logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

267 Strony«<257258259260261>»
Ocena pracy brzeskiego magistratu
Gość
#5710 Wysłane : 20 marca 2018 10:35:36(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
ile teraz pensja wyniesie dyrektorów???jak takie oszczędności.
Gość
#5703 Wysłane : 20 marca 2018 11:09:15(UTC)

Gość;107246 napisał:
Wypowiedzenie sam złożył a księgowość ledwo się już mieści na jednym pietrze a oszczędności trzeba szukać.

Oj tam, ale mi to księgowość, no raptem kilka faktur za opał i sprzedaż ciepełka odbiorcom, głownie rejestry, pracownicze sprawy to jedna osoba ogarnia, w mojej firmie setki faktur i kilkunastu pracowników ogarnia jedna księgowaFlapper
Gość
#5711 Wysłane : 20 marca 2018 11:12:59(UTC)

Do 5655: A może by tak zrobić także przegląd zarobków burmistrza i magistrackiej wierchuszki skoro mówimy o oszczędnościach? Przecież też ich pensje idą z naszych podatków?
Gość
#5713 Wysłane : 20 marca 2018 11:35:14(UTC)

to powinno się stać dawno. porównywanie burmistrza z Morawieckim?? chyba komuś odbiło
Gość
#5712 Wysłane : 20 marca 2018 12:14:58(UTC)

Gość;107288 napisał:
Do 5655: A może by tak zrobić także przegląd zarobków burmistrza i magistrackiej wierchuszki skoro mówimy o oszczędnościach? Przecież też ich pensje idą z naszych podatków?
Wielotysięczne pensje w księgowości MPEC nie sa z podatków tylko sa wypracowane ciężka marnie opłacana praca garstki pracowników Angry
Gość
#5707 Wysłane : 20 marca 2018 12:56:30(UTC)

Gość;107264 napisał:
A tymczasem w Okocimiu Burmistrz i pracownicy MPECu http://www.brzesko.pl/?p=59324

Jeżeli Burmistrz uczestnuicz już w jakiejś uroczystości to powinien się umieć godnie zachować.A tymczasem Wawryka siedzi obrócony plecami do występującego Pana.Do księdza by sie plecami nie obrócił ,tego jestem pewny.Czy to miasto nie zasługuje na Burmistrza zaopatrzonego w podstawowe zasady wychowania?Czy nie stać nas na Burmistrza który potrafi się profesjonalnie wypowiedzieć??
Gość
#5642 Wysłane : 20 marca 2018 18:06:57(UTC)

Gość;107273 napisał:
Brawo Rada Nadzorcza i pan Panie Burmistrzu. Porządki powinien zrobić Pan we wszystkich spółkach i podległych sobie placówkach. Czas, aby ci ludzie zrozumieli, że żyją z naszych podatków i wpłat. Gość, który zarabia 10 tysięcy miesięcznie i nic nie robi nadaje się tylko do zwolnienie i to w trybie natychmiastowym. Jest oczywiste, że na tym forum odezwą się stali "ujadacze" i będą krytykować każą Pana decyzję. Ja uważam, że decyzja o odwołaniu prezesa MPEC, skoro złożył wypowiedzenie i jeszcze żądał podwyżki, jest słuszna. Pora zrobić porządek z pracownikami sektora publicznego. Ludzie na mieście już mówią, że jest Pan Morawieckim Brzeska. Do MPEC chodziłem kilkakrotnie i chciałem podłączyć mój dom do sieci bo mam stary piec węglowy. Do dzisiaj nikt nie zainteresował się moją sprawą. Ciekaw jestem ile jest takich osób i firm. A w koło larum o zagrożenie "smogowe". Proponuję Panie Burmistrzu, aby przyjrzał się Pan pozostałym spółkom komunalnym. Przez wiele lat było podobna sprawa w MPK. Pana zdecydowana postawa wymiany Prezesa spowodowała, że dzisiaj spółka i pracownicy pracują spokojnie i zarabiają coraz lepiej. Spółka komunalna to nie skarbonka dla Prezesów, lecz zakład, który ma służyć pracownikom i mieszkańcom. Proszę zobowiązać Rady Nadzorcze RPGWiK i MZK o dokonanie przeglądu zarządów tych spółek. Oni muszą zrozumieć, że nie ma "świętych krów", a służba publiczna to nie "dojenie" samorządu i mieszkańców. Za to zdecydowanie i dbanie o publiczny majątek ludzie Pana cenią. Gratuluję również mądrych i obiektywnych współpracowników, którym powierza Pan ważne sprawy do załatwienia.

Oj komu zależy na zmianach LOL LOL Jakoś święte krowy są i dobrze się mają podwyżki dostają.LOL
Gość
#5643 Wysłane : 20 marca 2018 22:01:27(UTC)

Gość;107273 napisał:
Brawo Rada Nadzorcza i pan Panie Burmistrzu. Porządki powinien zrobić Pan we wszystkich spółkach i podległych sobie placówkach. Czas, aby ci ludzie zrozumieli, że żyją z naszych podatków i wpłat. Gość, który zarabia 10 tysięcy miesięcznie i nic nie robi nadaje się tylko do zwolnienie i to w trybie natychmiastowym. Jest oczywiste, że na tym forum odezwą się stali "ujadacze" i będą krytykować każą Pana decyzję. Ja uważam, że decyzja o odwołaniu prezesa MPEC, skoro złożył wypowiedzenie i jeszcze żądał podwyżki, jest słuszna. Pora zrobić porządek z pracownikami sektora publicznego. Ludzie na mieście już mówią, że jest Pan Morawieckim Brzeska. Do MPEC chodziłem kilkakrotnie i chciałem podłączyć mój dom do sieci bo mam stary piec węglowy. Do dzisiaj nikt nie zainteresował się moją sprawą. Ciekaw jestem ile jest takich osób i firm. A w koło larum o zagrożenie "smogowe". Proponuję Panie Burmistrzu, aby przyjrzał się Pan pozostałym spółkom komunalnym. Przez wiele lat było podobna sprawa w MPK. Pana zdecydowana postawa wymiany Prezesa spowodowała, że dzisiaj spółka i pracownicy pracują spokojnie i zarabiają coraz lepiej. Spółka komunalna to nie skarbonka dla Prezesów, lecz zakład, który ma służyć pracownikom i mieszkańcom. Proszę zobowiązać Rady Nadzorcze RPGWiK i MZK o dokonanie przeglądu zarządów tych spółek. Oni muszą zrozumieć, że nie ma "świętych krów", a służba publiczna to nie "dojenie" samorządu i mieszkańców. Za to zdecydowanie i dbanie o publiczny majątek ludzie Pana cenią. Gratuluję również mądrych i obiektywnych współpracowników, którym powierza Pan ważne sprawy do załatwienia.

Sa dwie zasady. Pileś nie pisz...
A druga. Jak chcesz trolowac to rób umiejętnie. Bo ci nie poszło. Burmistrz wyrzucił wlasnie najlepszego prezesa jakiego miał. Ale widocznie musi dla swoich miernot miejsce zrobić. Gratulujesz równocześnie tego ze zwolnił prezesa MPKa, przy czym decyzja o tym zajęła mu chyba z 8 lat... A bronił go bardziej niż kod konstytucji.
Gość
#5644 Wysłane : 21 marca 2018 06:11:12(UTC)

Gość;107321 napisał:
Sa dwie zasady. Pileś nie pisz...
A druga. Jak chcesz trolowac to rób umiejętnie. Bo ci nie poszło. Burmistrz wyrzucił wlasnie najlepszego prezesa jakiego miał. Ale widocznie musi dla swoich miernot miejsce zrobić. Gratulujesz równocześnie tego ze zwolnił prezesa MPKa, przy czym decyzja o tym zajęła mu chyba z 8 lat... A bronił go bardziej niż kod konstytucji.

Zawsze mówię, że: "lepiej się położyć niż upaść na głowę". Staraj się w życiu być obiektywnym i grzecznym. Kultury osobistej nigdy dość. Nie ubliżaj i nie oskarżaj. Każdy ma swoją szansę, aby wykazać się swoimi inklinacjami i możliwościami. Jednym zajmuje to 8 lat - jak w przypadku prezesa MPK lub 9 - w przypadku prezesa MPEC. Ciebie też Ktoś wcześniej czy później oceni. Dlatego staraj się być przyzwoitym. Skoro prezes MPEC poprosił o zwolnienie go z obowiązków, to nieelegancko byłoby mu tego odmawiać. I nic wielkiego się nie wydarzyło. Jedni odchodzą inni przychodzą. Tylko róbmy to tak jak pisał poeta" "Przychodzimy, odchodzimy, pojedynczo, na paluszkach ...". Nie róbmy z rzeczy oczywistych i prostych rewolucji i folgujmy sobie w używaniu impertynencji.
Gość
#5714 Wysłane : 21 marca 2018 07:04:34(UTC)

Burmistrz czemu tak się trzyma tego stołka ????.Tadeusz P. nawet mu w Ogrodzie ,,działkowym pod Dębami,, w 20214 robił wybory . skłócił wszystkich działkowców, sponiewierali ludzi . tak poczuli się PEWNIE że mają PARASOL OCHRONNY że nawet działkowców pod 80 -tkę do Sądu nie słusznie podali a pan prezesik działek Piotruś K. dostał PUCHAR od Burmistrza za : jak się wypowiedział ZA POPARCIE.,,PRZECIEŻ JEDNI PRZYCHODZĄ DRUDZY ODCHODZĄ ,,. to czemu taka AGRESJA?? Pewnie Pan nie wiesz PANIE BURMISTRZU jakim sposobem zapewniłeś sobie BYT i swojemu GIERMKOWI Tadeuszowi P.?? czy na innych działkach też była taka AKCJA??? na wybory ?? . ciekawe gdzie ta kasa za zawieszone BILBORDY na ogrodzeniu na działkach .bo to wszystko co tam jest to dzięki działkowcom. WSTYD!!! myślę sobie że w taki sam chamski sposób doprowadzono aby tak świetny fachowiec musiał składać rezygnację w MPEC. właśnie obserwujemy jakimi metodami działa się w Brzesku. a z tego GIERMKA działkowiec jak z koziej d..py trąbka.i tak odznaczcie się klepiecie głaszczecie .i tylko to .
Gość
#5715 Wysłane : 21 marca 2018 07:26:53(UTC)

Komu dzisiaj dowalicie dyżurni trolle Janka i Cześka ?
No dawać.....jechać po całości tyle przecież tylko potraficie.
Gość
#5716 Wysłane : 21 marca 2018 08:09:28(UTC)

a ty świętoszku komu dowalisz ???zacznij od siebie.nic się nie umie .robić się nie chce .
Gość
#5717 Wysłane : 21 marca 2018 09:10:05(UTC)

zabierz się Wawryka za odśnieżanie, jak nie panujesz nad służbami to łopata w rękę i z Bigajem na ulice odśnieżać
Gość
#5717 Wysłane : 21 marca 2018 14:29:37(UTC)

Gość;107340 napisał:
zabierz się Wawryka za odśnieżanie, jak nie panujesz nad służbami to łopata w rękę i z Bigajem na ulice odśnieżać

Zobacz chłopie. Tobie natura oszczędziła rozumu, więc wypisujesz bzdury i obrażasz porządnych ludzi. Odsuń firankę i zobacz jak słoneczko się do ciebie uśmiecha. I to jest odpowiedź na twój głupi i nieelegancki wpis. Trzeba obserwować naturę jak działa. Eliminuje najsłabsze ogniwo. Uważaj jesteś chyba na krótkiej liście? Po co wydawać grube pieniądze, za które można wybudować nowe drogi, szkoły czy kupić dzieciom obiady. Wczoraj wywozilibyśmy śnieg, który dzisiaj sam stopniał. Proszę, pomyśl - jak potrafisz i nie pisz rzeczy, które kompromitują Ciebie i Twoich zleceniodawców.
Gość
#5721 Wysłane : 21 marca 2018 14:37:51(UTC)

ja tak sobie myślę są pieniądze na odśnieżanie co roku .nie odśnieża się .drogi nie zrobione .w niektórych miejscach ludzie wołają od lat o drogę o chodnik a ty tu jakieś wymyślasz literackie wywody na temat matki natury.słoneczko i takie inne frazesy. wniosek takie pieprzenie najlepiej wam wychodzi.
Gość
#5717 Wysłane : 21 marca 2018 18:00:25(UTC)

Gość;107351 napisał:
Zobacz chłopie. Tobie natura oszczędziła rozumu, więc wypisujesz bzdury i obrażasz porządnych ludzi. Odsuń firankę i zobacz jak słoneczko się do ciebie uśmiecha. I to jest odpowiedź na twój głupi i nieelegancki wpis. Trzeba obserwować naturę jak działa. Eliminuje najsłabsze ogniwo. Uważaj jesteś chyba na krótkiej liście? Po co wydawać grube pieniądze, za które można wybudować nowe drogi, szkoły czy kupić dzieciom obiady. Wczoraj wywozilibyśmy śnieg, który dzisiaj sam stopniał. Proszę, pomyśl - jak potrafisz i nie pisz rzeczy, które kompromitują Ciebie i Twoich zleceniodawców.

od soboty ani jeden wóz nie odśnieżał miasta,masz szczęście że nikt nie odniósł obrażeń, ludzie bez wyobraźni jak ty nie powinni w ogóle pracować w urzędzie i pieprzyć głupot o obiadkach dla dzieci kiedy na drodze kierowcy ubijają śnieg i jeżdżą jak na lodowisku, gdyby komuś z Twojej rodziny stało się cokolwiek przez ostatnie kilka dni to inaczej byś śpiewał obiadkowy cwaniaku
Gość
#5722 Wysłane : 22 marca 2018 07:11:20(UTC)

niedługo podziękujemy tu niektórym .radnym też .zwłaszcza temu co tak wszędzie się rozpycha chyba w trzech komisjach zasiada i w urzędzie pracy .i jeszcze gdzie??
Gość
#5723 Wysłane : 23 marca 2018 16:55:43(UTC)

jak widać z komina MPEC-u wali dym ino kurz ... Tyle tylko ze nie jest to czarny smog tylko opary absurdu, jakie dyplomowani członkowie rady nadzorczej serwują Mieszkańcom na świątecznym stole ... A może faktycznie potrzeba Janosika naszych czasów żeby uporządkował towarzystwo ,,, zwłaszcza pod kątem kompetencji i wiedzy nt. zarządzania spółką ... no, ale przecież cóż to jest być preziesiem ... kaźdy mozie .. jeden troske lepi inny troske gorzy
Gość
#5724 Wysłane : 23 marca 2018 17:18:36(UTC)

Odwołali bo mieli takie prawo. Nie wiem o co ten lament.
Jeszcze tego brakuje żeby Brzeskiem rządziło pospolite ruszenie. Pierwsze słyszę żeby rada nadzorcza zrobiła wbrew prawu odwołując prezesa. To przuwolej rady i odwołała i koniec kropka.
Gość
#5725 Wysłane : 23 marca 2018 17:21:34(UTC)

Odwołali i już bo to rada nadzorcza. Śmieszy mnie ten bełkot i lament niektórych szczególnie Ojczyka.
267 Strony«<257258259260261>»
Skok do forum