logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

78 Strony«<89101112>»
Szkoła podstawowa w Brzesku - opinie
Gość
#211 Wysłane : 1 listopada 2015 10:05:57(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
niektórym rodzicom rozumu jednak brak

kwintesencja http://forsal.pl/artykul...lskich-nauczycieli.html
https://edgp.gazetaprawn...o-uczy-nasze-dzieci.html
Gość
#117 Wysłane : 1 listopada 2015 19:50:33(UTC)

znowu nauczyciel winny, sprawdź w SJP (jak znasz ten skrótFlapper )
2. potocznie: grupa, gromada osób;

ale niedługo za podtarcie niewłaściwe też nauczyciel będzie winny

Wszystkie wydania Encyklopedii Britannica nie przysłonią faktu, że nie nadaje się Pani/Pan do wykonywania zawodu nauczyciela.
Gość
#217 Wysłane : 1 listopada 2015 21:04:06(UTC)

Normalnie zaprowadź do szkoły tylko bez tornistra,szkoła pracuje, są nauczyciele w szkole.To jest wolne dla dzieci. Czy twoje dzieci nie przyniosły ci informacji ze szkoły, że mogą do niej przyjść 2 listopada. Gdybyś się odrobinę zajmowała sprawami dzieci to byś wiedziała, nie siej zamętu!
no obrażasz te kobiete!
gdyby miała te informacje to bych na forum się nie pytała co robić!
znalazła sie ta, co dzieci jej wszystkie informacje z miasta znoszo!
Gość
#118 Wysłane : 1 listopada 2015 21:22:33(UTC)

Wszystkie wydania Encyklopedii Britannica nie przysłonią faktu, że nie nadaje się Pani/Pan do wykonywania zawodu nauczyciela.

Ty się nie nadajesz na bycie MATKĄ
Gość
#219 Wysłane : 2 listopada 2015 07:07:12(UTC)

Co tu się obrażać .Macie nauczyciele w Polsce dobrze. Ale może to się zmienić. Za bardzo jesteście uprzywilejowani. Studnia bez dna.
Gość
#220 Wysłane : 2 listopada 2015 07:51:15(UTC)

Co tu się obrażać .Macie nauczyciele w Polsce dobrze. Ale może to się zmienić. Za bardzo jesteście uprzywilejowani. Studnia bez dna.

A niby co mają takiego dobrego?
Gość
#221 Wysłane : 2 listopada 2015 08:59:20(UTC)

A weź przeczytaj wątek, a nie wskakujesz od tyłu jak rumun na barana
Gość
#222 Wysłane : 2 listopada 2015 10:32:50(UTC)

A weź przeczytaj wątek, a nie wskakujesz od tyłu jak rumun na barana

Przeczytałem i szału nie widzę !
Gość
#223 Wysłane : 2 listopada 2015 11:00:35(UTC)

Dziwią mnie rodzice, którzy tak zajadle proponują zniesienie KN, utrudnienie pracy nauczyciela poprzez skrócenie okresu urlopowego, dorzucenie godzin pracy w szkole i inne zajadłości typu: nauczyciel powinien się bać o miejsce pracy itp. głupoty. Dziwi mnie to dlatego, że raczej każdy normalny rodzic dba o swoje dziecko, o jego warunki życia (często do przesady), o zabawki z atestem, o ubrania „z metkami”, o właściwe ekologiczne odżywianie. Szkołę – miejsce, gdzie dziecko spędza mnóstwo godzin – chcą mieć coraz gorszą (dla własnego dziecka !!!!!!). Rodzic powinien być sojusznikiem nauczyciela, nie dla samego nauczyciela, ale dla własnego dziecka. Jeśli nauczyciele będą słabo opłacani to ich myślenie będzie gdzie indziej, wśród domowych kłopotów. Jeśli zniszczymy prestiż nauczyciela, szkoły, zdepczemy nauczycieli panującymi nad nimi urzędnikami (różnymi intelektualnie), bo bez KN tak będzie, zagrozimy im utratą pracy, niestabilnością to kto na końcu tego łańcuszka ucierpi najbardziej? Dzieci !!!!! Pomyślmy nieco szerzej, a nie tylko z punktu widzenia jakiejś chorej zazdrości NICZYM NIEUZASADNIONEJ.
Gość
#227 Wysłane : 2 listopada 2015 12:17:40(UTC)

Dziwią mnie rodzice, którzy tak zajadle proponują zniesienie KN, utrudnienie pracy nauczyciela poprzez skrócenie okresu urlopowego, dorzucenie godzin pracy w szkole i inne zajadłości typu: nauczyciel powinien się bać o miejsce pracy itp. głupoty. Dziwi mnie to dlatego, że raczej każdy normalny rodzic dba o swoje dziecko, o jego warunki życia (często do przesady), o zabawki z atestem, o ubrania „z metkami”, o właściwe ekologiczne odżywianie. Szkołę – miejsce, gdzie dziecko spędza mnóstwo godzin – chcą mieć coraz gorszą (dla własnego dziecka !!!!!!). Rodzic powinien być sojusznikiem nauczyciela, nie dla samego nauczyciela, ale dla własnego dziecka. Jeśli nauczyciele będą słabo opłacani to ich myślenie będzie gdzie indziej, wśród domowych kłopotów. Jeśli zniszczymy prestiż nauczyciela, szkoły, zdepczemy nauczycieli panującymi nad nimi urzędnikami (różnymi intelektualnie), bo bez KN tak będzie, zagrozimy im utratą pracy, niestabilnością to kto na końcu tego łańcuszka ucierpi najbardziej? Dzieci !!!!! Pomyślmy nieco szerzej, a nie tylko z punktu widzenia jakiejś chorej zazdrości NICZYM NIEUZASADNIONEJ.

nikt nie zazdrości a właściwie ubolewa http://forsal.pl/artykul...olskich-nauczycieli.html
Gość
#228 Wysłane : 2 listopada 2015 14:14:12(UTC)

nikt nie zazdrości a właściwie ubolewa http://forsal.pl/artykul...olskich-nauczycieli.html

Nic nowego. Takie samo zestawienie można dopasować do każdej innej grupy zawodowej !
Gość
#218 Wysłane : 2 listopada 2015 15:03:34(UTC)

Czy ktoś się spotkał z dyskryminacją swojego dziecka przez księdza i nauczycieli bo dziecko nie chodzi na religię?

W PS 2 ? Ale nie
Gość
#225 Wysłane : 2 listopada 2015 16:42:51(UTC)

Karta Nauczyciela gwarancją prestiżu nauczycieli? Zawsze wydawało mi się, że prestiż i szacunek buduje się swoimi kompetencjami, osobowością, sztuką budowania relacji z innymi ludźmi. W żadnym dokumencie nie uda się zadekretować prestiżu lub szacunku. Niechcący maluje Pani/Pan w swojej wypowiedzi obraz szkoły idealnej dla nauczycieli, niekoniecznie dla dzieci. Miernoty lub znajomkowie dyrektora nie poddani żadnej weryfikacji swoich umiejętności, spokojni o zatrudnienie. Nieoficjalnie już od wielu lat dokonuje się w naszej gminie nieformalne przekształcanie szczególnie szkół podstawowych w rodzaj firm rodzinnych np. Poręba. Dyrektorzy szkół i nauczyciele poza nielicznymi wyjątkami żyją z urzędnikami w symbiozie. Przecież stanowiska w oświacie to swoista nomenklatura. Tu się znajomego wypromuje na dyrektora, tam się krewną upchnie na etat nauczycielski, a jak ktoś jest zwykłym sołtysem to przynajmniej wydepta żonce fuchę sprzątaczki. Na prestiż i szacunek trzeba sobie zapracować, żadna KN lub rozwrzeszczani związkowcy tego nie zagwarantują.
Gość
#119 Wysłane : 2 listopada 2015 17:13:19(UTC)

Ty się nie nadajesz na bycie MATKĄ

Ktoś z bandy nauczycieli się wypowiedział? Przy pisaniu cytowanego postu nie tylko brzuszek, ale i główka musiała boleć.
Gość
#126 Wysłane : 2 listopada 2015 17:18:27(UTC)

A czy nauczyciele w tym czasie mają płacone ? przecież nie prowadzą lekcji.

Tak, mam w tym czasie płacone - dzieci są pod moją opieką. Ale muszę się dobrze zastanowić co zrobić z wycieczkami - bo przecież za to mi nie płacą, ani za noc w kopalni, ani za noc filmową, ani za zielone szkoły, ani za wycieczki dwudniowe.

o to szkoda kasy he heFlapper
Gość
#226 Wysłane : 2 listopada 2015 17:21:10(UTC)

Karta Nauczyciela gwarancją prestiżu nauczycieli? Zawsze wydawało mi się, że prestiż i szacunek buduje się swoimi kompetencjami, osobowością, sztuką budowania relacji z innymi ludźmi. W żadnym dokumencie nie uda się zadekretować prestiżu lub szacunku. Niechcący maluje Pani/Pan w swojej wypowiedzi obraz szkoły idealnej dla nauczycieli, niekoniecznie dla dzieci. Miernoty lub znajomkowie dyrektora nie poddani żadnej weryfikacji swoich umiejętności, spokojni o zatrudnienie. Nieoficjalnie już od wielu lat dokonuje się w naszej gminie nieformalne przekształcanie szczególnie szkół podstawowych w rodzaj firm rodzinnych np. Poręba. Dyrektorzy szkół i nauczyciele poza nielicznymi wyjątkami żyją z urzędnikami w symbiozie. Przecież stanowiska w oświacie to swoista nomenklatura. Tu się znajomego wypromuje na dyrektora, tam się krewną upchnie na etat nauczycielski, a jak ktoś jest zwykłym sołtysem to przynajmniej wydepta żonce fuchę sprzątaczki. Na prestiż i szacunek trzeba sobie zapracować, żadna KN lub rozwrzeszczani związkowcy tego nie zagwarantują.

To nie KN powoduje, że w szkolnictwie jest aż tak źle. Nadmiar biurokracji, (...)izmy prawne, idiotyczne rozporządzenia, zmieniane w zależności od humoru kolejnej miernej ministry, powodują, że po pierwsze nauczyciel nie ma czasu i siły na jakąkolwiek kreatywność, a po drugie dyrektor również nie ma czasu, siły, a przede wszystkim narzędzi do bardzo szczegółowej weryfikacji przydatności danego nauczyciela do pracy. Nie mówię tutaj o nauczycielach, którzy przeżywają tzw. wypalenie zawodowe – tutaj można znaleźć na to radę, bo jeśli n-l czuje się wypalony to oznacza, że był niezwykle aktywny zawodowo, że płonął kiedyś jak pochodnia i teraz potrzebuje tylko nowej iskry. Nie czują wypalenia tylko ci, którzy nigdy nie płonęli zawodowo!!! Nie ma co ukrywać, że wśród nas nauczycieli jest wielu takich, którzy nie powinni zajmować się tak odpowiedzialną pracą, bo albo psychicznie nie są do tego predestynowani, albo mają marną wiedzę i umiejętności i nie mają ochoty, żeby to zmienić. Likwidacja zapisów KN jest niezbędna, jednak mam pytanie do wszystkich rodziców, którzy nad wyraz często rzucają nam w twarz naszymi wolnymi dniami – jak sobie poradzicie, gdy zgodnie z zapisami KP każdy z nas będzie mógł wziąć np. 26 dni urlopu w każdym momencie roku szkolnego? Już słyszę te głosy, że jak to, n-l idzie na urlop?!, a co z lekcjami?! a co z naszymi dziećmi?! i co wtedy??!! Ja, w każdym razie, jestem rękami i nogami za likwidacją KN, 40 h tygodniem pracy, normalnym urlopem, który mogę wybrać kiedy chcę, żebym mogła wreszcie skorzystać z tańszych wyjazdów poza sezonem i uczciwą zapłatą za moją pracę.
Gość
#224 Wysłane : 2 listopada 2015 17:25:54(UTC)

Popieram wpis, jako cenny głos dużej grupy społeczeństwa. Proszę nie liczyć na wyrozumiałość i dobre chęci tych, których obrażacie swoimi słowami. Epoka „Siłaczek” już nie wróci, młode pokolenie nauczycieli za takie pieniądze i bez jakichkolwiek przywilejów wybierze lepszą płacę, mniej stresu i święty spokój :) A Wasze dzieci za kilka lat będą uczyć prawdziwe miernoty, bo tych dobrych nauczycieli (ludzi z pasją) po prostu zabraknie. Kto wytrzyma to ciągłe poniżanie ? Wypominanie wszystkiego ? Ciągłe wyzwiska pod swoim adresem ? Wbrew temu co się czyta – nawet jak są wolne etaty w szkołach, to wcale nie ma tłumów, a młodzi angliści, informatycy i inni nauczyciele uciekają do prywatnych firm, szkół, instytucji… po przepracowaniu roku lub kilku lat w tych warunkach.
Gość
#204 Wysłane : 2 listopada 2015 17:31:21(UTC)

to żeby wszy sprawdzić dziecku każdy rodzic musi indywidualnie wyrazić zgodę a o zdjęciach decydue rada rodziców?

a apropos Wszy to ponoć są w jednej z brzeskich podstawówekLove
Gość
#205 Wysłane : 2 listopada 2015 17:57:14(UTC)

a apropos Wszy to ponoć są w jednej z brzeskich podstawówekLove

W Jasieniu w szkole też są wszy no i co z tego !
Gość
#229 Wysłane : 2 listopada 2015 18:23:04(UTC)

Wszawica nie panuje w szkołach tylko w domach ! Rodzice zamiast szczekać na forach lepiej dbajcie o higienę swoich dzieci i dobrze sprawdzajcie głowy swoich pociech.
78 Strony«<89101112>»
Skok do forum