logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

78 Strony«<1112131415>»
Szkoła podstawowa w Brzesku - opinie
Gość
#188 Wysłane : 12 listopada 2015 08:53:06(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
a to jej prywatna sprawa!
pietia
#264 Wysłane : 12 listopada 2015 09:00:48(UTC)
Ranga: Advanced Member

Ktoś już wcześniej wspomniał. Nie chcecie zdjęć, informacja do wychowawczyni i po problemie. Dziecka nie będzie na zdjęciu. Jeśli nie umiecie rozmawiać z ludźmi na żywo tylko w necie się użalać, to dziecko zostaje w domu w dzień fotografowania i po sprawie. Szukacie problemów wszędzie gdzie tylko się da.
Gość
#265 Wysłane : 12 listopada 2015 12:13:00(UTC)

Można też dziecku założyć czarny prostokącik na oczy i będzie osobą nierozpoznawalną.
Zawsze jakieś wyjście jest!
Gość
#268 Wysłane : 13 listopada 2015 17:22:28(UTC)

Zgodnie z rozporządzeniem MEN w szkolnych sklepikach i stołówkach nie można sprzedawać ani podawać dzieciom produktów zawierających cukier !!! Więc ja się pytam dlaczego w brzeskich szkołach księża na lekcjach religii dają dzieciom cukierki za dobre odpowiedzi !!! TO ŁAMANIE OBOWIĄZUJĄCYCH PRZEPISÓW !!!
Gość
#270 Wysłane : 13 listopada 2015 18:11:58(UTC)

Gość;78097 napisał:
Zgodnie z rozporządzeniem MEN w szkolnych sklepikach i stołówkach nie można sprzedawać ani podawać dzieciom produktów zawierających cukier !!! Więc ja się pytam dlaczego w brzeskich szkołach księża na lekcjach religii dają dzieciom cukierki za dobre odpowiedzi !!! TO ŁAMANIE OBOWIĄZUJĄCYCH PRZEPISÓW !!!

(...), żal mi cię
Gość
#266 Wysłane : 13 listopada 2015 18:53:28(UTC)

pietia;78025 napisał:
Ktoś już wcześniej wspomniał. Nie chcecie zdjęć, informacja do wychowawczyni i po problemie. Dziecka nie będzie na zdjęciu. Jeśli nie umiecie rozmawiać z ludźmi na żywo tylko w necie się użalać, to dziecko zostaje w domu w dzień fotografowania i po sprawie. Szukacie problemów wszędzie gdzie tylko się da.

Śmieszny jesteś by przez zdjęcia dziecko nie miało iść do szkoły.Problem jest szerszy i tyczy celowości wykonywania zdjęć corocznie.Jeszcze nigdy na zebraniu we wrześniu nikt się rodziców nie spytał czy chcą by i w tym roku robić zdjęcia.Rodzice kupują te zdjęcia,kalendarze bo jak dziecko już przyniesie do pokazania to im wstyd już nie kupić,a 50 zł nie dla wszyskich jest małą kwotą.Sama znam przypadek że rodzic pożyczał na ten cel pieniądze.Należy się tylko zastanowić dlaczego szkoła tak na siłę chce "uszczęśliwiać" i kto na tym zyskuje ,bo kto traci to wiemy.
Jeśli chodzi o publikacje zdjęć dzieci na fejsie będzie to w niedługim czasie prawem określone.
Gość
#267 Wysłane : 13 listopada 2015 19:46:12(UTC)

Gość;78102 napisał:
Śmieszny jesteś by przez zdjęcia dziecko nie miało iść do szkoły.Problem jest szerszy i tyczy celowości wykonywania zdjęć corocznie.Jeszcze nigdy na zebraniu we wrześniu nikt się rodziców nie spytał czy chcą by i w tym roku robić zdjęcia.Rodzice kupują te zdjęcia,kalendarze bo jak dziecko już przyniesie do pokazania to im wstyd już nie kupić,a 50 zł nie dla wszyskich jest małą kwotą.Sama znam przypadek że rodzic pożyczał na ten cel pieniądze.Należy się tylko zastanowić dlaczego szkoła tak na siłę chce "uszczęśliwiać" i kto na tym zyskuje ,bo kto traci to wiemy.
Jeśli chodzi o publikacje zdjęć dzieci na fejsie będzie to w niedługim czasie prawem określone.

Tak to się zaczyna "nie chce ale musi" no bo co inni powiedzą.Dziwicie się później,że emeryci na spędach kupują na raty i to wielkie garnki , koce i tym podobna "no bo jakże to tak zaprosili to nie wypada nie iść". Gdzie wasza asertywność nie to nie i koniec.
Gość
#269 Wysłane : 13 listopada 2015 20:42:10(UTC)

Gość;78097 napisał:

Koń jak wykona polecenie to dostaje kostkę cukru i co w tym dziwnego.
Gość
#271 Wysłane : 13 listopada 2015 20:46:44(UTC)

Gość;78100 napisał:
(...), żal mi cię

Żal to powinno ci być tych cukierkami przekupują dzieci !
Gość
#275 Wysłane : 13 listopada 2015 21:51:53(UTC)

jak czytam te wszystkie "wypowiedzi" to mam wrażenie że to rozmowa typu "głupi i głupszy".Ludzie wy chyba nie macie pojęcia co to problemy.Moje dziecko też chodzi do szkoły i w przypadku jeśli nie będę się chciała na coś zgodzić to po prostu to zgłoszę i po sprawie,a tu roztrząsacie to jakbyście mówić nie potrafili.....żenada!
Gość
#280 Wysłane : 14 listopada 2015 08:27:14(UTC)

Gość;78109 napisał:
jak czytam te wszystkie "wypowiedzi" to mam wrażenie że to rozmowa typu "głupi i głupszy".Ludzie wy chyba nie macie pojęcia co to problemy.Moje dziecko też chodzi do szkoły i w przypadku jeśli nie będę się chciała na coś zgodzić to po prostu to zgłoszę i po sprawie,a tu roztrząsacie to jakbyście mówić nie potrafili.....żenada!

Polecam odcinek serialu "Słoiki "pięknie tam podsumowane jest Brzesko ze swoją zaściankowością.
Oglądałam ten odcinek wczoraj/piątek /.
Gość
#276 Wysłane : 14 listopada 2015 13:04:09(UTC)

Gość;78109 napisał:

Tak piszesz jakbyś niedoświadczył złośliwości ,represji i uwzięcia się nauczyciela.Wszyscy od pokoleń wiedzą jaki to typ ludzi.Sam tego doświadczyłem bo ojciec nie zachowywał się aspołecznie i nie był jak w słowach piosenki"siedź na (*****) nie podskakuj"
A jeśli chodzi o ten konkretny wątek ,czyli zdjęć,również uważam że najpierw powinno się pytać rodziców czy chcą kolejnych zdjęć.
Gość
#282 Wysłane : 14 listopada 2015 15:05:09(UTC)

Gość;78113 napisał:
Polecam odcinek serialu "Słoiki "pięknie tam podsumowane jest Brzesko ze swoją zaściankowością.

Całe szczęście, że przynajmniej Pani obcując z wysokiej klasy twórczością typu docusoap poszerza swoje horyzonty.
Gość
#283 Wysłane : 14 listopada 2015 16:36:14(UTC)

Gość;78122 napisał:
Całe szczęście, że przynajmniej Pani obcując z wysokiej klasy twórczością typu docusoap poszerza swoje horyzonty.

Od czasu do czasu coś tam oglądnę w przeciwieństwie do ciebie z tego co przeczytałam wnioskuję ,że
oglądasz wszystkie seriale jak leci, bo jesteś wybitnym ich znawcą i wiesz kto poszerza a kto skraca swoje horyzonty,a tak nawiasem mówiąc "co bym to mówił o życiu pszczół skorom w ulu nie był".
Gość
#272 Wysłane : 14 listopada 2015 17:03:09(UTC)

Gość;78097 napisał:

A jakie dają? może SNICKERSY jak to drzewiej bywało, a później dzieci na plebanii były.
Konsekwencje tego już znamy!
Gość
#277 Wysłane : 14 listopada 2015 17:06:16(UTC)

Gość;78120 napisał:
Tak piszesz jakbyś niedoświadczył złośliwości ,represji i uwzięcia się nauczyciela.Wszyscy od pokoleń wiedzą jaki to typ ludzi.Sam tego doświadczyłem bo ojciec nie zachowywał się aspołecznie i nie był jak w słowach piosenki"siedź na (*****) nie podskakuj"
A jeśli chodzi o ten konkretny wątek ,czyli zdjęć,również uważam że najpierw powinno się pytać rodziców czy chcą kolejnych zdjęć.

W końcu to szkoła jest dla dzieci, a nie dzieci dla szkoły.
No chyba że w Brzesku jest inaczej niż w innych cywilizowanych miastach
Gość
#281 Wysłane : 14 listopada 2015 21:00:53(UTC)

Gość;78113 napisał:

Te narzekania na zaściankowość i prowincjonalność nabierają szczególnego znaczenia w kontekście masakry w Paryżu. To pisałem ja zaściankowy prowincjusz, który nie szuka wiedzy o świecie w słoiku.
Gość
#278 Wysłane : 14 listopada 2015 21:15:54(UTC)

Gość;78120 napisał:

nie doświadczyłam złośliwości przez nauczycieli a zaznaczam że nie miałam tzw."pleców"-po prostu robiłam co do mnie należy czyli się uczyłam i nie zachowywałam wulgarnie...jeśli chodzi o zgodę na upublicznianie wizerunku to zgadzam się z Tobą,moje dziecko jak chodziło do przedszkola (nr.1) to na pierwszym spotkaniu p.dyrektor powiedziała że jeśli ktoś nie życzy sobie aby jego dziecko miało robione zdjęcia to wystarczy to zgłosić,teraz chodzi do szkoły (nr.2) i to samo nauczyciel powiedział na pierwszej wywiadówce...więc nie rozumiem tych problemów i "wrzasków" na forum??
Gość
#273 Wysłane : 16 listopada 2015 19:14:01(UTC)

Gość;78097 napisał:

może tego jeszcze zabronisz puknij się w pałeFlapper
Gość
#285 Wysłane : 20 listopada 2015 09:22:27(UTC)

Drodzy Rodzice, mam pytanie, powiedzcie mi czy nie uważacie, że w szkole nr 3 panuje straszne kumoterstwo. Zauważyłam , iż w " poważaniu " są tylko dzieci znajomków i rodziców, którzy (tak jakby nie mieli nic innego do roboty) wiecznie wystają przy Paniach i noszą różnego rodzaju upominki bez okazji do szkoły. Strasznie mnie to irytuje. Poświęciłam się i przeglądnęłam nawet stronę internetową szkoły (rozstrzygnięcia konkursów) i zauważyłam tam ciągle jedne i te same powtarzające się nazwiska. Ja rozumiem że ktoś może być w czymś uzdolniony, ale we wszystkich dziedzinach w których są organizowane konkursy. A może jestem przewrażliwiona, zwróciłam na to uwagę bo córka już drugi rok mi o tym mówi- o niesprawiedliwości w szkole. Ona sama dobrze się uczy ale wszystko zdobywa ciężką pracą. Mówiła mi nawet, że inni " Ci znani" ," za byle co",dostają 6. Czy to możliwe.
78 Strony«<1112131415>»
Skok do forum