logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

7 Strony123>»
Dyrektor Pływalni W Brzesku Zakazuje Instruktorom Nauki Pływania.
Han Solo
#1 Wysłane : 4 marca 2018 19:27:07(UTC)
Ranga: Newbie

Zwracamy się z prośba o zainteresowanie się sprawą oraz o interwencją w sprawie jaka dzieje się na brzeskim basenie. Do tej pory prywatni instruktorzy mogli nauczać dzieci pływać. Instruktorzy oczywiście płacili za swój wstęp na basen a dzieci za swój wstęp. W ubiegłym tygodniu Pan dyrektor publicznego basenu z nieznanych przyczyn zakazał prywatnym instruktorom nauczania pływania i wybrał jedną firmę (...) jest to oburzające, nie wiadomo z jakich powodów nastąpił wybór tej firmy i dlaczego ta prywatna firma ma mieć monopol na naukę pływania na publicznym basenie.
Pan Dyrektor zapewnił wiec stały i pewny dostęp pieniędzy dla tej firmy od osób uczących się lub uczących swoje dzieci pływania.
Prosimy o interwencję gdyż uważamy to za niesprawiedliwe tak w stosunku do dzieci które już zaczęły naukę pływania z innymi osobami jak i w stosunku do instruktorów którzy płacili bilet wstępu na basen za czas swojego pobytu na basenie.
Być może niedługo Pan Dyrektor zacznie ingerować w to czy osoby przebywające na basenie mogą się kąpać lub korzystać z jacuzzi lub sauny. Zastanawiamy się także czy Pan dyrektor będzie zakazywał nauki pływania rodzicom uczącym swoje dzieci uznając iż jedynym uprawnionym jest firma (,,,).

Co do firmy (...) - na jej wizytówce widnieje adres siedziby „Basen BOSiR Brzesko ul. Wiejska 12, 32-800 Brzesko” (Jest to adres pływalni). Natomiast ze strony www (...)
widnieje adres: ul. Wiejska 18, 32-800 Brzesko. Data rejestracji firmy:Rejestracja 29 listopada 2017r. Firma działająca 3 miesiące ma prawo jako jedyna nauczać pływania.

Na jakiej podstawie Brzeski Ośrodek Sportu i Rekreacji czyli jednostka podległa samorządowi zakazuje prywatnym osobom uczyć pływania na publicznej pływalni i wybiera do tego nieznaną firmę.

Czy np. jeśli osoba dorosła przyjdzie na basen z kolegą który będzie miał uczyć pływania po koleżeńsku za darmo to nie będzie mógł tego zrobić gdyż Pan Dyrektor publicznego-miejskiego basenu nie wyrazi na to zgody ?
Gość
#2 Wysłane : 4 marca 2018 20:19:49(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Jako mieszkanka Brzeska jestem oburzona takim zachowaniem dyrektora BOSiR. Nie stać mnie na prywatne lekcje dla moich dzieci, ale jak każda matka chciałabym, by umiały pływać. Tak się składa, że mój kuzyn do tej pory je uczył. Jest instruktorem, nie robi tego zarobkowo, przynajmniej w naszym wypadku i nagle okazało się, że musimy jeździć do pływalni w Bochni, bo od dwóch tygodni nie może uczyć ich w Brzesku, bo nie ma firmy. Nie ma i nie będzie miał, bo nie żyje z nauki pływania, robił to bezpłatnie, więc jakim prawem płacąc za wstępy nie możemy korzystać z pływalni, przecież gdzieś te umiejętności musimy doskonalić. Co to za bezprawie i takie traktowanie ludzi, ktoś na głowe upadł. Czy z UM nikt naprawdę nie widzi, co się tam wyprawia, prywatny folwark czy co?
Gość
#3 Wysłane : 4 marca 2018 20:26:15(UTC)

Sytuacja robi się niezdrowa, jak można dać wyłączność na prowadzenie zajęć jakiej firmie, zabronić nauki pływania ludziom, którzy chcą się uczyć, ale dzięki uprzejmości, a nie za kasę. Przecież plłacimy za wstęp, nie po to, by ograniczano nam możliwość nauki. Moje dzieci uczy starszy brat i teraz nagle muszą jeździć do Proszówka. Wstyd i kpina, że Burmistrz na to pozwala.
Gość
#4 Wysłane : 4 marca 2018 20:44:34(UTC)

jak tak będzie to trzeba będzie się do Proszówek przenieść!!! żenada co się w tym Brzesku wyprawia!!! mnie może ta "szkółka" nie odpowiadać i nikt mnie nie będzie do niczego zmuszał!!!
Gość
#14 Wysłane : 4 marca 2018 20:52:28(UTC)

Co to za ograniczenia, chore wymysły dyrektora, to taksamo jakbym na stoku nie mógł uczyć swojego dziecka jeździć na nartach, bo nie mam firmy, więc muszę płacić, chore pomysły, co najgorsze tylko w Brzesku
Gość
#9 Wysłane : 4 marca 2018 21:36:02(UTC)

Jak wchodzisz na stadion Wisły i placisz za wstęp to znaczy że możesz grać w piłkę ?
Sorry to BOSiR decyduje kto prowadzi zajęcia i guzik wam do tego. Komercyjna działalność na basenie jest w gestii BOSiR i uważam że BOSiR ma prawo decydować kto i tyle.
Gość
#16 Wysłane : 4 marca 2018 21:40:08(UTC)

Gość;106559 napisał:
Jak wchodzisz na stadion Wisły i placisz za wstęp to znaczy że możesz grać w piłkę ?
Sorry to BOSiR decyduje kto prowadzi zajęcia i guzik wam do tego. Komercyjna działalność na basenie jest w gestii BOSiR i uważam że BOSiR ma prawo decydować kto i tyle.

to nie jest prywatna placówka żeby mogła sobie decydować a dopłaty to tej placówki są z pieniędzy publicznychMad Prywatę można sobie urządzać w swojej własności!!!
Gość
#15 Wysłane : 4 marca 2018 21:45:04(UTC)

Gość;106560 napisał:
to nie jest prywatna placówka żeby mogła sobie decydować a dopłaty to tej placówki są z pieniędzy publicznychMad Prywatę można sobie urządzać w swojej własności!!!

Ale to nie jest placówka która ma na wszystko pozwalać. I akurat tutaj ma pełną zgodę że sama decyduje kto w niej prowadzi szkolenie. Nie ma obowiązku pozwalać na naukę przez kogoś kto nie jest związany z BOSiR. Proste jak drut.Chcesz uczyć dziecko na obiektach BOSiR to masz się dostosowac. A jak nie to nad Uszwicę idź popływać. Bardzo dobra decyzja dyrekcji. Od dawna mówiłem że te pseudo instruktory na dziko powinni zniknąć z pływalni BOSiR-u.

Super decyzja.
Gość
#19 Wysłane : 4 marca 2018 21:50:08(UTC)

Marek bardzo dobra decyzja. Od dawna przez nas wyczekiwana. BOSiR ma decydować i tyle a nie krzykacze .
Gość
#15 Wysłane : 4 marca 2018 21:50:10(UTC)

Gość;106565 napisał:
Ale to nie jest placówka która ma na wszystko pozwalać. I akurat tutaj ma pełną zgodę że sama decyduje kto w niej prowadzi szkolenie. Nie ma obowiązku pozwalać na naukę przez kogoś kto nie jest związany z BOSiR. Proste jak drut.Chcesz uczyć dziecko na obiektach BOSiR to masz się dostosowac. A jak nie to nad Uszwicę idź popływać. Bardzo dobra decyzja dyrekcji. Od dawna mówiłem że te pseudo instruktory na dziko powinni zniknąć z pływalni BOSiR-u.

Super decyzja.

oczywiście że musi to być instruktor związany z BOSIRem i taki uczy moje dziecko,ale nie bedzie mi BOSIR narzucał "szkółki"!!! KUMASZ???
Gość
#20 Wysłane : 4 marca 2018 21:55:07(UTC)

Wreszcie słuszna i mądra decyzja. Brawo.

Ludzie związani z BOSiR trenerzy zawodnicy mają prowadzić szkolenie a nie przypadkowi "strzelcy" którzy sami ledwo utrzymują się na wodzie. No bo tak to wyglądało.....dziwni instruktorzy których nigdy w wodzie nie widziałam prowadzili zajęcia.....nie wiadomo czy wogóle pływać umieli.

Wreszcie BOSiR dojrzał do tego że do własnego gniazda nie wpuszcza się "wolnych strzelców".....dosyć długo to zajęło czasu ale w końcu stało się.
Dobra decyzja.
Gość
#10 Wysłane : 4 marca 2018 22:07:39(UTC)

Gość;106569 napisał:
oczywiście że musi to być instruktor związany z BOSIRem i taki uczy moje dziecko,ale nie bedzie mi BOSIR narzucał "szkółki"!!! KUMASZ???

Nikt Ci nic nie narzuca. Nie odpowiada Ci to co proponuje BOSiR możesz wybrać Bochnię Tarnów Dębicę . Wybór należy do Ciebie. Reguły ustala zarządca. Sorry. I tutaj uważam że robi słusznie.
Gość
#15 Wysłane : 4 marca 2018 22:15:19(UTC)

Gość;106570 napisał:

Ludzie związani z BOSiR trenerzy zawodnicy mają prowadzić szkolenie a nie przypadkowi "strzelcy" którzy sami ledwo utrzymują się na wodzie. No bo tak to wyglądało.....dziwni instruktorzy których nigdy w wodzie nie widziałam prowadzili zajęcia.....nie wiadomo czy wogóle pływać umieli.

Wreszcie BOSiR dojrzał do tego że do własnego gniazda nie wpuszcza się "wolnych strzelców".....dosyć długo to zajęło czasu ale w końcu stało się.
Dobra decyzja.

Czyli własnego dziecka uczyć nie mogę? I za to płacimy na utrzymanie tego basenu?
Gość
#19 Wysłane : 4 marca 2018 22:18:07(UTC)

Gość;106580 napisał:
Czyli własnego dziecka uczyć nie mogę? I za to płacimy na utrzymanie tego basenu?

Nie nie możesz bo basen to nie twoja własność tak jak stadion czy hala sportowa. BOSiR jest zarządca i BOSiR ustala reguły. Koniec kropka i barania czopka
Gość
#16 Wysłane : 4 marca 2018 22:19:28(UTC)

Gość;106580 napisał:

A co ty płacisz na utrzymanie tego basenu albo ile ? Wiecej tam syfu naniesiesz niż zapłaciłeś ofermo.
Gość
#23 Wysłane : 4 marca 2018 23:24:56(UTC)

Gość;106570 napisał:

Promowana plakatami i ulotkami na basenie "szkoła W & B" reklamuje się posiadaniem doświadczonych instruktorów LOL - powinno być raczej pływaków (właścicieli), a to nie to samo. Chyba, że zatrudnią w swojej szkole rzeczywiście dobrych i doświadczonych instruktorów, którym jak wnioskuję z wcześniejszych wpisów "delikatnie" wskazuje się właściwą drogę.
Gość
#24 Wysłane : 5 marca 2018 03:55:56(UTC)

Gość;106586 napisał:
Promowana plakatami i ulotkami na basenie "szkoła W & B" reklamuje się posiadaniem doświadczonych instruktorów LOL - powinno być raczej pływaków (właścicieli), a to nie to samo. Chyba, że zatrudnią w swojej szkole rzeczywiście dobrych i doświadczonych instruktorów, którym jak wnioskuję z wcześniejszych wpisów "delikatnie" wskazuje się właściwą drogę.

I bardzo dobrze. To słuszne rozwiązanie.
Gość
#22 Wysłane : 5 marca 2018 08:26:09(UTC)

Gość;106580 napisał:

płacę wstęp za skorzystanie z pływalni, zgodnie z przeznaczeniem chcę doskonalić pływanie, nie chcę żeby ktoś mnie uczył ze szkółki, bo idę z kumplem, jakiś osioł porównuje to do płacenia wstępu za wejście za stadion, nie podaj głupich przykładów, każdy kto idzie obejrzeć mecz, wcale nie chcę grać,bo wie za co płaci, a tu płacę za pływanie i nie chcę, by ktoś mi mówił jak ma wyglądać mój pobyt na basenie dopóki robię to co w każdej normalnej pływalni się robi
Gość
#26 Wysłane : 5 marca 2018 11:59:03(UTC)

Panie Dadeju nie masz pan ani honoru ani wstydu, wszystko opiera się na łapówki, prokuratura powinna zając się układami jakie pan wprowadził na basen, może sie pan przyzna ile ma pan odstępnego od kolegów za naukę pływania, żebym własnego dziecka nie mógł na basenie publicznym uczyć pływać to jest skandal. najwyraźniej zapomniał pan że doprowadził basen do ruiny finansowej, czyż nie na sesji rady dołożono Panu do finansowania basenu kilkadziesiąt złotych bo nie umie pan zarządzać basenem i gospodarować w taki sposób aby basen nie przynosił tak ogromnych strat. zamykanie basenu na pół dnia w lecie jest tak ja by pan bez majtek po mieście w samym garniturze chodził, człowieku opanuj się i albo zacznij gospodarzyć i zarabiać albo odejdź a burmistrz powinien wsadzić na to stanowisko człowieka wykształconego , mającego pojęcie o ekonomi i biznesie i pracującego dla miasta i mieszkańców a nie dal siebie i kolegów jak to sam do tej pory robiłeś i robisz

=================
Regulamin: IP 83.4.135.43
Gość
#27 Wysłane : 5 marca 2018 12:19:26(UTC)

Gość;106598 napisał:
Panie Dadeju nie masz pan ani honoru ani wstydu, wszystko opiera się na łapówki, prokuratura powinna zając się układami jakie pan wprowadził na basen, może sie pan przyzna ile ma pan odstępnego od kolegów za naukę pływania, żebym własnego dziecka nie mógł na basenie publicznym uczyć pływać to jest skandal. najwyraźniej zapomniał pan że doprowadził basen do ruiny finansowej, czyż nie na sesji rady dołożono Panu do finansowania basenu kilkadziesiąt złotych bo nie umie pan zarządzać basenem i gospodarować w taki sposób aby basen nie przynosił tak ogromnych strat. zamykanie basenu na pół dnia w lecie jest tak ja by pan bez majtek po mieście w samym garniturze chodził, człowieku opanuj się i albo zacznij gospodarzyć i zarabiać albo odejdź a burmistrz powinien wsadzić na to stanowisko człowieka wykształconego , mającego pojęcie o ekonomi i biznesie i pracującego dla miasta i mieszkańców a nie dal siebie i kolegów jak to sam do tej pory robiłeś i robisz

Ja w tym tygodniu wejdę z dzieckiem i z kolegą na pływalnie.Kolega będzie pilnował żeby moje dziecko się nie utopiło(mały i młody jest,słabo pływa) bo nie mam zaufania do jednio dniowych ratowników.Ja w tym czasie popływam sobie spokojnie.Wszyscy zapłacimy za wstęp i będziemy korzystać z basenu na zasadach ogólnych (nikt nikomu nie blokuje toru e.t.c)Jeżeli ktoś będzie mi to utrudniał spawa zakończy się doniesieniem do prokuratury i poinformowaniem mediów.Mam nadzieje że ta skieruje sprawę do sądu ,niech rozstrzygnie gdzie łamiemy prawo.
7 Strony123>»
Skok do forum