logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

Wypłacalność firmy - jak sprawdzić
qentin
#1 Wysłane : 21 marca 2018 09:07:31(UTC)
Ranga: Newbie

Od jakiegoś czasu współpracuję z firmą, dla której wykonuję zlecenia, jednak z pewnych źródeł dobiegły mnie informacje, że ma ona problemy finansowe. Obawiam się, czy nie przełoży się to czasem na brak wypłacalności, a rzeczy, które dla nich robię wymagają czasu i mojego własnego wkładu na materiały. Jeśli by się okazało, że nie zapłacą mi za partię towaru, naraziłoby mnie to na spore straty.
Stąd moje pytanie do was - czy da się sprawdzić, czy plotki są prawdziwe i czy rzeczywiście firma przestaje być wypłacalna?
wiraz
#2 Wysłane : 19 kwietnia 2018 10:11:01(UTC)

Najlepiej będzie sprawdzić, czy firma ma długi i przeterminowane zobowiązania. Informacje o tym zbierają biura informacji gospodarczej. Działa to dość prosto, wystarczy że wejdziesz np. na (...) założysz u nich konto i pobierzesz raport big. Zwracaj uwagę zwłaszcza na niespłacone podstawowe zobowiązania, takie jak czynsz czy raty kredytu, bo jeśli firma nie radzi sobie z opłaceniem podstaw, to znaczy, że jest już źle.
mokry
#3 Wysłane : 19 kwietnia 2018 17:04:50(UTC)
Ranga: Advanced Member

Originally Posted by: wiraz Idź do cytowanego Wpisu
Najlepiej będzie sprawdzić, czy firma ma długi i przeterminowane zobowiązania. Informacje o tym zbierają biura informacji gospodarczej. Działa to dość prosto, wystarczy że wejdziesz np. na (...) założysz u nich konto i pobierzesz raport big. Zwracaj uwagę zwłaszcza na niespłacone podstawowe zobowiązania, takie jak czynsz czy raty kredytu, bo jeśli firma nie radzi sobie z opłaceniem podstaw, to znaczy, że jest już źle.

Marna autoreklama. Gratulacje Chłopaki. Odpisywanie samemu sobie. Pinie! Adminowi nie przeszkadza?

Ogólna dygresja: Chyba jednak forum składało się faktycznie z samych "trolli" panie Adminie, bo nagle skończyło się pisanie.
zbyszek
#4 Wysłane : 19 kwietnia 2018 21:15:14(UTC)
Ranga: Administration

Dziękuję. Sprawdziłem. Rzeczywiście auto reklama. Dlatego link skaasowałem.
Piotr8172
#5 Wysłane : 30 marca 2025 16:18:51(UTC)

Skontaktuj się z jednym z biur, takich jak Krajowy Rejestr Długów (KRD) czy BIG InfoMonitor. Po założeniu konta możesz uzyskać raport na temat zadłużenia firmy.
Skok do forum