logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

39 Strony«<3233343536>»
Powolny upadek miasta?
Gość
#705 Wysłane : 9 listopada 2017 11:40:39(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
To niebezpieczny człowiek jest.
Natomiast dziwię sie jednemu- jak to się dzieje, że dawniej wszystko mieściło się w biurowcu. Od pozwolenia na budowę do zarejestrowania motoroweru. A teraz tak- skarbowy w jednym końcu miasta a rejestracja pojazdów w drugim. Każda jedna instytucja rozsiana po mieście a ty goń. Dobrze; wiem, pojazdów jest więcej i budów też. Ale dawniej urzędas pisał ręcznie a teraz mają komputery.
Dlaczego aby zarejestrować samochód musze walić z buta z Piastowskiej na Królowej Jadwigi?

Żal ci na próbne tablice to dymaj z buta.
Gość
#719 Wysłane : 9 listopada 2017 14:57:08(UTC)

A ile V-ce Burmistrz Tyrkiel zarabia i Bigaj .
Gość
#721 Wysłane : 9 listopada 2017 15:11:51(UTC)

A co cie to obchodzi marudo ?
Gość
#720 Wysłane : 9 listopada 2017 15:43:11(UTC)

Za mało!
Gość
#706 Wysłane : 9 listopada 2017 17:11:38(UTC)

Żal ci na próbne tablice to dymaj z buta.

Bezczelne te wpisy chyba " Urzędników miejskich " No i jak tu ich lubić skoro sami tak nienawidzą mieszkańców. Confused Przecież uwaga była prawdziwa kiedyś wszystko było w jednym miejscu i dawali radę. Teraz mieszkańców tak wielu nie przybyło a UM i powiat rozbudowany ?
Z tymi kpinami to raczej warto by się było wstrzymać - bo mieszkańcy tak wiecznie nie dadzą się
w trąbę robić. LOL
Po za tym może warto by było aby ten śmieszek trafił na bezrobocie - mina by mu pewnie zrzedła.Confused
Gość
#709 Wysłane : 9 listopada 2017 20:24:49(UTC)

Bezczelne te wpisy chyba " Urzędników miejskich " No i jak tu ich lubić skoro sami tak nienawidzą mieszkańców. Confused Przecież uwaga była prawdziwa kiedyś wszystko było w jednym miejscu i dawali radę. Teraz mieszkańców tak wielu nie przybyło a UM i powiat rozbudowany ?
Z tymi kpinami to raczej warto by się było wstrzymać - bo mieszkańcy tak wiecznie nie dadzą się
w trąbę robić. LOL
Po za tym może warto by było aby ten śmieszek trafił na bezrobocie - mina by mu pewnie zrzedła.Confused

Tyś jes beszczelny
Gość
#710 Wysłane : 9 listopada 2017 20:59:16(UTC)

Tyś jes beszczelny

(...) Wszystko ma być łatwe i pod mieszkańców. Zupełnie nie rozumiem czemu rejestrując pojazd mam zasuwać z buta na drugi koniec miasta aby zapłacić podatek, po czym wracać się. Niech skarbówka zrobi jakiś swój mikropooddział w urzędzie rejestracji pojazdów i będzie gites.
Gość
#706 Wysłane : 10 listopada 2017 08:48:42(UTC)

w trąbę robić. LOL

Szanowny panie, to nie "urzędnicy miejscy" każą ci chodzić za tablicami rejestracyjnymi tam i z powrotem. Wydział komunikacji jest w gestii starosty nie burmistrza. I to nie urzędnicy miejscy niegrzecznie ci odpisują czy obsługują.
Gość
#708 Wysłane : 10 listopada 2017 23:07:52(UTC)

Szanowny panie, to nie "urzędnicy miejscy" każą ci chodzić za tablicami rejestracyjnymi tam i z powrotem. Wydział komunikacji jest w gestii starosty nie burmistrza. I to nie urzędnicy miejscy niegrzecznie ci odpisują czy obsługują.

napisane jest również "i powiat rozbudowany " tam też są urzędnicy .
suchy
#703 Wysłane : 11 listopada 2017 21:00:44(UTC)
suchy

Ranga: Advanced Member

To niebezpieczny człowiek jest.
Natomiast dziwię sie jednemu- jak to się dzieje, że dawniej wszystko mieściło się w biurowcu. Od pozwolenia na budowę do zarejestrowania motoroweru. A teraz tak- skarbowy w jednym końcu miasta a rejestracja pojazdów w drugim. Każda jedna instytucja rozsiana po mieście a ty goń. Dobrze; wiem, pojazdów jest więcej i budów też. Ale dawniej urzędas pisał ręcznie a teraz mają komputery.
Dlaczego aby zarejestrować samochód musze walić z buta z Piastowskiej na Królowej Jadwigi?

Czas na Korwina najlepszy był zaraz po 89 r. Myślę , że bylibyśmy teraz dużo mocniejszą gospodarką . Przykład Korei Płd. która startowała z dużo gorszej pozycji . Na szczęście nasi sąsiedzi dbają o to byśmy się za bardzo nie rozwinęli Flapper
Znajomy kupował auto na Litwie . Podjechał tylko do jednego budynku . Wzięli od niego papiery w ciągu godziny miał auto sprawdzone w bazie całej Unii , czy nie kradzione , dostał twardy dowód z którym mógł jechać wszędzie , ale po przyjeździe do kraju ,musiał przejść od nowa całą procedurę .

Ostatnio też korzystałem z wydziału komunikacji i na plus jest , że czas się skrócił z rejestracją , w stosunku do tego co miałem kilka lat .
Pomysł z okienkiem skarbówki może nie jest zły , chociaż wolałbym , żeby przy tym jednym okienku które już jest można było wszystko opłacić . Jak za dużo okienek , to też nie jest dobrze ;)
Gość
#704 Wysłane : 12 listopada 2017 14:27:24(UTC)

Originally Posted by: suchy Idź do cytowanego Wpisu
Czas na Korwina najlepszy był zaraz po 89 r. Myślę , że bylibyśmy teraz dużo mocniejszą gospodarką . Przykład Korei Płd. która startowała z dużo gorszej pozycji . Na szczęście nasi sąsiedzi dbają o to byśmy się za bardzo nie rozwinęli Flapper
Znajomy kupował auto na Litwie . Podjechał tylko do jednego budynku . Wzięli od niego papiery w ciągu godziny miał auto sprawdzone w bazie całej Unii , czy nie kradzione , dostał twardy dowód z którym mógł jechać wszędzie , ale po przyjeździe do kraju ,musiał przejść od nowa całą procedurę .

Ostatnio też korzystałem z wydziału komunikacji i na plus jest , że czas się skrócił z rejestracją , w stosunku do tego co miałem kilka lat .
Pomysł z okienkiem skarbówki może nie jest zły , chociaż wolałbym , żeby przy tym jednym okienku które już jest można było wszystko opłacić . Jak za dużo okienek , to też nie jest dobrze ;)

Programy za tysiące złotych tylko tak wybierane , żeby Urzędników przybywało no to chodzić trzeba Urzędy dbają o zdrowie fizyczne i kondycję swoich mieszkańców. A tak można by było spójnie połączyć program z programie i wszystko było by widoczne w jednym miejscu. Nagrody
za E urząd były !! czy nie !!
Gość
#722 Wysłane : 22 listopada 2017 11:31:12(UTC)

Okazało się jednak, że nie mieliście nawet minimum odwagi cywilnej. O takich się mówi ciepłe kluchy – słyszeliście o takich?
Wasza decyzja nie poniża Wincentego Zydronia, poniża Was – taka jest brutalna prawda. Dzięki temu, że w protokole z tej żałosnej sesji jest zapisane kto jak głosował – już na stałe imiennie zapisaliście się pamięci brzeszczan jako sędziowie niesprawiedliwi.
Ludzie to jednak widzą, pamiętają i potrafią odpowiednio ocenić – po prostu obłuda do nieba śmierdząca!
trzeba było wykazać się większą przezornością i dalekowzrocznością i nadać jej nawę ulica „Ciepłych Kluchów”. Mielibyście własną ulicę już za życia.
Gość
#723 Wysłane : 6 grudnia 2017 01:33:48(UTC)

Mogliby przestać szkalować Wincentego Zydronia,któremu ziemia okocimska i Brzesko sporo zawdzięcza. Wincenty Zydroń w “okresie międzywojennym był działaczem Spółdzielni Rolniczo-Handlowej „Miarka”, której członkowie w czasie okupacji nieśli pomoc ludności i pomagali ruchowi oporu. Wincenty Zydroń działał w SL „Roch” i Batalionach Chłopskich. Po wojnie miał wkład w lokalizacji "Blaszanki" w Brzesku, w budowie Zakładu Wytwórni Pasz „Bakutil” a także (chichot losu) w pozyskaniu pieniędzy na wzniesienie budynku, w którym obradują radni miejscy. Czołowi pseudodekomunizatorzy powinni pogrzebać mocniej w swoich ogródkach i historiach rodzin... Dajmy na to, taki jadownicki dekomunizator Sorys, przywleczony do Jadownik, niech zdekomunizuje (...). Trochę pokory w tym wszystkim. Ludzie pamiętają...
Gość
#724 Wysłane : 6 grudnia 2017 05:11:26(UTC)

Głęboko gdzieś mam jakiegoś Zydronia czy jego ulicę.
Interesuje mnie kiedy będzie asfalt na Oświecenia Wakacyjnej i Sikorskiego.

Radny RM Brzesko.
Gość
#725 Wysłane : 6 grudnia 2017 08:09:22(UTC)

Głęboko gdzieś mam jakiegoś Zydronia czy jego ulicę.

Radny RM Brzesko.

Podpisz się imieniem i nazwiskiem żebyśmy wiedzieli, który to taki gieroj co to g... robi a o człowieku dzięki któremu teraz to miasto jeszcze dycha pisze "jakiegoś Zydronia"
Zróbcie wszyscy razem radni choć ułamek tego co On zrobił to porozmawiamy.
Gość
#729 Wysłane : 6 grudnia 2017 08:22:36(UTC)

"Głęboko gdzieś mam jakiegoś Zydronia czy jego ulicę.

Radny RM Brzesko."

Panie Radny, to pan nie wie, że asfalt będzie wtedy, kiedy będzie?
Gość
#729 Wysłane : 6 grudnia 2017 12:00:57(UTC)

"Głęboko gdzieś mam jakiegoś Zydronia czy jego ulicę.

Radny RM Brzesko."

Panie Radny, to pan nie wie, że asfalt będzie wtedy, kiedy będzie?

Jakiś Zydroń bedzie teraz tematem numer jeden. Kompletnie sprawa i osoba jakiegoś Zydronia minie nie interesuje.Co to za Wincenty Zydroń ? Nie znam zioma. Interesuje mnie natomiast wydział infrastruktury i opieszały tryb jego pracy. Jeżdzimy w błocie do domu juz 20 lat i asfaltu nam nie położą bo wiecznie coś........
Gość
#732 Wysłane : 6 grudnia 2017 19:40:34(UTC)

Wicek Zydroń przebudził śpiących na sesjach hahahahahahaha
Gość
#733 Wysłane : 9 grudnia 2017 09:20:02(UTC)

Wicek Zydroń przebudził śpiących na sesjach hahahahahahaha

Naprawdę BOBOWE te dyskusje . Czy tylko o niczym można rozmawiać ? nie ma ważnych tematów dla mieszkańców. A co robi miasto dla pozyskania inwestycji i stworzenia nowych miejsc pracy. A jak zarządza podległymi spółkami ??? Drodzy mieszkańcy naprawdę mamy innych tematów. Po prostu rozliczać i zwalniać jak stracili zaufanie. Modne powody w obecnym czasie no to do dzieła.LOL LOL Chyba, że ukrywanie dochodów to norma a dorabianie na koszt firmy to Brzeska specjalność. Confused Confused
Gość
#734 Wysłane : 12 grudnia 2017 13:35:40(UTC)

Rozwój CAN-PACK dało się osiągnąć , dzisiaj widzę ustawiony namiot pracownicy mają spotkanie świąteczne i podsumowanie roczne . Zarządzanie poprzez mądrych ludzi firmą doprowadza do sukcesu a zarządzanie miernych radnych i władz Miasta powoduje upadek samorządu. Taki przykład mamy w Brzesku a ile takich przykładów jest jeszcze w Polsce .
39 Strony«<3233343536>»
Skok do forum