logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

78 Strony«<56789>»
Szkoła podstawowa w Brzesku - opinie
Gość
#148 Wysłane : 23 października 2015 15:29:40(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
Ilość godzin lekcyjnych:
- II klasa 22 godz. ( w tym: 2 .godz j.angielski, 2 godz. religia)
- nauczyciel kształcenia zintegrowanego (18 godzin).

Pytanie czy to jest normalne, że dzieci pracują więcej niż ich nauczyciel?

PS Nie wyjeżdżać z tekstami, że są sprawdziany i trzeba się przygotować do zajęć, bo nie uwierzę, że w klasach 1-3 nauczyciel do lekcji się przygotowuje.

dziecku więcej czasu schodzi na wypełnianie wszystkich ćwiczeń bo lepiej zadać 10 zadań z matematyki rodzice się trochę pomęczą z dzieckiem a nauczyciel 35 minut będzie mial potem co przerabiać na lekcji zostanie 10 minut żeby zadać kolejne zadania
Gość
#162 Wysłane : 23 października 2015 19:25:36(UTC)

A co to na tej imprezie nie ma kelnerów, kucharzy, sprzątaczek? Od razu,że nauczyciel?

Od kiedy to kelner, kucharz, sprzątaczka jest zaznajomiony w sprawach który nauczyciel dostał nagrodę z imienia i nazwiska i za co - chyba za to ,,nagroda za jedzenie" jak to jakiś nieogarnięty i zakompleksiony człowieczek napisał :D , albo kto jak prowadzi zajęcia??? Haha, proszę nawet się nie ośmieszać!
Gość
#149 Wysłane : 23 października 2015 19:29:20(UTC)

dziecku więcej czasu schodzi na wypełnianie wszystkich ćwiczeń bo lepiej zadać 10 zadań z matematyki rodzice się trochę pomęczą z dzieckiem a nauczyciel 35 minut będzie mial potem co przerabiać na lekcji zostanie 10 minut żeby zadać kolejne zadania

Dzieci nasze kochaniutkie niech się zaczną przyzwyczajać, a rodzicie kochaniutkie pilnują swoich pociech, a nie zajmują się ciągła kontrolą szkoły czy nauczycieli. Poza tym dzieci pójdą do starszych klas to będą mieli 20 zadań z matematyki na drugi dzień i ponad 100 nowych słówek do nauczenia z angielskiego na następny dzień. Takie czasy!!!
Gość
#150 Wysłane : 23 października 2015 19:52:44(UTC)

Dzieci nasze kochaniutkie niech się zaczną przyzwyczajać, a rodzicie kochaniutkie pilnują swoich pociech, a nie zajmują się ciągła kontrolą szkoły czy nauczycieli. Poza tym dzieci pójdą do starszych klas to będą mieli 20 zadań z matematyki na drugi dzień i ponad 100 nowych słówek do nauczenia z angielskiego na następny dzień. Takie czasy!!!

ja akurat jestem z tych kontrolujących i wiem jak długo schodzi dziecku żeby się wywiązało ze wszystkich zadań domowych bo każdy nauczyciel uważam że jego przedmiot jest najważniejszy.
a powiedzcie mi nauczyciele jeślibym zapewniła wam gabinety do pracy w szkole do pisania konspektów poprawiania sprawdzianów ale musielibyście siedzieć w pracy 40 godzin tygodniowo idziecie na to ?
Bo wielu dużo mówi ale jakby przyszło mieć 40 godzinny system pracy i zatrudnienie na KP a nie karte nauczyciela to nie byłoby wielu chętnych do pracy
Gość
#152 Wysłane : 24 października 2015 14:46:43(UTC)

ja akurat jestem z tych kontrolujących i wiem jak długo schodzi dziecku żeby się wywiązało ze wszystkich zadań domowych bo każdy nauczyciel uważam że jego przedmiot jest najważniejszy.
a powiedzcie mi nauczyciele jeślibym zapewniła wam gabinety do pracy w szkole do pisania konspektów poprawiania sprawdzianów ale musielibyście siedzieć w pracy 40 godzin tygodniowo idziecie na to ?
Bo wielu dużo mówi ale jakby przyszło mieć 40 godzinny system pracy i zatrudnienie na KP a nie karte nauczyciela to nie byłoby wielu chętnych do pracy

No to właśnie tyle godzin a nawet więcej nauczyciel poświęca po pracy, rady trwajace 4 godziny, szkolenia, nauczyciele nawet w dzień nauczyciela pracują - to święto to powinno być dzień ucznia, bo dzieci wówczas mają wolnę. Pani w biurze porobi tygodniowo 40 godzin, ale w domu ja praca nie obchodzi. nauczyciele zas w domku po pracy kartkówki, sprawdziany, arkusze, zadania, konspekty,programy,.... dalej sie jeszcze wypisywać. A rodzice chcą umrzeć z tego: jak dużo nauczyciele mają wolnego.
Gość
#151 Wysłane : 24 października 2015 14:48:50(UTC)

Proszę zapewnić, Jestem nauczycielem i popieram.
Gość
#168 Wysłane : 24 października 2015 15:30:38(UTC)

Jesli bedzie juz ten pokoik i laptop to prosze nie zapomnieć o drukarce i papierze na ktorym mamy drukować konspeky
Gość
#169 Wysłane : 25 października 2015 14:19:59(UTC)

Tez jestem nauczycielem i też popieram. Przynajmniej mojemu dziecku mogłabym pomóc w odrabianiu zadań domowych bo teraz ciągle nie mam czasu. Wolę tak jak ,wy zazdrośnicy pracować 8 godzin dziennie a od 16 mieć święty spokój.
Gość
#170 Wysłane : 25 października 2015 20:55:41(UTC)

Nie trzeba być nauczycielem, ale można sobie wyobrazić jak trudna to praca. Gdy kiedyś weszlam do szkoły, myslałam, że oszaleje. Przerwa to coś strasznego. Nauczyciele w ogóle mają czas teraz coś zjeść lub napić się w spokoju?? Przykro mi się zrobiło, jak nauczyciel dyzurujący jadł w tym wrzasku śniadanie. No tak. Ale kiedy ma zjesc? "Obyś czyjeś dzieci uczyl". Święte powiedzenie. A gmina szuka chorych oszczędnosci. Moje dziecko chodzi do 31 osobowej klasy. Jak to wszystko ogarnąć na lekcji? Którym dzieckiem się zająć bardziej, którym mniej? Wspólczuję. I wielki szacunek dla nauczycieli, bo czasy beznadziejne, a rodzice konfliktowi i wymagają cudów. Ja z biura za nic bym nie wyszla do pracy w szkole! Nie porównujcie, bo to smieszne. A po drugie: jesli macie dzieci, to wyslijcie je na studia pedagogiczne i będą mieli ten raj.
Gość
#171 Wysłane : 25 października 2015 21:17:43(UTC)

Nie trzeba być nauczycielem, ale można sobie wyobrazić jak trudna to praca. Gdy kiedyś weszlam do szkoły, myslałam, że oszaleje. Przerwa to coś strasznego. Nauczyciele w ogóle mają czas teraz coś zjeść lub napić się w spokoju?? Przykro mi się zrobiło, jak nauczyciel dyzurujący jadł w tym wrzasku śniadanie. No tak. Ale kiedy ma zjesc? "Obyś czyjeś dzieci uczyl". Święte powiedzenie. A gmina szuka chorych oszczędnosci. Moje dziecko chodzi do 31 osobowej klasy. Jak to wszystko ogarnąć na lekcji? Którym dzieckiem się zająć bardziej, którym mniej? Wspólczuję. I wielki szacunek dla nauczycieli, bo czasy beznadziejne, a rodzice konfliktowi i wymagają cudów. Ja z biura za nic bym nie wyszla do pracy w szkole! Nie porównujcie, bo to smieszne. A po drugie: jesli macie dzieci, to wyslijcie je na studia pedagogiczne i będą mieli ten raj.

w szczególności nauczycielom współczuję tych konfliktowych mamusiek....
Gość
#173 Wysłane : 25 października 2015 21:43:03(UTC)

Jak tam przebiega rozwój tworzenia tych pokoików. Są już gotowe? Proszę podać przynajmniej ich lokalizację. Żenada.
Gość
#167 Wysłane : 28 października 2015 08:09:35(UTC)

dokładnie zazdrośniku cza było sie uczyć na nauczyciela to też bys imprezował:):)

Oni się nie uczyli oni już na studiach imprezowali.....ha..ha
Z mojej klasy maturalnej 6 osób jest nauczycielami.Jest tylko problem taki że pięcioro jest przez przypadek bo byli to ci mniej zdolni i na żadne inne studia w pierwszym terminie ich nie przyjęli. Proponuję przeczytać wyniki jakie zostały opublikowane w Gazecie Prawnej pt " Kto uczy nasze dzieci"
Okazało się 40 % nauczycieli matematyki miało problem z rozwiązaniem zadać z zakresu szkoły podstawowej.
Gość
#174 Wysłane : 28 października 2015 19:17:15(UTC)

Jak tam przebiega rozwój tworzenia tych pokoików. Są już gotowe? Proszę podać przynajmniej ich lokalizację. Żenada.

No właśnie są już te specjalne w pełni wyposażone gabinety? Czekam również z niecierpliwością na tę radosną nowinę.
Gość
#111 Wysłane : 28 października 2015 22:28:52(UTC)

Myślę, że sprawa na tyle jest nabrzmiała aby jedna z najbliższych sesji Rady Miasta w całości poświęcona była edukacji w brzeskich placówkach.

A ja chciałam się dowiedzieć dlaczego w SP3 wzorem lat poprzednich znowu w ramach godzin lekcyjnych będą odbywały się płatne zajęcia " Z podróżnikiem".Zrobią spęd 10-u klas ,przyjedzie jakiś biznesmen i będzie się chwalił gdzie był na wakacjach.300 uczniów X 5zł...no no takiej sumki za godzinę to ani adwokat czy lekarz nie zarobi. Ciekawe z kim ze szkoły się on dzieli ?. A czy nauczyciele w tym czasie mają płacone ? przecież nie prowadzą lekcji. Ja też byłam w Afryce , czy ktoś mi " załatwi taką fuchę ? Wezmę tylko 1000 zł.Obskoczę kilka razy i będzie na kolejne wakacje.:)
To hańba aby w państwowej szkole w czasie bezpłatnych zajęć lekcyjnych robić interesy i to zapewne nie opodatkowane.
Kolejny biznes na boku w szkołach to fotografowanie dzieci.Od pierwszej do trzeciej klasy co roku , bez pytania rodziców czy sobie tego życzą.
Może najwyższy czas skończyć z tym patologicznym i korupcjogennym zachowaniem ?
Gość
#133 Wysłane : 28 października 2015 22:48:33(UTC)

1) na spotkanie z naciągaczem dziecko nie musi iść - nie jest obowiązkowe
2) forma zdjęć jest uzgadniana ZAWSZE na początku roku szkolnego. rodzić może podpisać zgodę lub nie wyraża zgody. sprawa jasna i klarowna.

nie siej fermentu albo zainteresuj się dzieckiem i spotkaniami z wychowawcą.
Gość
#134 Wysłane : 28 października 2015 23:50:44(UTC)

1)
2) forma zdjęć jest uzgadniana ZAWSZE na początku roku szkolnego. rodzić może podpisać zgodę lub nie wyraża zgody. sprawa jasna i klarowna.

Sądząc po treści to nadworny etatowy klakier ze szkoły się udzielił.
SORKI ale w mojej klasie również nikt nie pytał się o zdanie .Dziecko przynosi do domu pakiet zdjęć ,kalendarzy za prawie 50 zł i po sprawie. To było dobre 20 lat temu kiedy aparat miała jedna osoba na klasę a dzisiaj w domu jest jeden aparat na każdego członka rodziny.
Miejmy nadzieję że wraz z nastaniem nowego rządu pomału będą niwelowane przekręty w każdej dziedzinie życia społecznego.
Gość
#175 Wysłane : 29 października 2015 06:18:37(UTC)

przynosi dziecko zdjęcia do obejrzenia, może kupić wszystkie, jedno lub wcale i oddać, tak jest od lat, ale zamiast porozmawiać ze swoim dzieckiem to dokonujesz anonimowych kłamliwych wpisów
Gość
#190 Wysłane : 29 października 2015 06:21:42(UTC)

idąc waszym durnym tokiem myślenia - na wycieczki dzieci też nie powinny jechać, do teatru tym bardziej, na zielone szkoły nikt nie powinien ich brać, niech siedzą w szkole, sprawdź tylko, że w podstawie programowej są wpisane tego typu zajęcia
Gość
#191 Wysłane : 29 października 2015 06:24:26(UTC)

a wszystko po to by uatrakcyjnić lekcje i pobyt dziecka w szkole, ale mi żal dzieci TAKICH RODZICÓW, ciemnota
Gość
#194 Wysłane : 29 października 2015 06:54:25(UTC)

a wszystko po to by uatrakcyjnić lekcje i pobyt dziecka w szkole, ale mi żal dzieci TAKICH RODZICÓW, ciemnota

i to totalna ciemnota, ale przecież na nauczycieli idą same największe durnoty
78 Strony«<56789>»
Skok do forum