logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

28 Strony123>»
Nadzór Budowlany w Brzesku - P. Migdał
Gość
#1 Wysłane : 5 kwietnia 2012 14:07:41(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Co powiecie o naszym Nadzorze Budowlanym w Brzesku .
Chętnie posłuchamy nowego tematu. Czy pan Migdał nie przesadza z kontrolami na Budowach?
Jak to się ma do realiów naszego powiatu
Gość
#2 Wysłane : 5 kwietnia 2012 14:27:15(UTC)

Originally Posted by: Guest Idź do cytowanego Wpisu
Co powiecie o naszym Nadzorze Budowlanym w Brzesku .
Chętnie posłuchamy nowego tematu. Czy pan Migdał nie przesadza z kontrolami na Budowach?
Jak to się ma do realiów naszego powiatu

Ale w czym problem ? Inspektor jest od kontrolowania ! A samowolka powinna być napiętnowana .Panie inspektorze proszę nie dać się sprowokować. Jestem jak najbardziej po stronie inspektoratu nadzoru budowlanego. Prawo budowlane należy przestrzegać a kto tego nie robi powinien być kontrolowany i w razie potrzeby karany. Koniec i kropka KOMBINATORKI

Gość
#4 Wysłane : 5 kwietnia 2012 14:35:09(UTC)

Skoro tak piszesz przyznam ci rację.
Ale mam pytanie czy nadzór ma prawo po skontrolowanej budowie jeździć po hurtowanich i wypytywać kiedy został zakupiony materiał.
Moim zdaniem przekracza kompetencje . Składy budowlane nie powinny udzielać informacji. On nie może wtargnąć na czyjąś posesje . Jeśli ma wątpliwości niech wzywa do swojej siedziby. A niech nie straszy Ludzi.
Gość
#7 Wysłane : 5 kwietnia 2012 15:58:24(UTC)

Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz.Inspektor moze wejsc nieproszony przez nikogo na teren obiektu czy budowy. Kontrole jak najbardziej i jak najczęściej powinny być.
Gość
#5 Wysłane : 5 kwietnia 2012 16:46:31(UTC)

Skoro tak piszesz przyznam ci rację.
Ale mam pytanie czy nadzór ma prawo po skontrolowanej budowie jeździć po hurtowanich i wypytywać kiedy został zakupiony materiał.
Moim zdaniem przekracza kompetencje . Składy budowlane nie powinny udzielać informacji. On nie może wtargnąć na czyjąś posesje . Jeśli ma wątpliwości niech wzywa do swojej siedziby. A niech nie straszy Ludzi.

Tutaj rację przyznam tobie ponieważ wydaje mi się że na prywatną posesję ot tak nie ma prawa nikt wchodzić. A inspektor budowlany to nie policjant . Nawet policje obowiązują pewne ograniczenia. Z pewnością jest jakaś procedura umożliwiająca inspektorowi kontrolę ,ale tak jak samowolka budowlana tak samowolka kontrolera nie jest zgodna z prawem.
A z tym materiałem to chyba lekka przesada przecież każdy może kupic materiał ile chce i jaki mu się podoba nawet identyczny który wykorzystał do jakichś tam celów. Pozdrawiam budowniczych i inspektorów
Gość
#6 Wysłane : 5 kwietnia 2012 16:49:41(UTC)

Tutaj rację przyznam tobie ponieważ wydaje mi się że na prywatną posesję ot tak nie ma prawa nikt wchodzić. A inspektor budowlany to nie policjant . Nawet policje obowiązują pewne ograniczenia. Z pewnością jest jakaś procedura umożliwiająca inspektorowi kontrolę ,ale tak jak samowolka budowlana tak samowolka kontrolera nie jest zgodna z prawem.
A z tym materiałem to chyba lekka przesada przecież każdy może kupic materiał ile chce i jaki mu się podoba nawet identyczny który wykorzystał do jakichś tam celów. Pozdrawiam budowniczych i inspektorów

A tak na marginesie kto nie ma nic do ukrycia nie powinien się obawiać Polska to mimo wszystko nie Białoruś i nikt nie ukarze nikoga za coś czego nie zrobił.
Gość
#8 Wysłane : 5 kwietnia 2012 16:53:24(UTC)

Ciekaw jestem dlaczego Admin nie usunął nazwiska lub postu o panu inspektorze a usuwa posty o pani Skurnóg z wydziału komunikacji czyżby był z nia bardziej zaprzyjaźniony ?
Gość
#9 Wysłane : 5 kwietnia 2012 17:16:39(UTC)

Admin nie musi usuwać nazwiska bo jest to osoba pełniąca urząd Publiczny.
Przynajmniej ja tak uważam.
Po drugie jeśli kontroluje budowę to to po co włazi na inny teren. Ma od tego inne organy.
Niech sięnie robi Policjantem i Prokuratorem zarazem. Są inne instytucje do badania oczywiście za jego zgodą.
Pytałem może wezwać do wyjaśnienia ale nie może ot tak sobie włazić na hurtownie.
Jeśli chce je kontrolować niech zawiadomi. I wchodzi.
Gość
#10 Wysłane : 5 kwietnia 2012 17:18:49(UTC)

A ja mam pytanie czemu nie ma żadnej informacji (tablicy) na temat inwestycji w okolicy Schroniska Młodzieżowego w Brzesku (częściowej siedziby starostwa). Są tam poczynione spore roboty ziemne od Piastowskiej, aż po Uszwicę, a zabezpieczeń i innych wymogów brak. Samowolka?
Gość
#12 Wysłane : 5 kwietnia 2012 17:42:18(UTC)

Gdybyśmy nie byli narodem donosicieli to nie było by problemów z tymi kontrolami. Jeśli się komuś nie podoba działalność inspektorów niech najpierw uderzy w piersi "konfitur". Sami mieszkańcy naszego pięknego powiatu zmuszają ten organ to pracy.
Gość
#11 Wysłane : 5 kwietnia 2012 17:50:35(UTC)

A ja mam pytanie czemu nie ma żadnej informacji (tablicy) na temat inwestycji w okolicy Schroniska Młodzieżowego w Brzesku (częściowej siedziby starostwa). Są tam poczynione spore roboty ziemne od Piastowskiej, aż po Uszwicę, a zabezpieczeń i innych wymogów brak. Samowolka?

Kolego bo tam jest najciemniej . Po h....j tablica PINB widzi tylko to co nie trzeba.
Powinien rypnać karę inspektorowi i kierownikowi.
Gość
#13 Wysłane : 6 kwietnia 2012 07:22:36(UTC)

Moim zdaniem Inspekcja jest potrzebna ale w zupełnie innych sprawach niż tu opisywane,budowy tak małe jak np domy jednorodzinne , jak i duże są prowadzone w sposób stwazający zagrożenie publiczne jak i zagrożenie życia pracujących.np,budowa przy szpitalu gdzie droga dojazdowa jest bez przerwy blokowana lub remont dachu na prywatnym domu gdzie pracujący na dachu bez żadnych zabezpieczeń wykonują wymianę pokrycia.Moim zdaniem kierownik budowy w takich wypadkach powinien mięć ściągnięte portki przez głowę.
Gość
#14 Wysłane : 6 kwietnia 2012 08:17:23(UTC)

W listopadzie w miejscowości pod Brzeskiem na życzliwy donos sąsiada Państwowa Inspekcja Pracy skontrolowała prace na dachu przy kryciu nowego domu. Pracodawca zapłacił 15tys za pracownika bez wymaganych zabezpieczeń.
Gość
#16 Wysłane : 6 kwietnia 2012 09:02:56(UTC)

Powiatowy i pani Lechowicz to jedna klika .
Mówią że Lechowiczka nie robi projektów . Niech się każdy przejdzie do Starostwa jak fuchy maści.
A podobno jej nie można bo sama wydaje pozwolenia na budowę .

Niby nic a takie (...) nie wspominając o panu Klimku i Kaczmarskim
Gość
#17 Wysłane : 6 kwietnia 2012 10:08:18(UTC)

Powiatowy i pani Lechowicz to jedna klika .
Mówią że Lechowiczka nie robi projektów . Niech się każdy przejdzie do Starostwa jak fuchy maści.
A podobno jej nie można bo sama wydaje pozwolenia na budowę .

Niby nic a takie (...) nie wspominając o panu Klimku i Kaczmarskim

EEE tam głupoty piszesz wyssane z palca !
Gość
#20 Wysłane : 10 kwietnia 2012 04:52:07(UTC)

Idż do Wydziału Architektury III piętro aż się palą by robić fuchy.
Gość
#21 Wysłane : 10 kwietnia 2012 21:35:17(UTC)

[quote=Guest;3087]Co powiecie o naszym Nadzorze Budowlanym w Brzesku .
Jak to się ma do realiów naszego powiatu [/quote
Na jednych budowach przesadza, a na innych odwrotnie. Pan Migdał przyszedł do Brzeska z Dębna, gdzie zamiatał sprawy pod dywan. Albo odpisywał zainteresowanym, że nie są stroną i nie będzie ich o niczym informował, albo umarzał postępowanie bez należytego rozeznania sprawy. Te same metody zaczął powielać, kiedy przyszedł do Brzeska. W ten sposób, poprzez przekroczenie uprawnień i niedopełnienie obowiązków narusza On art. 231 Kodeksu Karnego.
Gość
#23 Wysłane : 11 kwietnia 2012 04:29:40(UTC)

Tę sprawę zgłosiłem już do prokuratora za dużo się dzieje, ale się każdy boi opowiadać i mówić.
Kiedyś z reklamą przy E4 zasłaniał się prokuratorem i zastraszał ludzi.
To nie pierwszy raz jak tak robi.
W samym nadzorze szeptają iż mu odwaliło .
Gość
#24 Wysłane : 12 kwietnia 2012 09:46:30(UTC)

A od kiedy to na obiektach liniowych typu drogi, chodniki ma być tablica informacyjna ? hehehe
Gość
#26 Wysłane : 12 kwietnia 2012 09:51:09(UTC)

Z tego co wiem żaden nadzór nie robi kontroli sam z siebie tylko z donosów życzliwych osób. A wtedy nie można mieć pretensji do nadzoru bo ich też jakieś przepisy obowiązują.
28 Strony123>»
Skok do forum