logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

14 Strony«<7891011>»
tomasz latocha zwany Nikodemem Dyzmą brzeskiego urzędu miejskiego
Agnes
#161 Wysłane : 19 kwietnia 2020 18:46:47(UTC)
Ranga: Advanced Member

Was thanked: 4 time(s) in 3 post(s)
Niestety nie zgadzam się z przedmówcami . Te laptopy zakupiono o wiele za drogie.
Nie jest prawdą że laptop musi być aż tak wypasiony bo będzie służył długo,nie jest prawdą że nie będzie sobie radził z nowościami w oprogramowaniu. Korzystam z tego samego laptopa 15 lat właśnie do takich rzeczy jakie są objęte programem szkolnym i póki co ogarnia każdy niezbędny program jedyną rzeczą którą robiłam to zainstalowanie nowszego windowsa 1 raz. Zakupiłam niewypasiony laptop średniej klasy za równowartość 1500 zł na dzisiejsze czasy i obalam ten pogląd że laptopy zakupione przez Urząd Miasta musiały być wypasione i drogie żeby długo służyły. To nieprawda do celów dydaktycznych nie muszą kosztować 3 tysiące.A używane w szkole i tak dłużej niż 5-8 lat nie posłużą !
PiotrBe
#162 Wysłane : 19 kwietnia 2020 20:41:06(UTC)

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
No i o co znowu Pani chodzi? Pani to sobie może mieć nawet Commodore 64 i na nim cały czas siedzi - nikogo to nie interesuje zbytnio jakiego laptopa Pani posiada.

Wystarczy poszukać w innych źródłach takich jak x-kom.pl, który jest renomowanym sprzedawcą laptopów na skalę ogólnopolską i nagle ten sam laptop jest po 2300 zł lub 2700 zł. Tylko Wy musicie szukać błędów Latochy. Okej super burmistrzem nie jest, ale lepiej kupić taki sprzęt. Swego czasu korzystałem na laptopie za 1500 złotych w krakowskim biurze - syf jakich niemało, dobrze, że się zdecydowano wymienić je na lepsze sprzęty, które działają na dobrym poziomie do dzisiaj. Dzieci mają prawo korzystać z najlepszego sprzętu na rynku, choćby i miał kosztować 20 tysięcy złotych. Po to one są i dlatego się je kupuje, kiedy Wy to w końcu zrozumiecie?
Agnes
#163 Wysłane : 20 kwietnia 2020 05:30:22(UTC)

Nie zgadzam się z Panem PiotrBe.
Dostęp do pomocy dydaktycznej powinien być rozsądnie kalkulowany aby trafić do możliwie największej grupy odbiorców. W dobie oszczędności i sytuacji w jakiej przychodzi nam działać to bardzo ważne. Zakup tak drogiego sprzętu w żaden sposób nie tłumaczy kupujących.To posunięcie dalece nierozsądne. Możemy się podniecać nowościami jak nas na to stać. A nie rozwalić środki bezmyślnie.
Podam przykład budowy ulic Oświecenia i Sikorskiego.....wybudowano tam autostrade z chodnikiem szerszym niż jezdnia.Ładnie to wygląda ale to zupełne marnotrastwo. Czy Brzesko jest takim finansowym eldorado zwłaszcza że ruch pieszych tam właściwie żaden ? Szeroki na 7 metrów chodnik który będzie zarastał trawą bo przejdzie po nim na odcinku 1.5 kilometra raptem kilka osób co parę dni a może tylko w weekendy. Taka weekendowa promanada za 2 miliony złotych.Nie ważne że część pieniędzy pochodzi z Warszawy to i tak my za to płacimy .A droga rowerowa z kostki brukowej ? No chyba trzeba byłoby mieć coś nie tak z głową żeby jeździć po kostce jak jest równiutki asfalcik obok. Tak że Brzesko trwonienie środków myślenie racjonalne i inwestycje to naprawde temat rzeka.Może czas zluzować zwolnić przesunąć ze stanowisk osoby za to odpowiedzialne. Chcemy naprawiać Brzesko i robić przemyślane inwestycje to nie bójmy się rozstać z pewnymi osobami.
PiotrBe
#164 Wysłane : 25 kwietnia 2020 16:16:05(UTC)

Przypominam, że są to pieniądze rządowe a najważniejsze było zakupić laptopy dobre, które posłużą kilka lat a nie syf za 1200 złotych. Kraków, Kielce również kupiły laptopy po 2400-2700 złotych i tam nikt nie narzeka.

Weźcie znajdźcie sobie inny temat do rozmowy, bo to jest naprawdę śmieszne jaką panikę i oburzenie narodowe robicie z powodu laptopów za 2700 złotych :)
Agnes
#165 Wysłane : 25 kwietnia 2020 17:08:39(UTC)

Originally Posted by: PiotrBe Idź do cytowanego Wpisu
Przypominam, że są to pieniądze rządowe a najważniejsze było zakupić laptopy dobre, które posłużą kilka lat a nie syf za 1200 złotych. Kraków, Kielce również kupiły laptopy po 2400-2700 złotych i tam nikt nie narzeka.

Weźcie znajdźcie sobie inny temat do rozmowy, bo to jest naprawdę śmieszne jaką panikę i oburzenie narodowe robicie z powodu laptopów za 2700 złotych :)

Przestań być chamski jak twój pan bo cię braknie tak jak jego już brakuje.
Szybciutko sie przekonacie że wasza buta i agresja zostanie skarcona. Już została. Cały powiat się z was śmieje.
PiotrBe
#166 Wysłane : 25 kwietnia 2020 22:07:39(UTC)

Ale jak wspominałem kilka postów wcześniej - nie jestem i nie będę wspierać Tomasza Latochy. Nie jestem za nikim w tym Urzędzie Miasta Brzesko, bo to co tam się dzieje to ja nie wiem czy się śmiać czy płakać.

Skoro wam tak źle to zapraszam do zgłoszenia swojej kandydatury w wyborach na burmistrza w 2023 roku. Gwarantuję, że jak znowu wystartuje T.L. to znowu wygra, bo ludzie go popierają i nie czytają bzdetów jak na tym forum.

Pozdrawiam,
Piotrek Be.
Bezpartyjny
#167 Wysłane : 26 kwietnia 2020 06:02:27(UTC)

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
Originally Posted by: PiotrBe Idź do cytowanego Wpisu
Ale jak wspominałem kilka postów wcześniej - nie jestem i nie będę wspierać Tomasza Latochy. Nie jestem za nikim w tym Urzędzie Miasta Brzesko, bo to co tam się dzieje to ja nie wiem czy się śmiać czy płakać.

Skoro wam tak źle to zapraszam do zgłoszenia swojej kandydatury w wyborach na burmistrza w 2023 roku. Gwarantuję, że jak znowu wystartuje T.L. to znowu wygra, bo ludzie go popierają i nie czytają bzdetów jak na tym forum.

Pozdrawiam,
Piotrek Be.

W wyborach 2023 wystartuje kontrkandydat który napewno nie będzie fircykiem takim jak Dyzma. I napewno nie otoczy się takimi dyletantami jak Nikuś. Nie byłbym takim pewny co do twoich rokowań PitrBe.
Po tym co pokazuje odNowiona ekipa uważam że będzie im bardzo trudno o reelekcje. Jeśli wogóle doczekają do końca kadencji. Komisarz jest tuż tuż.
Bezpartyjny
#168 Wysłane : 26 kwietnia 2020 06:33:26(UTC)

Styl i klasa sprawowania urzędu na poziomie dożynek w remizie.....no cóż to jakoś można przełknąć bo inaczej nie umie.
Niestety nie do zaakceptowania są koledzy i doradcy kręcacy się po urzędzi i wręcz szczycący się zwrotami ide do Tomka bylem u tomka rozmawialiśmy z Tomkiem słabe to bardzo. Tabuny dziwnych gości w gabinecie stawia "głowe miasta" w ogonie wytrawnych brzeskich samorządowców. Wystarczy wziąc przykład ze Starostwa tam takiej chały się nie serwuje.
A tu ?......Tu gabinet Pana traktuje się jak pokoik sołtysa w remizie. Dziwnym towarzystwem otoczony jest władca ,dziwnym i mało konstruktywnym mówi się w urzędowych kuluarach. Ja przynajmniej nie pamiętam takich spędów za poprzedników.Jak się włodarz chce z kumplami spotykać to niech w domu ich podejmuje a nie w publicznym gabinecie bo ludzie to widzą i splendoru to mu nie przynosi raczej. I tak po kilku reprymendach ograniczono trochę pielgrzymki kumpli z wioski na kawę u "władcy" ale do końca tego nie udało się opanować .
Lakota Kota
#169 Wysłane : 27 kwietnia 2020 21:20:21(UTC)
Ranga: Newbie

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Szybkie pytanie. Co za amator prowadzi stronę urzędu miasta? Pomijam jakość nowej strony. Pytanie dlaczego Borzęcin, Szczurowa czy Gnojnik potrafią zamieszczać informacje o tym co dzieje się w gminie, a jakieś niepiśmienne chłopstwo dodaje tylko na gminnego fejsa zdjęcia z dziwnymi ikonkami?
1 użytkownik podziękował Lakota Kota za ten pożyteczny post.
Seweryn on 2020-04-28(UTC)
Seweryn
#170 Wysłane : 28 kwietnia 2020 05:19:49(UTC)

Originally Posted by: Lakota Kota Idź do cytowanego Wpisu
Szybkie pytanie. Co za amator prowadzi stronę urzędu miasta? Pomijam jakość nowej strony. Pytanie dlaczego Borzęcin, Szczurowa czy Gnojnik potrafią zamieszczać informacje o tym co dzieje się w gminie, a jakieś niepiśmienne chłopstwo dodaje tylko na gminnego fejsa zdjęcia z dziwnymi ikonkami?

Od kilkunastu miesięcy drążymy temat dyletantów w filcokach którym tylko sie wydaje że odNowią ziemię.....tą ziemię.
FernirGreyback
#171 Wysłane : 28 kwietnia 2020 15:54:22(UTC)

Kilka dni weryfikacji ip. I okazuje się, że Seweryn to też Nick Marka B. z Gminy Gnojnik. Lista wpisów coraz dłuższa. A za pomówienia hejt w mediach jest sankcja w KK. Tak, że Marku daruj sobie obrażanie osoby publicznej. I nie czuj się anonimowy w Internecie.
Lakota Kota
#175 Wysłane : 28 kwietnia 2020 17:08:16(UTC)
Ranga: Newbie

Originally Posted by: FernirGreyback Idź do cytowanego Wpisu
Kilka dni weryfikacji ip. I okazuje się, że Seweryn to też Nick Marka B. z Gminy Gnojnik. Lista wpisów coraz dłuższa. A za pomówienia hejt w mediach jest sankcja w KK. Tak, że Marku daruj sobie obrażanie osoby publicznej. I nie czuj się anonimowy w Internecie.

Fenrir Greyback — wilkołak, znany ze swojego okrucieństwa oraz atakowania dzieci. Był przywódcą wilkołaków i dążył do zarażenia likantropią jak największej liczby osób, mając nadzieję na zbudowanie armii, która zawładnie światem czarodziejów.
Bezpartyjny
#173 Wysłane : 28 kwietnia 2020 20:04:17(UTC)

Obudził sie giermek odNowiony.
Pomówienia,hejt,KK...... to z autopsji ?. To teraz zdejmij gumofilce i odpocznij przed kolejną weryfikacją hahahahahahaha.
Seweryn
#172 Wysłane : 28 kwietnia 2020 20:14:34(UTC)

Uwaga FernirGreyback lokalny Sherlock Holmes wie wszystko. Jest niesamowity przebiegły i bystry i jako jedyny jest w stanie wskazać osobę publiczną na podstawie swojej wyimaginowanej ideologii. Wspaniały żołnierz do zadań specjalny odNowiony agent 007 LOL
NIKT WAŻNY
#176 Wysłane : 28 kwietnia 2020 20:47:53(UTC)

Nie było mnie chwilowo na forum bo mam ważne sprawy zawodowe. Ale teraz mam chwilkę, więc nadrabiam zaległości w czytaniu. Hmmmm musze powiedzieć, że ten cały Fernir Greyback to faktycznie jasnowidz lepszy od tego z Człuchowa. Teraz widzę, że to wysokiej klasy fachura od intrygi i prowokacji. On ma chyba jakieś prywatne służby w domu, skoro twierdzi,że zna wszystkie IP forumowiczów. Poza tym coś mu chyba doskwiera bo wszystkich kojarzy z jedną i tą samą osobą, występującą na kilku a może nawet kilkunastu kontach. Panie szanowny. Nie możesz nas tak lekceważyć i nie uznawać naszej autentyczności. Trochę szacunku do współzawodników. My naprawdę nie jesteśmy "słupami". Daj se spokój z jakimś Markiem. Naprawdę jest nas tutaj wielu na tymże forum. Każdy jest sobą - w 100% autentyczny !!! Nawet by mi do głowy nie przyszło ze można być na kilku nickach, ale teraz tak sobie myślę, że skoro Fernir Grey snuje taką intrygę to pewnie sam ma to opanowane do perfekcji i wyćwiczone. I tu wpadłeś "jak śliwka w kompot" //// hahahaha /// Kto pod kim dołki kopie ten sam w nie wpada LOL . A tak w ogóle to coś ci sie chyba zwiduje bo nikt nikogo tutaj nie obraża. Krytyka władzy jest wszędzie, z tym trzeba się pogodzić, albo robić tak żeby być chwalonym. Jutro mamy sesje rady miejskiej. znowu pewno będzie darmowy kabaret on line.
NIKT WAŻNY
#174 Wysłane : 28 kwietnia 2020 21:01:34(UTC)

Mr Grey. To teraz zdejmij gumofilce i odpocznij przed kolejną weryfikacją adresów IP

aha .. i pamiętaj,że nie tylko gumofilce ale jeszcze onuce trzeba zdjąć i trochę przewietrzyć kończyny dolne, bo chyba sie trochę zapociły i zapach pociągnęły do mózgu ThumpUp
Agnes
#177 Wysłane : 29 kwietnia 2020 07:06:30(UTC)

Mamy trudny czas zarazy jesteśmy w dobie ograniczeń skończył się czas festynów i wygibasów władz nie ma gdzie zaistnieć to wszystkie siły rzucono w internet.
Jakie to żałosne że Pany oburzają się krytyką swoich działań i aktywnie szczekają do swoich oponentów. Nie ma pomysłu jak się pokazać prawda ? Dziś sesja zapewne wiele chwalby na niej w swoim monologu przedstawi "Pan" a statyści odNowy będą zwyczajowo cisi i bierni. Nie będa mieli zbyt wiele do powiedzenia społeczeństwu.Zapewne sekretarz gminy znów odniesie sie do forów internetowych co jest tragiczne w jego wykonaniu.Jak można odnosić sie do wirtualnych opinii na każdej sesji ? Komu on odpowiada ? gwiazdom ?
Od czasu wybuchu epidemii mieszkańcy miasta i gminy mają przynajmniej spokój z oglądaniem tańców godowych młodocianych aktywistów "pana" i jego samego. I brak możliwości gibania się w miejscach publicznych obnażył wątpliwą siłe tych "ekspertów samorządowych".
Będziecie na ustach mieszkańców będziecie chwaleni będziecie krytykowani taka rola władzy. Nie nadymajcie sie nie płaczcie nie lamentujcie.Chcieliście radzić to przyjmujcie na klatę opinie. Na razie ta opinia o was jest druzgocąco słaba. Tak jak słaba jest opozycja do rządu RP.
Kandydatka KO Kidawa Błonska zamaszyście komunikuje ze rezygnuje z wyborów a cóż innego opozycji pozostało jak takie rozwiązanie ? Tylko poddac się walkowerem bo sondaże masakryczne, poddać się i nawoływac do buntu jak nie ma poparcia. A niech sie wszyscy kontrkandydaci Dudy wycofają bo ich start będzie żenadą roku . Społeczeństwo pokazuje środkowy palec opozycji podobnie jak i u nas na razie "pan " zasłużył tylko na środkowy palec w górze. Opozycja dąży dov destabilizacji państwa ale nie uda się jej to prawdopodobnie niestety.
Nasi lokalni KOD-ziarze pod dyrekcja Bodzia również zamilkli .Coście tak cicho ? Nie wyszło co ? Ano nigdy nie wyjdzie jak bedziecie na fejsbuku tylko siedzieć i na forach bzdury obronne wypisywać. Brać sie do roboty a nie tańczyć i zdjęcia robić bo epidemia pokazała że prócz tego was nie ma . Słabość, niemoc ,skowyt . Z wielką chęcią obejrzę dzisiejszą sesje choć nie wiem czy nie będzie zrywać transmisji pewnie cichym to na rękę bo nie będa ludzie widzieć ich nicości słabości i niekompetencji. Pozdrawiam naszych KOD-ziarzy, odNowionych młokosów,młodych sołtysów oddanych "panu" Fernirów Dexterów Cześków Janków rodziny w radach nadzorczych wiceprezesów z namaszczenia "pana"i reszte towarzystwa wzajemnej adoracji. Podobno miała być walka z nepotyzmem......no i jest kogo tylko może to "pan" zabezpiecza stanowiskami. Brawo Wy.Jesteście beznadziejni i wciskacie kit którego dawno nie słyszałam w naszym ogródku lokalnym.
Zapraszam na sesję online wszystkich mieszkańców .Jest z czego wyciągać wnioski zapewniam.
FernirGreyback
#178 Wysłane : 29 kwietnia 2020 09:01:15(UTC)

Marku, były wiceprezesie pewnej spółki miejskiej, daj spokój, wiemy, że, już nim nie jesteś i to cię bardzo boli. Ale, że nie masz innych powodów do krytyki władz gminy, to piszesz operę mydlaną o filcokach, wygibasach, strażakach, remizach,fejsbukach, wiem to twoje klimaty i bliski ci obszar. Jednak może zaangażuj się w sprawy Gminy Gnojnik, tam możesz zrobić coś dla ludzi. A swoją drogą nie wstyd ci kryć się pod imieniem kobiety?
Mikołaj01
#180 Wysłane : 29 kwietnia 2020 10:33:28(UTC)

Agnes: " Podobno miała być walka z nepotyzmem......no i jest kogo tylko może to "pan" zabezpiecza stanowiskami. Brawo Wy.Jesteście beznadziejni i wciskacie kit którego dawno nie słyszałam w naszym ogródku lokalnym."

Agnes, nie przejmuj się, bo tak robi drugi sort. Pierwszy sort brzydzi się tego, co widać np. po obsadzie spółek skarbu państwa, a na wciskanie kitu ma potężną alergię.
Anzelm
#179 Wysłane : 29 kwietnia 2020 10:54:01(UTC)

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Marku, były wiceprezesie pewnej spółki miejskiej, daj spokój, wiemy, że, już nim nie jesteś i to cię bardzo boli. Ale, że nie masz innych powodów do krytyki władz gminy, to piszesz operę mydlaną o filcokach, wygibasach, strażakach, remizach,fejsbukach, wiem to twoje klimaty i bliski ci obszar. Jednak może zaangażuj się w sprawy Gminy Gnojnik, tam możesz zrobić coś dla ludzi. A swoją drogą nie wstyd ci kryć się pod imieniem kobiety?

Jak was widzą tak was piszą adwokacie odNowonych.Zapracowaliście na tą opinię mocno .
14 Strony«<7891011>»
Skok do forum