logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

29 Strony«<910111213>»
EKO Borzęcin? - Gdzie są ścieki komunalne z terenu gminy Borzęcin?
Gość
#223 Wysłane : 28 listopada 2012 00:21:16(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Mam pytanie gdzie właściwie wójt Borzęcina mieszka w Brzesku czy w Borzęcinie?? I jakie miejsce zamieszkania zostało podane na ogłoszeniach wyborczych??
Gość
#211 Wysłane : 28 listopada 2012 19:56:02(UTC)

Originally Posted by: Guest Idź do cytowanego Wpisu
W Brzesku ludzie modlą się aby Kwaśniak chciał startować w wyborach na Burmistrza - tak nas widzą na zewnątrz a tu widzę samych malkontentów! Zapraszam do gmin na Podkarpaciu albo w Lubuskie to zobaczycie co tam mają- bieda z nędzą- nie umiecie niczego docenić bo już zapomnieliście jak było przed Kwaśniakiem!!!! Poczytajcie o Borzęcinie w niezależnych mediach- wszędzie nam zazdroszczą, wszędzie lokowana jest Gmina jako nowoczesna, innowacyjna i ścisła czołówka w Polsce. Kto pisze te negatywne posty???? Kto to inspiruje??? Czemu nie ma w tym żadnego obiektywizmu??? W sumie to tacy ludzie są szkodliwi ponieważ naruszają dobry wizerunek naszej gminy, ale nikt tutaj nikogo nie trzyma na siłę. Zobaczcie ile powstaje nowych domów i to nie tylko mieszkańcy gminy budują ale również przyjezdni - to co ich tutaj przyciaga skoro jest tak źle??? Ale krytykować jest łatwo! Wójt powinien zrobić wycieczkę takim właśnie malkontentom po innych gminach- może wtedo przejżeli by na oczy!!!

A to Kania był w Lublinie na szkoleniu LGD. To stąd te obserwacje. Co Piotrus marzy sie Regionalne Centrum. NIgdy. Bigaj do tego nie dopusci
Gość
#192 Wysłane : 29 listopada 2012 07:18:37(UTC)

Może coś w temacie i merytorycznie. W miejscowości Przyborów na tak zwanym „Nawsie” wzdłuż drogi płynie rzeka. Do tej rzeczki są odprowadzane ścieki i to z jakiegoś dużego budynku wraz z ściekami płyną resztki jedzenia, między innymi chleb co może sugerować że są to resztki z jakiejś stołówki!

W Przyborowiu duży budynek ze stołówką jest tylko jeden i to własnością Gminy BorzęcinConfused
Gość
#224 Wysłane : 1 grudnia 2012 14:50:41(UTC)

Jak mówi znane porzekadło tonący chwyta się brzytwy tak i Wójt Borzęcina zawiera sojusze z byłą opozycją bo traci grunt pod nogami gdyż odwracają się od niego zwolennicy, a po ostatnich przyjaźniach zjawisko to ma tendencję narastającą.
Gość
#225 Wysłane : 4 grudnia 2012 21:25:56(UTC)

Wojcie gdzie te wiatraki i farma fotolotaniczna? Oj pakuj sie mamy na Warysiu juz kandydata na wojta?
Gość
#226 Wysłane : 6 grudnia 2012 11:04:30(UTC)

Do Wydziału Ochrony Środowiska UG Borzęcin.
Zwracam się z prośbą o kontrolę szczelności zbiornika bezodpływowego na ścieki komunalne budynku Gminnego Ośrodka Kultury w Borzęcinie (GOK). Proszę także o weryfikację czy oby na pewno jest on bezodpływowy!?
Gość
#227 Wysłane : 14 grudnia 2012 08:50:52(UTC)

Do Wydziału Ochrony Środowiska UG Borzęcin.
Zwracam się z prośbą o kontrolę szczelności zbiornika bezodpływowego na ścieki komunalne budynku Gminnego Ośrodka Kultury w Borzęcinie (GOK). Proszę także o weryfikację czy oby na pewno jest on bezodpływowy!?

Popieram,a w przypadku braku reakcji należy ponowić prośbę do Wydziału Ochrony Środowiska Urzędu Wojewódzkiego.
Gość
#113 Wysłane : 14 grudnia 2012 09:15:17(UTC)

A masz jakieś uwagi do Gumułki jako osoby i człowieka ?, chyba nie?... może jedynie , że był komunistą...

W tych dniach przypomniano w mediach jak krwawo tłumił manifestacje robotników w 1970 roku, to co był dobrum człowiekiem?
Gość
#228 Wysłane : 14 grudnia 2012 18:49:43(UTC)

Uważam że powinien się ktoś zająć sprawą nagrody ekologicznej przyznanej w 2007 roku gminie Borzęcin w ogólnopolskim konkursie ekologicznym w kategorii „Gmina Przyjazna Środowisku”, a dokładnie o weryfikacje danych podanych w karcie zgłoszeniowej. Nie chcę mi się wierzyć że przy prawdziwej wiedzy co się tak naprawdę dzieje ze ściekami w gminie Borzęcin ta nagroda została by przyznana.
Gość
#229 Wysłane : 15 grudnia 2012 04:26:14(UTC)

No to musi ci się zachcieć nie tylko uwierzyć, ale przejrzeć na oczy. Musisz wyjść z domu na świeże powietrze, bo ciągle pod nosem coś ci śmierdzi. Potrzebujesz kilku głębokich wdechów...
Gość
#230 Wysłane : 15 grudnia 2012 09:13:57(UTC)

No to musi ci się zachcieć nie tylko uwierzyć, ale przejrzeć na oczy. Musisz wyjść z domu na świeże powietrze, bo ciągle pod nosem coś ci śmierdzi. Potrzebujesz kilku głębokich wdechów...

OSTRZEŻENIE!!!
W związku z tym, że dzisiaj jest sobota, absolutnie nie zaleca się w Borzęcinie wychodzić z domu dlatego, że oprózniane jest większość szamb i "świeże powietrze" może zaszkodzić. Ewentualnie konieczne opuszczanie domów na własną odpowiedzialność i tylko przez osoby dorosłe, bezwzględnie chrońmy dzieciConfused
Gość
#233 Wysłane : 15 grudnia 2012 10:00:13(UTC)

Cos mi sie wydaje, ze chyba nie jestes stad. Moze mieszkasz na Pomianowskim?
Gość
#234 Wysłane : 15 grudnia 2012 13:15:14(UTC)

Zapomnijmy o kanalizacji w gminie Borzęcin na długie lata. Poziom zadłużenia jest praktycznie równy dopuszczalnemu. Janusz Kwaśniak poinformował ostatnio w mediach, że tę inwestycję zostawia następnemu wójtowi. Niestety z aktulanego wieloletniego planu finansowego gminy wynika, że następny wójt będzie musiał uczynić cud aby kanalizacja powstała w rozsądnej perspektywie czasowej. Ale dla nieomylnego Pana Janusza takie rzeczy to bułka z masłem.Panie Januszu, trzymamy kciuki a tymczasem zatykamy nosy.
Gość
#242 Wysłane : 15 grudnia 2012 17:35:37(UTC)

Zapomnijmy o kanalizacji w gminie Borzęcin na długie lata. Poziom zadłużenia jest praktycznie równy dopuszczalnemu. Janusz Kwaśniak poinformował ostatnio w mediach, że tę inwestycję zostawia następnemu wójtowi. Niestety z aktulanego wieloletniego planu finansowego gminy wynika, że następny wójt będzie musiał uczynić cud aby kanalizacja powstała w rozsądnej perspektywie czasowej. Ale dla nieomylnego Pana Janusza takie rzeczy to bułka z masłem.Panie Januszu, trzymamy kciuki a tymczasem zatykamy nosy.

Jakiemu następnemu? Cudotwórcę już mamy, więc po co zmieniać. Tylko Pan Kwaśniak może sprawić kolejny, jak to nazywasz "cud". BigGrin
Gość
#231 Wysłane : 15 grudnia 2012 20:50:53(UTC)

OSTRZEŻENIE!!!
W związku z tym, że dzisiaj jest sobota, absolutnie nie zaleca się w Borzęcinie wychodzić z domu dlatego, że oprózniane jest większość szamb i "świeże powietrze" może zaszkodzić. Ewentualnie konieczne opuszczanie domów na własną odpowiedzialność i tylko przez osoby dorosłe, bezwzględnie chrońmy dzieciConfused

Ale pleciesz bzdury. Właśnie jechałem ok. 18.00 i nic nie czułem. Czułem natomiast w Mokrzyskach.
Tak się nakręcasz na gminę Borzęcin i wójta ale musisz uważać abyś z tej nienawiści nie wpadł w jakąś chorobę.
Gość
#232 Wysłane : 17 grudnia 2012 08:13:24(UTC)

Ale pleciesz bzdury. Właśnie jechałem ok. 18.00 i nic nie czułem. Czułem natomiast w Mokrzyskach.
Tak się nakręcasz na gminę Borzęcin i wójta ale musisz uważać abyś z tej nienawiści nie wpadł w jakąś chorobę.

Wszystko się zgadza gdyż ostrzeżenie obowiązywało podobno do godz 16 bo później spodziewany był wiatr co się sprawdziło w prognozie i przegonił zagrożenie właśnie w kierunku Mokrzysk
Gość
#235 Wysłane : 17 grudnia 2012 17:17:05(UTC)

O tej prawdzie, że "król jest nagi" wiedzieli prawie wszyscy, tylko każdy bał się zawołac głośno! Czynię to po raz wtóry. To mizeria wyłazi z Borzęcina, wychwalone, za bardzo. Owszem dużo jest zrobione, ale KAŻDA gmina też tyle zrobiła. Tylko nikt sie nie nadymał i nie chwalił i nie siał propagandy. I po co ci to było, ojcze Januszu? Po co? Nowywojtborzecina
Gość
#243 Wysłane : 17 grudnia 2012 20:38:34(UTC)

Każda gmina tyle zrobiła Blink Świetny dowcip LOL No to pokaż. Które?
Gość
#236 Wysłane : 17 grudnia 2012 21:36:24(UTC)

Kiedy mój syn zapytał, tato a kto to jest "nieudacznik"? Zaprowadziłem go pod miejsce pracy Nowegowojtborzecina.
Gość
#237 Wysłane : 17 grudnia 2012 21:43:49(UTC)

Kiedy mój syn zapytał, tato a kto to jest "nieudacznik"? Zaprowadziłem go pod miejsce pracy Nowegowojtborzecina.

Ale ostatecznie olśniło Cie kiedy spojrzałeś w lustro.
29 Strony«<910111213>»
Skok do forum