logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

8 Strony<1234>»
Kraków ma kiboli a Brzesko maturzystów.
Gość
#32 Wysłane : 26 kwietnia 2012 20:46:33(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Originally Posted by: Guest Idź do cytowanego Wpisu
Poza tym, z zakrytymi twarzami było może kilka osób, cała reszta była z odkrytymi.

Bynajmniej jak już były zakryte, to nie miały na celu ukrycia tożsamości, lecz był to element ubioru.
Gość
#21 Wysłane : 26 kwietnia 2012 20:46:38(UTC)

Wyobraź sobie teraz taką sytuację: siedzisz sobie w klasie i słyszysz zbliżający się zza okna wrzask co najmniej 200 osób, wrzask, albo raczej huk gardeł staje się coraz głośniejszy, te kilkaset osób weszło do budynku i rozpierzchło się po wszystkich korytarzach, zbliżają się do drzwi sali w której jesteś.
Nagle z łoskotem drzwi otwierają się i wpada do niej grupa około 40-50 chłopaków z zakrytymi twarzami wymac(***)ącymi różnymi przedmiotami: biegają z wrzaskiem wśród zdezorientowanych młodszych kolegów, widzisz, że niektórzy nieźle już dali sobie w gardło, część zachowuje się wyjątkowo prowokacyjnie, rysują na tablicy ordynarne rysunki, potrącają łatki i krzesła na których siedzą uczniowie.
W tle na korytarzach oczywiście harmider, to reszta maturzystów "zwiedza" kolejne sale.
Podoba się?
Fakt: nikt nie dostał w twarz, nikomu nic się nie stało. Przynajmniej tyle. Niesmak i zdegustowanie pozostało.
Pomijam fakt tego, co maturzyści wyprawiali samochodami. Tutaj cud, że wszyscy cali - przynajmniej mam taką nadzieję.

I pewnie pisze to któryś z tych "młodszych" uczniów oburzonych zachowaniem starszych kolegów..? zobaczymy co będzie w następnych latach..
Gość
#33 Wysłane : 26 kwietnia 2012 20:48:08(UTC)

Nawet jeśli wymienione wyżej sytuacje miały miejsce ( jakieś rysowanie czy potrącanie ) to była to znaczna mniejszość i nie można od razu wszystkich maturzystów nazywać kibolami. Z mojego punktu widzenia przeszliśmy po korytarzach i trochę pokrzyczeliśmy, co raczej nie powinno wzbudzić złych emocji, gdyż taki dzień zdarza się raz i można przymknąć na to oko. Trochę luzu...
Gość
#24 Wysłane : 26 kwietnia 2012 20:48:09(UTC)

To wpadnij tak przerwać lekcję na 20 minut sam/sama z odsłoniętą buzią.

miałam odsłoniętą buzię. :)
Gość
#35 Wysłane : 26 kwietnia 2012 20:51:14(UTC)

Tak się bawi, tak się bawi JE-DY-NKA !!!
Gość
#34 Wysłane : 26 kwietnia 2012 20:51:30(UTC)

Nawet jeśli wymienione wyżej sytuacje miały miejsce ( jakieś rysowanie czy potrącanie ) to była to znaczna mniejszość i nie można od razu wszystkich maturzystów nazywać kibolami. Z mojego punktu widzenia przeszliśmy po korytarzach i trochę pokrzyczeliśmy, co raczej nie powinno wzbudzić złych emocji, gdyż taki dzień zdarza się raz i można przymknąć na to oko. Trochę luzu...

Wpadnijcie w takim razie na Szczepanowską: przejdźcie po korytarzach, trochę pokrzyczcie.
Na luz i zabawę było wyznaczone inne miejsce.
Gość
#20 Wysłane : 26 kwietnia 2012 20:51:59(UTC)

Wyobraź sobie teraz taką sytuację: siedzisz sobie w klasie i słyszysz zbliżający się zza okna wrzask co najmniej 200 osób, wrzask, albo raczej huk gardeł staje się coraz głośniejszy, te kilkaset osób weszło do budynku i rozpierzchło się po wszystkich korytarzach, zbliżają się do drzwi sali w której jesteś.
Nagle z łoskotem drzwi otwierają się i wpada do niej grupa około 40-50 chłopaków z zakrytymi twarzami wymac(***)ącymi różnymi przedmiotami: biegają z wrzaskiem wśród zdezorientowanych młodszych kolegów, widzisz, że niektórzy nieźle już dali sobie w gardło, część zachowuje się wyjątkowo prowokacyjnie, rysują na tablicy ordynarne rysunki, potrącają łatki i krzesła na których siedzą uczniowie.
W tle na korytarzach oczywiście harmider, to reszta maturzystów "zwiedza" kolejne sale.
Podoba się?
Fakt: nikt nie dostał w twarz, nikomu nic się nie stało. Przynajmniej tyle. Niesmak i zdegustowanie pozostało.
Pomijam fakt tego, co maturzyści wyprawiali samochodami. Tutaj cud, że wszyscy cali - przynajmniej mam taką nadzieję.

Zejście na zawał gwarantowane, cud, że wszyscy żyją. :O
Gość
#36 Wysłane : 26 kwietnia 2012 20:53:35(UTC)

Ciekawe czy jakikolwiek uczeń z zielonki wypowiada się tutaj negatywnie : )
Gość
#37 Wysłane : 26 kwietnia 2012 20:54:02(UTC)

No i samochodami też narobiliiii... Nie wiem co jest groźnego we wleczeniu się z prędkością spacerową przez miasto dusząc klakson...
Gość
#38 Wysłane : 26 kwietnia 2012 20:56:38(UTC)

Dziwne, że nikt nie interweniował w czasie pochodu, jak komuś coś nie pasowało. Łatwiej rozpisywać się na forum, jaką to bandą dzikusów są brzescy maturzyści.
Gość
#39 Wysłane : 26 kwietnia 2012 20:59:44(UTC)

Dążenie do integracji nie jest czymś negatywnym, a z pewnością żaden uczeń ZSP1 nie miał złośliwych intencji w stosunku do swoich rówieśników czy też młodszych uczniów z "Zielonki". Jeszcze krótka refleksja na temat tego, że "w klasie nagle pojawiło się około 50 chłopaków"...Tych ostatnich akurat w Jedynce mamy mniejszość:) Peace!
Gość
#40 Wysłane : 26 kwietnia 2012 21:02:19(UTC)

Najlepsze jest to, że identycznie zachowywaliśmy się w ZSP 1 i nikt nie miał do nas pretensji, łącznie z dyrekcją, która przechadzała się pomiędzy uczniami czasem nawet robiąc sobie z nimi zdjęcia. Takie same okrzyki, lekcje w młodszych klasach również trwały. A jakoś każdy potrafił zrozumieć, że w życiu każdego z nas taki moment zdarza się tylko raz i trzeba go świętować tak, żeby zapamiętać na zawsze...
Gość
#41 Wysłane : 26 kwietnia 2012 21:04:40(UTC)

Ja widziałam tą grupę maturzystów i nie uwarzam żeby robili cos złego. Byli zabawni, spiewali i to jest ich tradycja że w ostani dzien szkoly nalezy swietowac. Przepraszam bardzo ale osobiscie widzialaem staruszki machajace do nich i ciezace sie z nimi. wiec prosze nie mowic ze byli to jacys kibole. Powodzenia na maturzeBigGrin
Gość
#42 Wysłane : 26 kwietnia 2012 21:05:49(UTC)

Nie popadajmy w paranoję.
Gość
#6 Wysłane : 26 kwietnia 2012 21:10:05(UTC)

kierowcy mieli maxymalnie 0,19 promila.

brawo za brak jakiegokolwiek racjonalnego myślenia, i dzięki takiemu idiotycznemu rozumowaniu statystyki ofiar śmiertelnych na drogach rosną.
Gość
#43 Wysłane : 26 kwietnia 2012 21:11:50(UTC)

Też słyszałem, że najwięcej ofiar ginie pod kołami samochodu jadącego z prędkością 20 km/h : )
Gość
#10 Wysłane : 26 kwietnia 2012 21:11:55(UTC)

brawo za brak jakiegokolwiek racjonalnego myślenia, i dzięki takiemu idiotycznemu rozumowaniu statystyki ofiar śmiertelnych na drogach rosną.

To już nawet nie jest śmieszne.
Gość
#7 Wysłane : 26 kwietnia 2012 21:12:32(UTC)

Ktoś tu nie rozumie sarkazmu... Tak. Zdecydowanie. W całej Polsce giną setki przyszłych maturzystów w wyniku szaleńczych manewrów samochodami z zawrotną prędkością 10 km/h podczas przemarszów...
Czekajmy kiedy w tym temacie pojawi się wątek katastrofy smoleńskiej...
Gość
#44 Wysłane : 26 kwietnia 2012 21:14:35(UTC)

Przypomniał mi się też wypadek w którym ojciec ciągną sanki z dziećmi, pewnie też jechał jakieś 5 km/h. Jak się skończyło wiemy.
Gdy jedzie auto a dwóch gości siedzi na masce, to też może się różnie skończyć.
Wiadomo jednak: "taki dzień jest raz w życiu", "luuuuuz", "tak się bawi, tak sie bawi..." itp, itd.
Mimo wszystko trzymam kciuki na maturze.
Ja też byłem w Waszym wieku. Niemniej jednak nic nie usprawiedliwia braku myślenia a i szacunek większej grupy dla pojedynczych osób też jakoś się rozmywa...
Gość
#45 Wysłane : 26 kwietnia 2012 21:14:41(UTC)

wydaje mi się, że pisze tu tylko jedna osoba przeciwko nam wszystkim i czepia się najmniejszych szczególików, jak tonący brzytwy. Naprawdę, na świecie dzieją się większe tragedie niż pochód maturzystów organizowany raz na rok.
8 Strony<1234>»
Skok do forum