logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

726 Strony123>»
DO RADNYCH GMINY DĘBNO
Gość
#1 Wysłane : 9 stycznia 2012 22:17:32(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
PRZYPOMINAM RADNYM ŻE NAJSŁYNNIEJSZY ŁEMEK BYŁ PRYMITYWISTĄ
Gość
#2 Wysłane : 9 stycznia 2012 22:19:22(UTC)

hi hi hi nie tylko najsłynniejszy
Gość
#3 Wysłane : 10 stycznia 2012 17:57:18(UTC)

hi ja znam łemka prymitywistę ale on nie taki słynny, raczej lokalny
Gość
#4 Wysłane : 10 stycznia 2012 21:25:49(UTC)

A to co bzdurne teksty? Czy w Gminie Dębno nikt nie potrafi sie wysłowić jaśniej? O co chodzi z tymi Łemkami, ktłórzy sa szanowanymi obywatelami mniejszości polskiej?
Gość
#6 Wysłane : 15 stycznia 2012 16:29:08(UTC)

Ale o co chodzi? Czemu Dębno znowu na tapecie?
Gość
#7 Wysłane : 18 stycznia 2012 21:51:16(UTC)

Co tam z urzędnikiem Marcinem R. z Dębna bo słyszałem ,że był link ale admin go jakoś szybko skasował.
Coś dzisiaj w radiu RDN na ten temat podobno mówili. Czy ktoś wie coś na ten temat?
admin
#10 Wysłane : 18 stycznia 2012 22:53:15(UTC)
admin

Ranga: Advanced Member

Skoro skasowałem to miałem powód (patrz Regulamin). Informacja o skazaniu Marcina R. jest zamieszczona od godzin przedpołudniowych na pierwszej stronie portalu. Masz coś do powiedzenia w temacie to się wypowiedz a nie troluj na forum.
Gość
#11 Wysłane : 20 stycznia 2012 23:25:53(UTC)

a ja pytam jak to jest że człowiek podrabia dokumenty i pieczątki i nie odpowiada za to, (sąd warunkowo umarza), bierze łapówkę 36 tyś i jedyną wymierna karą jest 3 tyś grzywny (może sędziemu należą się korepetycje z matematyki 36 -3 ?), o wyroku w zawieszeniu nie wspomnę bo to już do końca obraża uczciwych ludzi). Może ktoś odpowie czy w tym kraju tylko cwaniacy i kombinatorzy maja szanse na zrobienie dużych pieniędzy ?
Gość
#12 Wysłane : 21 stycznia 2012 08:17:12(UTC)

no ale chyba, zwrócił te pieniądze?
Gość
#15 Wysłane : 21 stycznia 2012 12:30:20(UTC)

To nie jest istotne czy on wrócił te pieniądze ,ale sam fakt wzięcia łapówki jest karalny nie wspomnę już o podrabianiu dokumentów i wyrobienie sobie pieczątki z tytułem magistra, którego się nie ma.
Weź i Ty ukradnij kurę to zobaczysz ile kary dostaniesz od sądu no ale chyba, że masz układy to Cię uniewinnią.
Dziwi mnie fakt również milczenia naszej prasy typu Krakowska, dziennik, temi.
Pamiętam jak parę lat temu pewien radny wojewódzki wsiadł za kierownicę do samochodu po głębszym to wszystkie media o tym bębniły, a tu zmowa milczenia . Czyżby z niezależnością mediów się coś stało? A może są już zależne od wójtów ,burmistrzów itp?
Gość
#13 Wysłane : 22 stycznia 2012 16:01:44(UTC)

Originally Posted by: Guest Idź do cytowanego Wpisu
no ale chyba, zwrócił te pieniądze?

rozbawiłeś/łaś mnie strasznie ;) takie rozumowanie, że jeżeli oddał to nie ma sprawy... jest tolerowaniem korupcji. Przecież to jedna sprawa na której wpadł a ile po za tym takich łapówek udało mu się zgarnąć nigdy się nie dowiemy. Jak myślisz ? czy taki człowiek który za każde popełnione przestępstwo zostaje tak łagodnie potraktowany nie będzie dalej kradł oszukiwał i brał łapówek ?
Gość
#16 Wysłane : 22 stycznia 2012 18:06:42(UTC)

A prawda jest taka że nic mu nie zrobią bo przecież pan Marcin R. teraz pracuje w firmie geodezyjnej której właścicielem jest były pan minister Skarbu, zresztą firma ta opracowywała dokumenty dla gminy Dębno, więc teraz jakoś się odwdzięczyć trzeba panu wójtowi i chłopaka zagospodarować aby nie sypał z na niekorzyść ekipy rządzącej. Straszne patologie władzy występują na terenie gminy Dębno.Sprawiedliwy.
jhalik
#14 Wysłane : 23 stycznia 2012 08:51:06(UTC)
Ranga: Member

rozbawiłeś/łaś mnie strasznie ;) takie rozumowanie, że jeżeli oddał to nie ma sprawy... jest tolerowaniem korupcji. Przecież to jedna sprawa na której wpadł a ile po za tym takich łapówek udało mu się zgarnąć nigdy się nie dowiemy. Jak myślisz ? czy taki człowiek który za każde popełnione przestępstwo zostaje tak łagodnie potraktowany nie będzie dalej kradł oszukiwał i brał łapówek ?

to wiem, tylko czy oddał mnie interesuje, to że kur.a to przecież czytam i widzę.
Bo znając ich realia różnie może być:)
zastanawia mnie skala tego zjawiska, może tych kur. i okradających w rzeczywistości nie wielu jest i jest to sprawa jednego dnia dla Polaków:)
2012 - odzyskanie niepodległości
Zacytuję tutaj:

– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić kurwy i złodziei, mości hrabio.

Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej.
Cool LOL
Gość
#17 Wysłane : 23 stycznia 2012 09:29:33(UTC)

A prawda jest taka że nic mu nie zrobią bo przecież pan Marcin R. teraz pracuje w firmie geodezyjnej której właścicielem jest były pan minister Skarbu, zresztą firma ta opracowywała dokumenty dla gminy Dębno, więc teraz jakoś się odwdzięczyć trzeba panu wójtowi i chłopaka zagospodarować aby nie sypał z na niekorzyść ekipy rządzącej. Straszne patologie władzy występują na terenie gminy Dębno.Sprawiedliwy.

Jasiu, misiu, zmień lekarza.. Sąd jest niezawisły, firma geodezyjna nie ma kurateli nad sądem, a jak masz dowody na patologię władzy (a podobno nie nic masz...), to donieś do organów ścigania.
Gość
#19 Wysłane : 23 stycznia 2012 22:09:58(UTC)

Jasiu, misiu, zmień lekarza.. Sąd jest niezawisły, firma geodezyjna nie ma kurateli nad sądem, a jak masz dowody na patologię władzy (a podobno nie nic masz...), to donieś do organów ścigania.

ale z ciebie dyletant i ignorant oraz ostatnia osoba która wierzy w niezawisłość sądów w polsce... przyznaj się lepiej ile ugryzłeś z tego skorumpowanego ciasta...
Gość
#18 Wysłane : 24 stycznia 2012 00:56:24(UTC)

- Prawda się sama obroni zobaczysz.
Gość
#20 Wysłane : 24 stycznia 2012 09:20:31(UTC)

Mam pytanie ,czy w propagandzie sukcesu - gazetce wydawanej przez gminę tj. "Życiu gminy" napisali coś o sukcesach swojego kolegi Marcina.
Pewnie nie, gdyż ta gazetka swoim całokształtem przypomina lata towarzysza Gomułki, który głosił jak to Polska dobrze się rozwija,jakie ma osiągnięcia i sukcesy, a wszyscy wiemy jak było, tak samo jest z gminą Dębno.
Gość
#21 Wysłane : 7 lutego 2012 21:52:48(UTC)

Mam propozycję, aby wpisywać pytania i sugestie do radnych Gminy Dębno, gdyż jest to jedyna możliwość legalnego i bez konsekwencji prowadzenia dialogu. Tylko mam prośbę, żeby było bez chamstwa i wulgarności, a już zobaczymy jak i czy w ogóle odpowiedzą radni, czyli jak współpracują ze społeczeństwem
Gość
#22 Wysłane : 14 lutego 2012 17:12:33(UTC)

Co z miejscowym planem z 2004 roku podobno nie istnieje
jest wyrok z 28 stycznia 2008 roku o co tu chodzi . Czy wójt dopuszcza się oszustwa?
proszę o odpowiedzi
olo
#24 Wysłane : 15 lutego 2012 13:46:02(UTC)
Ranga: Member

Nie wiem o co chodzi ale coś jest na rzeczy , Wójt trzyma wszystko w rakach i nic nie mówi radnym
Trzymaj się i nie daj
726 Strony123>»
Skok do forum