logo

Nieoficjalny Portal Miasta Brzeska i Okolic

Home Almanach BBS Forum Historia Informator Leksykon Linki Mapa Na skróty Ogłoszenia Polonia Turystyka Autor

Nowela polityczna

Forum 2004-2005

Forum 2006

Forum 2007

Forum 2008

Forum 2009

Forum 2010

Forum 2011

Netykieta

Regulamin

Witamy Gościa! Aby skorzystać ze wszystkich możliwości proszę Zaloguj się lub Zarejestruj.

Notification

Icon
Error

31 Strony«<2627282930>»
6 -latki w szkole
Gość
#592 Wysłane : 6 września 2015 19:42:11(UTC)
Ranga: Gość

Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Originally Posted by: Gość Idź do cytowanego Wpisu
Dlaczego dziecko posyłasz do szkoły na 7.30 jeżeli lekcje zaczyna o 11.30? Rodzice odsuwacie problem opieki nad dzieckiem do szkolny, bo opieka darmowa i jeszcze macie pretensje. Jeżeli nie możesz sam się zaopiekować swoim dzieckiem, bo jak rozumiem idziesz do pracy, zmów opiekunkę a twoje dziecko pójdzie do szkoły wtedy gdy ma rozpocząć lekcje

A to dobre!! Chyba żyjemy w dwóch różnych rzeczywistościach. Podejrzewam, że ten wpis jest napisany przez starą pannę pracującą w oświacie lub żonę męża pracującego za granicą, która nie ma zielonego pojęcia o życiu w ciągłym biegu i wiązaniu końca z końcem.

Gość
#591 Wysłane : 6 września 2015 19:48:07(UTC)

Dlaczego dziecko posyłasz do szkoły na 7.30 jeżeli lekcje zaczyna o 11.30? Rodzice odsuwacie problem opieki nad dzieckiem do szkolny, bo opieka darmowa i jeszcze macie pretensje. Jeżeli nie możesz sam się zaopiekować swoim dzieckiem, bo jak rozumiem idziesz do pracy, zmów opiekunkę a twoje dziecko pójdzie do szkoły wtedy gdy ma rozpocząć lekcje

Gdyby wszystkich było stać na opiekunkę jak ciebie to nie byłoby w szkołach świetlic i może szkół państwowych tylko same prywatne.
Pytanie dlaczego popołudniami na świetlicy też jest ogrom dzieci? BO WIĘKSZOŚĆ RODZICÓW PRACUJE!
Gość
#600 Wysłane : 7 września 2015 15:36:48(UTC)

Stawka mnie nie puszcza na opiekunkę do odprowadzania dziecka do szkoły ! Proszę nie podnoś mi ciśnienia takimi wpisami bo coś brzydkiego ci odpiszę.

TY jesteś odpowiedzialny za swoje dziecko i nie mów o stawce. Masz go wychowywać i wybacz, ale nikt cie od tego nie zwolni!!!!!!A moze weź sie do roboty????
Gość
#605 Wysłane : 7 września 2015 16:20:30(UTC)

Nauczycielu spokojnie .Bo ci żyłka pęknie
Gość
#602 Wysłane : 7 września 2015 20:10:07(UTC)

TY jesteś odpowiedzialny za swoje dziecko i nie mów o stawce. Masz go wychowywać i wybacz, ale nikt cie od tego nie zwolni!!!!!!A moze weź sie do roboty????

Też tak myślęLOL
Gość
#606 Wysłane : 7 września 2015 20:14:23(UTC)

Uwielbiam waszą postawę roszczeniową,"mam mieć" i "mnie się to należy". Zawsze masz wybór, albo organizujesz w jaki chcesz sposób, żeby twoje dziecko szło do szkoły na wyznaczoną godzinę w podziale godzin, albo decydujesz się na świetlicę ale wówczas nie narzekaj że dziecko jest za długo w szkole, bo sam o tym zdecydowałeś
Gość
#607 Wysłane : 7 września 2015 20:34:49(UTC)

Uwielbiam waszą postawę roszczeniową,"mam mieć" i "mnie się to należy". Zawsze masz wybór, albo organizujesz w jaki chcesz sposób, żeby twoje dziecko szło do szkoły na wyznaczoną godzinę w podziale godzin, albo decydujesz się na świetlicę ale wówczas nie narzekaj że dziecko jest za długo w szkole, bo sam o tym zdecydowałeś

Syty głodnego nie zrozumie.
Gość
#593 Wysłane : 8 września 2015 21:32:20(UTC)

A to dobre!! Chyba żyjemy w dwóch różnych rzeczywistościach. Podejrzewam, że ten wpis jest napisany przez starą pannę pracującą w oświacie lub żonę męża pracującego za granicą, która nie ma zielonego pojęcia o życiu w ciągłym biegu i wiązaniu końca z końcem.

Jestem zamężna od, mój mąż nigdy nie pracował za granicą i co dziennie dziękuję Bogu że mam kilkoro dzieci. Gdy do szkoły chodziły starsze moje dzieci, nie było świetlicy w szkole, teraz gdy do szkoły uczęszczają młodsze moje pociechy potrafię docenić jakie to jest udogodnienie, głównie dla rodziców. Nie narzekaj człowieku na wszystko co cię w życiu otacza tylko docent dobre stronyBigGrin
Gość
#608 Wysłane : 11 września 2015 14:29:12(UTC)

Szybko te wybory i jak najszybciej zmienić system nauczania .Na podstawówki 8 klas i licea 4 lata.To jest chore.Nauczyciel obecnie w podstawówce sześciolatka wysyła na zajęcia wyrównawcze !! to jest chore.!!!!Po DWU tygodniach. To po co te dzieci zagonione tak wcześnie do pierwszych klas .Czy nie chodzi tu o dodatkowe wynagrodzenie kosztem dziecka!! !Porąbią kaleki z tych dzieci . Może jeszcze na KOREPETYCJE!!!!????
Gość
#609 Wysłane : 11 września 2015 14:34:17(UTC)

Szybko te wybory i jak najszybciej zmienić system nauczania .Na podstawówki 8 klas i licea 4 lata.To jest chore.Nauczyciel obecnie w podstawówce sześciolatka wysyła na zajęcia wyrównawcze !! to jest chore.!!!!Po DWU tygodniach. To po co te dzieci zagonione tak wcześnie do pierwszych klas .Czy nie chodzi tu o dodatkowe wynagrodzenie kosztem dziecka!! !Porąbią kaleki z tych dzieci . Może jeszcze na KOREPETYCJE!!!!????

Systematyczność to klucz do sukcesu ! Przecież nie będą czekać do półrocza jak będzie za późno dla dziecka.
Gość
#610 Wysłane : 11 września 2015 14:49:19(UTC)

"Porąbią kaleki z tych dzieci" Ale sadyści z tych brzeskich nauczycieli. Nie dość, że coś wymagają, to jeszcze rąbią dzieci i kaleki, w szkołach leje się krew, gdzie policja, co na to rodzice tych porąbanych?!
Gość
#611 Wysłane : 11 września 2015 20:47:23(UTC)

Nie rozumiem dlaczego my nauczyciele jesteśmy obwiniani za przyjście 6-latków do szkoły, to nie my wymyśliliśmy reformę. Z miłą chęcią odeślemy najmłodsze dzieci do przedszkola. To tak jakby ekspedientkę z biedronki obwiniać, że jest za drogo,jakby coś od niej zależało.
Gość
#612 Wysłane : 12 września 2015 08:49:42(UTC)

Szkoła nr.3 w BRZESKU.Tu liczą się zapewne tabelki i sprawozdania w,,osiągnięciach,,nauczyciela!!!.Czy nauczyciele realizują nowe podstawy programu nauczania małych dzieci????? ? Nauczycielka leci jak SZALONA z materiałem!!! nie zwraca uwagi na 6 latka. Widać ,że nie ma mowy o NAUCE PODCZAS ZABAWY.Tworzenie pierwszej klasy z 6 latków z przedszkola nr 10. i dopisanie kilka dzieciaczków z innych przedszkoli .To już pokazuje obraz KLĘSKI!!! dla innych dzieci,które się czują bardzo OBCO!!! wśród tych dzieci , które były ze sobą z zżyte w przedszkolu nr.10.Test GOTOWOŚCI szkolnej wyszedł dobrze. Ale co z tego ???.Mam pytanie czy po 7-iu dniach w szkole ma nauczyciel prawo wysyłać dziecko na zajęcia KOREKCYJNE???? czy zdążył poznać 6-latka za parę dni pobytu w szkole?? Coś mi tu się nie zgadza.!!!! O co w tym wszystkim chodzi????????? To nie szkoła przyjazna dla tak małego dziecka.!!!!!!!!!!!!To po co ?? są w ogóle pierwsze klasy ,żeby żądać od dziecka wszelkiej wiedzy w wieku 6-iu lat???!!! .Czy niedokładność w szlaczkach upoważnia nauczyciela do wysyłania na zajęcia korekcyjne.??o ile pamiętam,żeby rodzice czy nawet dziadkowie musieli tak pomagać 6 latkowi w nauce jak obecnie.To po co nauczyciel ???? jak dziecko po 7 -u dniach ma wszystko błyskawicznie wiedzieć.Czy nauczyciele realizują nowe podstawy programu dla tych dzieci.??/ Rodzice nie posyłajcie 6 latków do szkoły . Dzieci są zestresowane a szkoły nie przygotowane!!! .Zgonili i zmusili nasze dzieci jak ,,stado baranów,,_Dzieci żyją w ciągłym stresie wraz z rodzicami. Ale będziemy działać na wyższym szczeblu!!!!!! (...)
Gość
#614 Wysłane : 12 września 2015 08:55:13(UTC)

To porównanie z wpisu 611 świadczy już o wszystkim!!
Gość
#613 Wysłane : 12 września 2015 09:42:55(UTC)

Szkoła nr.3 w BRZESKU.Tu liczą się zapewne tabelki i sprawozdania w,,osiągnięciach,,nauczyciela!!!.Czy nauczyciele realizują nowe podstawy programu nauczania małych dzieci????? ? Nauczycielka leci jak SZALONA z materiałem!!! nie zwraca uwagi na 6 latka. Widać ,że nie ma mowy o NAUCE PODCZAS ZABAWY.Tworzenie pierwszej klasy z 6 latków z przedszkola nr 10. i dopisanie kilka dzieciaczków z innych przedszkoli .To już pokazuje obraz KLĘSKI!!! dla innych dzieci,które się czują bardzo OBCO!!! wśród tych dzieci , które były ze sobą z zżyte w przedszkolu nr.10.Test GOTOWOŚCI szkolnej wyszedł dobrze. Ale co z tego ???.Mam pytanie czy po 7-iu dniach w szkole ma nauczyciel prawo wysyłać dziecko na zajęcia KOREKCYJNE???? czy zdążył poznać 6-latka za parę dni pobytu w szkole?? Coś mi tu się nie zgadza.!!!! O co w tym wszystkim chodzi????????? To nie szkoła przyjazna dla tak małego dziecka.!!!!!!!!!!!!To po co ?? są w ogóle pierwsze klasy ,żeby żądać od dziecka wszelkiej wiedzy w wieku 6-iu lat???!!! .Czy niedokładność w szlaczkach upoważnia nauczyciela do wysyłania na zajęcia korekcyjne.??o ile pamiętam,żeby rodzice czy nawet dziadkowie musieli tak pomagać 6 latkowi w nauce jak obecnie.To po co nauczyciel ???? jak dziecko po 7 -u dniach ma wszystko błyskawicznie wiedzieć.Czy nauczyciele realizują nowe podstawy programu dla tych dzieci.??/ Rodzice nie posyłajcie 6 latków do szkoły . Dzieci są zestresowane a szkoły nie przygotowane!!! .Zgonili i zmusili nasze dzieci jak ,,stado baranów,,_Dzieci żyją w ciągłym stresie wraz z rodzicami. Ale będziemy działać na wyższym szczeblu!!!!!! (...).

Dziękuj Bogu za taką nauczycielkę. Bo program szkoły od klasy 4, czy w szkole średniej nie jest już "dostosowany" i te małe dzieci, żeby sobie radzić MUSZĄ UMIEĆ TO SAMO CO DUŻE, wbrew temu co "edukacyjni durnie" próbują nam wciskać.
Twoje małe dziecko będzie musiało radzić sobie w 4-tej klasie. Rozumiesz to, czy jest to zbyt skomplikowane dla Ciebie?
Brawo dla nauczycielki.
Gość
#615 Wysłane : 12 września 2015 10:16:15(UTC)

ROZUMIESZ!!!!! to możesz sobie do SIEBIE powiedzieć !!!!!!. Tworzenie klas z przedszkola nr.10 w szkole nr. 3 i gloryfikowanie przez burmistrza tej dyrektorki z tego przedszkola to fakt oczywisty te odznaczenia nie wiadomo za co i sukcesy, że dzieci z przedszkola nr. 10 to OMNIBUSY!!! .Cała BANDA która, od lat w Brzesku wzajemnie się wspiera . Widzisz jak śledzisz wpisy!!!! . Ludzie w Brzesku znają tę prawdę o tym przedszkolu i działaniach pomiędzy szkołą i tym przedszkolem.A czy mieszkańcy wiedzą ,że dzieci były BITE książkami po głowie w tym przedszkolu!! Teraz wyznają prawdę bo wcześniej się bały powiedzieć !!!!!!!!!Burmistrz widać uwielbia PATOLOGIĘ skoro tak ją gloryfikuje.Co ty myślisz ,że mieszkańcy w Brzesku nie wiedzą co się dzieje ?? Jak to wszystko DZIAŁA . Co myślisz ,że to CIEMNOGRÓD!!!??????Wasze działania w stosunku do dzieci są sprzeczne z ogólnymi zasadami.
Gość
#616 Wysłane : 12 września 2015 13:39:07(UTC)

Widać frustrat nie wie, że zajęcia korekcyjno-kompensacyjne są organizowane na podstawie opinii poradni psychologiczno-pedagogicznej. Dziecko musiało być badane, zanim przyszło do szkoły i ma zalecone takie zajęcia, szkoła organizuje je na wyraźne wskazanie. Ale TY niedouczony OSZOŁOMIE o tym nie wiesz i chcesz, by dzieci też takie były. Niedouczony = sfrustrowany, nie skazuj na to innych!
Gość
#617 Wysłane : 12 września 2015 13:43:03(UTC)

Moje dziecko też było w 10 i nie mam zastrzeżeń, nie wkładaj wszystkich dzieci do jednego worka. Moje świetnie sobie radzi, a ze swoim idź do poradni, może zajęcia korekcyjno-kompensacyjne by mu się przydałyBigGrin
Gość
#618 Wysłane : 12 września 2015 13:45:38(UTC)

Z dzieckiem trzeba pracować, ćwiczyć rękę, a myślałaś, że ktoś to za ciebie zrobi. Jesteś rodzicem i masz obowiązki, jak chciałaś mieć dzieci. Urodzenie dziecka to dopiero początek. Weź się do odrabiania zadania ze swoim dzieckiem, a nie pisz tutaj głupot.
Gość
#619 Wysłane : 12 września 2015 13:56:41(UTC)

Szkoła nr 2 to dopiero porażka. Rozwiązali pierwszą klasę 4 września. Dzieciaczki były dopiero w szoku, nagle zmieniła się im pani, rodzic nie wiedzieli o co chodzi. Zatrudnili nauczyciela, etat im został, a klasy nie ma.O co z tym chodzi. Myślałam, że mnie trafi, bałagan, zmiana sal, zero konkretnej informacji.
31 Strony«<2627282930>»
Skok do forum