logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

Z dniem 4 kwietnia 2018 r. wpisy na forum mogą dokonywać jedynie osoby zarejestrowane i zalogowane.
admin
#1 Wysłane : 4 kwietnia 2018 03:31:19(UTC)
admin

Ranga: Advanced Member

W ciągu ostatnich pięciu lat funkcjonowania tego forum dokonano ponad 100 tys wpisów z czego ponad 20% (średnio 11 komentarzy dziennie) musiałem skasować, ponieważ wpisujący mniej lub bardziej świadomie nie dostosowywali się do Regulaminu.

Niestety w ostatnim czasie znacznie wzrosła liczba komentarzy zawierających wulgaryzmy i inwektywy, obrażających interlokutorów, zawierających informacje obarczające niesprawdzonymi zarzutami inne osoby, nie związanych z tematem głównego wątku, pisanych o tym samym "w koło Macieju" itp, itd.

W najbliższym czasie ruszy kampania wyborcza w związku z wyborami samorządowymi. Jestem pewien, że liczba nieregulaminowych wpisów gwałtownie by wzrosła. Dlatego postanowiłem utrudnić dostęp do forum trollom. Mam nadzieję, że znakomita większość z nich przeniesie się na inne fora, istniejące lub nowo powstałe.

W tej chwili zarejestrowanych jest na tym forum 930 użytkowników. Czas pokaże, ilu z nich zechce być aktywnych. Może kilku, kilkunastu a może żaden?
admin
#2 Wysłane : 1 maja 2018 05:27:30(UTC)
admin

Ranga: Advanced Member

Zacznę od przeprosin wszystkich forumowiczów, którzy od 4 kwietnia próbowali resetować swoje hasło. Niestety, okazało się, że po zaktualizowaniu programu obsługującego forum - opcja resetowania hasła nie działała w przypadku niektórych, europejskich serwerów poczty mailowej. Dowiedziałem się o tym od jednego z forumowiczów dopiero po trzech tygodniach od momentu wprowadzenia konieczności logowania się.

Dlatego poniżej zamieszczam szczegółowe wyjaśnienie procesu logowania i resetowania zapomnianego hasła przez użytkownika Forum.

1. Nowi użytkownicy, którzy pierwszy raz zamierzają się zarejestrować, nie powinni mieć żadnych problemów pod warunkiem, że w czasie rejestracji podadzą prawdziwy, działający adres mailowy. Do rejestracji nie potrzeba podawać żadnych danych osobowych.

2. Użytkownicy, którzy zarejestrowali się na tzw. „starym Forum” (przed 1 stycznia 2012 r.) oraz w terminie późniejszym na aktualnym Forum, podając podczas rejestracji nieprawdziwy adres mailowy, będą musieli zarejestrować się od nowa.

3. Użytkownicy,którzy zarejestrowali się po 1 stycznia 2012r., i którzy:

• pamiętają, jaki adres mailowy podali przy pierwotnej rejestracji, ale zapomnieli „Nazwy Użytkownika”, mogą wysłać do mnie maila na adres [forum.brzesko.ws@gmail.com] a ja wygeneruję dla nich tymczasowe hasło, które będą mogli użyć do zalogowania się. Hasło to będą mogli później zmienić wg własnego uznania. Nie potrzeba przy tm podawać swoich danych osobowych.
  • pamiętają, „Nazwę użytkownika”, ale zapomnieli swojego hasła, mogą w okienku Logowania, kliknąć „Utracone hasło”. Jeżeli użytkownik podczas rejestracji podał prawdziwy, funkcjonujący adres emaliowy, otrzyma na ten adres wygenerowane automatycznie przez serwer nowe hasło. Hasło to, po zalogowaniu, użytkownik będzie mógł zmienić wg własnego uznania.

Na Forum wykorzystuję Technologię SSL (Secure Sockets Layer), która umożliwia bezpieczne przesyłanie informacji pomiędzy komputerami a serwerem, dzięki zastosowaniu zaawansowanego szyfrowania danych. Wszystkie hasła oraz dane prywatne stają się poufne, a dodatkowo gwarancja integralności informacji zapewnia, iż pozostaną one niezmienione podczas przesyłania.

Na koniec fragment zmodyfikowanego Regulaminu portalu brzesko.ws: "Informacje podane przy Rejestracji na Forum dotyczące Twojego konta na „www.brzesko.ws” są chronione przez prawa dotyczące ochrony danych osobowych w państwie, w którym stoi serwer portalu." Więcej na ten temat przeczytac można w Regulaminie.

Aktualizacja
    2 maja 2018r.
  • Skok do forum