpali, że jest mieszkańcem gminy Brzesko i koszula bliższa ciału itd. Ale sam pan przedstawia się jako "nieformalny koordynator partii KORWIN w naszym powiecie". Pańska bezkompromisowość dziennikarska ma jakieś ograniczenia geograficzne? Walczy Pan o wolnościowy raj dla brzeszczan, a innych pozostawia w okowach systemu? Szermuje Pan hasłami o "poglądach wolnościowych" i jednocześnie współpracuje z ludźmi dla których nepotyzm, prywata, brak odpowiedzialności za dobro wspólne to chleb powszedni i jedyny znany sposób postępowania.

Franczyk ale ci dowalili, widziasz chłoptasiu , kij ma zawsze dwa końce. (...)?
Gość
#235 Wysłane : 15 czerwca 2016 07:17:25(UTC)

Franczyk ale ci dowalili, widziasz chłoptasiu , kij ma zawsze dwa końce. (...)?

Brzeska tuba propagandowa czuwa aby kompromitować myślących inaczej, mających swi=oje zdanie , nie zawsze pochlebną opinie o władzy itp. Kolego Franczyk po twoich wpisach sądze , że jesteś człowiekiem z charakterem i nie dasz się kupić ani zastraszyć dlatego będziesz bezpardonowo atakowany w każdej nadarzającej się sytuacji. Jednak jesli chcesz coś dokonać w środowisku i zmienić ten skostniały kolesiowsko- towarzyski układ Tak Trzymaj!!!
Gość
#240 Wysłane : 15 czerwca 2016 08:26:43(UTC)

Postępującej degradacji Miasta gospodarczej, sportowej i w każdej dziedzinie życia powiedzieli DOŚĆ.

Powołany Sztab kryzysowy złożony z osób którym na sercu leży dobro Mieszkańców Miasta Brzeska chce pomóc Przedsiębiorcom.
Marszałek Województwa, Starosta oraz skuteczny radny Wojewódzki Adam Kwaśniak Przewodniczący Komisji Rewizyjnej Sejmiku
oraz Prezesi znaczących instytucji państwowych zobowiązali się pomóc w pozyskaniu środków unijnych dla firm powiatu brzeskiego.
Rozwój firm to nowe miejsca pracy i rozwój Miasta o czym Burmistrz od lat nie pamięta.
Cieszy fakt organizowania się grupy przedsiębiorców która ma znaczący wpływ na rozwój Miasta .
Odstawienie na boczny tor Burmistrza i jego układu zamkniętego to w końcu pokazanie prawdy o ludziach na czele ze Starostą którzy
dla Miasta wiele dokonali a propaganda sztabu ludzi z urzędu Miasta od dłuższego czasu manipulując faktami przypisuje te dokonania właśnie Burmistrzowi wprowadzając w błąd opinie publiczną.
Dość nepotyzmu, marnotractwa pieniędzy podatników i oszukiwania Mieszkańców.
Burmistrz już nie jest nam do niczego potrzebny bo nikt w Samorządzie Wojewódzkim już się z nim nie liczy.

Spotkanie Marszałka z przedsiębiorcami dotyczące środków unijnych odbędzie się w dniu 20 czerwca, tj. poniedziałek o godz. 10:00 w Centrum Bibliotecznym w Brzesku.

Poniżej zaproszenie waz z programem, które zostało wysłane do przedsiębiorców:

http://wrzucaj.net/images/2016/06/15/i0apV.jpg
39 Strony«<910111213>»
Skok do forum