logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

31 Strony123>»
6 -latki w szkole
Gość
#1 Wysłane : 5 września 2012 20:41:12(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
w szkołach jest jeszczew mniej 6- latków , niż w roku ubiegłym, totalna klapa pani minister i tego rząduFlapper
Gość
#2 Wysłane : 5 września 2012 22:10:25(UTC)

To dlatego że szkoły nie są przygotowane na przyjęcie sześciolatków. Dyrektorzy namawiają, ale sami swoich pociech na pewno by nie posłali.
Gość
#3 Wysłane : 6 września 2012 08:57:41(UTC)

oczywiście lepiej nie wysyłać tym bardziej że dyrektorzy co niektórych placówek nie dorośli do tego aby taką instytucją zarządzać. Prosty przykład , w szkole podst. nr 3 pani dyrektor za namową 2-ch rodziców! zdecydowała o przepisaniu jednego ucznia I-szej klasy do innego oddziału. ten uczeń podobno jest rozrabiaką i "troskliwi " rodzice w obawie o swoje pociechy szybciutko pobiegli do p. dyrektor przedstawiając sytuację a ta ( o zgrozo!!!!) przepisała dziecko do innego oddziału nie pytając o zgodę rodziców. Efekt jest taki,że chłopiec nie chce chodzić do szkoły ,płacze ,tym bardziej ,że wiedział , że w klasie ma kolegów z podwórka. Ja się pytam - jak można było zrobić coś takiego dziecku???!!! Jak można tak po prostu dyskwalifikować i " szufladkować " dziecko na progu jego edukacji ?? I to jest dyrektor ?, pedagog!!??? Boże uchowaj nasze dzieci od takich nauczycieli, którzy dzielą dzieci na lepsze i gorsze.
A przecież oprócz informacji od " mądrych " rodziców,o tym dziecku nie wiedzą nic!A może po prostu tam trzeba pomóc a nie odrzucać. To jest dopiero demoralizacja! Mam nadzieję ze sprawą zainteresuje się miejscowy wydział oświaty i kuratorium w Tarnowie . To hańba dla całego szskolnictwa!
Gość
#8 Wysłane : 6 września 2012 09:48:09(UTC)

Rodzice powinni sami wychowywać swoje pociechy ,dziecko powinno znać swoje miejsce w szeregu .W Wiedniu obserwowałam przez kilka dni pociechy różnych rodziców ,mamusia popatrzyła i dziecię zrozumiało czego od niego oczekują.Wreszcie zauważyłam rozwydrzone 2 dzieciątka i pomyślałam no wreszcie i słyszę piękną polską mowę skierowaną do tych bachorów niekoniecznie słowami cenzuralnymi.
Szanowny rodzicu rozrabiaki, szkoła ma swój regulamin ,jeżeli nie podobają Ci postępowanie Pani dyrektor odpowiedzialnej za wszystkie dzieci pozostawione pod jej pieczą załóż dla swojej pociechy szkołę lub ucz w domu ,dziecko nie będzie stresowane ,możliwości edukacji masz mnóstwo.DZIECKO W SZKOLE JEST UCZNIEM ,a nie bywalcem imprez rozrywkowych.
Gość
#9 Wysłane : 6 września 2012 12:36:43(UTC)

Moja poprzedniczko, ty chyba nie rozumiesz o czym piszę. Uważa się , że dobro dziecka to nadrzędny
cel wychowawczy. A w zaistniałej sytuacji trudno się doszukać tego czynnika. Oczywiście uważam tak jak ty,że to rodzice mają wychowywać a szkoła w tym tylko pomagać. Tak istotnie ma być .Tylko, że co ma piernik do wiatraka?Ja piszę o niedopuszczalnej sytuacji, kiedy to obcy rodzice w pierwszych dniach nowego roku szkolnego przychodzą do dyrektorki i decydują wspólnie o tym kogo należy przenieść do innej klasy , żeby ich pociechy nie " ucierpiały " w kontaktach z tym siedmioletnim kolegą. A w innej klasie to on będzie sam?? Czy wszyscy rodzice tak powinni się zachować jak tamci???!!!!Bo przecież dla dzieci z tego drugiego oddziału tez stwarza zagrożenie, czyż źle dedukuję?? A poza tym na jakiej podstawie ( bo chyba argumentem nie jest wizyta tych " porządnych"rodziców)decyduje się za kogoś (rodzica) o przeniesieniu.Oj szkoło, szkoło Nr 3 idziesz w złym kierunku. To co zrobiliście temu dziecku jest po prostu wielką krzywdą . A tak dla ciekawości nie jestem rodzicem dziecka
Gość
#10 Wysłane : 6 września 2012 12:56:07(UTC)

Trochę sie zgadzam.Zawsze myślałam że szkoła nr 3 jest najlepsza, rewelacyjni nauczyciele, wspaniały dyrektor. Teraz moze połowa nauczycieli i tyle. Teraz liczy się papier a nie dziecko. Ale w szkole nr 2 ponoć jeszcze gorzej.
Gość
#11 Wysłane : 6 września 2012 13:13:02(UTC)

Originally Posted by: Guest Idź do cytowanego Wpisu
Trochę sie zgadzam.Zawsze myślałam że szkoła nr 3 jest najlepsza, rewelacyjni nauczyciele, wspaniały dyrektor. Teraz moze połowa nauczycieli i tyle. Teraz liczy się papier a nie dziecko. Ale w szkole nr 2 ponoć jeszcze gorzej.

Jeśli w szkole nr 2 jest gorzej to zapraszam do szkoły w Jasieniu. Książkę można napisać o działaniach dyrekcji tej placówki. Panie Ciernak powyższe wpisy świadczą o jednym: Czas na zmiany na stanowiskach DYREKTORÓW ! Kiedy prawdziwe konkursy na te stanowiska. To co do tej pory się odbywa to jakaś fikcja. Jeśli się ktoś dokładnie temu przyglądnie to mogą być niezłe jajka.
Gość
#12 Wysłane : 6 września 2012 17:33:40(UTC)

A coz sie ma niby dziac w tym Jasieniu ?
Gość
#13 Wysłane : 6 września 2012 17:49:27(UTC)

To samo co w "dwójce","trójce", Porębie, Okocimiu, Mokrzysce i itd.
Gość
#19 Wysłane : 6 września 2012 22:16:49(UTC)

Na całe szczęście w trójce prężnie działa rada rodziców z jej PRZEWODNICZĄCĄ P. ŚNIEG !!!
(...)
Gość
#14 Wysłane : 7 września 2012 11:25:17(UTC)

To samo co w "dwójce","trójce", Porębie, Okocimiu, Mokrzysce i itd.

sflustrowana albo nowobogacka mamusiu nic sie nie dzieje a troche rezimu jeszcze nikomu nie zaszkodzilo
Gość
#20 Wysłane : 7 września 2012 14:15:24(UTC)

Niestety najpierw trzeba wychować niektórych rodziców, a potem zająć się wychowaniem dzieci
Gość
#15 Wysłane : 7 września 2012 16:08:39(UTC)

sflustrowana albo nowobogacka mamusiu nic sie nie dzieje a troche rezimu jeszcze nikomu nie zaszkodzilo

Poziom niektórych dyrektorów również pozostawia wiele do życzenia !
Gość
#16 Wysłane : 8 września 2012 07:35:01(UTC)

Poziom niektórych dyrektorów również pozostawia wiele do życzenia !

Pozostawia, ale najwięcej to życzenia pozostawia poziom tzw. "zespołów eksperckich" przy MEN, urzędników oświatowych i samych ministrów oświaty, którzy przygotowują te "radosne reformy".
Gość
#17 Wysłane : 8 września 2012 22:20:41(UTC)

KOMUNA. WCZESNA KOMUNA !!!
Gość
#21 Wysłane : 8 września 2012 23:31:29(UTC)

Według mnie panie dyr obu brzeskich podstawówek są nie trafione. Szczególnie ta co jest anty wzorem moralności
Gość
#22 Wysłane : 9 września 2012 07:06:15(UTC)

ciekawe jakim ty jesteś wzorem moralności, uczyłbyś kogoś a twój głos świadczy o tym, że jesteś niewiele wart
dyskusja zupełnie odbiega od tematu, czy nikt na tym forum tego nie pilnuje, „wylewanie żółci” , krytykowanie anonimowo jest najmocniejszą stroną forum,
Gość
#23 Wysłane : 9 września 2012 07:07:33(UTC)

dyskusja zupełnie odbiega od tematu, czy nikt na tym forum tego nie pilnuje, „wylewanie żółci” , krytykowanie anonimowo jest najmocniejszą stroną brzeska ws,
wracając do tematu – szcześciolatków jest mniej, bo w zeszłym roku część rodziców, sądząc, że w tym będzie kumulacja, posłała swoje pociechy, niestety nasz rząd postąpił bardzo nieprofesjonalnie i z podjętych decyzji wycofał się w ciągu roku szkolnego, teraz rodzice mają nadzieję, że w ogóle nikt do tego pomysłu nie wróci, to po co pchać dzieci do szkoły
tyle z istotnych rzeczy w tym temacie
Gość
#18 Wysłane : 9 września 2012 16:31:31(UTC)

KOMUNA. WCZESNA KOMUNA !!!

zdaje sie ze pojecia niemasz jak wygladala komuna w szkole(Jasien) szczegolnie wczesna ja pamietam pana dyr. Janika poczatki pani dyr Migdał i dla mnie to była KOMUNA a wczesna komuna za pana Utrackiego to dopiero bylo jak bys jedna(en)z drugim dostal po lbie i nie mial gdzie leciec na skarge, a co wy w tych szkolach teraz macie bawialnia poprostu bawialnia I NIEWIEM KTO GORSZY DZIECI CZY RODZICE
Gość
#24 Wysłane : 9 września 2012 17:29:02(UTC)

słusznie, rodzicom się poprzewracało w głowie, szczególnie nowobogackim,wydaje się im, że wszystkim i wszystkimi będą rządzić i oczywiści są najmądrzejsi, to niech sami swoje dzieci uczą, bo i tak nikt im nie dogodzi
31 Strony123>»
Skok do forum