logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

13 Strony«<7891011>»
Konflikt w Publicznym Przedszkolu w Szczepanowie !
Gość
#177 Wysłane : 24 lutego 2018 14:01:55(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
B. B. to nie on ma znajomości. to jego ojciec i matka . w ten sposób jest prowadzony .kłania się układ z czasów kochanej matki PZPR .tatuś pracował w urzędzie miasta Brzesko . urzędy w Brzesku nie zostały zdekomunizowane a komuniści świetnie się mają do dziś. jeśli ktoś wychował się w głębokiej tradycji ukochanej matki partii to nigdy nie będzie miec zdolności prawicowych . czyli konserwatystą nigdy nie będzie. nie wiem co ten pan robi w PIS? oczywiście dziś dają wiarę że są prawi,sprawiedliwi i wierzący. ale to tylko zewnętrzy obraz.nic się nie zmieniło. w myśleniu również . więc to trudny orzech macie do zgryzienia. burmistrz ma problemem bo wielu z nich otacza go i wymusza na nim wiele spraw .
Gość
#169 Wysłane : 24 lutego 2018 15:15:25(UTC)

Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
Pani M.B jak by miała honor to podałaby się do dymisji, ale widocznie jest przyspawana do swojego dyrektorskiego stołka!

A ja tak sobie myślę, że magistrat już pracuje nad stworzeniem nowego stanowiska dla pani "dyrektor". Oczywiście stanowiska lepszego, prestiżowego, kierowniczego.
Jedyna korzyść z tego taka, że nie będzie już miała bezpośredniego kontaktu z dzieciakami.
Gość
#178 Wysłane : 24 lutego 2018 21:04:13(UTC)

Mnie; jako bezstronnego obserwatora ten temat śmieszy i żenuje zarazem. Jedno wielkie "Huzia na Józia"
Żadnych sugestii bądź metod naprawczych poza skakaniem na kogoś. To takie płytkie.
Może jakieś wnioski poza wsadzaniem komuś belki do oka?
Ja wiem i zdaję sobie sprawę z tego, że czasy są takie, że kogoś trzeba skopać po nerkach; ale może da się inaczej?
Gość
#180 Wysłane : 24 lutego 2018 21:12:38(UTC)

ale tu chodzi o dzieci .
Gość
#179 Wysłane : 24 lutego 2018 21:27:51(UTC)

Mnie; jako bezstronnego obserwatora ten temat śmieszy i żenuje zarazem. Jedno wielkie "Huzia na Józia"
Żadnych sugestii bądź metod naprawczych poza skakaniem na kogoś. To takie płytkie.
Może jakieś wnioski poza wsadzaniem komuś belki do oka?
Ja wiem i zdaję sobie sprawę z tego, że czasy są takie, że kogoś trzeba skopać po nerkach; ale może da się inaczej?

widać .że nie znasz te pani, albo udajesz ,że ne znasz, rodzice i tak długo wtrzymali
Gość
#181 Wysłane : 24 lutego 2018 22:16:25(UTC)

ale tu chodzi o dzieci .

Tak kiedyś mówił pewien pedofil. Źle skończył.
Gość
#182 Wysłane : 24 lutego 2018 22:23:00(UTC)

Tak kiedyś mówił pewien pedofil. Źle skończył.

do czego ty to piszesz????nie pomyliłeś tematu???
Gość
#183 Wysłane : 24 lutego 2018 23:03:43(UTC)

do czego ty to piszesz????nie pomyliłeś tematu???

Ja? Nie. Wyście są zagubione, nikt wam nie będzie robił łaski. Nie podoba się w przedszkolu? Zabierać dzieci. Tyle. A co dalej to w waszych rekach.
Cholerny świat i cholerne roszczeniowe społeczeństwo. Ciekawe czy jak za 15 lat wasze dzieci były by w jednostkach, ale tych takich prawdziwych, z falą; gdzie uczą życia i męskości; i pisali listy do domu też tak byście szalały. Ja to nie chcę przytaczać szczegółów kiedy sam chodziłem do przedszkola 40 lat temu

(...)
Gość
#185 Wysłane : 25 lutego 2018 08:17:26(UTC)

Ja? Nie. Wyście są zagubione, nikt wam nie będzie robił łaski. Nie podoba się w przedszkolu? Zabierać dzieci. Tyle. A co dalej to w waszych rekach.
Cholerny świat i cholerne roszczeniowe społeczeństwo. Ciekawe czy jak za 15 lat wasze dzieci były by w jednostkach, ale tych takich prawdziwych, z falą; gdzie uczą życia i męskości; i pisali listy do domu też tak byście szalały. Ja to nie chcę przytaczać szczegółów kiedy sam chodziłem do przedszkola 40 lat temu

(...)

Ale się pieklicie, jak trochę prawdy wyszło na jaw, jak ludzie są uzależnieni od was to wszystko ok, jak ludzie upomnieli się o swoje to roszczeniowi, całym sercem jestem z matkami ze Szczepanowa
Gość
#186 Wysłane : 25 lutego 2018 09:53:55(UTC)

nowelizacja ustawy Kodeks karny oraz ustawy o postępowaniu w sprawach nieletnich.surowsze kary za przestępstwa popełnione wobec dzieci od 2016 roku.Ważną zmianą jest uznanie wobec dziecka za przestępstwo niezgłaszanie czynów przeciwko życiu,zdrowiu, wolności i wolności seksualnej wymierzonych w jego dobro . Nikt!! żaden dorosły,nawet mama czy tata nie ma prawa dziecka krzywdzić ani upokarzać. dotyczy się to również wychowawców i nauczycieli przedszkoli i szkół. małe dziecko które w niekontrolowany sposób robi siusiu ,wykluczając chorobę tylko lęk, nie można tego bagatelizować. pani stosuje z tego co się orientuje takie niedozwolone praktyki od dawna czytając i odsłuc(***)ąc wypowiedzi mam . rozwój dziecka w tym okresie jest bardzo ważny na całe jego życie i związane z tym różnego rodzaju emocje i lęk. to fundament na całe życie. pani skończyła prawdopodobnie studia i powinna wiedzieć że taki sposób oddziaływania nosi znamiona nękania i upokarzania małego człowieka. zanika w nim wyższa ocena swojej osobowości. narażając dziecko na tak długotrwały STRES nosi znamiona czynu zabronionego w kategorii KARNY wobec małych dzieci .trzeba zrozumieć że małe dziecko to człowiek i obecnie w Polsce ma ONO swoje prawa,które dorośli mają przestrzegać. czasy maltretowania dzieci w różny sposób muszą się raz na zawsze w Polsce skończyć. jeśli człowiek dorosły zawini powinien do tego się przyznać a nie brnąć w kłamstwie przez cały czas. mówiąc krótko jest to niesmaczne.
Gość
#187 Wysłane : 25 lutego 2018 11:09:22(UTC)

nowelizacja ustawy Kodeks karny oraz ustawy o postępowaniu w sprawach nieletnich.surowsze kary za przestępstwa popełnione wobec dzieci od 2016 roku.Ważną zmianą jest uznanie wobec dziecka za przestępstwo niezgłaszanie czynów przeciwko życiu,zdrowiu, wolności i wolności seksualnej wymierzonych w jego dobro . Nikt!! żaden dorosły,nawet mama czy tata nie ma prawa dziecka krzywdzić ani upokarzać. dotyczy się to również wychowawców i nauczycieli przedszkoli i szkół. małe dziecko które w niekontrolowany sposób robi siusiu ,wykluczając chorobę tylko lęk, nie można tego bagatelizować. pani stosuje z tego co się orientuje takie niedozwolone praktyki od dawna czytając i odsłuc(***)ąc wypowiedzi mam . rozwój dziecka w tym okresie jest bardzo ważny na całe jego życie i związane z tym różnego rodzaju emocje i lęk. to fundament na całe życie. pani skończyła prawdopodobnie studia i powinna wiedzieć że taki sposób oddziaływania nosi znamiona nękania i upokarzania małego człowieka. zanika w nim wyższa ocena swojej osobowości. narażając dziecko na tak długotrwały STRES nosi znamiona czynu zabronionego w kategorii KARNY wobec małych dzieci .trzeba zrozumieć że małe dziecko to człowiek i obecnie w Polsce ma ONO swoje prawa,które dorośli mają przestrzegać. czasy maltretowania dzieci w różny sposób muszą się raz na zawsze w Polsce skończyć. jeśli człowiek dorosły zawini powinien do tego się przyznać a nie brnąć w kłamstwie przez cały czas. mówiąc krótko jest to niesmaczne.

Mądre słowa, nic dodać nic ująć, po tym wpisie nie powinien się pojawić już żaden głupi wpis typu- głupie mamuśki, roszczeniowe, do roboty i obory, nie ośmieszajcie się już.
Gość
#188 Wysłane : 25 lutego 2018 14:22:35(UTC)

Mądre słowa, nic dodać nic ująć, po tym wpisie nie powinien się pojawić już żaden głupi wpis typu- głupie mamuśki, roszczeniowe, do roboty i obory, nie ośmieszajcie się już.

Tak tak nowelizacja nowelizacją a piekło dzieci w domach się zaczyna. Mamyśki wybierają wygodne życie singla z dziećmi a mąż tyra za granicą . Przyjeżdża raz na jak8ś czas i rozpoczyna się dramat dziecka bo mamuśce pojawia się obcy w domu w osobie tatusia. Tak jest w 90% tych rozbitych rodzin. I nie mówić mi że w Polsce nie ma pracy bo to bzdura......trzeba tylko coś umieć albo chcieć sie fachu nauczyć. Tak mamuśki tak......przewróciło się wam we łbach od jakiegoś czasu. Wychowujecie pokolenie nieudolnych sobków aż strach pomyśleć jak te wasze dzieci sobie poradzą skoro prawie kupe za nie byście robiły.
Gość
#166 Wysłane : 25 lutego 2018 15:36:01(UTC)

Moja propozycja dla rozwiązania konfliktu przekazać przedszkole parafii pod zarząd proboszcza i rady parafialnej.Nikt wtedy nic nie będzie miał do powiedzenia ,będzie spokój cisza i nie znajdą się tam dzieci z nieprawego łoża.Parafia ma ogromny potencjał ,miejsc dużo fachowców również.Szkoły , przedszkola i uczelnie katolickie w dużych /i małych też / miastach mają się nieźle no i poziom nauczania też dobry. Kraków Pijarzy i wiele innych, Warszawa Przymierze Rodzin Katolickich.Jeden z warunków przyjęcia unormowana sytuacja rodzinna ,jeżeli mamuśka ma wybitnie zdolne dziecko to i dla niego znajdzie się miejsce mimo ,że dziecię nie wie kto jest jego tatusiem.Kobiety mimo ,że jesteście wg was światowe to wasza mentalność jest strasznie zaściankowa. Nie podoba się zakładasz przedszkole ,dostajesz dofinansowanie,no ale do tego musisz mieć wykształcenie a wy zamiast się uczyć co robiłyście.Uderz się we własne piersi,osądź siebie a później innych./pisze to babcia kilkorga wnuków w różnych miastach polski i w przedszkolach też /.

właśnie..może by tak samemu trochę się osądzić...
Gość
#189 Wysłane : 25 lutego 2018 17:39:46(UTC)

Moje pytanie jest krótkie- czy wszystkie dzieci czują dyskomfort, czy nieliczne? A jak nieliczne to w jakiej proporcji?
Tą drogą ustalimy czy z panią dyrektor jest coś nie tak, czy z tymi dzieciakami.
Gość
#193 Wysłane : 25 lutego 2018 18:25:25(UTC)

Nie mogę uwierzyć, że są ludzie którzy potrafią usprawiedliwiać krzywdzenie dzieci, chyba sami muszą mieć coś na sumieniu w tym zakresie, musieli w dzieciństwie doświadczyć zimnego chowu
Gość
#184 Wysłane : 25 lutego 2018 19:35:30(UTC)

(...)

Człowieku co ty chrzanisz = pracuj tak dla oświaty aby fali nie było. Bo to raczej nie normalność . Zasady wprowadzać takie, żeby nauczyciele nie udawali, że nie widzą jak jest problem bo dobro dyrektora i szkoły ważniejsze niż dobro dzieci. Męskość to nie tylko fala jakaś paranoja. To tak samo jak wisy jakiegoś "udacznika" co wszystkich inaczej myślących od nieudaczników wyzywa.
Gość
#195 Wysłane : 25 lutego 2018 20:09:54(UTC)

Nie mogę uwierzyć, że są ludzie którzy potrafią usprawiedliwiać krzywdzenie dzieci, chyba sami muszą mieć coś na sumieniu w tym zakresie, musieli w dzieciństwie doświadczyć zimnego chowu

te wszystkie hejty na mamy ze Szczepanowa to od ludzi którym krzywdzenie drugiego nie jest dziwne...zwolenników pani B.nie było na zebraniu...nagle na forum wylęgli jak kurczaki...można się tylko domyślić gdzie ci "zwolennicy" pracująMad
Gość
#194 Wysłane : 25 lutego 2018 21:56:37(UTC)

Nie mogę uwierzyć, że są ludzie którzy potrafią usprawiedliwiać krzywdzenie dzieci\

A ile tych dzieci jest? Jedno, dwoje, troje? To może te dzieci wychowywane są w patologicznych rodzinach; skoro inne nie skarżą się?
Gość
#190 Wysłane : 25 lutego 2018 22:00:16(UTC)

Moje pytanie jest krótkie- czy wszystkie dzieci czują dyskomfort, czy nieliczne? A jak nieliczne to w jakiej proporcji?
Tą drogą ustalimy czy z panią dyrektor jest coś nie tak, czy z tymi dzieciakami.

ja tam nie widzę po dzieciach dyskomfortu, skoro tak jest zle dlaczego przez tyle lat nikt nie wspomnial o tym dyskomforcie, przecież każda mama kochająca dziecko alarmowałaby , a nie nagle wielkie bum..
Gość
#196 Wysłane : 25 lutego 2018 22:08:28(UTC)

Poziom tej dyskusji jest żenujący - rozumiem Państwo Rodzice zgłaszają zastrzeżenia, Pani Dyrektor ma się do nich ustosunkować, badać to będzie z tego co zrozumiałam KO i organ prowadzący, a więc robienie z tego wątku na forum jest lekką przesadą. I rzeczywiście odnosi się wrażenie, że tu nie do końca chodzi o zmianę dyrektora przedszkola, a o uprawianie polityki przed wybormi. Oglądałam transmisję zebrania w Szczepanowie. Dużo mamy mówiły o lękach dzieci, tylko nie do końca umiały uzasadnić skąd się one biorą. Najbardziej rozśmieszył mnie Pan Tata chyba z Rady Sołeckiej, który przez kilka miesięcy nie mógł się uporać z poczuciem winy z powodu próby naprawienia komputera pani dyrektor i teraz dokonuje publicznej spowiedzi - bo najważniejsze jest żeby zaistnieć, a to w jaki sposób to już nie ma znaczenia. Myślę, że warto wyciszyć emocje i rozmawiać, rozmawiać, ale nie anonimowo na forum, rozumiem, że twarzą w twarz trzeba mieć odwagę, a tu ukrywamy się za ekranem monitora- może przy paskudniejszych wpisach administrator powinien podawać IP - to uczy pokory i szacunku dla słowa.
13 Strony«<7891011>»
Skok do forum