logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

7 Strony«<4567>
Dyrektor Pływalni W Brzesku Zakazuje Instruktorom Nauki Pływania.
Gość
#105 Wysłane : 15 marca 2018 21:45:25(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
Nie widziałem żeby przepraszał, aczkolwiek jakiś bliżej nieokreślony "manager Wojciecha WOjdaka" nieznany z imienia i nazwiska mu groził.
Wysłałem do niego za pomocą FB (bo innego kontaktu brak - gość anonim) pytanie o podanie przykładu tych "pomówień", bo w artykule (...) nie było ani jednego zarzutu pod adresem p. Wojdaka, czy jego szkoły. 3 razy pytanie zostało skasowane i odpowiedzi nie otrzymałem.
Druga sprawa do pana Andrzeja U - może Pan tutaj zacytować ten wzór umowy i wyjaśnić w czym forumowicze się mylą i w czym mają rację?
Może to nieco rozjaśnić sytuację.
Pozdrawiam

Gdyby forumowicze byli zainteresowani umową na wynajęcie torów to by sobie zobaczyli wzór na basenie. Nie sądzę, żeby ktokolwiek z obozu Wojdaka czuł się w potrzebie aby się Panu tłumaczyć panie Grzegorzu Wojcieszek. Swoją drogą uwiesił się Pan na facebooku 20-latka i chce żeby Mistrz Świata się panu tłumaczył. Na stronie Wojdaka jest numer do managera, to czemu Pan jeszcze tam nie zadzwonił? Żenada. Proszę się zająć własnym życiem.
Gość
#105 Wysłane : 16 marca 2018 09:37:21(UTC)

Gdyby forumowicze byli zainteresowani umową na wynajęcie torów to by sobie zobaczyli wzór na basenie. Nie sądzę, żeby ktokolwiek z obozu Wojdaka czuł się w potrzebie aby się Panu tłumaczyć panie Grzegorzu Wojcieszek. Swoją drogą uwiesił się Pan na facebooku 20-latka i chce żeby Mistrz Świata się panu tłumaczył. Na stronie Wojdaka jest numer do managera, to czemu Pan jeszcze tam nie zadzwonił? Żenada. Proszę się zająć własnym życiem.

No i co z tego że mistrz świata??W pływaniu sam jest super ale żeby czegokolwiek nauczać potrzebna jest wiedza teoretyczna i praktyczna z danej dziedziny.Żeby miał wyniki ktoś kto miał pojecie i wiedze musiał go trenować,analizować,układać trening it.d. Może ten chłopak powinien na początek sam zrobić maturę która pozwoliłaby poszerzać wiedzą np. na AWF??
Gość
#107 Wysłane : 16 marca 2018 10:28:03(UTC)

No i co z tego że mistrz świata??W pływaniu sam jest super ale żeby czegokolwiek nauczać potrzebna jest wiedza teoretyczna i praktyczna z danej dziedziny.Żeby miał wyniki ktoś kto miał pojecie i wiedze musiał go trenować,analizować,układać trening it.d. Może ten chłopak powinien na początek sam zrobić maturę która pozwoliłaby poszerzać wiedzą np. na AWF??

Koleżko instruktora pływania czy innej dyscypliny to każdy ćwok może zrobić...bedzie wielkim teoretykiem tyle tylko że poza teorią te instruktory z basenu nie umieja nic. Dziecko musi zobaczyć a nie usłyszeć a co raki instruktor może pokazać ? Nura w głębie chyba tylko Więc nie opowiadaj mi że po AWF-ie żeś jest orzeł teoretyczny i praktyczny bo ja akurat ddoskonale wiem jakie pokraki te studia kończą i ile kursów mają zrobione a tak naprawdę są lewe do potęgi. Ktoś kto nie uprawiał sportu na poziomie I-klasy sportowej jest w większości tylko teoretykiem któremu się wydaje że coś umie. Owszem są naturszczyki z talentem ale w Brzesku jest ich mało i zazwyczaj już są na emeryturze sportowej i trenerskiej.
Naprawdę wiem o tym dużo i mam wyrobioną opinię o wielu śmiesznych szkoleniowcach instruktorach na terenie naszego powiatu którym niestety tylko się wydaje że są trenerami lub nauczycielami.
A co do Mistrza Świata........życzę każdemu z tych wielkich instruktorów żeby byli chociaż mistrzami województwa .....a takich ti tutaj na palcach jednej ręki wymienie.
Pozdrawiam...... kibic który się troche orientuje ale nie pracuje w wyuczonym zawodzie trenera bo ma odpowiednie inne zajęcie.
Gość
#117 Wysłane : 16 marca 2018 11:28:48(UTC)

Ale się porobiło.
Gość
#118 Wysłane : 16 marca 2018 21:51:56(UTC)

Ale się porobiło.

Nic się nie dzieje kolego, w Wawrykolandzie to norma.Ale jest takie powiedzenie : nosił grześ razy kilka ponieśli i grzesia.
Gość
#119 Wysłane : 17 marca 2018 10:37:12(UTC)

Słynny Pan Paweł z basenu i jego podejście do klienta.
Patrz Pan panie Wawryka jakich masz pracowników.

Sytuacja z dziśiaj rano na basenie w Brzesku pod prysznicem nie było cieplej wody więc wszyscy wchodzący bez zmycia z siebie bakterii czy zanieczyszczeń ładowali się do wody mój tata zwrócił uwagę ratownikowi ten go ochrzanił że głupoty gada tata nie chciał popuścić i prosił żeby spróbować to naprawić przyszedł kierownik jakiś Pan Paweł tata jeszcze raz przedstwil sytuacje i poprosił żeby spróbować coś z tym zrobić na co Pan kierownik wyśmiał mojego tatę i powiedział że zmarnował mu 10 minut i odszedł . Nigdy więcej moje dzieci i rodzina nie będą pływać w tym bagnie a brak kultury tych ludzi jest zdumiewający nie wiem jakim cudem ktoś taki został kierownikiem choć mam pewna hipotezę . Na szacunek zasługuje Pani sprzedająca karnety która jako jedyna zareagowała .
Gość
#104 Wysłane : 17 marca 2018 10:59:42(UTC)

Nie "uwiesiłem" się profilu 20-latka, tylko zadałem pytanie na profilu SZKOŁY tegoż pana pod postem podpisanym przez bezimiennego "managera Wojciecha Wojdaka", jakoby sam pan Wojdak padł ofiarą pomówienia.
Poprosiłem o wskazanie przykładów tego pomówienia. Zamiast tego posty zostały skasowane a odpowiedzi się nie doczekałem.
Panie "manager Wojciecha Wojdaka": napisałem to Panu tam, ale tutaj powtórzę: Nie wiem jakie ma Pan kwalifikacje, żeby być managerem mistrza świata, ale w moim odczuciu jesteś Pan niekompetentny.
1. Składając tego typu oświadczenie kompetentny manager powinien się podpisać - świadczy to przede wszystkim o kulturze osobistej tegoż człowieka.
2. Składając tego typu oświadczenia należy się upewnić do do sensowności jego treści. Jeżeli jest odwołanie do domniemanych "pomówień" jakie padły w artykule to należy być pewnym, że one tam się znalazły - umiejętność czytania ze zrozumieniem może pomóc.
3. Zanim złoży się tego typu oświadczenie pełne buty i zadufania należy się zastanowić nad wpływem jaki będzie ono miało na wizerunek reprezentowanej osoby.

Na koniec: w artykule nie padły żadne zarzuty pod adresem pana Wojdaka ani jego szkoły. Zarzut padł pod adresem dyrektora BOSiR-u, ponieważ jak napisano: czytelnicy kontaktujący się z autorem skarżą się na to, że dyrektor blokuje możliwość instruktorom spoza szkoły p. Wojdaka nauczania pływania, dając mu w ten sposób monopol.

Nie wiem, czy "manager Wojciecha Wojdaka" zauważa różnicę. Wydaje mi się, że tak, tylko nie potrafi teraz przyznać się do błędu.

Jeżeli ktokolwiek został tutaj pomówiony to tylko dyrektor BOSiR-u i on ewentualnie może zgłosić sprawę do sądu ze stosownego artykułu, bo jemu zarzuca się zapewnienie monopolu jednej szkole.
Czy to prawda? Nie wiem.
Gość
#120 Wysłane : 17 marca 2018 21:04:36(UTC)

Słynny Pan Paweł z basenu i jego podejście do klienta.
Patrz Pan panie Wawryka jakich masz pracowników.

Sytuacja z dziśiaj rano na basenie w Brzesku pod prysznicem nie było cieplej wody więc wszyscy wchodzący bez zmycia z siebie bakterii czy zanieczyszczeń ładowali się do wody mój tata zwrócił uwagę ratownikowi ten go ochrzanił że głupoty gada tata nie chciał popuścić i prosił żeby spróbować to naprawić przyszedł kierownik jakiś Pan Paweł tata jeszcze raz przedstwil sytuacje i poprosił żeby spróbować coś z tym zrobić na co Pan kierownik wyśmiał mojego tatę i powiedział że zmarnował mu 10 minut i odszedł . Nigdy więcej moje dzieci i rodzina nie będą pływać w tym bagnie a brak kultury tych ludzi jest zdumiewający nie wiem jakim cudem ktoś taki został kierownikiem choć mam pewna hipotezę . Na szacunek zasługuje Pani sprzedająca karnety która jako jedyna zareagowała .

Tyś jes oaza kultury i inteligencji....
Ale fakt brzeskie brudaski nagminnie nie myją sie przed wejściem do basenu. Basen traktują jak wanne do mycia
Gość
#121 Wysłane : 17 marca 2018 21:24:34(UTC)

to naprawcie tę ciepłą wodę i będą się ludzie myć.a nie mów że brudasy.sam może nie stosujesz higieny a innym wymyślasz.
Gość
#122 Wysłane : 17 marca 2018 21:54:39(UTC)

to naprawcie tę ciepłą wodę i będą się ludzie myć.a nie mów że brudasy.sam może nie stosujesz higieny a innym wymyślasz.

standardy Dadeja wykraczają daleko poza ustalone normy, jaśnie pan powinien dać sobie spokój z kierowaniem BOSIRu bo się do tego nie nadaje, co to znaczy że co roku chce więcej publicznych pieniędzy za rok poprosi zapewne o 200.000 zł, więc zamykaj człowieku wszystko na tym basenie i bierz pieniądze za nic
Gość
#123 Wysłane : 17 marca 2018 22:56:58(UTC)

Druga sprawa do pana Andrzeja U - może Pan tutaj zacytować ten wzór umowy i wyjaśnić w czym forumowicze się mylą i w czym mają rację?
Może to nieco rozjaśnić sytuację.
Pozdrawiam

Tak z grubsza - umowa jest z osobą fizyczną a nie firmą - czyli KAŻDY instruktor z papierami może ją podpisać - nie musi mieć zarejestrowanej firmy, nie wspominając o domniemanym „monopolu”. Więc też „troszkę” lipnie wychodzą wszystkie komentarze o przeciwdziałaniu lewej kasie… biorąc pod uwagę nowe stawki instruktorskie - bardziej do tego zachęca.
Wymagane jest ubezpieczenie - które moim zdaniem powinien mieć każdy instruktor (nie tylko pływania)
To tak bardzo „z grubsza”…
Słaba cała ta dyskusja… Piszą ludzie którzy nie mają pojęcia o tym co faktycznie się dzieje na basenie. A wystarczy podejść i zapytać, poprosić o wzór umowy, zapytać o warunki. Nie bronię BOSiR - uważam że mega kiepski ten plan jak i umowa ale to moja prywatna opinia co zresztą już mnie nie dotyczy ;-) Chciałem tylko sprostować większość totalnie nietrafnych i chamskich wpisów przeciwko instruktorom - którym długo byłem i dalej się poczuwam :-)
Pozdrawiam
AU
ps. jak się ktoś do kogoś zwraca imiennie to dobrze by było też się podpisać
Gość
#124 Wysłane : 21 marca 2018 18:19:17(UTC)

masz Pan honor to podaj się Pan do dymisji Panie Dadej bo pomysłu już od dawna nie masz ten swój basen,
nawet parkingi w mieście zasypane śniegiem, jak na głównych drogach auta rozjeździły to na parkingach jest śnieg i błoto śniegowe, a za parkingi mamy płacić a co w zamian ???? nagrody sobie rozdacie ?
Gość
#125 Wysłane : 22 marca 2018 20:29:14(UTC)

masz Pan honor to podaj się Pan do dymisji Panie Dadej bo pomysłu już od dawna nie masz ten swój basen,
nawet parkingi w mieście zasypane śniegiem, jak na głównych drogach auta rozjeździły to na parkingach jest śnieg i błoto śniegowe, a za parkingi mamy płacić a co w zamian ???? nagrody sobie rozdacie ?

Jaki "swój" basen???? To nasz basen ,którego Dadej do jesieni (mam nadzieje) jest nieudolnym administratorem.Zarządza publicznym dobrem czyli niczyim.Rozlicza się przed totalną miernotą dlatego jest miernie żeby nie powiedzieć do d...
Gość
#126 Wysłane : 22 marca 2018 22:00:07(UTC)

Jaki "swój" basen???? To nasz basen ,którego Dadej do jesieni (mam nadzieje) jest nieudolnym administratorem.Zarządza publicznym dobrem czyli niczyim.Rozlicza się przed totalną miernotą dlatego jest miernie żeby nie powiedzieć do d...

Dadej pociągnął BOSIR na dno tego brudnego basenu, mam nadzieję że od jesieni będą nowe twarze , nowe pomysły i ktoś kto zacznie pracować głową a nie corocznie wyciągniętą ręką po kasę miejską, wstyd Panie Dadej
Gość
#127 Wysłane : 23 marca 2018 08:19:01(UTC)

Byłem wczoraj z córką ok.18 na basenie. Lekko licząc było 40 - 50 osób. 6 osób prowadziło zajęcia stojąc na brzegu basenu. Czy jest aż tak źle? Niech mi ktoś wytłumaczy o co chodzi? Czy to była jednostkowa sytuacja, że było tak dużo (albo tak mało) ludzi?
Gość
#128 Wysłane : 23 marca 2018 09:15:29(UTC)

Byłem wczoraj z córką ok.18 na basenie. Lekko licząc było 40 - 50 osób. 6 osób prowadziło zajęcia stojąc na brzegu basenu. Czy jest aż tak źle? Niech mi ktoś wytłumaczy o co chodzi? Czy to była jednostkowa sytuacja, że było tak dużo (albo tak mało) ludzi?

ciekawe bo ja byłem o 18:15 i nie było więcej jak 15 osób, na parkingu 4 auta, widac autobusami dowozili ludzi , może coś z oczami ? a może Pan liczył razem z pracownikami basenu
Gość
#129 Wysłane : 23 marca 2018 10:17:47(UTC)

ciekawe bo ja byłem o 18:15 i nie było więcej jak 15 osób, na parkingu 4 auta, widac autobusami dowozili ludzi , może coś z oczami ? a może Pan liczył razem z pracownikami basenu

Nie chce być wredny ale:
Na duży basenie stały trzy Panie i miały po 2-3 dzieci. Stali tam również Panowie (jeden lub dwóch, którzy też prowadzili zajęcia. Jeden Pan miał z 10 dzieci ?? Na małym basenie był Pan z dwojgiem dzieci (dzieci miały żółte gąbki). Było też kilka osób dorosłych pływających na dużym basenie i kilka rodzin na małym basenie. Nie zauważyłem, żeby panowała jakaś "ciężka" atmosfera. Moje auto ze względu na brak miejsc na parkingu stało na wjeździe na basen (niebieski SUV). Córka bawiła się z koleżanką więc miałem chwile czasu, żeby przyjrzeć się sytuacji okiem zwykłego użytkownika.
Gość
#130 Wysłane : 23 marca 2018 12:40:48(UTC)

Nie chce być wredny ale:
Na duży basenie stały trzy Panie i miały po 2-3 dzieci. Stali tam również Panowie (jeden lub dwóch, którzy też prowadzili zajęcia. Jeden Pan miał z 10 dzieci ?? Na małym basenie był Pan z dwojgiem dzieci (dzieci miały żółte gąbki). Było też kilka osób dorosłych pływających na dużym basenie i kilka rodzin na małym basenie. Nie zauważyłem, żeby panowała jakaś "ciężka" atmosfera. Moje auto ze względu na brak miejsc na parkingu stało na wjeździe na basen (niebieski SUV). Córka bawiła się z koleżanką więc miałem chwile czasu, żeby przyjrzeć się sytuacji okiem zwykłego użytkownika.

I żadne z nich nie wzięło prysznica przed wejściem do basenu .
Gość
#131 Wysłane : 23 marca 2018 15:37:57(UTC)

większość to osoby na darmowych karnetach, stąd Dadej co roku chce więcej dopłat, w zeszłym dostał 70 tyś ? strach się bać kiedy znowu zażąda kasy, byc może do wakacji juz mu braknie kasy
TomaszOdNowiciel
#132 Wysłane : 29 grudnia 2018 12:53:08(UTC)
Ranga: Advanced Member

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Jakie wrażenia po wczorajszej sesji? Czas pana Dadeja dobiega końca?
Rozumiem, że można mieć wrogów. Ale jest potrzebna pokora. Zwłaszcza że protektorów już pan dyrektor nie ma. Podobnie jak osiągnięć.
7 Strony«<4567>
Skok do forum