logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

29 Strony«<89101112>»
EKO Borzęcin? - Gdzie są ścieki komunalne z terenu gminy Borzęcin?
Gość
#202 Wysłane : 24 listopada 2012 13:30:06(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
W Brzesku ludzie modlą się aby Kwaśniak chciał startować w wyborach na Burmistrza - tak nas widzą na zewnątrz a tu widzę samych malkontentów! Zapraszam do gmin na Podkarpaciu albo w Lubuskie to zobaczycie co tam mają- bieda z nędzą- nie umiecie niczego docenić bo już zapomnieliście jak było przed Kwaśniakiem!!!! Poczytajcie o Borzęcinie w niezależnych mediach- wszędzie nam zazdroszczą, wszędzie lokowana jest Gmina jako nowoczesna, innowacyjna i ścisła czołówka w Polsce. Kto pisze te negatywne posty???? Kto to inspiruje??? Czemu nie ma w tym żadnego obiektywizmu??? W sumie to tacy ludzie są szkodliwi ponieważ naruszają dobry wizerunek naszej gminy, ale nikt tutaj nikogo nie trzyma na siłę. Zobaczcie ile powstaje nowych domów i to nie tylko mieszkańcy gminy budują ale również przyjezdni - to co ich tutaj przyciaga skoro jest tak źle??? Ale krytykować jest łatwo! Wójt powinien zrobić wycieczkę takim właśnie malkontentom po innych gminach- może wtedo przejżeli by na oczy!!!
Gość
#183 Wysłane : 24 listopada 2012 13:48:46(UTC)

Originally Posted by: Guest Idź do cytowanego Wpisu
Zdajesz sobie sprawę z tego że pieniądze które obciążają gminę idą na infrastrukturę, na poprawę jakości życia? Masz coś na oczach?? Nie widzisz nowych nawierzchni na drogach? Nowych obiektów sportowych? Centra kultury w każdej miejscowości Gminy Borzecin?? Pieniadze są racjonalnie wydawane i G. Borzecin jest liderem w całej Małopolsce stąd to zadłuzenie choć w porównaniu do innych gmin nie jest wielkie. A GS nic nie buduje tylko marnotrawi pieniądze i tyle. Jak można pisać takie brednie????? Gdzie Wy macie oczy!! WSTYD!!!!

Przestańcie z GS-em! To mała instytucja(wiejska).Co ma budować klub nocny,żeby ściągnąć klientów-no tego w Borzęcinie jeszcze nie ma;)Nie takie firmy upadły i nie z taką kasą!!!A ma być coraz gorzej!!! Słyszeliście albo widzieliście ile osób pracujących przy budowie autostrady nie zostało wypłaconych?! I za ile kasy? Nic tylko brać sznur i się wieszać! Tylko współczuć ludziom:((
Gość
#203 Wysłane : 24 listopada 2012 14:21:47(UTC)

W Brzesku ludzie modlą się aby Kwaśniak chciał startować w wyborach na Burmistrza - tak nas widzą na zewnątrz a tu widzę samych malkontentów! Zapraszam do gmin na Podkarpaciu albo w Lubuskie to zobaczycie co tam mają- bieda z nędzą- nie umiecie niczego docenić bo już zapomnieliście jak było przed Kwaśniakiem!!!! Poczytajcie o Borzęcinie w niezależnych mediach- wszędzie nam zazdroszczą, wszędzie lokowana jest Gmina jako nowoczesna, innowacyjna i ścisła czołówka w Polsce. Kto pisze te negatywne posty???? Kto to inspiruje??? Czemu nie ma w tym żadnego obiektywizmu??? W sumie to tacy ludzie są szkodliwi ponieważ naruszają dobry wizerunek naszej gminy, ale nikt tutaj nikogo nie trzyma na siłę. Zobaczcie ile powstaje nowych domów i to nie tylko mieszkańcy gminy budują ale również przyjezdni - to co ich tutaj przyciaga skoro jest tak źle??? Ale krytykować jest łatwo! Wójt powinien zrobić wycieczkę takim właśnie malkontentom po innych gminach- może wtedo przejżeli by na oczy!!!

Skoro jest wójtem to jego "psi obowiązek" pracować na rzecz gminy. Każdy na jego miejscu zrobiłby to samo jak nie więcej. Żadna filozofia pozyskać środki, rozpisać przetarg i rozliczyć inwestycję. Z nudów można to robić. Gdyby to on sam własnymi rękami budował, z własnych środków realizował inwestycje to można oczekiwać pomników i mówić ja zrobiłem. A tak jedyne co można powiedzieć : ja wydałem publiczne pieniądze, firmy wykonały powierzone zadanie itp.
Gość
#210 Wysłane : 24 listopada 2012 14:29:56(UTC)

Skoro jest wójtem to jego "psi obowiązek" pracować na rzecz gminy. Każdy na jego miejscu zrobiłby to samo jak nie więcej. Żadna filozofia pozyskać środki, rozpisać przetarg i rozliczyć inwestycję. Z nudów można to robić. Gdyby to on sam własnymi rękami budował, z własnych środków realizował inwestycje to można oczekiwać pomników i mówić ja zrobiłem. A tak jedyne co można powiedzieć : ja wydałem publiczne pieniądze, firmy wykonały powierzone zadanie itp.

Nie masz pojęcia o czym piszesz!!!! Jesteś kompletnym ignorantem. Szkoda słów!! Gdyby było tak jak piszesz wszystkie gminy pozyskiwałyby środki w równym stopniu a Borzęcin jest w czołówce Polski jeżeli chodzi o środki unijne. Jaki masz cel w wypisywaniu takich bzdur i kłamstw??? Przeraża mnie to jaką mają świadomość moi sąsiedzi. Skoro są ludzie którzy myślą podobnie jak Ty to mamy poważny problem w gminie!!!! Mam prpozycję jeżeli nie macie o czymś pojęcia nie zabierajcie głosu. Może otwórzcie nowy temat na forum o uprawie cebuli albo buraków i tam mozecie sobie popisać.
Gość
#204 Wysłane : 24 listopada 2012 15:01:21(UTC)

"Żadna filozofia pozyskać środki" Bu ha ha Zrobiłeś coś sam ???? Prowadzisz jakieś przedsiębiorstwo?? Pozyskiwałeś środki z Unii?? Na jakiej podstawie wygłaszasz takie opinie??
Gość
#205 Wysłane : 24 listopada 2012 15:30:35(UTC)

"Żadna filozofia pozyskać środki" Bu ha ha Zrobiłeś coś sam ???? Prowadzisz jakieś przedsiębiorstwo?? Pozyskiwałeś środki z Unii?? Na jakiej podstawie wygłaszasz takie opinie??

Oj kwaśniak kwaśniak. Nie sztuka zrobić coś jak są pieniądze. Zobaczymy jak sobie poradzisz jak ich zabraknie kiedy dojna krowa unijna przestanie się doić.
Gość
#206 Wysłane : 24 listopada 2012 15:59:44(UTC)

Oj kwaśniak kwaśniak. Nie sztuka zrobić coś jak są pieniądze. Zobaczymy jak sobie poradzisz jak ich zabraknie kiedy dojna krowa unijna przestanie się doić.

Czy Wam nikt i nigdy nie dogodzi??? Jak nie bedzie kasy z Unii a mimo to bedzie dobrze to co wymyślicie?? Przestańcie jączyć - a czytając dokładnie Twój wpis piszesz że zobaczysz jak sobie poradzi Kwaśniak jak nie bedzie kasy zatem przyznajesz że teraz radzi sobie świetnie. A o tym jak sobie poradzi bez kasy pogadamy jak takie czasy nastąpią. Dziękuję za przyznanie mi racji.
Gość
#209 Wysłane : 24 listopada 2012 18:25:29(UTC)

Czy Wam nikt i nigdy nie dogodzi??? Jak nie bedzie kasy z Unii a mimo to bedzie dobrze to co wymyślicie?? Przestańcie jączyć - a czytając dokładnie Twój wpis piszesz że zobaczysz jak sobie poradzi Kwaśniak jak nie bedzie kasy zatem przyznajesz że teraz radzi sobie świetnie. A o tym jak sobie poradzi bez kasy pogadamy jak takie czasy nastąpią. Dziękuję za przyznanie mi racji.

Każdy sobie radzi jak ma kasę ! Nawet burmistrz Brzeska.
Gość
#212 Wysłane : 24 listopada 2012 19:07:00(UTC)

jest rzeczą oczywista ,że mając wodociąg zużycie wody wzrośnie,czyli najpierw kanalizacja a następnie wodociąg,ale to takie mało medialne.Brak kanalizacji blokuje rozwój tej gminy,bo jak zainwestować przy braku infrastruktury ? po co inwestorowi szarpanie się z nadzorem budowlanym ,albo kosztowna budowa szczelnego szamba.
Gość
#213 Wysłane : 25 listopada 2012 11:26:43(UTC)

jest rzeczą oczywista ,że mając wodociąg zużycie wody wzrośnie,czyli najpierw kanalizacja a następnie wodociąg,ale to takie mało medialne.Brak kanalizacji blokuje rozwój tej gminy,bo jak zainwestować przy braku infrastruktury ? po co inwestorowi szarpanie się z nadzorem budowlanym ,albo kosztowna budowa szczelnego szamba.

"jest rzeczą oczywista ,że mając wodociąg zużycie wody wzrośnie" Oczywistą dla kogo??? Znam już takich co mówią "Oczywista oczywistość" A ja mówię wręcz odwrotnie- zużycie maleje ponieważ ludzie liczą każdy grosz a woda kosztuje. Ludzie nagle zaczęli wiecej pić?? itd. Wręcz odwrotnie- myja samochody na myjniach, jest mniej zwierząt domowych, i wiele wiele innych czyników.Woda ze studni była tyle warta ile prąd do pompy i to w tych czasach nikt się nie zastanawiał ile jej zużywa ale teraz???? Zatem jeżeli piszesz że coś jest oczywiste a wcale tak nie jest to manipulujesz ludzmi. Następną sprawa jest szambo szczelne "kosztowne" Zapewniam Cię że wychodzi taniej niż zrobienie przyłącza do sieci kanalizacyjnej zatem znów manipulujesz. Tyle w temacie.
Gość
#214 Wysłane : 25 listopada 2012 12:20:03(UTC)

Szczelne szambo jest najtańsze z powodu nie egzekwowania od mieszkańców wywozu ścieków na oczyszczalnie, jak ma to miejsce w gminie Borzęcin. Koszt legalnego wywozu ścieków na oczyszczalnie to około 50 zł za metr sześcienny. Cena odbioru ścieków za pomocą kanalizacji w Brzesku i okolicach to 8 zł za metr sześcienny.
Gość
#215 Wysłane : 25 listopada 2012 12:39:15(UTC)

Wójt jest świadomy tego że próba egzekwowania od mieszkańców wywozu ścieków na oczyszczalnie będzie ciosem w jego samego i jego zaplecze polityczne w radzie gminy – no bo kto jest odpowiedzialny za to że w naszej gminie nie ma oczyszczalni i jednego metra kanalizacji? Radny Gawor?
suchy
#207 Wysłane : 25 listopada 2012 13:13:04(UTC)
suchy

Ranga: Advanced Member

Problemy Bruk Betu pozbawią Was 4 mln. zł jakie gmina miała dostać za żwirownie . Co do Domu Opieki to niestety ktoś nie pomyslał , że budynek bedzie miał okna ... z widokiem na cmentarz . Nie jest to raczej motywujące dla pensjonariuszy .
Gość
#208 Wysłane : 25 listopada 2012 19:54:22(UTC)

Originally Posted by: suchy Idź do cytowanego Wpisu
Problemy Bruk Betu pozbawią Was 4 mln. zł jakie gmina miała dostać za żwirownie . Co do Domu Opieki to niestety ktoś nie pomyslał , że budynek bedzie miał okna ... z widokiem na cmentarz . Nie jest to raczej motywujące dla pensjonariuszy .

No raczej!!! Ja bym takiego widoku nie chciała! W końcu i tak każdy wie,że tam kiedyś wyląduje:(((
Gość
#216 Wysłane : 25 listopada 2012 21:17:48(UTC)

Wójt jest świadomy tego że próba egzekwowania od mieszkańców wywozu ścieków na oczyszczalnie będzie ciosem w jego samego i jego zaplecze polityczne w radzie gminy – no bo kto jest odpowiedzialny za to że w naszej gminie nie ma oczyszczalni i jednego metra kanalizacji? Radny Gawor?

no właśnie a jak jest w brzesku które ma kanalizacje dzisiaj spacerkiem szedłem ul Kopernika i nos mi chciało urwać od smrodu fekalii a podobno ten teren jest już po kanalizacja,nie nadajcie na wójta Borzęcina
Gość
#217 Wysłane : 26 listopada 2012 07:40:56(UTC)

no właśnie a jak jest w brzesku które ma kanalizacje dzisiaj spacerkiem szedłem ul Kopernika i nos mi chciało urwać od smrodu fekalii a podobno ten teren jest już po kanalizacja,nie nadajcie na wójta Borzęcina

Bo wiatr wczoraj zaciągał od Borzęcina
Gość
#219 Wysłane : 26 listopada 2012 08:02:53(UTC)

Yhhy. Na pewno ;-)
Gość
#218 Wysłane : 26 listopada 2012 08:22:10(UTC)

Bo wiatr wczoraj zaciągał od Borzęcina

Ale pleciesz bzdury, że wiatr wiał od Borzęcina a może od Jadownik bo koło Orlenu i na skrzyżowaniu
to capi, że aż hej a powtórka jest koło CMC. To mi dopiero brzeska ekologia.
Gość
#220 Wysłane : 27 listopada 2012 21:12:46(UTC)

Przeczytałem jaki to w Borzęcinie wójt exstra i gość klasa, lecz to nie ma żadnego pokrycia z rzeczywistością gdyż trzeba być wyjątkowo (...) człowiekiem i mieć (...) charakter aby sąsiadowi koledze samorządowcowi ściągać telewizję i pokazywać studzienkę kanalizacyjną którą jakiś pracownik nie zabezpieczył do końca. Tymczasem błędów nie popełnia tylko ten kto nic nie robi jak właśnie wójt Borzęcina, który nie wykonał ani jednej studzienki kanalizacyjnej i nie ma co pokazywać u siebie.ThumbDown Sad RollEyes
Gość
#222 Wysłane : 27 listopada 2012 22:39:53(UTC)

Jaką studzienkę? Szło o drogi, które nam nieudolny burmistrz w Brzesku zrujnował przy okazji budowy kanalizacji. Przez prawie dwa lata nie dało się nimi jeździć. Ludzie łamali amortyzatora i felgi. Dopiero jak Pan Janusz Kwaśniak się za to wziął, to moment zrobili...
29 Strony«<89101112>»
Skok do forum