logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

6 Strony«<3456>
Psie odchody - dlaczego nie ma kar dla właścicieli psów w Brzesku
Gość
#91 Wysłane : 6 marca 2013 07:45:37(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Originally Posted by: Guest Idź do cytowanego Wpisu
Po pierwsze wysoki podatek nawet w większych miastach jest to góra 150 zł (dodam że te
miasta mają większą dziurę budżetową niż my )
Po drugie nie chce mi się wierzyć że te pieniądze zostaną przekazane na kosze i
zwierzęta

właścicielka sprzątająca

np. W Krakowie jest to 36 zł rocznie a u nas 300 coś chcą zreperować budżet
Gość
#92 Wysłane : 6 marca 2013 08:02:14(UTC)

np. W Krakowie jest to 36 zł rocznie a u nas 300 coś chcą zreperować budżet

Za 36 złotych to sam jeszcze dosram. To marne grosze.Podatek musi uderzyć w kieszeń psiego fana.
Gość
#77 Wysłane : 6 marca 2013 08:41:07(UTC)

Jakim trzeba być (...)em żeby zapakować gówno w folie i zostawić pod krzaczkiem??Zaraz ktoś "wypali" że nie ma gdzie wyrzucić, a od czego ma śmietnik?! Nie ma odpowiednich pojemników, to wyrzucam do zwykłego kosza, proste jak budowa cepa, a dalej niech się martwią "miszczowie" z BZK.

jakim trzeba być (...)em żeby nie przeczytać całego wątku, właśnie o BRAK KOSZY chodzi, ale to za trudne widać do przeczytania i zrozumienia. Więc nadal pakuje w woreczki tylko że już zostawiał będę na chodniku, poniał??
Gość
#82 Wysłane : 6 marca 2013 09:19:26(UTC)

jakim trzeba być (...)em żeby nie przeczytać całego wątku, właśnie o BRAK KOSZY chodzi, ale to za trudne widać do przeczytania i zrozumienia. Więc nadal pakuje w woreczki tylko że już zostawiał będę na chodniku, poniał??

ja nie zauważyłam aż takiego braku koszy.przecież dla chcącego to żaden problem....ale trzeba się czymś obronićBigGrin
Gość
#93 Wysłane : 6 marca 2013 12:50:57(UTC)

Za 36 złotych to sam jeszcze dosram. To marne grosze.Podatek musi uderzyć w kieszeń psiego fana.

A czemu ma uderzać ?? Mój pies jest wykastrowany, zaczipowany, szczepiony i sprzątam po nim ale widzę że tu na forum osoby które mają psy traktuje się jako obywatela 2 kategorii
Gość
#83 Wysłane : 6 marca 2013 12:53:06(UTC)

ja nie zauważyłam aż takiego braku koszy.przecież dla chcącego to żaden problem....ale trzeba się czymś obronićBigGrin

To jakoś słabo patrzysz jest mało koszy ....i ja się tym nie zasłaniam tylko stwierdzam fakt
ogólnie nie powinno się wrzucać do ludzkich bo to jest mało higieniczne ,a jestem zmuszona to czynić
Gość
#78 Wysłane : 6 marca 2013 13:50:30(UTC)

Idąc twoim marnym tokiem rozumowania, jak z kończysz wpieprzać chipsy i nie widzisz w pobliżu kosza to zostawiasz opakowanie na chodniku? Jak masz ochotę i potrzebę wydalić z siebie fekalia to też z powodu braku szalteu w pobliżu , zostawisz po sobie brudy na chodniku? Zrozum cymbale, że decydując się na zwierzątko, ponosisz za niego 100% odpowiedzialnośći!!! Tyle w temacie, i mam nadzieję że dane mi będzie zobaczyć twoja prostacką metodę na pozbycie się gówna, a w tedy masz jak w banku ten woreczek z zawartością na (...)
Gość
#79 Wysłane : 6 marca 2013 22:45:25(UTC)

Idąc twoim marnym tokiem rozumowania, jak z kończysz wpieprzać chipsy i nie widzisz w pobliżu kosza to zostawiasz opakowanie na chodniku? Jak masz ochotę i potrzebę wydalić z siebie fekalia to też z powodu braku szalteu w pobliżu , zostawisz po sobie brudy na chodniku? Zrozum cymbale, że decydując się na zwierzątko, ponosisz za niego 100% odpowiedzialnośći!!! Tyle w temacie, i mam nadzieję że dane mi będzie zobaczyć twoja prostacką metodę na pozbycie się gówna, a w tedy masz jak w banku ten woreczek z zawartością na (...)

oczywiście że tak jak ty i tobie podobni wypieprzam wszystko na trawe pod blokiem. KOSZY nie ma zrozum tooooo.... sa tylko koło Centrum idz i se zobacz jak wyglądaja . pokaz mi jeden JEDEN kosz np na Solskiego??? jasne, sam gówna nie sprzątniesz bo ci kark przeszkadza.
Gość
#80 Wysłane : 7 marca 2013 07:56:31(UTC)

oczywiście że tak jak ty i tobie podobni wypieprzam wszystko na trawe pod blokiem. KOSZY nie ma zrozum tooooo.... sa tylko koło Centrum idz i se zobacz jak wyglądaja . pokaz mi jeden JEDEN kosz np na Solskiego??? jasne, sam gówna nie sprzątniesz bo ci kark przeszkadza.

oczywiście zgadzam się z Tobą że jest mało koszy itd, ale nadal nie usprawiedliwia to Twojego toku myślenia i zachowania, masz psa to sprzątaj po nim, i nie zaśmiecaj ulic tłumacząc to brakiem koszy, bo jak wszyscy zaczną postępować tak jak Ty, to będziemy żyli w większym chlewie jak teraz
Gość
#81 Wysłane : 7 marca 2013 08:17:56(UTC)

oczywiście zgadzam się z Tobą że jest mało koszy itd, ale nadal nie usprawiedliwia to Twojego toku myślenia i zachowania, masz psa to sprzątaj po nim, i nie zaśmiecaj ulic tłumacząc to brakiem koszy, bo jak wszyscy zaczną postępować tak jak Ty, to będziemy żyli w większym chlewie jak teraz

Osobiście wolę widok jakiejś reklamówki czy worka niż kupy ostentacyjnie leżącej sobie gdiześ na chodniku , w trawie czy obok. Włodarze miasta niech poczytają i wezmą sobie do serca.
Gość
#96 Wysłane : 7 marca 2013 09:44:31(UTC)

Pojemniki na odchody to swoją drogą, ale najpierw trzeba ludzi nauczyć z nich korzystać i wbić co niektórym do głowy do czego to służy, żeby nie powielać ludzkiego (...)izmu z innych miast. Np. w Krakowie gdy zamontowano pojemniki na odchody i specjalne pojemniki do pobierania woreczków, efekt był taki że worki znikały w kilka godzin, i nie ze względu na ilość potrzebujących do zebrania kupek, tylko ludzie wychodzili z założenia..."a w domu się worki przydadzą..", a z pojemników wysypują się do dzisiaj śmieci.
Gość
#97 Wysłane : 7 marca 2013 13:06:13(UTC)

Pojemniki na odchody to swoją drogą, ale najpierw trzeba ludzi nauczyć z nich korzystać i wbić co niektórym do głowy do czego to służy, żeby nie powielać ludzkiego (...)izmu z innych miast. Np. w Krakowie gdy zamontowano pojemniki na odchody i specjalne pojemniki do pobierania woreczków, efekt był taki że worki znikały w kilka godzin, i nie ze względu na ilość potrzebujących do zebrania kupek, tylko ludzie wychodzili z założenia..."a w domu się worki przydadzą..", a z pojemników wysypują się do dzisiaj śmieci.

W Ogr Jord też takie były i nic nie dało. ludzie to .....
Gość
#84 Wysłane : 7 marca 2013 16:07:22(UTC)

To jakoś słabo patrzysz jest mało koszy ....i ja się tym nie zasłaniam tylko stwierdzam fakt
ogólnie nie powinno się wrzucać do ludzkich bo to jest mało higieniczne ,a jestem zmuszona to czynić

to owiń gówienko w papierek,weż ze sobą do domu,spuść w toalecie i po problemie...BigGrin
Gość
#98 Wysłane : 8 marca 2013 12:45:51(UTC)

nie ma co, trzeba zastosować tą metodę https://www.youtube.com/watch?v=wCyhy4JUGMg
Gość
#99 Wysłane : 8 marca 2013 13:20:59(UTC)

Nie jest prawdą, że wszyscy nie sprzątają po swoich psach. Ja z mężem nie wychodzę z domu jak nie mam torebek, piszę w liczbie mnogiej na kupy, które nasz pies robi tam gdzie mu się zachce. Tylko my zawsze po nim sprzatamy
Gość
#100 Wysłane : 8 marca 2013 15:19:05(UTC)

Nie jest prawdą, że wszyscy nie sprzątają po swoich psach. Ja z mężem nie wychodzę z domu jak nie mam torebek, piszę w liczbie mnogiej na kupy, które nasz pies robi tam gdzie mu się zachce. Tylko my zawsze po nim sprzatamy

ale wystarczyło pooglądać krajobraz w zimie i po zimie...niestety ale zdecydowana większość nie sprząta po swoich pupilachAngry
Gość
#101 Wysłane : 8 marca 2013 16:02:28(UTC)

ale wystarczyło pooglądać krajobraz w zimie i po zimie...niestety ale zdecydowana większość nie sprząta po swoich pupilachAngry

Ale to nie znaczy ze wszystkich właścicieli psów trzeba wrzucić do jednego wora

ta sprzątająca
Gość
#104 Wysłane : 9 marca 2013 01:44:24(UTC)

ta sprzątająca

? nie bardzo w to wierzą że "sprzątająca" i nie drażni jej widok chodników . Trawa wchłonie odchody , beton nie , a wiatr zaniesie je do naszych płuc i ust - smacznego . Tu nie tylko o estetykę chodzi . Człowiek i zwierze może żyć bezkolizyjnie na tym samym terenie ale rolniczym tam przyroda jakoś sobie radzi , w mieście trzeb jej pomóc . Tym miasto odróżnia się od wsi . Wydawać by się mogło , że to takie proste
Gość
#102 Wysłane : 9 marca 2013 08:57:14(UTC)

ta sprzątająca

CZYTAĆ UWAŻNIE:WIĘKSZOŚĆ WŁAŚCICIELI PSÓW-chyba tak napisałam,najpierw doczytaj potem komentuj...Angry
Gość
#105 Wysłane : 9 marca 2013 14:51:34(UTC)

? nie bardzo w to wierzą że "sprzątająca" i nie drażni jej widok chodników . Trawa wchłonie odchody , beton nie , a wiatr zaniesie je do naszych płuc i ust - smacznego . Tu nie tylko o estetykę chodzi . Człowiek i zwierze może żyć bezkolizyjnie na tym samym terenie ale rolniczym tam przyroda jakoś sobie radzi , w mieście trzeb jej pomóc . Tym miasto odróżnia się od wsi . Wydawać by się mogło , że to takie proste

Uwierz że mnie drażni tak jak śmieci czy szkło
6 Strony«<3456>
Skok do forum