logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

Dokładne granice jednostek pomocniczych miasta Brzesko (osiedli)
Tomasz1950
#1 Wysłane : 22 maja 2024 18:40:23(UTC)
Ranga: Newbie

Nie jestem pewien co do granic aktualnych osiedli w Brzesku, czyli co do ulicy, nie znalazłem na ten temat żadnych informacji w internecie. Nie znam także dokładnych granic dawnych wsi Brzezowiec i Słotwina, nie jestem pewien, czy wieś Brzezowiec obejmowała jedynie tereny na wschód od ul. Solskiego, czy sięgała gdzieś po okolice ul. Grabaskiej. Nie znam także północnej granicy tegoż osiedla. Podobnym przypadkiem jest os. Stare Miasto i Jagiełły, bardziej pewny jestem co do granic os. Okocimskiego, ponieważ przypuszczam, że obejmuje Obszar, który przed 1950 należał do Okocimia i os. Zielonka, gdyż od północy i zachodu ogranicza je rzeka uszwica, a od południa i wschodu granice administracyjne miasta. Jeżeli Państwo mieliby mapę osiedli, bądź chociaż wypisali ulice i budynki przylegające do każdego osiedla, byłbym bardzo wdzięczny.
Skok do forum