logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

6 Strony«<23456>
Psie odchody - dlaczego nie ma kar dla właścicieli psów w Brzesku
Gość
#63 Wysłane : 3 marca 2013 12:00:33(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Im groźniejszy pies tym głupszy właściciel. Popatrzcie na właścicieli dobermanów, amstaffów,rottweilerów to w większości tępe karki z siłowni albo niedowartościowane (...)i.
Gość
#66 Wysłane : 3 marca 2013 12:02:53(UTC)

Ja zaniosłem dzisiaj gówno do kościoła bo nieświadomie wlazłem w nie koło bloku. Poczułem to gówno podczas "Ofiarowania " w kościele gdy obniżyłem swój środek ciężkości a sąsiad stojący za mną dokładnie je obejrzał na mojej podeszwie i stwierdził że dorodne musiało być.
Gość
#47 Wysłane : 3 marca 2013 12:15:57(UTC)

Originally Posted by: Guest Idź do cytowanego Wpisu
no może ktoś wreszcie coś z tymi gównami coś zrobi bo masakra.jak wyszłam z dzieciakami przed blok żeby sobie pobiegały po śniegu to mnie krew zalała na widok psich odchodów.kto by się z właścicieli psów schylił i posprzątał.JAK SIĘ MA PSA TO SIĘ MA JAKIEŚ OBOWIĄZKI!!!Może ktoś mi podpowie gdzie dokładnie taką skargę napisać?

Przecież Rada Miejska może podnieść podatek od psa o tyle ile kosztuje sprzątanie gówienek i zlecić jakiejś firmie. Pozostanie tylko wyegzekowowanie podatku od 4 łap - ale to nie jest przecież wielki problem.
Gość
#68 Wysłane : 3 marca 2013 14:40:33(UTC)

Czas wreszcie zająć się tym gównianym problemem Burmistrzu Wawryka. 0.01 % tego co dajesz na kościół przeznacz na służby wyłapujące i karające tych właścicieli psów co nie sprzątają gówien po czworonogach a zróci się to z wielorotnością . Nie umiecie szukać kasy dla miasta oj nie umiecie.
Gość
#67 Wysłane : 3 marca 2013 14:42:32(UTC)

Ja zaniosłem dzisiaj gówno do kościoła bo nieświadomie wlazłem w nie koło bloku. Poczułem to gówno podczas "Ofiarowania " w kościele gdy obniżyłem swój środek ciężkości a sąsiad stojący za mną dokładnie je obejrzał na mojej podeszwie i stwierdził że dorodne musiało być.

Podejrzenie padło na psa lekarza mieszkającego w sąsiedztwie. Ten psiak sra jak buczy a pan w (****) inteligentny felczer odchodzi od gówna jak krowa.
Gość
#64 Wysłane : 3 marca 2013 16:32:07(UTC)

Im groźniejszy pies tym głupszy właściciel. Popatrzcie na właścicieli dobermanów, amstaffów,rottweilerów to w większości tępe karki z siłowni albo niedowartościowane (...)i.

tepy to jestes ty oceniac czlowieka na podstawie rasy psa czysta glupota a co zlego jest w tym ze ktos dba o swoje cialo na silowni ze wyzywasz od tepych masz kompleksy cieniasie
Gość
#69 Wysłane : 4 marca 2013 15:28:02(UTC)

Przepraszam bardzo czemu wszystkich właścicieli psów wrzuciliście do jednego wora
I skąd w was tyle jadu przecież można dyskutować na wyższym poziomie nie obrażając nikogo
Mnie nie tylko rażą odchody psie lecz nagminnie porozbijane szklane butelki ,śmieci ,zużyte pieluchy i odchody ludzkie .
Trzeba też zauważyć że jest mało koszy na psie odchody ,a gdy już owy znajdziemy jest wypchany po brzegi śmieciami .Wiec jestem zmuszona wrzucać kupy do tych ludzkich .

Gość
#70 Wysłane : 4 marca 2013 21:35:48(UTC)

Kochanie nie pie..olcie że trzeba rozmawiać na poziomie bo gówien psich w Brzesku jest ogrom i jest ich 90 % ze wszystkich gówien najwyższy czas temu położyć kres. Srają psy prawników , lekarzy ,fryzjerów ,nauczycieli ,sprzątaczek ,kierowców ,budowlańców itp.itd jednym słowem dzięki wszystkim właścicielom psów zasrane jest Brzesko.Problemem jest to że tego nikt nie sprząta bo rozumiem się zesrać ale żeby nie posprzątać. Pies po sobie nie posprząta i jemu nie trzeba się dziwić . Mam propozycje dla mieszkańców Brzeska srajcie nie wycierajcie (...)i nie myjcie jej zobaczycie jak to smakuje .
Gość
#71 Wysłane : 5 marca 2013 08:36:29(UTC)

Ja nadal żądam dyskusji na poziome ponieważ jako sprzątająca właścicielka psa poczułam się urażona
Nie rozumiem jak można traktować psiarzy jako ludzi drugiej kategorii a tym bardziej wyzywać ich od brudasów ,wsiórów itp (to były jedne z nielicznych epitetów jakie tu przeczytałam )
Moim zdaniem Brzesko nie jest przygotowane bo łatwo jest wprowadzać przepis
po pierwsze nie ma prawie koszy na psie odchody naliczyłam aż 2 ....
Po drugie właścicieli psów trzeba edukować (nie wszyscy o tym wiedzą że sprzątanie po pupilach to ich obowiązek )
Po trzecie egzekwować kary dla tych co nie sprzątają .

Później należy się zająć tymi co rozwalają nagminnie butelki ( o tym nikt nie napisał ,wszyscy pisali że dzieci mogą się ubrudzić ale o pocięciu to już cisza )
niektórym matką które zostawiają osrane pieluchy tam gdzie przebierały dzieci
I tym wszystkich co nie wyrzucają papierków do kosza .

Może wtedy Brzesko będzie czyste aa zapomniałam o tych ludziach co załatwiają grubsze sprawy na zewnątrz .......
Gość
#73 Wysłane : 5 marca 2013 10:54:58(UTC)

No i jeszcze ci co obsikują drzewa na publicznym widoku szczególnie w ogródku jordanowskim.
Teraz po zimie to naprawdę wszędzie można wdepnąć .
Gość
#88 Wysłane : 5 marca 2013 14:19:07(UTC)

Właśnie koło bloków na Ogrodowej Panie posprzątały kupy.Było tego parę wiader ale dzięki temu będzie miejsce na nowe kupska. Tłumaczenie , że właścicieli psów trzeba edukować jest bardzo głupie , ponieważ wszędzie w telewizji , w radio mówią o tym na okrągło i mówią też o karach nawet 500 zł. W blokach na tablicach ogłoszeń jest wyraźnie napisane "Właścicielu sprzątaj po sowim psie", a pies przecież nie umie czytać , a jego Pan chyba tak. Więc nie widzę żadnego wytłumaczenia co do postępowania właścicieli psów.
Gość
#74 Wysłane : 5 marca 2013 14:54:33(UTC)

Nie śmierdzi ale też kole w moje oczy
a na porozbijanych szkłach mogą się pociąć dzieci i te znienawidzone przez was "kundle"

A teraz inne pytanie przypuśćmy że wszyscy sprzątają po psach (marzenie )
to gdzie owi ludzie mają te kupy wyrzucać bo ja mam z tym duże problemy
ponieważ nie ma żadnych koszy .
Tylko nie piszcie żadnych głupich tekstów że mogę sobie tą kupę schować do kieszeni

właścicielka -psa ta sprzątająca po nim
Gość
#89 Wysłane : 5 marca 2013 16:24:18(UTC)

Już niedługo będzie wprowadzony podatek 300zł od psa między innymi na kosze.
Gość
#75 Wysłane : 5 marca 2013 19:55:25(UTC)

Nie śmierdzi ale też kole w moje oczy
a na porozbijanych szkłach mogą się pociąć dzieci i te znienawidzone przez was "kundle"

A teraz inne pytanie przypuśćmy że wszyscy sprzątają po psach (marzenie )
to gdzie owi ludzie mają te kupy wyrzucać bo ja mam z tym duże problemy
ponieważ nie ma żadnych koszy .
Tylko nie piszcie żadnych głupich tekstów że mogę sobie tą kupę schować do kieszeni

właścicielka -psa ta sprzątająca po nim

mam ten sam problem, więc elegancko kupkę w woreczek zawijam i pozostawiam albo pod krzaczkiem albo drzewkiem, tak by nikt w to niechcący nie wlazł. Spacerując po jakimś czasie w tych miejscach stwierdzam, iż woreczków albo nie ma/?/ albo sa rozerwane. Jesli to ludź jakiś zrobił to chciałbym jego minę zobaczyć.
Gość
#85 Wysłane : 5 marca 2013 20:27:08(UTC)

mam ten sam problem, więc elegancko kupkę w woreczek zawijam i pozostawiam albo pod krzaczkiem albo drzewkiem, tak by nikt w to niechcący nie wlazł. Spacerując po jakimś czasie w tych miejscach stwierdzam, iż woreczków albo nie ma/?/ albo sa rozerwane. Jesli to ludź jakiś zrobił to chciałbym jego minę zobaczyć.

A dlaczego nie wziąć woreczka do domu i zawartość wrzucić do toalety i spłukać a woreczek wyrzucić do śmieci?
Gość
#86 Wysłane : 5 marca 2013 21:28:51(UTC)

A dlaczego nie wziąć woreczka do domu i zawartość wrzucić do toalety i spłukać a woreczek wyrzucić do śmieci?

ano to i tak chyba lepiej niż te pancie i panowie, którzy ic nie robią tylko zostawiają po woich pupilkach gownienka. Chcę nagłośnić problem braku koszy tylko.
Gość
#94 Wysłane : 5 marca 2013 22:23:05(UTC)

Właśnie oglądałem filmik o wideo rejestratorach drogówki - a może co takiego na ulicy zastosować . Psiak nastraja się wystarczająco by chwycić obraz i psa i właściciela na końcu smyczy . Odejście bez posprzątania to podstawa do mandatu . Kilka takich kar zdyscyplinuje właścicieli czworonogów myślę skutecznie . A tak z innej beczki to zwierzęce odchody - psie - roznoszą jaja pasożytów . Co na to Sanepid ? Flapper
Gość
#76 Wysłane : 6 marca 2013 06:11:08(UTC)

Jakim trzeba być (...)em żeby zapakować gówno w folie i zostawić pod krzaczkiem??Zaraz ktoś "wypali" że nie ma gdzie wyrzucić, a od czego ma śmietnik?! Nie ma odpowiednich pojemników, to wyrzucam do zwykłego kosza, proste jak budowa cepa, a dalej niech się martwią "miszczowie" z BZK.
Gość
#95 Wysłane : 6 marca 2013 07:39:32(UTC)

Właśnie oglądałem filmik o wideo rejestratorach drogówki - a może co takiego na ulicy zastosować . Psiak nastraja się wystarczająco by chwycić obraz i psa i właściciela na końcu smyczy . Odejście bez posprzątania to podstawa do mandatu . Kilka takich kar zdyscyplinuje właścicieli czworonogów myślę skutecznie . A tak z innej beczki to zwierzęce odchody - psie - roznoszą jaja pasożytów . Co na to Sanepid ? Flapper

Nie do końca się z tym zgodzę ...najpierw muszą być koszę przeznaczone do wyrzucania
psich odchodów .Później można karać ....a nie na odwrót .

właścicielka -sprzątająca
Gość
#90 Wysłane : 6 marca 2013 07:42:57(UTC)

Już niedługo będzie wprowadzony podatek 300zł od psa między innymi na kosze.

Po pierwsze wysoki podatek nawet w większych miastach jest to góra 150 zł (dodam że te
miasta mają większą dziurę budżetową niż my )
Po drugie nie chce mi się wierzyć że te pieniądze zostaną przekazane na kosze i
zwierzęta

właścicielka sprzątająca
6 Strony«<23456>
Skok do forum